Hiihto vedonlyönti

Yksi Suomen suosituimmista talvilajeista on hiihto, eli maastohiihto. Kilpailukalenteri 2022-23 sekä vedonlyönti & vihjeet maastohiihtoon löytyvät tältä sivulta!


Maastohiihto, eli hiihto on yksi Suomen seuratuimpia talvilajeja. Sekä penkkiurheiluun että vedonlyöntiin hiihto sopiikin loistavasti, etenkin arvokisojen aikaan.

Hiihtorintamalla tapahtuu


Kausi 2022-23 täydessä vauhdissa!
Maastohiihdon hiihdon maailmancup startattiin Kuusamon Rukalla marraskuun lopussa kauden päättyessä Lahteen maaliskuun lopussa. Suomalaisista Kerttu Niskanen on naisten kilpailussa menestynyt hyvin. Miesten puolella on säväyttänyt Perttu Hyvärinen.

Vuodenvaihteen tienoilla huomion varasti hetkeksi Tour de Ski, joka kisattiin edellisvuoden tavoin Sveitsissä, Saksassa ja Italiassa. Suomalaisista parhaan menestyksen toi jälleen Kerttu Niskanen muiden jäätyä kauas palkintopalleilta.

Hiihto vedonlyönti
(Kuva: Getty Images)

Suomen maastohiihdon huippunimet


Suomella on pitkät perinteet maastohiihdossa ja lajin kotimaiset huiput ovat aina tarkkailun alla. Varsinkin tällä kaudella, kun olympialaiset kruunaavat hiihtokauden. Myös Pekingin olympiavalinnat nousevat takuuvarmasti jälleen keskusteluun jo reilusti ennen kisoja.

Miehet
Iivo Niskanen
Ristomatti Hakola
Joni Mäki
Perttu Hyvärinen
Markus Vuorela
Verneri Suhonen
Lauri Vuorinen
Naiset
Krista Pärmäkoski
Riitta-Liisa Roponen
Vilma Nissinen
Kerttu Niskanen
Jasmi Joensuu
Anne Kyllönen
Johanna Matintalo
Katri LylynperäMaastohiihto kilpailukalenteri 2022-23


Maastohiihdon kilpailukalenteri 2022-23 käynnistyi Maailmancupin osalta Rukalta marraskuussa. Perinteinen Tour de Ski hiihdettiin vuodenvaihteessa 2022 alussa.

Ruka, Suomi 25.-27.11.2022


Lillehammer, Norja 2.-4.12.2022


Beitostølen, Norja 9.-11.12.2022


Davos, Sveitsi 17.-18.12.2022


Tour de Ski 31.12.2022-8.1.2023


Tour de Ski kuuluu Maailmancupiin ja se hiihdetään joka vuosi vuodenvaihteessa. Voit tutustua kilpailuun tarkemmin myös Tour de Ski 2022-23 -sivulta.

Livigno, Italia 21.-22.1.2023


Les Rousses, Ranska 27.-29.1.2023


Toblach, Italia 3.-5.2.2023


Holmenkollen, Norja 11.-12.3.2023


Drammen, Norja 14.3.2023


Falun, Ruotsi 17.-19.3.2023


Tallinna, Viro 21.3.2023


Salpausselän kisat, Lahti 23.-26.3.2023


Hiihto vedonlyönti


Maastohiihdon vedonlyönti on nostanut suosiotaan tasaisesti viimeisen vuosikymmenen aikana. Kysyntää vedonlyöntiin on takuulla ollut aina, mutta nyt myös tarjonta on kohdallaan, kun myös netin vedonlyöntisivustot tarjoavat paljon pelattavaa.

Parhaita kohteita hiihtoon ovat muun muassa voittaja- ja H2H-kohteet. H2H (head-to-head) -kohteissa pelaat yksinkertaisesti sitä, kumpi kahdesta kilpailijasta sijoittuu paremmin. Lisäksi tarjolla on voittajavetoja, top3-vetoja sekä esimerkiksi top6-vetoja.

Usein paras tarjonta on aina juuri MM-kisojen sekä Olympialaisten aikaan. Hiihdon lisäksi voit lyödä vetoa myös ampumahiihdon maailmancup kilpailuista sekä myös mäkihypyn maailmancup osakilpailuista.

Hiihto vihjeet


Veikkausbonukset tarjoaa vetovihjeet myös hiihtoon. Löydät sivuiltamme paljon veikkausvihjeitä ja parhaat kohteet löytyvät usein juuri arvokisoista! Löydät kaikki vihjeet pitkävetovihjeet sivultamme tai tästä alapuolelta.


Hyviä vedonlyöntisivustoja ja tarjouksia


Arvokisojen aikaan monet vedonlyöntisivustot tarjoavat myös paljon tarjouksia hiihto-veikkaukseen sekä vedonlyöntiin.

Arvostelu

Lisätieto

Pelaa

XLBetXLBet on uusi tyylikäs Pay N Play -sivusto, joka tekee kaiken isommin!Pelaa nyt
PosidoPelaa nyt
3.BetfairLegendaarinen vetopörssi tarjoaa nyt myös kiinteitä kertoimia. Saat myös 100€ bonuksen!Pelaa nyt
4.Light CasinoPelaa nyt
BetsamigoHauskalle Meksiko-teemaiselle bookerille yksinoikeusbonus vain VB:n kautta!Pelaa nyt
6.MobilebetYksi markkinoiden parhaista mobiilipelisivustoista. 100€ bonus uusille pelaajille!Pelaa nyt


Televisionti


Hiihto on Suomessa todella suosittu tv-laji ja myös lajin televisiointioikeudet ovat siten kuumaa tavaraa. Perinteisesti hiihdon maailmancupin ja arvokisojen oikeudet ovat Suomessa olleet Ylen hallussa, mutta nyt tilanne on toinen.

Mediajätti NENT Group lunasti viiden vuoden sopimuksella maastohiihdon tv-oikeudet itselleen ja jatkossa niin maailmancupia kuin mm-kisojakin on mahdollista seurata yhtiön Viaplay-palvelussa. Viaplay näyttää kaudella 2021-22 kaikki muut maailmancupin osakilpailut, paitsi Itävallassa ja Sveitsissä pidettävät kilpailut.

Myös Yle on kuitenkin edelleen vahvasti mukana hankittuaan oikeudet noin 70 prosenttiin kaikista maailmancupin osakilpailuista. Myös Tour de Skillä Yle on vahvasti mukana näyttäen osan kilpailuja jopa yksinoikeudella.

Olympialaiset puolestaan näkyvät mediajätti Discoveryn ja Ylen kanavilla sekä suoratoistopalveluissa Discaovery+ sekä Yle Areena.