Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Yleisurheilun vedonlyönti

Yleisurheilu on parasta arvokisojen aikaan! Suosituimpien tapahtumien aikaan myös vedonlyönti nousee keskeiseen osaan.

Yleisurheilun vedonlyönti on suosituinta aina arvokisojen aikaan. Varsinkin Olympialaisten sekä MM-kisojen aikaan kotimaisen Veikkauksen tarjoamat voittajavedot nousevat todella suosituiksi. Harkitseva pelaaja etsii kuitenkin kertoimia myös netin muilta vedonlyöntisivustoilta. Ennen kaikkea voittaja- ja H2H-kohteista löytää usein edullisia peli-ideoita.

Vihjeet yleisurheilun vedonlyöntiin

Maailman suosituimmat vedonlyöntikohteet löytyvät usein joukkuelajeista, joiden lainalaisuudet ovat luonnollisesti täysin erilaiset yksilölajeihin verrattuna. Yleisurheilu on kuitenkin upea laji, josta löytää myös äärimmäisen maukkaita peli-ideoita.

Vedonlyonti.com (VB) tarjoaa yleisurheilun suurimpiin tapahtumiin vetovihjeet. Alla myös tärkeimmät ohjeet yleisesti yleisurheilusta vetoa lyöville.

Luota tasaisiin suorittajiin

Liiallinen kauden kärkituloksiin tuijottaminen on yleisimpiä sudenkuoppia yleisurheilun betsareille. Tietyn lajin top10-kärkilistalla saattaa olla useampi haamutulos, joihin ei pidä liikaa kiinnittää huomiota.

Mikäli esimerkiksi keihäänheitossa urheilija on räväyttänyt kerran 90 metriä rikkiä, mutta ei ole saanut tämän jälkeen kertaakaan yli 85 metrin kaarta, on syytä epäillä urheilijan suorittamista. Yksittäinen vahva tulos ei puhu vielä vakaasta suorittamisesta. Sen sijaan urheilija, joka on pystynyt viskaamaan kepin useamman kerran 85 metriin kauden aikana, on varmasti vahvemmilla.

Poimi mahdolliset tasonnostajat

Yleisurheilijoiden elämä ja menestys pohjautuu täysin arvokisoihin. Tämän vuoksi kuntohuippua pyritään aina rakentamaan arvokisoja varten. Tarkkaile, miten urheilijoiden kehityskäyrä on liikkunut. Tasaisesti tulostasoaan nostaneet urheilijat ovat usein arvokisoissa vahvoilla.

Kokemus puhuu arvokisoissa

Auttamatta tärkeimpiä seikkoja vedonlyönnissä. Kokeneet urheilijat eivät välttämättä säväytä alkukaudesta, mutta arvokisoissa voi olla täysin uusi ääni kellossa. Kokeneet urheilijat uskaltavat panttaamaan huippukuntoaan arvokisoja varten.

Toiseekseen kokeneet urheilijat käsittelevät myös arvokisojen paineet paremmin. Nuoret urheilijat ovatkin aina arvokisoissa pieniä kysymysmerkkejä.

Pelaa osuvia H2H-kohteita

Veikkauksen supertriplat ja voittajavedot tuovat isompia voittoja osuessaan, mutta kansainvälisillä markkinoilla tarjottavat H2H-kohteet osuvat useammin. H2H (head-to-head) -vedoissa veikkaat, kumpi urheilijoista menestyy kilpailussa paremmin.

Ota huomioon, kumpi urheilijoista on tasaisempi suorittaja ja kumman suoritusvarmuus on tasaisempaa. Tee tämän jälkeen pelipäätös ja pitkässä juoksussa saatat tehdä todella mukavan tilin.

Parhaat vedonlyöntisivustot yleisurheiluun

Vielä joitakin vuosia sitten, yleisurheilun vedonlyönti ei ollut niin suuressa suosiossa ja vedonlyöntisivustoilla ei ollut niin kattavasti kohteita mitä on tänä päivänä. Suosittelemme katsastamaan alta top 10 listan eri sivustoista ja myöskin siirtymään katsomaan kattavammat listaukset parhaista sivustoista ja sivustojen tarjoamista bonuksista.

TOP 10 sivustot yleisurheiluun

#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Kierrätys
Arvostelu
1
200% bonus 200€ asti
5x (T+B)
2
Pop
Jopa 150€:llä ilmaisvetoja
Ei kierrätystä
3
100% talletusbonus 200€ asti
5x (T+B)
4
2x10€ ilmaisveto
Ei kierrätystä
5
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)
6
100% bonus 200€ asti
5x (T+B)
7
100% talletusbonus 200€ asti
5x (T+B)
8
100% bonus 100€ asti + 20€ ilmaisveto
4x

Tapahtumat, arvokisat ja sarjat

MM-kisat

Seuraavat Yleisurheilun MM-kisat 2023 käydään Budapestissa, Unkarissa 19.-27. elokuuta 2023.

EM-kisat

Seuraavat Yleisurheilun EM-kisat 2024 käydään kesällä 2024 Roomassa, Italiassa.

Kesäolympialaiset

Seuraavat kesäolympialaiset järjestetään heinä-elokuun vaihteessa vuonna 2024 Pariisissa, Ranskassa. Yleisurheilu on luonnollisesti yksi seuratuimmista lajeista Tokiossa.

Timanttiliiga

Timanttiliigaa käydään joka vuosi toukokuun ja syyskuun välillä. Yleisurheilun Timanttiliiga (IAAF Diamond League) on järjestetty vuodesta 2010 lähtien. Kyseessä on uusi kilpailu vanhan Kultainen liiga -sarjan tilalle. Tarkemmat tiedot löydät yleisurheilun Timanttiliiga -sivultamme.

Lajit yleisurheilussa

Luokittelu yleisurheilun lajeissa tehdään usein juoksu- ja kävelylajeihin, hyppylajeihin, heittolajeihin ja moniotteluihin. Vastaavasti voidaan puhua myös yleisemmin rata- ja kenttälajeista. Lisäksi juoksulajeissa käytetään omia luokitteluja, kuten pikamatkat ja kestävyysmatkat.

Juoksu- ja kävelylajit

 • Pikamatkat: 100 metrin, 200 metrin, 400 metrin juoksu
 • Välimatkat: 800 metrin ja 1500 metrin juoksu
 • Kestävyysmatkat: 5000m ja 10 000m
 • Aitajuoksut: 100 metriä (naiset), 110 metriä (miehet) ja 400 metriä
 • Viestit: 4 x 100 metriä, 4 x 400 metriä, 4 x 100m aidat ja 4 x 400m aidat
 • Lisäksi: Maraton (42,195 km) ja kävely (20km ja 50km)

Hyppylajit

 • Korkeushyppy
 • Seiväshyppy
 • Pituushyppy
 • Kolmiloikka

Heittolajit

 • Kuulantyöntö
 • Kiekonheitto
 • Moukarinheitto
 • Keihäänheitto

Moniottelut

 • 10-ottelu (100m, pituus, kuula, korkeus, 400m, 110m aidat, kiekko, seiväs, keihäs, 1500m)
 • Seitsenottelu (100m aidat, korkeus, kuula, 200m, pituus, keihäs, 800m)

Laji Suomessa

 • Suomen Urheiluliitto ry (SUL) on lajin kansallinen lajiliitto
 • Kalevan Kisat on vuosittain suurtapahtuma, missä kilpaillaan Suomen mestaruuksista
 • Vanhin yhä voimassa oleva Suomen ennätys: Pertti Pousi, kolmiloikka, 17,00 (23.6.1968)
 • Naisten vanhin Suomen ennätys: Mona-Lisa Pursiainen, 200m, 22,39 (20.8.1973)

Uusimmat vihjeet - Yleisurheilu