Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Mein Gott, legendaarinen kolmiraita poistuu Saksan maajoukkueen nutuista!

Pena
Kirjoittanut:
Pena

(Kuva: Alamy)

Maaliskuun lopulla kuului kummia Saksanmaalta, kuin Saksan jalkapalloliitto DFB ilmoitti lopettavansa lähes kahdeksankymmenen vuoden mittaisen yhteistyönsä urheilujätti Adidaksen kanssa. Adidas legendaarisine kolmiraitoineen ja Die Mannschaft ovat kuuluneet lähes elimellisesti yhteen, mutta nyt liitto on ohi.

Syy on se perinteinen monien erojen takana eli raha. Adidas on perinteisesti maksanut DFB:lle vuosittain noin 50 miljoonaa euroa. Amerikkalainen Nike löi kuitenkin pöytään yli tuplasti rahakkaamman tarjouksen, mihin DFB tarttui. Vuoteen 2034 kestävä sopimus takaa saksalaisfutikselle yli sadan miljoonan vuositulot. Niken tarjouksen hyväksymistä perusteltiin juhlapuheissa toki myös jenkkifirman paremmalla visiolla mm. junnu- ja naisfutiksen kehittämisestä Saksassa.

Uutinen herätti luonnollisesti paljon närää varsinkin Saksassa. Ymmärtäjiäkin löytyy, mutta otsikot "vuosisadan ryöstöstä" tai "maanpetoksesta" ovat nekin olleet yleisiä. Adidas itse suhtautui tapaukseen (ainakin julkisesti) erittäin ammattimaisesti ja ymmärryksellä ja toivotti toimitusjohtajansa Bjørn Guldenin suulla Die Mannschaftille kaikkea hyvää jatkossakin.

Niken väreissä Saksan maajoukkueet nähdään siis vuodesta 2027 eteenpäin. Esimerkiksi tulevan kesän 2024 jalkapallon EM-kisat käydään täten edelleen Adidaksen ikonisissa asusteissa. Myös Pohjois-Amerikan MM-kisat 2026 sujuvat Adidaksen väreissä, mikäli Saksa sinne tiensä selvittää. Sen jälkeen koittavat uudet tuulet, joiden nimi on Swoosh.

Jalkapallon EM-kisat 2024 - voittajakertoimet
EnglantiKerroin 4,25Bethard
RanskaKerroin 4,50tonybet
SaksaKerroin 6,60betstro
EspanjaKerroin 10,00tonybet
PortugaliKerroin 10,00Bethard
ItaliaKerroin 15,00betstro
BelgiaKerroin 15,00Bethard
HollantiKerroin 17,00Bethard
TanskaKerroin 40,00Slotshammer
KroatiaKerroin 40,00betstro
Pena
Kirjoittanut: Pena
Sports Expert
Kaikki palloilu kiinnostaa, mutta vedot lähtee yleensä ison yleisön keskuudessa hieman vähemmän tunnettuihin lajeihin, kuten snookeriin ja golffiin. Myös NFL ja NBA ovat lähellä sydäntä. Näistä löytyykin säännöllisesti mukavia pelikohteita. Vihjaushistoriaa on viitisen vuotta. Housut jalassa ja panostaso kunnossa niin hyvä tulee.