Veikkausliiga 2023

Veikkausliigan kausi 2023 pelataan ensi kesänä. Ota sivuiltamme talteen kaikki, mitä tiedämme nyt Veikkausliigan ensi kaudesta, muun muassa voittajakertoimet!


KTP nousee takaisin Veikkausliigaan kaudeksi 2023


Veikkausliigaa pelataan jälleen keväästä syksyyn 2023. Takaisin pääsarjaan nousee FC KTP, kun taas HIFKin kohtalona oli pudota Ykköseen surkean kauden jälkeen.

Hallitsevana mestarina uuteen kauteen lähte HJK, joka voitti jälleen mestaruuden vain yhden pisteen erolla kuopiolaisiin. Haastajia kauden aikana oli tavallista enemmän, kun KuPSin lisäksi Honka oli mestaruustaistossa mukana.

Kaudella 2023 pelataan jälleen vuonna 2019 lanseeratun uuden sarjajärjestelmän mukaisesti, jossa joukkueet pelaavat kaksinkertaisen 132 ottelun runkosarjan, minkä jälkeen kuusi parasta jatkaa taistelua pokaalista Mestaruussarjassa ja loput kuusi joukkuetta kohtaavat Haastajasarjassa. Loppusarjoihin jatketaan niillä pistemäärillä, jotka runkosarjassa on kerätty. Yhteensä Veikkausliiga-kauden aikana kertyy 167 ottelua.

Klubi pääsi hienosti myös Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen asti. Sieltä ei kuitenkaan tullut menestystä, tuloksena yksi piste tasapelillä Ludogoretsia vastaan.

Lunasta tarjous: MobileBetin uusille asiakkaille kierrätysvapaa ilmaisveto Veikkausliigaan!

Veikkausliiga on Suomen korkein sarjataso


Suomen oma Veikkausliiga on kotimaamme korkein sarjataso jalkapallossa. Vuonna 1990 se korvasi Mestaruussarjan ja lunasti paikkansa suomalaisten futisfanien sydämissä. Veikkausliiga-seuroista yksi nousee ylitse muiden: HJK eli Helsingin Jalkapalloklubi, jolla on 16 Suomen-mestaruutta Veikkausliiga-ajalta ja 16 sitä ennen.

Mestaruussarjan voittaja kruunataan Suomen-mestariksi. Voittaja saa myös paikan Mestarien liigan karsinnoissa. Kakkonen saa hopeaa ja pelipaikan Konferenssiliigaan. Tämän lisäksi pelataan sijoille 4-7 sijoittuneiden joukkueiden kesken UECL-lopputurnaus, jonka voittaja lunastaa niin ikään paikan UEFA Conference Leaguessa.

Viime vuosina Veikkausliiga on kärsinyt jonkin verran yleisökadosta, ja sarja pyrki viime kaudeksi parantamaan tilannetta otteluaikojen muutoksilla. Todennäköisesti myös tulevalla kaudella ohjelma painottuu entistä enemmän viikonloppuihin – lauantaiotteluita oli viime kaudella jopa puolet kaikista matseista. Lauantaipelit on säännönmukaistettu alkamaan kello 15 tai kello 17, kun taas sunnuntaiottelut alkavat kello 16 tai kello 18.30. Arkipelejä on aikaistettu puolella tunnilla, jotta lapsiperheet pääsisivät paremmin mukaan matseihin.

🔗 Kaikkien joukkueiden voittajakertoimet
🔗 Veikkausliigan viralliset kotisivut (Veikkausliiga.com)

Veikkausliiga 2023: Joukkueet


Veikkausliigassa pelaa 12 joukkuetta. Kauden päätteeksi viimeinen putoaa toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Ykköseen, jonka voittaja puolestaan ponnistaa Veikkausliigaan.

Tulevalle kaudelle takaisin pääsarjaan nousee Teemu Pukin kasvattajaseuranakin tunnettu FC KTP Kotkasta. KTP pelasi sarjaa viimeksi 2021, mutta putosi heti takaisin Ykköseen. Putoaja oli karmaisevan juhlakauden pelannut HIFK.Veikkausliiga: Sarjataulukko 2023


Alta näet ajantasaisen Veikkausliigan sarjatilanteen koko kauden ajan sarjan ollessa käynnissä.Veikkausliiga Vedonlyönti


Veikkausliiga on yksi suosituimmista vedonlyöntikohteista Suomessa. Siksi myös VB tarjoaa lukijoilleen lähes jokaiselle ottelukierrokselle ilmaiset Veikkausliiga-vihjeet. Kaikki jalkapallovihjeet ja muiden lajien vihjeet löydät veikkausvihjeet-sivultamme. Muista myös Veikkausliigan vakiovihjeet!


Kattavat Veikkausliiga-kertoimet tarjoaa suurin osa vedonlyöntisivustoista. Alta näet kaikki suosituksemme parhaista sivustoista Veikkausliiga vedonlyöntiin.

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

1.Light Casino100% bonus 200€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
2.Mobilebet100% bonus 100€ asti8x (B) yhdistelmissäPelaa nyt
Betsamigo120% talletusbonus 120€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
4.TonyBet100% / 100€ ilmaisveto5x talletusPelaa nyt
5.Comeon!100% bonus 100€ asti10x (T+B)Pelaa nyt
6.Campobet100% bonus 200€ asti5x Pelaa nyt
7.Bethard100% bonus 100€ asti4x (T+B)Pelaa nyt


Veikkausliiga Kertoimet


Jalkapallovedonlyöntiin liittyy olennaisena osana myös kausivedot, joita voi tehdä kauden alla ja myös kauden aikana. Suosituin kohde on tietenkin kauden voittaja, mutta myös maalikuninkaasta voi lyödä vetoa.

Tällä hetkellä kausivedon kertoimet on saatavilla mestarijoukkueelle muutamilla sivustoilla, kuten Mr Green ja iBet.Veikkausliiga: Televisiointi & live stream


Veikkausliigan televisiointi on ollut vuodesta 2017 Sanoma Groupin omistuksessa, mikä tarkoittaa kotimaisille katsojille sitä, että pelit näkyvät Ruutu+ -live streamin kautta. Edellinen sopimus kattoi TV-oikeudet kauden 2022 loppuun asti. Seuraavista oikeuksista kaudesta 2023 alkaen kilpaili useampikin yhtiö, mutta Sanoma jatkaa puikoissa myös kaudesta 2023 alkaen!

Tämä on Suomi-futiksen ystäville varsin hyvä uutinen, sillä pahan hintainen paketti ei ole. Ilman mainoksia Ruutu+ maksaa kaudella 2023 9,95 € / kk ja mainosten kanssa vain 6,95 € / kk. Palvelun kautta näet myös muun muassa F-liigaa, NBA:ta, Korisliigaa ja Superpesistä. Joka kausi televisioidaan satunnaisia otteluita myös ilmaiseksi Nelosella ja JIM-kanavalla. Ruutu+ lähettää myös kaikki Miesten Ykkösen ottelut.

Kaudella 2023 et valitettavasti näe Veikkausliigaa vedonlyöntisivustojen live streameistä etkä myöskään VPN:n avulla ulkomaisten ilmaissivustojen kautta. Sen sijaan Yle on kertonut palauttavansa Veikkausliigan takaisin ohjelmistoon ja alkaa lähettää valikoituja otteluita ilmaislähetyksinä! Ottelumäärä on kuitenkin varsin pieni, 6-7 ottelua kaudessa.

Lue lisää: Veikkausliiga ja Superpesis palaavat Ylen kanaville (Yle.fi)

Veikkausliiga-joukkueet Euroopassa


Euroopan mittapuulla pienillä resursseilla operoivat suomalaiset jalkapallojoukkueet etenevät joka kausi myös eurokentille erilaisiin eurocupeihin, joista keskeisimmät ovat Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga. Näissä tie nousee kuitenkin lähes aina pystyyn ensimmäisellä, toisella tai kolmannella karsintakierroksella.

Kaudella 2021-22 ensimmäisen kerran pelattu Konferenssiliiga eli UEFA Conference League oli uusi piristysruiske suomalaisseuroille, koska sieltä on helpompaa saada pelipaikka. Vaikka menestystä ei ole helpolla luvassa mistään kolmesta kovatasoisesta kilpailusta, taloudellisesti jokaisella europelillä on iso merkitys pienille suomalaisseuroille.

HJK jysäytti edelliskaudella Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Tie nousi kuitenkin pystyyn lohkovaiheessa syksyllä 2022 HJK:n kerättyä yhden pisteen tasapelillä Ludogoretsia vastaan.

Alta näet kaikki ne kerrat, kun suomalainen Veikkausliiga-joukkue on edennyt eurokentillä karsintoja pidemmälle.Veikkausliiga: Otteluohjelma 2023


Otteluohjelma kaudelle 2023 julkaistaan alkuvuodesta. Alta voit tarkastella sitä odotellessa viime kauden ohjelmaa.

Runkosarja
Huhtikuu


La 2.4.
HJK - FC Honka
KuPS - FC Inter
SJK - HIFK
FC Haka - Ilves
VPS - AC Oulu
IFK Mariehamn - FC Lahti

Pe 8.4.
FC Lahti - VPS
SJK - HJK
FC Honka - FC Haka

Pe 15.4.
KuPS - SJK

Ma 18.4.
FC Inter - FC Haka
IFK Mariehamn - FC Honka
AC Oulu - Ilves
HIFK - FC Lahti
VPS - HJK
Pe 22.4.
FC Lahti - KuPS
FC Haka - HIFK

La 23.4.
HJK - FC Inter
FC Honka - SJK
Ilves - VPS

Su 24.4.
IFK Mariehamn - AC Oulu

To 28.4.
HIFK - HJK

Pe 29.4.
FC Lahti - FC Honka
KuPS - VPS
Ilves - SJK
AC Oulu - FC Haka
FC Inter - IFK MariehamnToukokuu


Ti 3.5.
FC Inter - HJK

La 7.5.
SJK - FC Lahti
AC Oulu - HIFK
FC Haka - VPS
FC Honka - FC Inter

Su 8.5.
IFK Mariehamn - KuPS
HJK - Ilves

To 12.5.
FC Lahti - HJK
KuPS - FC Haka

Pe 13.5.
VPS - SJK
AC Oulu - FC Honka

La 14.5.
FC Inter - HIFK

Su 15.5.
Ilves - IFK Mariehamn

Ti 17.5.
FC Haka - SJK
AC Oulu - KuPS
HJK - FC Lahti
To 19.5.
VPS - FC Inter

Pe 20.5.
FC Honka - Ilves

La 21.5.
SJK - IFK Mariehamn

Su 22.5.
FC Lahti - AC Oulu
HJK - FC Haka

Ma 23.5.
HIFK - KuPS

La 28.5.
FC Inter - Ilves
FC Haka - FC Lahti
AC Oulu - SJK

Su 29.5.
HIFK - FC Honka
KuPS - HJK
IFK Mariehamn - VPSKesäkuu


La 18.6.
FC Haka - IFK Mariehamn
FC Honka - KuPS
Ilves - FC Lahti
SJK - FC Inter
VPS - HIFK
HJK - AC Oulu
Ke 22.6.
FC Inter - FC Lahti
KuPS - AC Oulu
Ilves - HIFK
SJK - FC Haka
VPS - FC Honka
IFK Mariehamn - HJKHeinäkuu


La 2.7.
FC Honka - IFK Mariehamn
HJK - KuPS
AC Oulu - VPS
FC Lahti - FC Inter

Ma 4.7.
HIFK - Ilves

La 9.7.
HIFK - FC Haka
VPS - IFK Mariehamn

Su 10.7.
KuPS - FC Lahti
SJK - FC Honka

Ma 11.7.
Ilves - AC Oulu

Pe 15.7.
FC Honka - FC Lahti

La 16.7.
HJK - VPS
IFK Mariehamn - HIFK

Su 17.7.
SJK - Ilves
Ma 18.7.
FC Haka - FC Inter

La 23.7.
AC Oulu - IFK Mariehamn
Ilves - HJK
VPS - FC Haka
KuPS - HIFK

Su 24.7.
FC Lahti - SJK

Ma 25.7.
FC Inter - FC Honka

Pe 29.7.
FC Lahti - Ilves

La 30.7.
FC Honka - VPS
SJK - AC Oulu
HJK - IFK Mariehamn

Su 31.7.
FC Haka - KuPSElokuu


Ma 1.8.
HIFK - FC Inter

La 6.8.
VPS - Ilves
AC Oulu - HJK
IFK Mariehamn - FC Haka
KuPS - FC Honka
FC Inter - SJK

Ma 8.8.
FC Lahti - HIFK

Pe 12.8.
FC Haka - AC Oulu

La 13.8.
Ilves - FC Honka
FC Inter - VPS
KuPS - IFK Mariehamn

Ma 15.8.
HIFK - SJK
La 20.8.
FC Honka - HIFK
SJK - KuPS
VPS - FC Lahti

Su 21.8.
FC Haka - HJK
AC Oulu - FC Inter
IFK Mariehamn - Ilves

Pe 26.8.
FC Lahti - IFK Mariehamn

La 27.8.
FC Honka - AC Oulu
Ilves - FC Haka
HIFK - VPS
FC Inter - KuPS

Su 28.8.
HJK - SJKSyyskuu


To 1.9.
FC Haka - FC Honka

La 3.9.
SJK - VPS
KuPS - Ilves

Su 4.9.
AC Oulu - FC Lahti
IFK Mariehamn - FC Inter

Ma 5.9.
HJK - HIFK
La 10.9.
FC Honka - HJK
Ilves - FC Inter
FC Lahti - FC Haka
HIFK - AC Oulu
IFK Mariehamn - SJK
VPS - KuPSMestaruussarja


Runkosarjan päätyttyä kuusi parasta joukkuetta valitaan Mestaruussarjaan. Mestaruussarjan voittaja kruunataan Suomen-mestariksi. Päivitämme tähän Mestaruussarjan otteluohjelman, kun runkosarjan tulokset ovat selvillä.

Haastajasarja


Runkosarjan päätyttyä kuusi heikointa joukkuetta valitaan Haastajasarjaan. Haastajasarjan voittaja nostetaan EL-lopputurnaukseen, jossa palkintona on karsintapaikka Eurooppaliigaan. Haastajasarjasta viimeiseksi jäänyt putoaa Ykköseen. Päivitämme tähän Haastajasarjan otteluohjelman, kun runkosarjan tulokset ovat selvillä.
Veikkausliiga 2023