Baseballin vedonlyönti netissä - Ohjeet voitolliseen peliin

Baseballia veikataan Suomessa enemmän kuin muissa pohjoismaissa yhteensä. Suurin osa vedonlyöjistä valikoi pelikohteensa lähinnä syöttäjien mukaan. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siihen, mitä faktoja kannattaa ottaa ottelusta selville, ottelun voittajaa mietittäessä.

MLB: Major League Baseball


Major League Baseball (MLB) on maailman kovin baseball-sarja. Baseball on Yhdysvaltojen kansallispeli ja MLB-liigassa liikkuvat tähtitieteelliset rahasummat. MLB koostuu kahdesta eri liigasta: National Leaguesta ja American Leaguesta. Molemmissa liigoissa on kolme erillistä divisioonaa eli divisioonia on yhteensä kuusi. Joukkueita on yhteensä 30 ja jokainen joukkue pelaa 162 runkosarjaottelua. Katsottavaa siis riittää.

Kevät saapuu ja se tarkoittaa MLB-kauden alkua. MLB on kasvattanut suosiotaan usean vuoden ajan, ennen kaikkea vedonlyöjien keskuudessa. Lajissa kiehtoo sen tilastollisuus; käytännössä kaikki pelin tapahtumat kirjataan erilaisin lyhentein, jotka kertovat pelaajista kaiken. Baseballissa ei tunneta tasapelejä, joten sekin antaa vedonlyöjille pienen edun. Vedot lyödään aloittavan syöttäjän päälle, ja jos syöttäjä vaihtuu, vetolaput kumotaan.

Näin kauden alussa on hyvä hieman tutustua Major League Baseball -sarjaan. Sivustoltamme löytyy myös vetovihje jokaiseen kohteeseen, minkä uskomme toimivan. Kaikki vedonlyöntivihjeet löydät myös samasta paikasta.

Lyhenteitä ja pelaajien roolit


Pitcherillä eli syöttäjällä on baseballissa hyvin tärkeä rooli. Jos syöttäjä sulaa, niin mukana menee koko joukkue. Aloittavan syöttäjän apuna ovat Relief-Pitcherit, jotka tulevat kentälle jos aloittavalla syöttäjällä on huono päivä tai hoitavat esimerkiksi pelin lopussa jonkin tietyn syöttäjän ulos. Aloittavan syöttäjän on tarkoitus syöttää 6–8 vuoroparia.

Syöttäjien tilastoja


 • Wins (W) & Losses (L): Voitot & Tappiot
 • Complete Games (CG): Kokonaan syötetyt ottelut
 • Earned Run Average (ERA): Klassisin syöttäjätilasto. Kertoo kuinka monta juoksua syöttäjä päästää yhdeksää vuoroparia kohden. ERAsta on myös erilaisia variaatioita, jotka kertovat tarkemmin syöttäjästä ulkokentästä riippumatta. Esimerkiksi FIP ottaa huomioon vain strike outit, vapaataipaleet ja kunnarit.
 • Walks Plus Hits per Inning Pitched (WHIP): Kertoo minkä verran syöttäjä antaa hittejä ja vapaataipalia yhtä vuoroa kohti.
 • Walks (BB): Vapaataipalien määrä
 • Innings Pitched (IP): Syötetyt vuorot
 • Strike out (K): Kuinka usein syöttäjä polttaa lyöjän kotipesään. K% kertoo, kuinka monta prosenttia lyöjistä on joutunut strikeoutin uhriksi syöttäjän ollessa syöttökummulla.

Tämän hetken yksi kovimmista syöttäjistä on kiistatta Jacob deGrom, jonka kahden viime kauden tilastot ovat hyvät: 15W, 10L, ERA 2.40, WHIP 0.96. New York Metsin pelaaja taistelee jälleen ensi kaudella "Ace of New York" tittelistä yhdessä Yankeesin syöttäjän Gerrit Colen kanssa. deGrom aloitti viime kauden loistavasti heittämällä kolmeen ensimmäiseen otteluun 22 strikeoutia. deGrom viskaa palloa keskimäärin 160km/h nopeudella joka on jo itsessään vakuuttava fakta.Sisäkentän pelaajat eli lyöjät ovat pelaajia, jotka yrittävät osua syöttäjän heittämään palloon. Lyöntivuorossa on yhdeksän pelaajaa ja lyöntijärjestyksen muuttaminen ei ole sallittua kesken pelin.

Lyöjien tilastoja


 • Runs Batted in (RBI): Lyödyt juoksut
 • Runs Scored (R): Tuodut juoksut
 • Home Runs (HR): Kunnarien määrä
 • Hit (H): Osumat syötettyyn palloon niin, että kukaan koppareista ei saa palloa kiinni tai ehdi heittämään palloa ykköspesälle ennen lyöjän sinne saapumista.
 • Batting Average (BA tai Avg): Kuinka usein lyöjä osuu syöttöön.
 • On-Base Percentage (OBP): Kuin Batting Average, mutta parempi, sillä se ottaa huomioon myös vapaataipaleet. Toistuvat vapaataipaleet kertovat myös lyöjän hyvyydestä, ei vain hitit.
 • Slugging Average (SLG): Kertoo kyvystä lyödä voimalla.
 • On-base Plus Slugging (OPS): OBP + SLG, kokonaisvaltainen lyöjätilasto. Nämä alkavat olla jo niitä niin sanottuja HC-tilastoja, mutta mielenkiintoisia seurata. OPS+ ottaa huomioon stadionolosuhteet. Se on skaalattu keskiarvon mukaan eli esimerkiksi jos OPS+ on 114, on pelaaja 14 % parempi kuin liigan keskiarvolyöjä.
 • True Average (TAv): Skaalattu samalla tavalla kuin Batting Average, mutta on parempi mittari lyöjän kyvyistä.

Ulkokentän pelaajilla eli heillä, jotka ottavat lyöntejä kentällä kiinni ja heittävät palloa pesille tarkoituksenaan polttaa etenevä lyöjä, on myös monia tilastoja. Tässä niistä pari yksinkertaisinta:

 • Error (E): Ulkopelivirheiden määrä
 • Fielding Percentage (FPCT): Onnistuneiden ulkopelisuoritusten määrä kaikista ulkopelisuorituksista. Niin kutsuttu kenttäpeliprosentti.

Ulkokentän pelaajien sijoittuminen kentällä


1. Syöttäjä (Pitcher; P)
2. Sieppari (Catcher; C)
3. Ykkönen (1B)
4. Kakkonen (2B)
5. Kolmonen (3B)
6. Etukenttämies (Shortstop; SS)
7. Vasen koppari (LF)
8. Keskikoppari (CF)
9. Oikea koppari (RF)
baseball kenttä


Syöttäjät / Pitcherit


MLB:ssä pelataan runkosarjan aikana 162 kierrosta, joten pelattavaa riittää.

ERA (Earned Runs Average): Pelikohteiden valintaan kannattaa nähdä hieman vaivaa, sillä aloittavien syöttäjien ERA ei yleensä kerro koko totuutta joukkueiden voimasuhteista. ERA kertoo kuinka monta juoksua syöttäjä antaa yhdeksää vuoroparia kohden ja on tilastoista se seuratuin. ERA:an kuitenkin vaikuttaa paljon ulkokentän pelaaminen, joka vääristää syöttäjien voimasuhteita, tämän takia ERA ei ole se paras mittari.

WHIP: Syöttäjän, eli pitcherin tilastoista kannattaa katsoa myös WHIP, joka kertoo sen, montako osumaa ja vapaataivalta syöttäjä antaa vuoroparia kohden.

Koko kauden tilastoja ei kannata liikaa tuijotella, sillä pitchereiden vire vaihtelee kauden aikana, joten suosittelen kiinnittämään huomion kolmeen edelliseen otteluun ja siihen kuinka syöttäjät ovat pelanneet kotistadionilla ja vieraissa. Näistä voi löytyä hyvinkin suuria eroja.

Run support: Yksi vähälle huomiolle jäänyt seikka on run support. Run support kertoo sen, kuinka paljon oma joukkue tekee juoksuja kyseisen syöttäjän ollessa kummulla. Esimerkiksi Chicago White Soxin Jose Quintana ei jostain kumman syystä saa omalta joukkueeltaan juoksutukea juuri yhtään, joten pitcherin alhainen ERA ei välttämättä auta joukkuetta voittoon. Vastakohtana Quintanalle on Toronton Hutchison, jonka ERA on korkea, mutta Blue Jays antaa kaverille juoksutukea noin seitsemän runin verran per ottelu.Hyökkäys / Offense


Tulivoimaisia joukkueita kannattaa suosia. Hyvä offense pelastaa usein pitcherin epäonnistumisen, kuten kuluvalla kaudella Texas Rangers ja Toronto Blue Jays sen ovat osoittaneet jo useaan otteeseen. Helpoin tapa on selvittää, kuinka joukkueiden lyöjät ovat aiemmin osuneet vastustajan pitcherin syöttöihin. Aiemmin hyvin osuneet osuvat suurella todennäköisyydellä myös jatkossa. Tämän lisäksi hieman pimentoon jäänyt pointti on se, kuinka pitcherin kätisyys vaikuttaa vastustajan lyöntipeliin. Esimerkiksi Oakland Athleticsilla oli varsinkin kauden alussa suuria vaikeuksia osua vasenkätisten syöttäjien heittoihin.

Itse annan joukkueiden hyökkäykselle ehkä enemmän painoarvoa, kuin suurin osa vedonlyöjistä. Käyn läpi kärkilyöjien SLG:n (edetyt pesät lyöntivuoroa kohden), RBI:n (lyödyt juoksut), sekä BA:n (osumakeskiarvo). Tärkeimmät tilastot ovat helposti saatavilla mlb.comin tarjoamissa matchupeissa.

Joukkueiden lyöntivireessä on myös suuria heilahteluita kauden aikana, joten tarkastakaa tehdyt juoksut edellisissä viidessä ottelussa ja onko koti- ja vieraspelien juoksumäärissä suuria eroja.

Ottelut, joissa syöttäjä aloittaa ensimmäistä kertaa kauden aikana, kannattaa suosiolla passata. Minor-sarjojen tilastot eivät juurikaan kerro siitä, kuinka syöttäjä pärjää MLB:ssä. Myös rookieiden ensimmäiset ottelut kannattaa seurata sivusta, sillä kavereista ei ole tarvittavia tilastoja saatavilla.

Kotietu


Toisin kuin muissa lajeissa, baseballissa kotiedun merkitys on huomattavan pieni. Tilastollisesti vain noin 53% otteluista päättyy kotivoittoon! Tätä on yritetty perustella muun muassa sillä, että helposti tuomaroitavassa lajissa kotiyleisö ei vaikuta yhtä paljon tuomaritoimintaan. Lisäksi matkarasituksille on turha laskea minkäänlaista painoarvoa, kun joukkueet pelaavat parhaillaan kaksikin ottelua päivässä.

Nice to know: Huomio myös!


Lopuksi vielä erittäin tärkeä fakta, minkä jälkeen et voi enää manata itsellesi, että: ”miksi en pelannut tuota?”.

Älä tuijota kertoimia! Lue ensin tilastot ja matchupit ja muodosta niiden perusteella voittajasuosikkisi. Jos haluat veikata useampia kohteita, kannattaa otteluista tehdä muistiinpanoja vaikka paperille. Tämän jälkeen menet bookerin sivuille ja saatat hämmästyä, kun suosikillesi annetaan kertoimeksi 2.60. Tässä kohtaa hyvä nyrkkisääntö on, että älä epäröi vaan lyö! MLB on todella pitkä sarja, jossa yllätyksiä tapahtuu erittäin paljon. Sarjan jumbo voi hyvinkin sweepata kärkipään joukkueen.

MLB Live Stream


Kannattaa tuntea laji, mitä betsaa. Paras tapa oppia baseballin hienoudet on tietenkin katsoa pelit itse! Eri vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat satoja otteluita livenä kauden aikana, joita pystyt katselemaan mikäli olet rekisteröitynyt sivustolle ja pelitililläsi on vähintään 0,10€ rahaa. Pelien näkeminen vaatii siis talletuksen, mutta ei rahapelaamista. Voit lukea lisää baseballin suorista lähetyksistä alla olevasta linkistä.

 • MLB live stream - Lue opas tästä --->>Hyviä vedonlyöntisivustoja baseballin vedonlyöntiin


Monet sivustot tarjoavat hyviä kohteita baseball vedonlyöntiin ja varsinkin MLB:hen. Alta näet Top 10-listan sivustoja, mitä suosittelemme. Katsasta ehdottomasti myös listausta kokonaisuudessaan, mistä löydät kaikki vedonlyöntibonukset 2021.

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

1.Mobilebet2x10€ kierrätysvapaa ilmaisveto0xPelaa nyt
Betsamigo120% talletusbonus 120€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
3.TonyBet100% / 100€ ilmaisveto5x talletusPelaa nyt
4.Comeon!50€ ilmaisvetoEi kierrätystäPelaa nyt
5.Bethard100% bonus 100€ asti5x (T+B)Pelaa nyt


MLB ranking pari viikkoa ennen kautta 2022


1 – Atlanta Braves

-Braves on viime kauden mestari. Tähtipelaaja Freddie Freeman jätti seuran, mutta tilalle tuli Matt Olsen korvaamaan.

2 – Tampa Bay Rays

– Rays voitti viime kaudella sata runkosarjan matsia, vaikka sen pelaajabudjetti on yksi liigan pienimmistä. Siltí joukkue on laaja, joka paikalle löytyy kunnon vaihtopelaaja.

3 - Los Angeles Dodgers

– kestosuosikki, joka voitti mestaruuden vuonna 2020. Edellinen mestaruus oli vuodelta 1988, eli pitkä oli suurjoukkueen odotus.

4 - Toronto Blue Jays

– Toronton pitcher-osasto saattaisi olla joukkueen vahvuus tällä kaudella. Se olisi uutta Torontossa.

5 – Milwaukee Brewers

– Brewers voittaa tai häviää syöttökummulla. Joukkueen pitcher-osasto taitaa olla koko liigan paras.

6 - Houston Astros

– MLB:n asiantuntijat pitävät Astrosia lähes kärkijoukkueena, muutama ongelma joukkueella vain on. Esimerkiksi shortstopin pelipaikka voi tulla ongelmaksi, kun Carlos Correa jätti joukkueen.

7 - Chicago White Sox

– CWS oli viime kaudella ylivoimainen Amerikan Leaguen Central -divisioonassa, vaikka avainpelaajista Grandal, Robert sekä Jimenez missasivat pitkät pätkät kautta. Tällä kaudella joukkue on vielä parempi?

8 - New York Mets

– Mets käytti kauden alla valtavat määrät dollareita uusiin pelaajiin. Se on hankkinut kovan luokan pelaajia enemmän kuin yksikään toinen joukkue.

9 - New York Yankees

– Itärannikon suurseura on pettymys joka vuosi, kun se ei voita World Series -sarjaa. Viimeksi Yankees oli mestari 2009. Joukkue on paperilla hyvä, niin kuin lähes aina.

10 – St Louis Cardinals

– Cardinalsilla on mainio joukkue sisäpeliin, eikä puolustuskaan ole ollenkaan huono. Jos kärkipitcherit pysyvät terveinä, niin miksipä ei?

11 – San Francisco Giants

– Giants oli viime kaudella yllättävän hyvä, ja nyt sillä on melkein sama aloittavien pitchereiden ryhmä.

12 – San Diego Padres

- Padresilla oli paljon odotuksia viime kaudella, mutta kauden jälkimmäisellä puoliskolla homma hajosi.

13 – Boston Red Sox

– Viime kaudella Boston vei American Leaguen finaalisarjan Houstonia vastaan kuuteen matsiin, mutta tappio tuli. Jälleen kerran joukkueen sisäpeli tuntuu todella kovalta.

14 – Seattle Mariners

– Mariners jahtaa taas pudotuspelipaikkaa. Se on MLB:n joukkueista pisimpään ollut ilman play offseja, viimeksi Seattle pelasi pudotuspelejä vuonna 2001.

15 – Los Angeles Angels

– Angelsilla on muutama todellinen supertähti joukkueesaan. Mike Trout, Shohei Ohtani ja Anthony Rendon ovat liigan ehdotonta eliittiä.

16 – Detroit Tigers

– Tigersilla on tulossa hieno tulevaisuus. Torkelson ja Greene ovat tulevaisuuden staroja. Tuskin Tigers vielä on kärkijoukkue.

17 – Philadelphia Phillies

– Philliesillä on puutteita joukkueessa, mutta sisäpelin mainiot Schwarber sekä Castellanos olivat joukkueelle kovat vahvistukset.

18 – Minnesota Twins

– Twins on jälleenrakennusvaiheessa. Carlos Correan saaminen joukkueeseen oli onnistunut ja yllättävä kaappaus.

19 – Cleveland Guardians

– Aikaisemmin joukkueen nimi oli Indians, mutta nykyään nämä on tapana muuttaa tähän suuntaan. Play offsit jäävät väliin ilman tähtipelaajien täysosumakautta.

20 – Miami Marlins

– Marlinsilla on hyvä pitcher-osasto, mutta silti joukkue voittaa tai häviää hyökkäyksen mukana. Luultavasti useimmiten kuitenkin häviää.

21 – Arizona Diamondbacks

– Arizonakin voisi olla tulevaisuuden joukkue. Se on pikku hiljaa tuomassa tulevaisuuden runkopelaajia mukaan joukkueeseen.

22 – Texas Rangers

– Rangers käytti ennen kautta 580 miljoonaa dollaria neljään pelaajaan. Heikoin kohta tulee olemaan vaihtopitcherit, eli bull pen.

23 – Chicago Cubs

– Cubs voitti mestaruuden vuonna 2016 ja nyt on uudelleen rakentamisen aika. Ei tule menestystä vielä tällä kaudella.

24 – Kansas City Royals

Bobby Witt saattaisi asiantuntijoiden mukaan olla vaikka vuoden rookie. Siihen sitten ilon aiheet Kansas Cityssä varmaankin päättyisivät. Tulevaisuuden joukkue se kyllä voisi olla.

25 – Washington Nationals

– Nationalsillekin tämä kausi on kasvun paikka. Strasberg ja Corbin on hyvä kaksikko, mutta muuten on paljon kysymysmerkkejä.

26 – Colorado Rockies

– Rockiesin kotistadion Coors Field on tunnettu siitä, että siellä lyödään paljon juoksuja. Syynä on Denverin ohut ilma. Takakentän aitoja on siirretty kauemmas tasapainottamaan oloja.

27 – Cincinnati Reds

– Redsilla on jälleenrakennusvaihe, jälleen. Joukkue on laitettu palasiksi, mutta veteraani Joey Votto pysyy. Votolle olisi suonut menestystä.

28 – Oakland Athletics

– Seura päästi manageri Bob Melvillen lähtemään, ja se on asiantuntijoiden mukaan ollut seuran suurin virhe tälle kaudelle. Saattaa olla, että Athletics ei ole Oaklandissa enää kahden vuoden päästä.

29 – Baltimore Orioles

– Orioles on yksi joukkueista, joille povataan hyvää tulevaisuutta. Tällä kaudella joukkueen pitcher-osasto on suurin heikkous.

30 – Pittsburgh Pirates

– Jälleen yksi jseura rakentamassa tulevaisuuden joukkuetta. Nähtäväksi jää onnistuuko, mutta pitkä on matka huipulle.