Pitsiturnaus starttaa kiekkokauden - mukana myös Jokerit!

Pitsiturnaus starttaa kiekkokauden - mukana myös Jokerit!
Legendaarinen Pitsiturnaus aloittaa tuttuun tapaan kotimaisen huippukiekon kauden. Elokuun 4. päivä pelattava turnaus on tänä vuonna poikkeuksellisen kiinnostava, sillä mukana on myös paluuta huipulle hakeva Jokerit.

Pitsistä kauteen 2023-24


Raumalla pelattava Pitsiturnaus on vuosien saatossa vakiinnuttanut paikkansa kotimaisen kiekkokauden avaustapahtumana. Pitkistä perinteistä kertoo jo tämän vuoden turnauksen nimi, Pitsiturnaus XXX. Kyseessä on siis jo kolmaskymmenes kerta, kun Raumalla nautitaan pitkä päivä koko kansan kiekkofestivaalia. Turnauksen hallitseva mestari on Porin Ässät.

Ensi kaudella myös jääkiekon Mestarien liigassa eli CHL:ssä esiintyvän isäntäjoukkue Lukon lisäksi mukana on jälleen viisi muuta nippua jaettuna kahteen kolmen joukkueen lohkoon. Etukäteen se kiinnostavin on Lukon, Ässien sekä Jokerien A-lohko. B-lohkossa puolestaan pelaavat turnauksen vakiokävijöihin kuuluvat TPS, SaiPa ja Sport. Formaatti on aiemmilta vuosilta tuttu, lohkovaiheen ottelut sekä välierät pelataan 2 x 15 minuutin peliajalla. Finaalissa peliaika on 2 x 20 minuuttia.

Kokonaisuudessaan perjantaina 4. elokuuta pelattavan turnauksen otteluohjelma näyttää tältä:

8.45 Sport–SaiPa (B-lohko)
10.00 Lukko–Ässät (A-lohko)
11.15 SaiPa–TPS (B)
12.30 Ässät–Jokerit (A)
13.45 TPS–Sport (B)
15.00 Jokerit–Lukko (A)

16.15 A3-B3
17.30 Välierä A1-B2
18.45 Välierä B1-A2

20.15 Finaali


Jokerit suurennuslasin alla


Tämän vuoden Pitsiturnaus on ennakkoon herättänyt historiallisen suurta kiinnostusta, eikä vähiten turnauksen helsinkiläisvieraiden johdosta. Muiden turnauksen osallistujien valmistautuessa syyskuussa alkavaan liigakauteen 2023-24, tekee turnauksen ainoa mestisjoukkue Jokerit Pitsiturnauksen myötä kymmenen vuoden tauon jälkeen paluun kotimaiseen huippukiekkoon miesten edustusjoukkueensa osalta.

Jokerit vetäytyi Venäjän KHL-liigasta keväällä 2022 ja siitä saakka on puuhattu paluuta kotimaan sarjoihin. Jääkiekkoliiton lisenssitoimikunta myönsi keväällä Jokereille sarjapaikan Mestikseen kaudelle 2023-24, joten paluu on vihdoin totta. Liigapaikka voisi olla ajankohtainen aikaisintaan kaudelle 2025-26.

Jokereilla on jalkeilla varsin kilpailukykyinen, joskin hyvin kokematon joukkue Mestiksen tasolle. Kokemuksen puutetta paikattiin viimeisimmällä kiinnityksellä, kun liigakonkari Otto Karvinen liittyi ryhmään. Lisähankintojakin lienee vielä luvassa.

Nuori joukkue kuulunee tulevalla kaudella Mestiksen ylempään kastiin, mutta parhaat vuodet ovat hieman kauempana tulevaisuudessa. Mielenkiintoinen nippu Jokerit kuitenkin on jo nyt ja Pitsiturnauksessa narripakka on taatusti tarkan seurannan alla.