Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Cookie Policy

Evästeiden käyttö

Tämä käytäntö päivitettiin 31.8.2023.

Tässä tietosuoja- ja evästekäytännössä ("käytäntö") kuvataan Vedonlyonti.com.

1.           TÄMÄN TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖN TARKOITUS

Vedonlyonti.com kunnioittaa yksityisyyttäsi ja sitoutuu suojaamaan henkilökohtaiset tietosi. Henkilötiedoilla tarkoitetaan kaikkia tunnistettavissa olevaan henkilöön liittyviä tietoja. Ne eivät sisällä tietoja, joista henkilöllisyys on poistettu (anonyymit tiedot).

Tässä käytännössä kuvataan henkilötietojasi koskevat oikeutesi ja valintasi. On tärkeää, että luet käytännön huolellisesti. Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojakäytännöstä, kuten esimerkiksi pyyntöjä laillisten oikeuksiesi harjoittamisesta, ota yhteyttä tietosuojavastaavaan käyttämällä alla olevia tietoja.

Voimme muuttaa tätä käytäntöä milloin tahansa ja aika ajoin tarpeen mukaan tiettyjen Vedonlyonti.com:n palveluiden osalta ja noudattaaksemme paikallisia lakeja tai määräyksiä ympäri maailmaa, mukaan lukien antamalla lisätietoja käyttäjille tietyillä lainkäyttöalueilla. Tämä käytäntö ei koske Vedonlyonti.com:n henkilöstön, kuten työntekijöiden ja urakoitsijoiden, henkilötietojen käsittelyä.

Annamme tässä myös tärkeitä lisätietoja jotka koskevat vain henkilöitä, jotka sijaitsevat (i) Euroopan unionin jäsenvaltioissa, Euroopan talousalueen maissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Sveitsissä (yhdessä "Eurooppa" tai "eurooppalainen"), (ii) Brasiliassa ja (iii) Kaliforniassa, Coloradossa, Connecticutissa, Nevadassa, Utahissa ja Virginiassa Yhdysvalloissa:

  • Eurooppalaisten ja brasilialaisten käyttäjien tulee lukea alla olevat tärkeät tiedot.
  • Kalifornian, Coloradon, Connecticutin, Nevadan, Utahin ja Virginian asukkaiden tulee lukea alla olevat tärkeät tiedot henkilötietojen käsittelystämme.

Nettisivustomme saattaa sisältää linkkejä kolmannen osapuolen sivustoille, lisäosiin ja sovelluksiin. Näiden linkkien klikkaaminen tai yhteyksien aktivoiminen voi sallia tietojesi keräämisen, käyttämisen tai jakamisen kolmansille osapuolille. Me emme hallinnoi näitä kolmannen osapuolen sivustoja emmekä vastaa heidän tietosuojakäytännöistään. Kun poistut sivustoltamme, kehotamme sinua lukemaan tietosuojakäytännön jokaisella vierailemallasi sivustolla.

 

2.           KERÄÄMÄMME HENKILÖTIEDOT

Keräämme henkilötietoja henkilöistä eri lähteistä, jotka on kuvattu alla. Ilmoitamme sinulle tarvittaessa, miten aiomme käyttää tietojasi ennen niiden keräämistä, jotta voit päättää, haluatko antaa kyseiset tiedot vai et. Voimme kerätä, käyttää, tallentaa ja siirtää erilaisia henkilötietojasi ("Henkilötiedot"), jotka olemme ryhmitelleet seuraavasti:

"Henkilötiedot" sisältävät kaikki tiedot, joista sinut voidaan tunnistaa henkilökohtaisesti, mukaan lukien nimesi, sukunimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi tai matkapuhelinnumerosi. 

"Profiilitiedot" sisältävät käyttäjänimen, salasanan ja profiilikuvan, jonka henkilö voi luoda ja ladata jollekin verkkosivustollemme tai mobiilisovellukseemme, sekä kaikki muut tiedot, jotka henkilö syöttää tiliprofiiliinsa.

"Rahoitustilin tiedot" sisältää maksukortin tiedot tai pankkitilin tiedot.

"Rekrytointiprosessin tiedot" sisältävät työnhakijan ansioluettelon ja mahdollisen saatekirjeen sekä rekrytointiprosessin aikana tehdyt muistiinpanot, jotka liittyvät työnhakijan työhakemukseen ja haastatteluun, sekä muut työnhakijan toimittamat tiedot, kuten ammatilliset valtakirjat ja taidot, koulutus- ja työhistoria sekä muut ansioluetteloon tai saatekirjeeseen sisältyvät tiedot.

Tekniset tiedot” sisältävät IP-osoitteesi, selaimen tyypin ja version, aikavyöhykeasetukset ja sijainnin, käyttöjärjestelmän ja alustan sekä muun teknologian laitteillasi, joita käytät sivustojemme käyttämiseen.

"Käyttötiedot" sisältää tietoja siitä, miten käytät verkkosivustojamme.

Lisäksi me keräämme, käytämme ja jaamme ”koottuja tietoja”, kuten tilastollista tai demografista dataa eri tarkoituksiin. Kootut tiedot voivat olla peräisin henkilökohtaisista tiedoistasi, mutta ne eivät ole lain mukaan henkilökohtaisia tietoja, koska nämä tiedot eivät suorasti tai epäsuorasti paljasta henkilöllisyyttäsi.

Voimme säilyttää tallenteet kaikista puhelinvastaajaviesteistä, jotka olet jättänyt asiakastukitiimeillemme.

Keräämme automaattisesti teknisiä tietoja ja käyttötietoja. Jos käytät mobiililaitetta, keräämme tietoja, jotka tunnistavat mobiililaitteesi, laitekohtaiset asetukset ja ominaisuudet, sovelluksen kaatumiset ja muut järjestelmän toiminnot.

Emme kerää tietoa joka on rotu tai etnisyys, uskonnolliset tai filosofiset uskomukset, sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen, poliittiset mielipiteet, ammattiliittoihin kuuluminen, tiedot terveydentilastasi sekä geneettiset ja biometriset tiedot. Jos kuitenkin haet meiltä työpaikkaa, keräämme tietoja rikostuomioista ja -rikoksista.

  • HENKILÖTIETOJEN KERÄÄMINEN

Voimme käyttää erilaisia menetelmiä tietojen keräämiseen sinulta ja sinusta, mukaan lukien seuraavat:

  • Suorat vuorovaikutukset. Voit antaa meille henkilötietojasi ja rekrytointiprosessitietojasi a) täyttämällä työhakemuslomakkeen urasivullamme, b) antamalla sähköpostiosoitteen rekisteröityäksesi verkkosivustoillemme ja/tai saadaksesi uutiskirjeemme tai c) antamalla yhteystietosi rekisteröitymis- ja/tai uutiskirjelomakkeellamme.
  • Epäsuora vuorovaikutus. Voit antaa meille henkilötietojasi epäsuorasti antamalla sähköpostiosoitteen ja/tai yhteystiedot rekisteröityäksesi verkkosivustoille ja/tai vastaanottaaksesi uutiskirjeitä tai muita viestintämuotoja yhteisöiltä, joiden kanssa meillä on sopimus työskennellä yhteistyössä ja tarjota palveluita ("Mediakumppanit").
  • Automaattinen teknologia. Kun olet vuorovaikutuksessa sivustomme kanssa, saatamme kerätä automaattisesti teknisiä tietoja laitteistasi, selaustoiminnoistasi ja toimintamalleistasi. Keräämme tätä tietoa käyttämällä evästeitä, palvelinhistoriaa ja muita vastaavia teknologioita.
  • Kolmannet osapuolet tai julkisesti saatavilla olevat lähteet. Voimme tehdä yhteistyötä kolmansien osapuolten (kuten sisällöntuottajien ja analytiikkayritysten, kuten Google Analyticsin, OptInMonsterin, Hotjarin ja Convert.com:in) kanssa auttaaksemme meitä parantamaan verkkosivustomme palveluita, mukaan lukien tarjotaksemme sinulle asiaankuuluvaa ja mielenkiintoista sisältöä sekä suorittaaksemme analyysejä ja mittauksia ymmärtääksemme, miten palveluitamme käytetään. Nämä yritykset voivat kerätä tietoja sinulta automaattisesti vierailusi yhteydessä.

Yleensä verkkosivustoillemme pääsee ja niitä voidaan käyttää ilman rekisteröitymistä ja ilman, että sinun on annettava meille mitään henkilötietoja (henkilötietoja, profiilitietoja ja/tai rekrytointiprosessitietoja). Voit halutessasi saada tietoa kampanjoista, bonuksista, vedoista, vinkeistä ja strategiasta tilaamalla yhden tai useamman postituslistamme antamalla sähköpostiosoitteesi. Voit milloin tahansa kieltäytyä vastaanottamasta tällaisia viestejä kirjoittamalla meille tai napsauttamalla "peruuta tilaus" -painiketta missä tahansa sinulle lähettämässämme sähköpostissa. Jos otat meihin yhteyttä joko sähköpostitse, yhteydenottolomakkeiden kautta tai muissa kirjoituksissa, voimme säilyttää kopion kyseisestä kirjeenvaihdosta. Emme jaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille markkinointitarkoituksiin, ellet ole antanut meille nimenomaista suostumustasi siihen ja/tai mediakumppaneidemme osalta jos olet suostunut vastaanottamaan markkinointiviestintää näiltä mediakumppaneilta.  Voit peruuttaa suostumuksesi ottamalla suoraan yhteyttä kyseisiin mediakumppaneihin.  Et voi peruuttaa mediakumppaneillemme antamaasi suostumusta ottamalla yhteyttä Vedonlyonti.com.

  • HENKILÖTIETOJEN KÄYTTÖ

Voimme käyttää henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

Palvelujemme tarjoaminen, joihin voi sisältyä:

  • Palvelujemme käyttö, arviointi, ylläpito, parantaminen ja niiden ominaisuuksien ja toimivuuden tarjoaminen;
  • Sinun käynnistämäsi maksutapahtuman toteuttaminen;
  • Yhteydenpito kanssasi tiliisi liittyen (jos sinulla on tili), mukaan lukien lähettämällä sinulle palveluun liittyviä sähköposteja tai viestejä (esim. tilisi vahvistamista koskevat viestit, muutokset tai päivitykset palvelujemme toiminnallisuuteen, tekniset ja turvallisuusilmoitukset ja -hälytykset sekä tukiviestit)
  • Palveluidemme tarjoamistavan personointi;
  • Liiketoimintamme hallinnointi ja suojaaminen; ja
  • Tuen ja ylläpidon tarjoaminen palveluillemme, mukaan lukien palveluun liittyviin pyyntöihisi, kysymyksiisi ja palautteeseesi vastaaminen.

Tutkimus- ja kehitystyöhön

Käytämme keräämiämme tietoja omiin tutkimus- ja kehitystarkoituksiimme, joita ovat:

  • Kehittääksemme tai parantaaksemme palveluitamme; ja
  • Analytiikan ja siihen liittyvän raportoinnin kehittäminen ja luominen.

Markkinointi 

Saatamme käyttää henkilötietojasi muodostaaksemme kuvan siitä, mitä uskomme sinun saattavan tarvita, tai mikä saattaa kiinnostaa sinua.

Voimme ottaa sinuun yhteyttä markkinointiviestintään käyttämällä meille antamiasi henkilötietoja, jos olet aktiivisesti ilmaissut kiinnostuksesi käyttää palveluitamme tai olet käyttänyt palveluitamme etkä ole missään tapauksessa kieltäytynyt vastaanottamasta kyseistä markkinointia sovellettavan lain sallimissa rajoissa. 

Voit pyytää meitä lopettamaan markkinointiviestien lähettämisen milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä alla olevien tietojen avulla tai napsauttamalla kuhunkin markkinointiviestiin sisältyvää kieltäytymislinkkiä. 

Jos päätät kieltäytyä markkinointiviestien vastaanottamisesta, jatkamme muiden asiaankuuluvien toimintojemme suorittamista käyttämällä henkilötietojasi, mukaan lukien muiden kuin markkinointiviestien lähettäminen.

Rekrytointihakemustemme hallinta ja käsittely

Käsittelemme henkilötietoja, kuten meille työhakemuksessa toimitettuja tietoja, rekrytointitoimintojemme helpottamiseksi ja työhakemusten käsittelemiseksi, esimerkiksi arvioimalla työnhakijan työllistämistoimintaa varten ja seuraamalla rekrytointitilastoja.

Lain noudattaminen 

Käytämme henkilötietojasi tarpeellisiksi ja asianmukaisiksi katsomillamme tavoilla noudattaaksemme sovellettavia lakeja, laillisia pyyntöjä ja oikeudellisia prosesseja, kuten vastataksemme viranomaishaasteisiin tai -pyyntöihin.

Vaatimustenmukaisuus, petosten estäminen ja turvallisuus

Käytämme henkilötietojasi siten kuin pidämme tarpeellisena tai tarkoituksenmukaisena (a) palveluitamme koskevien ehtojen täytäntöönpanemiseksi; (b) oikeuksiemme, yksityisyytemme, turvallisuutemme tai omaisuutemme ja/tai sinun tai muiden oikeuksien suojaamiseksi; ja (c) petollisen, haitallisen, luvattoman, epäeettisen tai laittoman toiminnan estämiseksi, tutkimiseksi ja ehkäisemiseksi.

Suostumuksellasi

Joillakin lainkäyttöalueilla sovellettava laki voi edellyttää, että pyydämme suostumustasi henkilötietojesi käyttämiseen tietyissä yhteyksissä, kuten silloin, kun haluamme lähettää sinulle tiettyjä markkinointiviestejä.  Jos pyydämme suostumustasi henkilötietojesi käyttöön, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa tavalla, joka ilmoitettiin suostumusta pyytäessämme, tai ottamalla meihin yhteyttä.  Jos olet suostunut vastaanottamaan markkinointiviestintää kolmansilta osapuolilta, mukaan lukien mediakumppaneiltamme, voit peruuttaa suostumuksesi ottamalla suoraan yhteyttä kyseisiin kumppaneihin (etkä ottamalla meihin yhteyttä).

Anonyymien tietojen luominen

Voimme luoda anonyymejä tietoja henkilötiedoistasi ja muista henkilöistä, joiden henkilötietoja keräämme.  Teemme henkilötiedoista anonyymejä tietoja sulkemalla pois tiedot, jotka tekevät tiedoista henkilökohtaisesti tunnistettavia sinulle, ja käytämme näitä anonyymejä tietoja laillisiin liiketoimintatarkoituksiimme.  

  • Kenelle luovutamme henkilötietoja

Saatamme joutua jakamaan tietojasi seuraaville osapuolille:

Konsernin jäsenet

Voimme luovuttaa henkilötietojasi muille konsernin jäsenille tämän käytännön mukaisiin tarkoituksiin.  

Palveluntarjoajat

Voimme käyttää kolmansia osapuolia hallinnoimaan ja tarjoamaan palveluita puolestamme (kuten kolmansia osapuolia, jotka tarjoavat asiakastukea, joita käytämme verkkosivustojemme, mobiilisovellustemme ja IT-järjestelmiemme isännöintiin, hallintaan, ylläpitoon ja kehittämiseen ja jotka auttavat meitä käsittelemään maksuja). Nämä kolmannet osapuolet voivat käyttää tietojasi vain ohjeidemme mukaisesti ja tämän käytännön mukaisella tavalla.  Nämä kolmannet osapuolet eivät saa käyttää tai luovuttaa tietojasi mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Tapahtumakäsittelyketjun osallistujat

Voimme jakaa henkilötietojasi maksutapahtuman käsittelyketjuun kuuluvien yritysten kanssa maksutapahtuman käsittelyn yhteydessä, kuten kauppiaiden, pankkien tai muiden korttien myöntäjien, korttiyhdistysten, pankkiverkko-operaattoreiden ja niiden jäsenten kanssa.

Asiantuntijaneuvojat

Voimme luovuttaa henkilötietojasi ammattimaisille neuvonantajille, kuten lakimiehille, pankkiireille, tilintarkastajille ja vakuutuksenantajille, heidän meille tarjoamiensa ammatillisten palvelujen yhteydessä.

Siirrot kolmansille osapuolille

Voimme luovuttaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille, kuten mediakumppaneillemme ja muille kolmansien osapuolten liikekumppaneille, palveluidemme tarjoamiseksi. Kun jaamme tietoja kolmansien osapuolten kanssa, varmistamme aina, että asianmukainen sopimus on voimassa, että jaettavat tiedot siirretään turvallisesti ja että jaamme vain välttämättömän vähimmäismäärän tietojasi.  Emme koskaan myy tietojasi muille kolmansille osapuolille.

Jos kolmas osapuoli on rekisterinpitäjä, sillä on samat tietosuojalainsäädännön mukaiset velvoitteet suojata tietojasi kuin meillä.

Jos kolmas osapuoli on tietojenkäsittelijä, vaadimme, että nämä kolmannet osapuolet antavat riittävät takeet siitä, että tarvittavat suojatoimet ja valvonta on toteutettu sen varmistamiseksi, että se ei vaikuta oikeuksiisi ja vapauksiisi.

Lakien ja lainvalvonnan noudattaminen; suojelu ja turvallisuus

Vedonlyonti.com voi luovuttaa sinua koskevia tietoja viranomaisille tai lainvalvontaviranomaisille tai yksityisille osapuolille lain edellyttämällä tavalla sekä luovuttaa ja käyttää tietoja, joita pidämme tarpeellisina tai asianmukaisina (a) sovellettavien lakien ja laillisten pyyntöjen ja oikeudellisten prosessien noudattamiseksi, kuten vastatakseen viranomaisten haasteisiin tai pyyntöihin; (b) valvoakseen palveluitamme koskevien ehtojen noudattamista; (c) suojellakseen oikeuksiamme, yksityisyyttämme, turvallisuuttamme tai omaisuuttamme ja/tai sinun tai muiden oikeuksia; ja (d) ehkäisekseen, tutkiakseen ja torjuakseen petollista, haitallista, luvatonta, epäeettistä tai laitonta toimintaa.

  • Kansainväliset TIEDONSIIRROT

Henkilötietojasi voidaan siirtää muihin paikkoihin osavaltiosi, maakuntasi, maasi tai muun valtion lainkäyttövallan ulkopuolella, joissa meillä, kolmannen osapuolen kumppaneillamme, mukaan lukien mediakumppaneillamme, tai palveluntarjoajillamme on toimistoja ja joissa tietosuojalainsäädäntö ei ehkä ole yhtä suojaava kuin lainkäyttöalueellasi. Jos teemme tällaisen siirron, edellytämme, että henkilötietojesi vastaanottajat tarjoavat tietoturvaa ja suojaa sovellettavan lain mukaisesti.

Eurooppalaisten käyttäjien tulee lukea alla kohdassa 9 annetut tärkeät tiedot henkilötietojen siirtämisestä alueesi/maasi ulkopuolelle.

  • TIETOJEN TURVAAMINEN JA SÄILYTTÄMINEN

Käytössämme on asianmukaiset turvamenetelmät estääksemme henkilökohtaisten tietojesi katoamisen vahingossa, käyttämisen tai käsittelemisen luvattomalla tavalla, muuttamisen tai paljastamisen. Lisäksi rajoitamme henkilökohtaisten tietojesi käytön niille työntekijöille, asiamiehille, alihankkijoille, tytäryhtiöille, yhteistyökumppaneille ja muille kolmansille osapuolille, joille se on liiketoiminnan kannalta tarpeellista. He käsittelevät henkilökohtaisia tietojasi vain ohjeidemme mukaisesti ja täysin luottamuksellisesti. Käytössämme on kaupallisesti kohtuullisiä toimenpiteitä henkilökohtaisten tietojen epäillyn tietomurron käsittelemiseksi ja ilmoitamme sinulle ja asiaankuuluvalle viranomaiselle tietomurrosta, kun sitä vaaditaan meiltä lain mukaisesti.

Käsittelemme ja säilytämme asiaankuuluvia henkilötietoja niin kauan kuin se on tarpeen tai tarpeen lakisääteisten tai sopimuksellisten velvoitteidemme täyttämiseksi ja/tai oikeudellisten vaatimusten laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

  • OIKEUTESI JA VALINTASI

Tässä osiossa kuvataan kaikkien käyttäjien käytettävissä olevia oikeuksia ja valintoja. Euroopassa ja Brasiliassa sijaitsevien käyttäjien on luettava lisätietoja oikeuksistaan alla olevasta kohdasta 9.

Markkinointiviestintä

Voit pyytää meitä lopettamaan markkinointiviestien lähettämisen milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä tai napsauttamalla kuhunkin markkinointiviestiin sisältyvää kieltäytymislinkkiä. Voit edelleen vastaanottaa palveluun liittyviä ja muita ei-markkinointiviestejä.

Henkilötietojesi antamatta jättäminen

Kun pyydämme henkilötietoja suoraan, sinun ei tarvitse antaa niitä meille. Jos päätät olla antamatta pyydettyjä tietoja, joissakin olosuhteissa emme ehkä pysty tarjoamaan sinulle palveluja. Emme ehkä esimerkiksi pysty käsittelemään tapahtumaasi.

Tietojesi käyttö, muokkaaminen tai poistaminen 

Joillakin lainkäyttöalueilla sovellettava laki voi antaa yksityishenkilöille oikeuden käyttää, muokata tai poistaa henkilötietojaan. Voit ottaa yhteyttä suoraan Vedonlyonti.com:hen pyytääksesi pääsyä tietoihisi, muuttaaksesi niitä tai poistaaksesi ne. Emme välttämättä pysty tarjoamaan pääsyä tietoihisi, muuttamaan niitä tai poistamaan niitä kaikissa olosuhteissa.

Valitukset

Jos sinulla on valitettavaa siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi, voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme käyttämällä alla olevia yhteystietoja.  Valitukset on tehtävä kirjallisesti. Anna lisätietoja huolenaiheestasi tai valituksestasi, jotta voimme tutkia asiaa. Päätämme, ryhdymmekö toimiin vastauksena valitukseesi, johon voi sisältyä sisäisten keskustelujen käyminen asiaankuuluvien yritysten edustajien kanssa. Voimme ottaa sinuun yhteyttä saadaksemme lisätietoja tai selvennyksiä huolenaiheestasi tai valituksestasi. Otamme sinuun yhteyttä ilmoittaaksemme vastauksestamme valitukseesi. Sinulla voi myös olla oikeus tehdä valitus kansalliselle tai paikalliselle sääntelyviranomaiselle.

  • LISÄTIETOJA EUROOPPALAISILLE JA BRASILIALAISILLE KÄYTTÄJILLE

Rekisterinpitäjä

Vedonlyonti.com on yleisen tietosuoja-asetuksen ("GDPR") ja muiden sovellettavien tietosuojalakien mukainen rekisterinpitäjä. Tämä tarkoittaa, että Vedonlyonti.com on ensisijaisesti vastuussa henkilötietojesi käsittelystä ja tämä käytäntö määrittää henkilötietojen käsittelyn keinot ja tarkoitukset.

Käsittelyn oikeusperustat

Meidän on ilmoitettava sinulle henkilötietojesi käsittelyn oikeusperustat, jotka on kuvattu alla olevassa taulukossa.  Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelyn oikeusperustasta, ota meihin yhteyttä osoitteeseen  [email protected]

Käsittelytarkoitus Oikeusperusta
Palvelujen tarjoaminenKäsittely on tarpeen palvelujen tarjoamistamme koskevan sopimuksen täyttämiseksi.
Markkinointi Tutkimus- ja kehitystyöhön Hallinnoidaksemme rekrytointi- ja työhakemuksiamme Vaatimusten mukaisuus, petosten estäminen ja turvallisuus Anonyymien tietojen luominenNämä käsittelytoimet muodostavat oikeutetun etumme.  Varmistamme, että harkitsemme ja tasapainotamme mahdollisen vaikutuksen sinuun ja sinun oikeuksiisi, ennen kuin käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi oikeudellisten etujemme mukaisesti. Emme käytä henkilökohtaisia tietojasi toimintoihin, joissa vaikutus sinuun ylittää etumme (ellei meillä ole sinun suostumustasi tai ellemme toimi muuten lain vaatimalla tai sallimalla tavalla).
Lain noudattaminenKäsittely on tarpeen laillisen vaatimuksen mukaisesti.
SuostumuksellasiKäsittely perustuu suostumukseesi. Jos luotamme suostumukseesi, sinulla on oikeus peruuttaa se milloin tahansa tietojesi keräämisen yhteydessä ilmoitetulla tavalla tai ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen [email protected]

Käyttö uuteen tarkoitukseen

Voimme käyttää henkilötietojasi syistä, joita ei ole kuvattu tässä käytännössä, jos laki sen sallii ja syy on yhteensopiva sen tarkoituksen kanssa, johon keräsimme ne.

Kuinka pitkään käytämme henkilötietojasi?

Käytämme henkilötietojasi niin kauan kuin on tarpeen sen perusteella, miksi keräsimme ja mihin käytämme niitä. Tähän voi sisältyä tarve täyttää lakisääteiset, sääntelyyn, kirjanpitoon tai raportointiin liittyvät vaatimukset. 

Määritelläksemme henkilökohtaisten tietojen asianmukaisen säilytysajan me harkitsemme henkilökohtaisten tietojen määrää, luonnetta ja hienotunteisuutta, henkilökohtaisten tietojesi luvattoman käyttämisen tai paljastamisen aiheuttaman haitan mahdollista riskiä, henkilökohtaisten tietojesi käsittelyn tarkoitusta ja mahdollisuutta saavuttaa nuo tarkoitukset muilla tavoin sekä sovellettavan lain vaatimuksia.

Yleisesti ottaen säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin olet tekemisissä kanssamme ja niin kauan kuin on kohtuudella tarpeen sen jälkeen. On myös tietyntyyppisiä tietoja, jotka on lain mukaan säilytettävä tietyn ajan.

Sinun yksilölliset oikeudet

Sinulla on oikeus saada pääsy henkilötietoihin, niiden korjaukseenpoistamiseen, rajoittamiseensiirrettävyydeen ja oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä seuraavasti:

  • Tiedonsaanti. Sinulla on oikeus kysyä meiltä, käsittelemmekö henkilötietojasi, ja jos käsittelemme, saada kopio hallussamme olevista sinua koskevista henkilötiedoista sekä saada tiettyjä muita tietoja käsittelytoimistamme.
  • Korjaus. Jos hallussamme olevat henkilötietosi ovat puutteellisia tai virheellisiä, voit pyytää meitä korjaamaan ne, mutta meidän on ehkä tarkistettava meille antamiesi uusien tietojen oikeellisuus.
  • Poisto. Voit pyytää meitä poistamaan tai hävittämään henkilötiedot, jos meillä ei ole hyvää syytä jatkaa niiden käsittelyä. Sinulla on myös oikeus pyytää meitä poistamaan henkilötietosi, jos olet onnistuneesti käyttänyt oikeuttasi vastustaa käsittelyä (katso alla), jos olemme saattaneet käsitellä tietojasi laittomasti tai jos meidän on poistettava henkilötietosi noudattaaksemme paikallista lakia.  Jos olet Brasiliassa, voit myös pyytää meitä anonymisoimaan tai estämään henkilötiedot, jotka ovat liiallisia, tarpeettomia tai joissa olemme saattaneet käsitellä tietojasi laittomasti.
  • Vastustus. Jos syymme henkilötietojesi käsittelyyn on oikeutettu etu, voit vastustaa käsittelyä, koska se mielestäsi vaikuttaa perusoikeuksiisi ja -vapauksiisi. Sinulla on myös oikeus protestoida, kun käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi suoramarkkinointitarkoituksessa. 
  • Rajoitus. Voit pyytää meitä keskeyttämään henkilötietojesi käytön seuraavissa tilanteissa: 
    • jos haluat meidän varmistavan tietojen oikeellisuuden; 
    • kun henkilötietojesi käyttömme on lainvastaista, mutta et halua meidän poistavan niitä; 
    • kun haluat meidän säilyttävän tietojasi tavallista pidempään, koska tarvitset niitä oikeudellisten vaatimusten laatimiseen, esittämiseen tai puolustamiseen; tai 
    • olet vastustanut tietojesi käyttöä, mutta meidän on tarkistettava, onko meillä pakottavia laillisia syitä käyttää niitä. 
  • Siirto. Jos mahdollista, toimitamme henkilötietosi sinulle tai valitsemallesi kolmannelle osapuolelle rakenellisessa, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa. Huomaa, että tämä oikeus koskee vain antamiasi henkilötietoja, joiden käyttämiseen annoit alun perin suostumuksesi tai joissa käytimme tietoja kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseen. 
  • Suostumuksen peruutus. Jos käsittelyperusteemme perustuu suostumukseesi, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Jos peruutat suostumuksesi, emme ehkä voi tarjota tiettyjä palveluita sinulle. Kerromme sinulle, jos tilanne on tämä, kun peruutat suostumuksesi.
  • Automaatiikan perustuva päätöksenteko. Sinulla on oikeus olla joutumatta sinuun merkittävästi vaikuttavan automaattisen päätöksenteon (esim. profiloinnin) kohteeksi. Tämän oikeuden käyttäminen ei ole käytettävissäsi seuraavissa tapauksissa: 
    • Automaattinen päätös tarvitaan sopimuksen tekemiseen tai suorittamiseen kanssasi. 
    • Meillä on nimenomainen suostumuksesi tällaisen päätöksen tekemiseen.
    • Automaattinen päätös on valtuutettu EU:n jäsenvaltion paikallisen lainsäädännön mukaisesti. 

Kahdessa ensimmäisessä edellä mainitussa tapauksessa sinulla on kuitenkin edelleen oikeus saada ihmisen väliintulo päätökseen, ilmaista näkemyksesi ja riitauttaa päätös.

Jos sinulla on kysyttävää tästä käytännöstä tai haluat käyttää yllä mainittuja oikeuksia, ota meihin yhteyttä osoitteessa [email protected].

Saatamme joutua pyytämään sinulta määrättyjä tietoja, että voimme vahvistaa henkilöllisyytesi ja varmistaa oikeutesi käyttää henkilökohtaisia tietojasi tai harjoittaa muita oikeuksiasi. Tämä turvatoimi varmistaa, että henkilökohtaisia tietoja ei anneta henkilölle, jolle ei ole oikeutta niiden vastaanottamiseen. Saatamme myös ottaa sinuun yhteyttä kysyäksemme lisätietoja pyyntöösi liittyen nopeuttaaksemme vastausta.

Voi olla oikeudellisia tai muita syitä, miksi emme voi tai emme ole velvollisia täyttämään pyyntöäsi käyttää oikeuksiasi. Käytämme käytettävissä olevia laillisia poikkeuksia yksilöllisiin oikeuksiisi siinä määrin kuin se on tarkoituksenmukaista. Jos hylkäämme pyyntösi, kerromme sinulle syyn siihen, jollei oikeudellisista rajoituksista muuta johdu. 

Sinulla on myös oikeus tehdä valitus milloin tahansa valvontaviranomaiselle (lisätietoja on osoitteessa https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en). Jos olet Yhdistyneessä kuningaskunnassa, sinulla on myös oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetun toimistoon (Information Commissioner’s Office, ICO).

Kansainväliset tiedonsiirrot

Voimme siirtää henkilötietojasi Euroopan ulkopuolelle. Siirrämme tietojasi Euroopan ulkopuolelle vain, jos samaa tietosuojastandardia sovelletaan tai asianmukaiset suojatoimet ovat käytössä.  Esimerkiksi:

  • siirrot maihin, joiden Euroopan komissio on hyväksynyt tarjoavan riittävän suojaustason;
  • asianmukaisten suojatoimien, kuten yritystä koskevien sitovien sääntöjen tai mallisopimuslausekkeiden, käyttö;
  • sen henkilön suostumus, jota henkilötiedot koskevat; tai
  • muut sovellettavan eurooppalaisen lainsäädännön sallimat mekanismit tai oikeudelliset perusteet.

10.        TIEDOT KALIFORNIAN ASUKKAILLE

Kalifornian kuluttajansuojalaki 2018, sellaisena kuin se on muutettuna Kalifornian tietosuojalakilla 2020 (CPRA), joka tuli voimaan 1.1.2023 ("CCPA"), velvoittaa meitä antamaan Kalifornian asukkaille tietoja siitä, miten keräämme, käytämme ja jaamme heidän henkilötietojaan, sekä oikeuksista ja valinnoista, joita tarjoamme Kalifornian asukkaille henkilötietojen käsittelyyn liittyen.  

Kalifornian tietosuojaoikeutesi

Kalifornian asukkaana sinulla on alla luetellut oikeudet. Nämä oikeudet eivät kuitenkaan ole ehdottomia, ja voimme hylätä pyyntösi CCPA:n sallimalla tavalla. 

  • Tietojen saatavuus ja siirrettävyys.   Sinulla voi olla oikeus pyytää, että toimitamme sinulle kopion sinusta keräämistämme henkilötiedoista. Lisäksi sinulla voi olla oikeus pyytää, että luovutamme sinulle tietoja henkilötietojesi keräämisestä ja käytöstä edellisten 12 kuukauden aikana, mukaan lukien: (a) keräämiemme henkilötietojen luokat ja erityiset osat; (b) lähteiden luokat, joista keräämme henkilötietoja; (c) liiketoiminnallinen tai kaupallinen tarkoitus, jota varten keräämme, myymme tai jaamme henkilötietoja; (d) kolmansien osapuolten luokat, joille luovutamme henkilötietoja; ja (e) henkilötietojen luokat, jotka luovutetaan liiketoiminnallisessa tarkoituksessa tai myydään kolmansille osapuolille, ja kolmansien osapuolten luokat, joille tällaisia henkilötietoja on myyty tai luovutettu. Voit tehdä meille henkilötietojesi käyttöoikeuspyynnön enintään kaksi kertaa 12 kuukauden aikana.
  • Poisto.  Sinulla voi olla oikeus pyytää, että poistamme tietyt sinusta keräämämme henkilötiedot. Edellä mainittuun sovelletaan oikeuttamme säilyttää henkilötietojasi CCPA:n sallimissa erityistarkoituksissa. Jos emme pysty noudattamaan tällaista pyyntöä, ilmoitamme sinulle.
  • Korjaus. Sinulla voi olla oikeus pyytää, että korjaamme sinusta keräämiemme henkilötietojen epätarkkuudet.
  • Oikeus rajoittaa arkaluonteisten henkilötietojen käyttöä ja paljastamista. CCPA antaa sinulle oikeuden ohjeistaa yritystä rajoittamaan arkaluonteisten henkilötietojesi käyttöä tai paljastamista siihen käyttöön, joka on tarpeen palvelujen suorittamiseksi tai sellaisten tavaroiden toimittamiseksi, joita kohtuudella odotat kyseisiä tavaroita tai palveluja koskevassa pyynnössäsi, ja tiettyjen CCPA:n sallimien toimintojen suorittamiseksi.  Emme kerää, käytä tai luovuta arkaluonteisia henkilötietoja muihin tarkoituksiin kuin niihin, jotka ovat tarpeen asiaankuuluvien palvelujen tarjoamiseksi tai CCPA:n sallimissa rajoissa.
  • Valintaoikeus. Sinulla voi olla oikeus pyytää, että henkilötietojasi ei jaeta (kuten edellä on määritelty) kolmansien osapuolten kanssa.
  • Syrjimättömyys.  Sinulla on oikeus käyttää edellä kuvattuja oikeuksia ilman syrjintää. Tämä tarkoittaa, että emme rankaise sinua oikeuksiesi käyttämisestä ryhtymällä toimiin, kuten kieltämällä sinulta tavarat tai palvelut, nostamalla tavaroiden tai palvelujen hintaa, heikentämällä palvelun laatua tai ehdottamalla, että voimme rangaista sinua edellä kuvatulla tavalla oikeuksiesi käyttämisestä. CCPA:n luvalla voimme kuitenkin veloittaa sinulta eri hinnan tai tarjota erilaista palvelun laatua, jos tämä ero liittyy kohtuudella niiden henkilötietojen arvoon, joita emme voi käyttää. 

Miten voit käyttää oikeuksiasi

Voit käyttää Kalifornian tietosuojaoikeuksiasi seuraavasti:

Tiedonsaantioikeus, pääsy tietoihin ja oikeus tietojen poistamiseen

Voit pyytää tietojesi käyttö- ja poisto-oikeuksien käyttämistä seuraavasti:

  • Ota yhteyttä osoitteeseen [email protected]
  • Tunnistaminen. CCPA edellyttää, että tarkistamme pyynnön lähettäneen henkilön henkilöllisyyden ennen kuin annamme aineellisen vastauksen pyyntöön. Pyynnön on oltava riittävän yksityiskohtainen, jotta voimme ymmärtää, arvioida ja vastata siihen. Pyytäjän on annettava riittävät tiedot, jotta voimme kohtuullisesti tarkistaa, että henkilö on henkilö, josta keräsimme tietoja. Pyyntö voidaan tehdä myös alle 13-vuotiaan lapsesi puolesta.
  • Valtuutetut edustajat.  Kalifornian asukkaat voivat valtuuttaa valtuutetun edustajan lähettämään pyyntöjä heidän puolestaan.  Vaadimme valtuutetulta edustajalta kirjallisen valtuutuksen, joka vahvistaa kyseisen valtuutuksen.

Henkilötietojen myynti tai jakaminen kontekstien välisessä mainonnassa

Verkkosivustomme ja verkkopalvelumme sekä mediakumppaneidemme verkkosivustot voivat käyttää analytiikka- ja mainontatyökaluja, joiden avulla me ja analytiikka- ja markkinointikumppanimme voimme kerätä ja paljastaa internet- tai muita sähköisiä verkkotoimintatietoja, jotka perustuvat toimintaasi palveluissamme ja verkkosivustoillamme sekä mediakumppaneidemme verkkosivustoilla, mukaan lukien analysoidaksemme palveluidemme ja palveluidemme käyttöäsi mediakumppaneidemme kanssa ja tarjotaksemme sinulle mainoksia, jotka ovat sinulle merkityksellisiä (yhdessä "kontekstien välinen käyttäytymismainonta"). Huomaa kuitenkin, että emme tietoisesti myy tai jaa alle 16-vuotiaiden kuluttajien henkilötietoja ilman vanhempien suostumusta.

Henkilötiedot, joita keräämme, käytämme ja jaamme

Alla olevassa taulukossa esitetään yhteenveto siitä, mitä tietoja voimme kerätä tai mitä tietoja on mahdollisesti kerätty Kalifornian asukkailta tämän käytännön voimaantulopäivää edeltäneiden 12 kuukauden aikana.

Huomaa, että alla olevassa luettelossa annetut luokat ja esimerkit ovat CCPA:ssa määriteltyjä. Tämä ei tarkoita sitä, että Vedonlyonti.com olisi itse asiassa kerännyt kaikki esimerkit kyseisestä henkilötietojen luokasta, vaan se kuvastaa vilpitöntä uskoamme parhaan tietomme mukaan siihen, että osa kyseisestä luokasta olevista tiedoista voidaan kerätä ja on voitu kerätä. Esimerkiksi tietyt henkilötietoluokat kerätään vain, jos annat tällaiset henkilötiedot suoraan meille.

Keräämiemme tietojen luokatTietoelementit kategoriassaKeräämmekö näitä tietoja?Jaammeko näitä tietoja liiketoiminnallisiin tarkoituksiin?
TunnistustiedotOikea nimi, alias, postiosoite, yksilöllinen henkilötunnus, asiakasnumero, sähköpostiosoite, tilinimi, muut vastaavat tunnisteet. KylläEi
VerkkotunnistetiedotVerkkotunniste tai muu pysyvä tunniste, jota voidaan käyttää henkilön, perheen tai laitteen tunnistamiseen ajan mittaan ja eri palveluissa, mukaan lukien muun muassa laitetunniste; Internet-protokollan osoite; evästeet, jäljitteet, pikselitunnisteet, mobiilimainostunnisteet tai vastaava tekniikka; asiakasnumero, yksilöllinen salanimi tai käyttäjän alias; puhelinnumerot tai muut pysyvien tai todennäköisyysperusteisten tunnisteiden muodot (eli henkilön tai laitteen tunnistaminen todennäköisemmin kuin ei), joita voidaan käyttää tietyn henkilön tai laitteen tunnistamiseen.KylläEi
Suojatut luokitteluominaisuudetRotu, uskonto, seksuaalinen suuntautuminen, sukupuoli-identiteetti, sukupuolen ilmaisu, ikäIkä mahdollinenEi
Kaupalliset tiedotTiedot ostetusta, hankitusta tai harkitusta henkilökohtaisesta omaisuudesta, tuotteista tai palveluista tai muista osto- tai kulutushistorioista tai -suuntauksistaEiEi
Biometriset tiedotYksilön fysiologiset, biologiset tai käyttäytymiseen liittyvät ominaisuudet, mukaan lukien DNA, joita voidaan käyttää yksinään tai yhdessä toistensa tai muiden tunnistetietojen kanssa yksilön henkilöllisyyden määrittämiseksi. Biometrisiä tietoja ovat muun muassa iiris-, verkkokalvo-, sormenjälki-, kasvo-, käsi-, kämmen-, verisuoni- ja äänitallenteiden kuvat, joista voidaan poimia tunnistepohja, kuten kasvokuvio, erikoismalli tai äänimerkki, ja näppäilyn kuviot tai rytmit, kävelyn kuviot tai rytmit sekä uni-, terveys- tai liikuntatiedot, jotka sisältävät tunnistetietoja.EiEi
Internet- tai verkkotiedotSelaushistoria, hakuhistoria ja tiedot kuluttajan vuorovaikutuksesta Internet-sivuston, sovelluksen tai mainoksen kanssa.KylläKyllä
Maantieteellinen paikanmääritysTarkka sijainti, esim. johdettu GPS-koordinaateista tai telemetriatiedoista.KylläKyllä
Ammatti- tai työsuhdetiedotHenkilön nykyiseen, aiempaan tai tulevaan työkokemukseen liittyvät tiedot (esim. työhistoria, suorituskyvyn arvioinnit) ja koulutustausta.MahdollinenEi
Taloudelliset tiedotPankkitilin numero, pankki- tai luottokorttinumerot, vakuutuksen numero ja muut taloudelliset tiedot. KylläKyllä
Lääketieteelliset tiedotHenkilökohtaiset tiedot henkilön terveydestä tai terveydenhuollosta, mukaan lukien sairausvakuutustiedot.  EiEi

 

11.        TIEDOT VIRGINIAN ASUKKAILLE

Virginian kuluttajansuojalain mukaan Virginian asukkailla on seuraavat oikeudet Vedonlyonti.com:n keräämiin, käyttämiin ja paljastamiin henkilötietoihin. Tässä kohdassa esitettyjen oikeuksien käyttämiseksi luetellut määritelmät ovat seuraavia:

Määritelmät:

  • Profiloinnilla tarkoitetaan kaikenlaista automaattista käsittelyä henkilön taloudelliseen tilanteeseen, terveyteen, henkilökohtaisiin mieltymyksiin, kiinnostuksen kohteisiin, luotettavuuteen, käyttäytymiseen, sijaintiin tai liikkeisiin liittyvien henkilökohtaisten ominaisuuksien arvioimiseksi, analysoimiseksi tai ennustamiseksi.
  • Henkilötietojen myynnillä tarkoitetaan henkilötietojen vaihtoa rahallista vastiketta vastaan.
  • Kohdennetulla mainonnalla tarkoitetaan mainosten näyttämistä kuluttajalle, jossa mainos valitaan kyseisen kuluttajan toiminnasta ajan mittaan saatujen henkilötietojen perusteella ja muiden kuin sidossuhteessa olevien verkkosivustojen tai verkkosovellusten kautta tällaisten kuluttajien mieltymysten tai kiinnostuksen kohteiden ennustamiseksi.

Virginian asukkaana sinulla voi olla alla luetellut oikeudet.

  • Pääsyoikeus. Sinulla voi olla oikeus vahvistaa, käsittelemmekö henkilötietojasi, ja saada pääsy henkilötietoihisi.
  • Oikeus tietojen siirrettävyyteen. Sinulla voi olla oikeus pyytää, että toimitamme sinulle kopion henkilötiedoista, jotka olet aiemmin toimittanut Vedonlyonti.com:lle.
  • Oikeus korjaukseen. Sinulla voi olla oikeus pyytää, että korjaamme sinusta keräämiemme henkilötietojen epätarkkuudet.
  • Poistamisoikeus. Sinulla voi olla oikeus pyytää, että poistamme tietyt sinusta keräämämme henkilötiedot. Edellä mainittuun sovelletaan oikeuttamme säilyttää henkilötietojasi sovellettavassa osavaltion lainsäädännössä sallittuja erityistarkoituksia varten. Jos emme pysty noudattamaan tällaista pyyntöä, ilmoitamme sinulle. 
  • Valintaoikeus. Sinulla voi olla oikeus pyytää, että henkilötietojasi ei myydä kolmansille osapuolille tai käytetä kohdennettuun mainontaan tai profilointiin sellaisten päätösten edistämiseksi, joilla on oikeudellisia tai vastaavia merkittäviä vaikutuksia sinuun.
  • Valitus. Sinulla voi olla oikeus valittaa Vedonlyonti.com:n edellä lueteltujen oikeuksien epäämisestä. Voit tehdä niin vastaamalla viestiin, jossa Vedonlyonti.com on ilmoittanut kieltäytymisestään, ja ilmoittamalla, että haluat valittaa kieltäytymisestä.

Miten voit käyttää oikeuksiasi

Jos asut Virginiassa, voit käyttää oikeuksiasi ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen [email protected]

  1. MUIDEN YHDYSVALTOJEN OSAVALTIOIDEN TIETOSUOJAOIKEUDET

Coloradon, Connecticutin ja Utahin osavaltiot antavat kukin osavaltionsa asukkaille seuraavat oikeudet:

  • Vahvistus, käsittelemmekö heidän henkilötietojaan.
  • Pääsy tiettyihin henkilötietoihin ja niiden poistaminen.
  • Tietojen siirrettävyys.
  • Osallistumattomuus henkilötietojen käsittelystä kohdennettua mainontaa ja myyntiä varten.

Coloradon ja Connecticutin osavaltiot tarjoavat kummatkin osavaltioidensa asukkaille seuraavat oikeudet:

  • Henkilötietojen epätarkkuuksien korjaus ottaen huomioon tietojen luonteeseen liittyvän käsittelyn tarkoituksen.
  • Kieltäytyminen profiloinnista sellaisten päätösten edistämisessä, joilla on oikeudellisia tai vastaavia merkittäviä vaikutuksia.

Jos asut jossakin näistä valtioista, voit käyttää näitä oikeuksia ottamalla yhteyttä osoitteeseen [email protected].

Nevadan osavaltio tarjoaa asukkailleen rajoitetun oikeuden kieltäytyä tietyistä henkilötietojen myynnistä. Asukkaat, jotka haluavat käyttää tätä myynnin kieltäytymisoikeutta, voivat lähettää pyynnön tähän nimettyyn osoitteeseen: [email protected]. Emme kuitenkaan tällä hetkellä myy tietoja, jotka laukaisevat kyseisen säädöksen kieltäytymisvaatimukset.

  1. LINKIT MUILLE VERKKOSIVUSTOILLE

Palveluidemme tarjoamisessa verkkosivustoillamme ja mediakumppaneidemme verkkosivustoilla saatamme linkittää kolmansien osapuolten verkkosivustoille, mobiilisovelluksiin ja muuhun sisältöön. Vedonlyonti.com ei ole vastuussa tällaisen kolmannen osapuolen tietosuojakäytännöistä, eikä tämä käytäntö koske tällaisen kolmannen osapuolen verkkosivustoja, mobiilisovelluksia tai muuta sisältöä. Vedonlyonti.com ei takaa, hyväksy tai tue mitään tietoja, materiaaleja, palveluita tai tuotteita, jotka sisältyvät tällaiseen linkitettyyn kolmannen osapuolen verkkosivustoon, mobiilisovellukseen tai muuhun sisältöön tai ovat saatavilla sen kautta. Vedonlyonti.com ei ole vastuussa mistään sisällöstä tällaisissa kolmannen osapuolen ominaisuuksissa, joihin linkitämme.

14.        EVÄSTEIDEN TIEDOT

Evästeet ovat pieniä tietokoneellasi olevia tietoja, jotka muistavat, mitä syötät, kun selaat verkkosivustoa. Lisätietoja evästeistä ja niiden toiminnasta on osoitteessa www.aboutcookies.org.

Käytämme evästeitä parantaaksemme palveluamme ja parantaaksemme käyttökokemustasi, esimerkiksi näyttääksemme sinulle olennaisimmat tiedot, kun palaat sivustollemme.

Kun käytämme evästeitä, emme yleensä käsittele mitään tietoja, joista käyttäjä voidaan tunnistaa henkilökohtaisesti.  Käyttämällä verkkosivustojamme suostut siihen, että käytämme evästeitä. Voit hallita evästeiden käyttöä, poistaa evästeet käytöstä tai poistaa ne selaimesi asetuksista milloin tahansa. Ensisijaisen selaimesi ohjetoiminnon pitäisi antaa sinulle oikeat tiedot.

Lisätietoja evästeiden deaktivoinnista tai poistamisesta löytyy alta sekä osoitteesta https://www.aboutcookies.org/cookie-faq/. 

Jotkut selaimet tarjoavat hyödyllisiä evästeoppaita:

  • Chrome: https://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647&p=cpn_cookies
  • Firefox: http://support.mozilla.org/en-US/kb/Cookies
  • Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/278835
  • Safari 5 Macille: https://support.apple.com/e
  • Opera: http://help.opera.com/Linux/10.50/fi/cookies.html

Lisäksi Google Analytics tarjoaa omat kieltäytymisvaihtoehtonsa:

Mobiililaitteiden tapauksessa voi olla tarpeen tutustua laitteen käyttöoppaaseen evästeiden hallitsemiseksi tehokkaasti. Evästeiden rajoittamisella voi olla vaikutusta verkkosivustojemme toimivuuteen.

EVÄSTETYYPIT
Voimme käyttää evästeitä eri tarkoituksiin ja eri toiminnoilla.

Olennaiset evästeet ovat välttämättömiä, jotta verkkosivustomme toimisivat tehokkaasti. Ne auttavat tekemään verkkosivustoistamme käyttökelpoisia mahdollistamalla perustoiminnot, kuten sivujen navigoinnin ja pääsyn verkkosivustojemme suojatuille alueille. Tämäntyyppisiä evästeitä voidaan käyttää myös verkkosivustomme suojaamiseen ja nopeuttamiseen turvallisuussyistä ja luotettujen kävijöidemme tunnistamiseen. Ne voivat suodattaa botteja ja erottaa ne laillisista käyttäjistä estäen kaikenlaisen roskapostitoiminnan verkkosivustoillamme.

Ensisijaisten evästeiden avulla verkkosivustomme voivat muistaa tietoja, jotka muuttavat verkkosivustojemme käyttäytymistä tai ulkonäköä. Niitä voidaan käyttää myös pyytämiesi palvelujen tarjoamiseen.

Analytiikkaevästeet analysoivat tietoja siitä, miten verkkosivustojamme käytetään. Analytiikkaevästeet voivat käsitellä tietoja verkkosivustojemme kävijämääristä, verkkosivustojemme kävijöiden saapumispaikoista, heidän vierailemistaan sivuista, vieritystoiminnoista, latauksista, käyttäjäagenteista, verkkosivustoillamme vietetystä ajasta ja sen laitteen likimääräisestä maantieteellisestä sijainnista, jolla käytät verkkosivustojamme. Käytämme näitä tietoja laatiaksemme raportteja, jotka auttavat meitä parantamaan verkkosivustojamme. 

Jos sallimme muiden käyttää evästeitä verkkosivustojemme ja/tai sovellustemme kautta, näitä evästeitä kutsutaan "kolmannen osapuolen evästeiksi".

Alla on lisätietoja yleisimmistä käyttämistämme evästeistä, niiden käytöstä ja siitä, kuinka kauan niitä säilytetään tietokoneellasi tai laitteellasi.

Yleisimmät evästeemme ovat:

EvästeKuvaus
KAX_P - Vedonlyonti.com:n asettamaTämä on ensimmäisen osapuolen eväste, joka antaa meille tietoa siitä, miten kävijät löytävät verkkosivustomme (esim. napsauttivatko he Google-hakutulosta, mainosta tai kirjoittivatko he jonkin verkkosivustomme osoitteen selaimeensa). Tätä evästettä säilytetään 1 kuukausi.
Google Analytics – Google:n asettamaTämä kolmannen osapuolen eväste antaa meille tietoja sivuston käytöstäsi, mukaan lukien siitä, mistä sivustoa käytetään, vierailun ajankohdasta, katsotuista sivuista jne. Tätä evästettä säilytetään 2 vuotta.
Google AdWords – Google:n asettamaTämän kolmannen osapuolen evästeen avulla voimme mainostaa sivustoamme Google AdWords -kampanjoilla. Tätä evästettä säilytetään 2 vuotta.
Google-evästeet_ga – Google-eväste, jota käytetään käyttäjien tunnistamiseen ja joka vanhenee 2 vuoden kuluttua. _gid – Google-eväste, jota käytetään käyttäjien tunnistamiseen ja joka vanhenee 24 tunnin kuluttua. _gasessionid – Google:n asettama. Käytetään käyttäjän toiminnan sitomiseen tiettyyn aikaikkunaan. _gaclientid – Google:n asettama. Selaimen ja laitteen parin yksilöllinen tunniste, joka auttaa Google Analyticsia linkittämään käyttäjän toimia sivustolla. _utmzz – Google:n asettama. Käytetään seuraamaan, mistä kävijät tulivat.
Microsoft-evästeet  Microsoft Clarity. Microsoftin asettama. Käytetään seuraamaan, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa. MMID – Microsoftin asettama Tunnistaa ainutlaatuiset verkkoselaimet, jotka vierailevat Microsoftin sivustoilla.
KTag-evästeet (sisäinen seurantajärjestelmämme)  g_uuid – KTag-käyttäjätunnus. Vedonlyonti.com asettama ja sitä käytetään anonyymin tunnisteen määrittämiseen kullekin käyttäjälle, jotta voimme räätälöidä sisältöä mieltymystesi mukaan. g_sid – KTag-istunnon tunnus. Vedonlyonti.com asettama ja sitä käytetään nimeämään anonyymi istunto kullekin käyttäjälle, jotta voimme seurata, mitkä mainokset toimivat parhaiten.
Optin Monster -evästeetOptin Monsterin asettama. Käytetään seuraamaan käyttäjien vuorovaikutusta AB-testien kanssa.
Mukautetut evästeetPrivacyModalVisited. Vedonlyonti.com:in asettama. Käytetään seuraamaan, ovatko käyttäjät olleet vuorovaikutuksessa mallin kanssa välttääkseen sen näyttämisen kahdesti.  
Hotjar – Hotjarin asettamaTämän kolmannen osapuolen evästeen avulla voimme mitata ja tarkkailla käyttäjien käyttäytymistä verkkosivustoillamme ilman yhteyttä henkilötietoihin.
OutbrainTämän kolmannen osapuolen evästeen avulla voimme räätälöidä sisältöä katsojan mieltymysten perusteella. Tätä evästettä säilytetään 10 kuukautta.
ViafouraTämän kolmannen osapuolen evästeen avulla voimme luoda käyttäjillemme vuorovaikutteisia ominaisuuksia joillakin verkkosivustoillamme, ja sen avulla voit kirjautua sisään voidaksesi lähettää kommentin, kuten kommentin, seurata käyttäjää tai keskustelua jne.
Cloudflare – Cloudfaren asettama.Tämä eväste on ehdottoman välttämätön Cloudflaren suojausominaisuuksille, eikä sitä voi poistaa käytöstä. Se ei vastaa mitään verkkosovelluksesi käyttäjätunnusta eikä tallenna mitään henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja. Tätä evästettä säilytetään 12 kuukautta.
ViziblTätä evästettä käytetään toimittamaan sinulle sopivia Vedonlyonti.com-mainoksia kiinnostuksen kohteidesi perusteella. Niitä voidaan käyttää myös tietyn mainoksen näyttökertojen rajoittamiseen sekä mainoskampanjan tehokkuuden mittaamiseen. Tämä eväste tallennetaan määräämättömäksi ajaksi.
Facebookin mukautetut yleisötTätä evästettä käytetään toimittamaan sinulle sopivia Vedonlyonti.com-mainoksia, jotka perustuvat sivuston toimintoihisi. Tätä evästettä säilytetään 180 päivää. Voimme käyttää Facebookin mukautettuja yleisöjä mainosten toimittamiseen sähköpostin tilaajille keräämiemme sähköpostiosoitteiden perusteella. Lisätietoja Facebook-mainonnasta saat täältä. Jos haluat tietää, miten voit kieltäytyä Facebook-mainonnasta, käy täällä.
PushEngageTätä evästettä käytetään lähettämään sinulle kiinnostuksen kohteisiisi liittyviä ilmoituksia sen jälkeen, kun olet tilannut ilmoituksia Vedonlyonti.com:ltä. Niitä käytetään myös lähettämään sinulle ilmoituksia maantieteellisen sijaintisi perusteella. Katso ohjeet ilmoitusten vastaanottamisen lopettamiseen täältä.
Kohortti – tunnistenumeroTätä evästettä käytetään käyttäjän luokittelemiseen ryhmään hänen laitteensa perusteella, jotta voimme räätälöidä sinulle parempia tarjouksia.
CriteoTätä evästettä käytetään toimittamaan sinulle sopivia Vedonlyonti.com-mainoksia kiinnostuksen kohteidesi perusteella. Niitä voidaan käyttää myös tietyn mainoksen näyttökertojen rajoittamiseen sekä mainoskampanjan tehokkuuden mittaamiseen. Tämä eväste tallennetaan määräämättömäksi ajaksi. Jos haluat poistaa palvelumme käytöstä kaikilla selaimilla, jotka olemme pystyneet linkittämään nykyisen selaimesi evästetunnukseen, katso kieltäytymismoduuli "Käyttäjän valinnat" -osiosta täältä. Jos haluat kieltäytyä vain nykyisestä selaimestasi, poista valinta ruudusta.
ALGOLIATätä evästettä käytetään analytiikan ja mieltymysten etsimiseen. Tätä evästettä säilytetään 6 kuukautta.
op_list_region_usTätä evästettä käytetään tallentamaan tietoa käyttäjien suosimasta Yhdysvaltain osavaltiosta. Tämä eväste vanhenee, kun käyttäjien istunto päättyy.
__gadsGoogle Advertising -eväste, vanhenee 13 kuukauden kuluttua.
__gpiGoogle Advertising -eväste, vanhenee 13 kuukauden kuluttua.
__qca:Quantcast Digital Advertising -eväste yleisön tavoittavuuden tallentamiseksi ja seuraamiseksi vanhenee 13 kuukauden kuluttua.
_cc_idLotame-digitaalimarkkinointieväste, vanhenee 270 päivän kuluttua.
_fbpFacebook Pixel -eväste, vanhenee 3 kuukauden kuluttua.
_gcl_auGoogle Analytics ja Advertising -eväste, vanhenee 90 päivän kuluttua.
_uetsidBing-mainoseväste, vanhenee 1 päivän kuluttua.  
advertKäytetään kaikkien viittausten seurantaan (kuten rotowire.com/try), rajoitettu kyseiseen istuntoon.
cookieDigitaalisen markkinoinnin evästeet, vanhenevat 28 päivän kuluttua.
cto_bididCriteo Advertising -eväste, vanhenee 13 kuukauden kuluttua.
cto_bundleCriteo Advertising -eväste, vanhenee 13 kuukauden kuluttua.
panoramaId_expiryLotame-digitaalimarkkinointieväste, vanhenee 7 päivän kuluttua.
panoramaIdLotame-digitaalimarkkinointieväste, vanhenee 7 päivän kuluttua.
panoramaIdTypeLotame-digitaalimarkkinointieväste, vanhenee 7 päivän kuluttua.
PHPSESSIDKirjautuneen käyttäjän yksilöllinen istuntotunnus vanhenee 1 vuoden kuluttua.  
RW_addonsKäytetään tilausprosessissa seuraamaan, onko tilaaja ostanut valinnaisen lisäosan (kuten lehden), rajoitettu kyseiseen istuntoon.
RW_couponKäytetään lunastamaan erityisiä tilaustarjouskoodeja, rajoitettu kyseiseen istuntoon.
RW_orderTotalKäytetään tilausprosessissa muutosten näyttämiseen tilauksen kokonaissummassa, vanhenee 1 vuoden kuluttua.
RW_viewedSubChoicesImpression -eväste, jota käytetään seuraamaan konversioita, rajoittuu kyseiseen istuntoon.
rwbaseballmyleagueKäyttäjän ensisijainen liiga MyLeagues-ominaisuudessa, rajoitettu kyseiseen istuntoon.
rwbasketballmyleagueKäyttäjän ensisijainen liiga MyLeagues-ominaisuudessa, rajoitettu kyseiseen istuntoon.
RWCFBrankingsKäytetään säilyttämään käyttäjän mieltymykset College Football Rankings -sivullamme, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
RWDefvsPos90StatsKäytetään säilyttämään käyttäjän mieltymykset Soccer Defense vs Position (Per 90 Minutes) -sivulla, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
RWDefvsPosTotStatsKäytetään käyttäjän mieltymysten säilyttämiseen Soccer Defense vs Position -sivulla, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
rwfootballmyleagueKäyttäjän ensisijainen liiga MyLeagues-ominaisuudessa, rajoitettu kyseiseen istuntoon.
rwhockeyleagueKäyttäjän ensisijainen liiga MyLeagues-ominaisuudessa, rajoitettu kyseiseen istuntoon.
rwlandingKäytetään käyttäjän ohjaamiseen takaisin siihen, mitä hän katsoi kirjautumisen jälkeen, vanhenee 1 päivän kuluttua.
rwmlbH2HPointsKäytetään käyttäjän mieltymysten säilyttämiseen MLB-sijoitussivullamme, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
rwmlbH2HRotoKäytetään käyttäjän mieltymysten säilyttämiseen MLB-sijoitussivullamme, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
rwmlbPointsKäytetään käyttäjän mieltymysten säilyttämiseen MLB-sijoitussivullamme, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
RWMLBPositionEligibility Käytetään säilyttämään käyttäjän mieltymykset sijainnin mukaan MLB Games Played By Position -sivullamme, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
RWMLBProjectedKäytetään käyttäjän mieltymysten säilyttämiseen MLB Projected Starters -sivullamme, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
rwmlbRotoKäytetään käyttäjän mieltymysten säilyttämiseen MLB-sijoitussivullamme, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
rwnbaH2HPointsKäytetään säilyttämään käyttäjän mieltymykset koripallosivuillamme, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
rwnbaH2HRotoKäytetään säilyttämään käyttäjän mieltymykset koripallosivuillamme, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
rwnbaPointsKäytetään säilyttämään käyttäjän mieltymykset koripallosivuillamme, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
rwnbaRotoKäytetään säilyttämään käyttäjän mieltymykset koripallosivuillamme, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
RWNFLrankingsSäilyttää käyttäjän NFL-pisteytys- ja lista-asetukset huutokauppa- ja sijoitussivuilla, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
rwnhlPtsSäilyttää käyttäjän NHL-pisteytys- ja lista-asetukset huutokauppa- ja sijoitussivuilla, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
rwnhlRotoSäilyttää käyttäjän NHL-pisteytys- ja lista-asetukset huutokauppa- ja sijoitussivuilla, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
RWPlayerPer90StatsKäytetään käyttäjän mieltymysten säilyttämiseen Soccer Player Stats (Per 90 Minutes) -sivulla, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
RWPlayerStatsKäytetään käyttäjän mieltymysten säilyttämiseen Soccer Player Stats -sivullamme, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
RWPrizePicksProjectionsMuistaa käyttäjän suosimat urheilulajit Prize Picks -sivullamme, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
rwsoccermyleagueKäyttäjän ensisijainen liiga MyLeagues-ominaisuudessa, rajoitettu kyseiseen istuntoon.
RWSOCrankingsSäilyttää käyttäjän jalkapallon pisteytys- ja lista-asetukset Weekly Rankings- ja Season Rankings -sivuilla, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
RWTeamStatsKäytetään käyttäjän mieltymysten säilyttämiseen Soccer Team Stats -sivullamme, vanhenee 6 kuukauden kuluttua.
.33across.com33Across-alusta tarjoaa ohjelmallisia video- ja näyttömainostuloja julkaisijoille eri laitteissa.
.adform.netAdform on mainosalusta.
.amazon-adsystem.comAmazon Ad System on verkkomainontapalvelu, joka näyttää mainoksia Amazon-verkostossa.
.colossusssp.comColossus SSP on räätälöity tarjontapuolen alusta, joka tarjoaa monipuolisen markkinapaikan, jonka avulla kaikenkokoiset tuotemerkit voivat olla yhteydessä monikulttuuriseen ja yleiseen markkinayleisöön.
.connextra.comConnextra on pelialan ykkösmainostaja, joka toimittaa reaaliaikaisia hintoja ja viestejä dynaamisesti rakennettuihin verkkomainoksiin.
.creativecdn.comRTB House on maailmanlaajuinen yritys, joka tarjoaa tekoälypohjaisia mainos- ja markkinointiteknologioita suurille brändeille ja toimistoille maailmanlaajuisesti
.crwdcntrl.netCrwdcntrl.netin omistaa Lotame Solutions Inc. Data Management Platform: Lotame lisensoi sen Data Management Platform -ohjelmiston verkkojulkaisijoille, markkinoijille, virastoille ja muille yrityksille käytettäväksi tietojen keräämisessä, järjestämisessä ja aktivoimisessa markkinointitarkoituksiin.
.id5-sync.comID5 ylläpitää digitaalisen mainonnan alan identiteettialustaa, joka auttaa julkaisijoita kaupallistamaan verkkosivustonsa ja suojaamaan käyttäjiensä yksityisyyttä.
.mediago.ioMediaGo on Baidu Global -brändin alla toimiva globaali tekoälyyn integroitu markkinointialusta, joka auttaa asiakkaita laajentumaan nopeasti globaaleille markkinoille ja lisäämään kansainvälistä vaikutusvaltaa.
.prebid.a-mo.netPrebid Mobile on avoimen lähdekoodin kirjasto, joka tarjoaa päästä päähän -tarjousratkaisun mobiilisovellusten julkaisijoille.
.pub.networkTarjoaa mainontaan tai mainontaan liittyviä palveluita, kuten tiedonkeruuta, käyttäytymisanalyysiä tai uudelleenkohdistamista.
.quantserve.comquantserve.com on Quantcastin käyttämä verkkotunnus. Verkkotunnusta käytetään mainontaan ja analytiikkaan.
.scorecardresearch.comScorecardResearch.com on verkkotunnus, jonka omistaa Full Circle Studies, markkinatutkimusyritys, joka on osa Comscore, Inc:tä. Comscore on media-analytiikka- ja mittausyritys, joka tarjoaa markkinointitietoja, analytiikkaa ja digitaalista markkinatutkimusta asiakkailleen.
adnxs.comAdnxs.com-sivustoa ylläpitää AppNexus, yritys, joka tarjoaa teknologiaa, dataa ja analytiikkaa auttaakseen yrityksiä ostamaan ja myymään verkkomainontaa.
bidswitchBidSwitch tarjoaa välittömän ja saumattoman reaaliaikaisen pääsyn kysyntä- ja tarjontakumppaneille kaikissa mediatyypeissä (näyttö, mobiili, video, natiivi jne.)
dotomiDotomi tarjoaa personoitua mediamainontaa, joka mukautetaan dynaamisesti reaaliajassa käyttäjä- ja näyttökertatasolla.
justpremiumJustpremium tarjoaa ohjelmallista online-mainostilan ostoa ja myyntiä reaaliaikaisten teknologioiden avulla.
openxOpenX on johtava ohjelmallisen mainonnan, kaupallistamisen ja mainostulojen tarjoaja julkaisijoille.
quantservequantserve.com on Quantcastin käyttämä verkkotunnus. Verkkotunnusta käytetään mainontaan ja analytiikkaan.
sonobiSonobi on kuluttajakeskeinen teknologiayritys, joka tarjoaa mediamarkkinapaikan mainostajien yhdistämiseksi.

Huomaa, että mainostajamme voivat myös käyttää evästeitä verkkosivustoillaan, emmekä voi hallita tällaista käyttöä.

Jos sinulla on kysyttävää tästä käytännöstä tai haluat käyttää yllä mainittuja oikeuksia, ota meihin yhteyttä osoitteessa [email protected].

Vastaamme kaikkiin oikeutettuihin pyyntöihin viipymättä ja joka tapauksessa sovellettavan lain asettamissa määräajoissa. Yleensä meidän on vastattava kyselyihin kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta. Toisinaan tämä voi kestää pidempään kuin kuukauden, jos pyyntösi on poikkeuksellisen monimutkainen tai olet tehnyt useita pyyntöjä. Tässä tapauksessa otamme sinuun yhteyttä ja pidämme sinut ajan tasalla.

Päivitykset tähän käytäntöön

Saatamme tehdä muutoksia tähän käytäntöön aika ajoin. Löydät aina ajantasaisen version tästä käytännöstä  verkkosivuiltamme.