ATP 2016: Turnausennakot viikko 1 - Brisbane, Chennai, Doha

Lue 4.1.2016 alkavien ATP-tennisturnausten ennakot! Ensi viikolla ohjelmassa ATP Brisbane, ATP Chennai ja ATP Doha.
Taas se alkaa, nimittäin tennisvuosi! Vuosi 2015 oli allekirjoittaneelle tuloksellisesti ehkä paras ja tällä kaudella on tarkoitus jakaa omia näkemyksiä entistä enemmän. Aikataulujen salliessa pyrkimyksenä on ennakoida myös viikottain alkavat ATP-turnaukset. Turnausten kaaviot tulevat joko kuvana tai pelkkänä tekstinä. 28- ja 32-draw turnaukset on helppo toteuttaa kaaviona, mutta suuremmat turnaukset tullaan todennäköisesti kirjoittamaan.

Lupaan jo tässä vaiheessa kautta, etten vihjaa Novak Djokovicia voittamaan yhtäkään turnausta, vaan pyrin löytämään aina vaihtoehtoisen voittajan. Varsinkin Each-way-veto on loistava vaihtoehto turnauksiin, missä Djokovic on mukana. Each-wayllä saa finaalitappiosta puolen kertoimen voiton. Toki panos on kaksinkertainen.

Varsinkin alkukausi on yleensä olltu allekirjoittaneelle hankala, koska pelaajien loma-ajan harjoittelusta ja yleiskunnosta on hyvin vähän tietoa saatavilla. Kauden kehittyessä kehittyy myös tulos, joten kestäkää mukana!

ATP Brisbane


ATP 2016: Turnausennakot viikko 1 - Brisbane, Chennai, Doha

Tässä turnauksessa on käytännössä kaksi ottelua, jotka ratkaisevat turnauksen voittajan. Molemmat ovat Gilles Simonin otteluita. Heti ensimmäisellä kierroksella Simon kohtaa Dimitrovin ja molempien kunto on hieman arvoitus. Kuitenkin voittaessaan ottelun Simon etenee Federeriä vastana puolivälieriin. Jos Simon pelaa lähellekkään omaa tasoaan, voi hän hyvinkin kaataa Federerin näin alkukaudesta.

Tässä tapauksessa Marin Cilicin kunto nousee toiseksi kysymysmerkiksi. Cilic voittaa Simonin jos kohtaa hänet välierissä ja etenee finaaliin. Alakaavioon hahmottelin pientä yllätystä David Goffinin muodossa. Milos Raonic omaa loistavan ykkössyötön ja Brisbanen kenttä on yksi ATP-tourin nopeimpia. Raonicin pelin taso on kuitenkin suuri kysymysmerkki, kuten aina. Jos Raonic pelaa omalla tasollaan, hän voi voittaa turnauksen. Kuitenkin kausi on niin alussa ja Raonicin loppukausi oli karmeaa katsottavaa.

Federer on Brisbanessa yleensä hallinnut, mutta Simonin yllättäessä haetaan Ciliciä voittamaan tämä turnaus. Brisbaneen lyödään siis kaksi kohdetta.

To Win 1st Quarter: Gilles Simon @ 8.00 Unibet
To Win Outright: Marin Cilic @ 10.00 Unibet

ATP Chennai


ATP 2016: Turnausennakot viikko 1 - Brisbane, Chennai, Doha

Chennai on pelaajamateriaaliltaan mielenkiintoinen turnaus. Stan Wawrinka on viime vuoden dominoinut turnausta, vaikka sveitsiläinen pelaa järjestään surkeasti kaikissa muissa, paitsi Grand Slam-turnauksissa. Wawrinkalla on tälläkin kertaa helppo reitti välieriin, missä hän todennäköisesti kohtaa Benoit Pairen. Pairella oli mielenkiintoinen viimekausi. Vaikka ATP-tasollakin meni kivasti, pyyhki Paire Challengerissa kaikilla lattiaa ja lopetti kautensa turnausvoittoon. Jos Wawrinkan motivaatio on normaalilla tasolla, voi Paire yllättää ottelussa.

Alakaaviosta löytyy parikin mielenkiintoista tapausta. Borna Coric pelasi viime vuonna lopulta hyvin ja näillä näkymin voi edetä jopa välieriin asti. Vuodesta 2016 voidaan viimeistään odottaa Coricille läpimurtokautta ja tästä on hyvä alottaa. Välierissä kuitenkin vastaan astellee Kevin Anderson, josta tuskin voittoa irtoaa. Vasek Pospisil nosti viime kauden lopussa pelinsä tasoa ja omaa terveenä potentiaalin kaataa Kevin Andersonin. Näin alkukaudesta se tuskin vielä onnistuu, mutta Pospisililta voi odottaa tällä kaudella parannusta otteisiin!

Valitettavasti Chennain turnaukseen ei ole tarjolla quarter-vetoja, joten pelataan vain turnauksen voittajaa.

To Win Outright: Kevin Anderson @ 6.00 (Each-Way) Unibet

ATP Doha


ATP 2016: Turnausennakot viikko 1 - Brisbane, Chennai, Doha

Viime vuonna Ivo Karlovic kaivoi kanin hatusta ja pudotti Novak Djokovicin turnauksesta. Turnauksen voitti tuolloin David Ferrer. Tällä kertaa Ferrerin tiellä seisoo Rafael Nadal. Nadal voitti juuri Abu Dhabin näytösturnauksen, jossa hän voitti Tsonga, Ferrerin ja Milos Raonicin. Yläkaavion pitäisi olla selkeää kauraa Novak Djokovicille, vaikka Berdych tai Lopez voi parhaalla esityksellään maailman ykkösen kaataakin. Novak Djokovicista tuli viime vuonna ensimmäinen pelaaja, joka nousi yli 16 000 ATP-rankingpisteen. Djokovic on tällä hetkellä ehkä uransa parhaassa iskussa.

Alakaaviossa ei pitäisi suuria yllätyksiä tulla ja Ferrer, sekä Nadal kohtaavat välierissä. Jos peliesitykset ovat lähelläkään Abu Dhabin turnausta, niin Nadal etenee kaksikosta finaaliin. Nadalin kerroin on kuitenkin turnauksen voitosta painettu niin alas, ettei sitä kannata pelata. Jos tähän turnaukseen haluaa hakea jotain jännitystä, niin David Ferrerin voittokertoimeksi saa parhaillaa 16.00.

Twitter: @Saapasmono