Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Utahissa pelataan NHL:ää ensi kaudella!

Miro
Kirjoittanut:
Miro
Utah liittyy NHL:ään

Jääkiekon NHL saa ensi kaudella kokonaan uuden seuran, kun Arizona Coyotes siirtyy pelaamaan Utahin Salt Lake Cityyn. Uuden seuran nimeä ei ole toistaiseksi vielä päätetty. Kuva: Jason O. Watson (Sports) / Alamy Stock Photo

Oman kotiareenan puute aiheutti Arizona Coyotesin siirron

NHL-joukkue Arizona Coyotesin taru tuli päätökseen kauden 2023-24 jälkeen, sillä seura kaupattiin Utahiin, Salt Lake Cityyn. Yksi suurin ongelma Coyotesilla on ollut viime kausilla se, ettei Arizonan osavaltiossa sijaitseva Glendalen kaupunki ole suostunut vuokraamaan Coyotesille yli 18 000 katsojaa vetävää areenaa. Toinen ongelma areenan lisäksi oli myös NHL-tason omistajaporras, joka Coyotesilla jäi vajaaksi.

Uusi omistaja Arizona Coyotesille löytyi Utah Jazzin omistajista Ryan & Ashley Smithistä. Hintalappuna Coyotesista oli muhkeat 1,2 miljardia dollaria. Sopimukseen kuuluu kuitenkin, että Coyotesin entinen omistaja Alex Meruelo voi halutessaan re-aktivoida joukkueen miljardin dollarin hintalappua vastaan seuraavan viiden vuoden kuluessa, mikäli Arizonasta löytyvät NHL-seuralle uudet puitteet. Joukkueen nimi ja logo ovat kiinni tässä sopimuksessa, joten Utahin NHL-seura saa kokonaan uuden nimen ja väritykset.

Coyotes pelaa ensi kauden kotiottelunsa Salt Lake Cityn Delta Centeristä, jossa myös NBA-joukkue Utah Jazz pelaa omat kotiottelunsa. Utahilaiset innoistuivat heti uudesta NHL-seurasta, sillä kausikorttipaikkoja Delta Centeriin kaupattiin ensimmäisen parin tunnin aikana jopa yli 6000 kappaletta.

Arizona Coyotes kärsi hallivaikeuksista - Mullett Arena liian pieni taalaliigaan

Viimeiset kaksi kautta Coyotes on joutunut pelaamaan kotiottelunsa yliopistosarjojen Mullett Areenalla, joka vetää ainoastaan 4600 katsojaa. Määrä on pienempi kuin esimerkiksi monen suomalaisen Liiga-joukkueen kotiareenalla, joten mistään isosta hallista ei todellakaan ole kyse.

Arizona Coyotes pelasi jäähyväisottelunsa Mullett Areenalla Edmonton Oilersia vastaan varhain torstai aamuna. Loppuunmyydyn areenan lippujen hinnat olivat huokeat, sillä halvimmista lipuista sai pulittaa yli 600 dollaria. Coyotes voitti viimeisen runkosarjaottelunsa maalein 5-2. Ottelussa tehtiin myös suomalaishistoriaa, kun Aku Räty kirjautti NHL:n debyyttiottelussa syöttöpisteen Coyotesin Matias Maccellin tekemään 2-1 maaliin.

Hallivaikeudet olivat suurin syy seuran siirtoon; alle 5000 katsojaa vetävä halli ei myöskään lievittänyt Coyotesin taloushuolia.

Matias Maccellin ja Aku Rätyn lisäksi Coyotesissa pelaa suomalaispuolustaja Juuso Välimäki, joten ensi kaudella Utahissa nähdään suomalaisväriä sekä NHL:n että NBA:n merkeissä.

NHL:n pudotuspelit 2023-24 alkavat lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 21. huhtikuuta. Coyotesia ei pudotuspeleissä nähdä, sillä joukkue jäi Keskisen divisioonan toiseksi viimeiseksi ja Läntisen konferenssin kolmanneksitoista, reilut 20 pistettä pudotuspelipaikan taakse.

NHL: Stanley Cup -mestari 2023-24 (Kertoimet 16.4.)
Carolina HurricanesKerroin 7,70xlbet
Florida PanthersKerroin 8,60
Edmonton OilersKerroin 8,60Slotshammer
Colorado AvalancheKerroin 8,85xlbet
Dallas StarsKerroin 9,50Bethard
New York RangersKerroin 10,00Bethard
Boston BruinsKerroin 11,20xlbet
Vegas Golden KnightsKerroin 13,00nords casino
Miro
Kirjoittanut: Miro
Sports Expert
Urheilufanaatikko, jota viehättää vauhti ja vaaralliset tilanteet. Suurennuslasin alla vuosien ajat olleet salibandy, jääkiekon NHL sekä MM-ralli, joista edellä mainitut eivät ainakaan jää puuttumaan. Reseptinä vihjeille toimii lajitietämys sekä intohimoinen tilastoniiloilu sekoitettuna ripaukseen omaa ajatusta, jolla pyritään tuottamaan laadukkaat vetovihjeet lajeista kiinnostuneille.