Yleisurheilun vedonlyönti

Yleisurheilu on parasta arvokisojen aikaan! Suosituimpien tapahtumien aikaan myös vedonlyönti nousee keskeiseen osaan.
Yleisurheilun vedonlyönti

Yleisurheilun vedonlyönti on suosituinta aina arvokisojen aikaan. Varsinkin Olympialaisten sekä MM-kisojen aikaan kotimaisen Veikkauksen tarjoamat voittajavedot nousevat todella suosituiksi. Harkitseva pelaaja etsii kuitenkin kertoimia myös netin muilta vedonlyöntisivustoilta. Ennen kaikkea voittaja- ja H2H-kohteista löytää usein edullisia peli-ideoita.

Vihjeet yleisurheilun vedonlyöntiin


Maailman suosituimmat vedonlyöntikohteet löytyvät usein joukkuelajeista, joiden lainalaisuudet ovat luonnollisesti täysin erilaiset yksilölajeihin verrattuna. Yleisurheilu on kuitenkin upea laji, josta löytää myös äärimmäisen maukkaita peli-ideoita.

Vedonlyonti.com (VB) tarjoaa yleisurheilun suurimpiin tapahtumiin vetovihjeet. Alla myös tärkeimmät ohjeet yleisesti yleisurheilusta vetoa lyöville.

Luota tasaisiin suorittajiin


Liiallinen kauden kärkituloksiin tuijottaminen on yleisimpiä sudenkuoppia yleisurheilun betsareille. Tietyn lajin top10-kärkilistalla saattaa olla useampi haamutulos, joihin ei pidä liikaa kiinnittää huomiota.

Mikäli esimerkiksi keihäänheitossa urheilija on räväyttänyt kerran 90 metriä rikkiä, mutta ei ole saanut tämän jälkeen kertaakaan yli 85 metrin kaarta, on syytä epäillä urheilijan suorittamista. Yksittäinen vahva tulos ei puhu vielä vakaasta suorittamisesta. Sen sijaan urheilija, joka on pystynyt viskaamaan kepin useamman kerran 85 metriin kauden aikana, on varmasti vahvemmilla.

Poimi mahdolliset tasonnostajat


Yleisurheilijoiden elämä ja menestys pohjautuu täysin arvokisoihin. Tämän vuoksi kuntohuippua pyritään aina rakentamaan arvokisoja varten. Tarkkaile, miten urheilijoiden kehityskäyrä on liikkunut. Tasaisesti tulostasoaan nostaneet urheilijat ovat usein arvokisoissa vahvoilla.

Kokemus puhuu arvokisoissa


Auttamatta tärkeimpiä seikkoja vedonlyönnissä. Kokeneet urheilijat eivät välttämättä säväytä alkukaudesta, mutta arvokisoissa voi olla täysin uusi ääni kellossa. Kokeneet urheilijat uskaltavat panttaamaan huippukuntoaan arvokisoja varten.

Toiseekseen kokeneet urheilijat käsittelevät myös arvokisojen paineet paremmin. Nuoret urheilijat ovatkin aina arvokisoissa pieniä kysymysmerkkejä.

Pelaa osuvia H2H-kohteita


Veikkauksen supertriplat ja voittajavedot tuovat isompia voittoja osuessaan, mutta kansainvälisillä markkinoilla tarjottavat H2H-kohteet osuvat useammin. H2H (head-to-head) -vedoissa veikkaat, kumpi urheilijoista menestyy kilpailussa paremmin.

Ota huomioon, kumpi urheilijoista on tasaisempi suorittaja ja kumman suoritusvarmuus on tasaisempaa. Tee tämän jälkeen pelipäätös ja pitkässä juoksussa saatat tehdä todella mukavan tilin.

Parhaat vedonlyöntisivustot yleisurheiluun


Vielä joitakin vuosia sitten, yleisurheilun vedonlyönti ei ollut niin suuressa suosiossa ja vedonlyöntisivustoilla ei ollut niin kattavasti kohteita mitä on tänä päivänä. Suosittelemme katsastamaan alta top 10 listan eri sivustoista ja myöskin siirtymään katsomaan kattavammat listaukset parhaista sivustoista ja sivustojen tarjoamista bonuksista.


TOP 10 sivustot yleisurheiluun


Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

Posido200% bonus 200€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
XLBet5x20€ ilmaisvetoEi kierrätystä!Pelaa nyt
3.Campobet100% bonus 200€ asti5x Pelaa nyt
4.Light Casino100% bonus 200€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
5.Mobilebet100% bonus 100€ asti8x (B) yhdistelmissäPelaa nyt
6.Fastbet100% bonus 100€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
7.Sportaza100% bonus 200€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
8.Lucky Elektra100% talletusbonus 150€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
9.Mozzart100%/100€ + 20€ ilmaisveto!4xPelaa nyt


Tapahtumat, arvokisat ja sarjat


MM-kisat


Seuraavat Yleisurheilun MM-kisat 2023 käydään Budapestissa, Unkarissa 19.-27. elokuuta 2023.

EM-kisat


Seuraavat Yleisurheilun EM-kisat 2024 käydään kesällä 2024 Roomassa, Italiassa.

Kesäolympialaiset


Seuraavat kesäolympialaiset järjestetään heinä-elokuun vaihteessa vuonna 2024 Pariisissa, Ranskassa. Yleisurheilu on luonnollisesti yksi seuratuimmista lajeista Tokiossa.

Timanttiliiga


Timanttiliigaa käydään joka vuosi toukokuun ja syyskuun välillä. Yleisurheilun Timanttiliiga (IAAF Diamond League) on järjestetty vuodesta 2010 lähtien. Kyseessä on uusi kilpailu vanhan Kultainen liiga -sarjan tilalle. Tarkemmat tiedot löydät yleisurheilun Timanttiliiga -sivultamme.

Lajit yleisurheilussa


Luokittelu yleisurheilun lajeissa tehdään usein juoksu- ja kävelylajeihin, hyppylajeihin, heittolajeihin ja moniotteluihin. Vastaavasti voidaan puhua myös yleisemmin rata- ja kenttälajeista. Lisäksi juoksulajeissa käytetään omia luokitteluja, kuten pikamatkat ja kestävyysmatkat.

Juoksu- ja kävelylajit


 • Pikamatkat: 100 metrin, 200 metrin, 400 metrin juoksu
 • Välimatkat: 800 metrin ja 1500 metrin juoksu
 • Kestävyysmatkat: 5000m ja 10 000m
 • Aitajuoksut: 100 metriä (naiset), 110 metriä (miehet) ja 400 metriä
 • Viestit: 4 x 100 metriä, 4 x 400 metriä, 4 x 100m aidat ja 4 x 400m aidat
 • Lisäksi: Maraton (42,195 km) ja kävely (20km ja 50km)

Hyppylajit


 • Korkeushyppy
 • Seiväshyppy
 • Pituushyppy
 • Kolmiloikka

Heittolajit


 • Kuulantyöntö
 • Kiekonheitto
 • Moukarinheitto
 • Keihäänheitto

Moniottelut


 • 10-ottelu (100m, pituus, kuula, korkeus, 400m, 110m aidat, kiekko, seiväs, keihäs, 1500m)
 • Seitsenottelu (100m aidat, korkeus, kuula, 200m, pituus, keihäs, 800m)

Laji Suomessa


 • Suomen Urheiluliitto ry (SUL) on lajin kansallinen lajiliitto
 • Kalevan Kisat on vuosittain suurtapahtuma, missä kilpaillaan Suomen mestaruuksista
 • Vanhin yhä voimassa oleva Suomen ennätys: Pertti Pousi, kolmiloikka, 17,00 (23.6.1968)
 • Naisten vanhin Suomen ennätys: Mona-Lisa Pursiainen, 200m, 22,39 (20.8.1973)