Kimmo Timonen sai kunnianosoituksen Barack Obamalta

Kimmo Timonen sai kunnianosoituksen Barack Obamalta
Chicago Blackhawks sai kutsun vierailulle valkoiseen taloon ja tapaamaan USA:n presidenttiä Barack Obamaa. Puheessaan Obama osoitti kunnioituksensa Kimmo Timoselle. Katso video!

Viime kauden NHL-mestari Chicago Blackhawks kävi Barack Obaman vierailulla valkoisessa talossa Washingtonissa. Perinteenä Yhdysvalloissa on ollut, että isojen sarjojen mestarijoukkue kutsutaan aina valkoiseen taloon.

Vierailu oli suomalaisittain historiallinen, sillä mukana olivat Teuvo Teräväinen sekä Kimmo Timonen. Obama osoitti erityisen kunnianosoituksen n. 15 minuuttia kestäneessä puheessaan. Obama aloitti puheensa Timosesta hauskasti mainitsemalla, että Timonen on ollut aikaisemmin Stanley Cupin finaalissa,Olympialaisten finaalissa sekä MM-finaalissa, mutta on aina hävinnyt.

"Just telling the truth" tokaisi Obama, kun yleisöstä alkoi kuulua naurunpyrskähdyksiä.

Obama kertoi Timosen huikeasta paluusta viimeisenä vuonna vaikeiden sairauksien jälkeen. Tuossa vaiheessa Timosen ura oli jo lähellä päättyä. Kauden päätteksi kuitenkin Timonen nosteli Stanley Cup-kannua viimeisen NHL-ottelunsa jälkeen. Timosen ura ja hänen tarinansa ansaitseekin arvoisensa huomion ja kunnian. Tätä ei valitettavasti Suomessa hänelle osoitettu.

32:00 kohdasta eteenpäin, näet Obaman puheen Timosesta.