Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

eSports vedonlyönti netissä - Ohjeita e-urheilu vedonlyöntiin!

Esports

E-urheilu eli eSports on kilpailullista videopelien pelaamista. Yleensä taitoja mitellään esimerkiksi peleissä CS:GO, Dota 2, League of Legends, Overwatch, Fortnite, Starcraft 2 ja FIFA. Myös veikkaus esports kohteisiin on kasvattanut hurjasti suosiotaan!

Viimeisen noin kymmenen vuoden aikana elektroninen urheilu (eng. eSports tai e-sports) on saanut merkittävästi huomiota: kokonainen uusi laji on syntynyt ja kasvanut suosioon. Turnaukset eri eSports-peleissä ovat kasvaneet ällistyttävän suuriksi, ja myös Suomessa järjestetään jo rahapalkinnoiltaan merkittävän kokoisia peliturnauksia.

Suomessa elektroninen urheilu on löytänyt yleisönsä selkeästi. Jopa YLE näyttääaika ajoin Counter Strike:Global Offensive otteluita suorina lähetyksinä televisiosta.

Miten elektroninen urheilu toimii?

Eri pelejä voidaan pelatan joko netin välityksellä onlinessa tai suuremmissa tapahtumissa LAN-verkon kautta. Kaikki isot turnaukset pelataan LAN-tapahtumina, joihin joukkueet jopa ympäri maailmaa matkustavat pelaamaan, aivan kuten muussakin urheilussa. Jotkut turnaukset ovat hyvin pienikokoisia ja sisältävät pienen muutaman tuhannen euron pääpalkinnon, mutta suurimmat palkintopotit ovat paisuneet jo jopa useisiin miljooniin.

eSports palkintorahat

eSports-turnauksien palkintopotit kasvavat kokoajan sitä mukaan kuin elektronisen urheilun markkina yleisesti kasvaa ja yhä enemmän sijoittajat sekä sponsorit lähtevät toimintaan mukaan. Suurin palkintopotti tähän mennessä on nähty vuoden 2019 The International turnauksessa Dota 2-pelissä.

TurnausPalkintopottiPeli
1. The International 2021$40,018,400Dota 2
2. The International 2019$34,330,069Dota 2
3. The International 2018$25,532,177Dota 2
4. The International 2017$24,687,919Dota 2
5. The International 2016$20,770,460Dota 2
6. The International 2015$18,429,613Dota 2
7. Fortnite World Cup Finals 2019 - Solo$15,287,500Fortnite
8. Fortnite World Cup Finals 2019 - Duo$15,100,000Fortnite
9. The International 2014$10,931,103Dota 2
10. Honor of Kings World Champion Cup 2021$7,728,000Arena of Valor

eSports vihjeet

VB tarjoaa yhä enemmän vihjeitä myös eSports vedonlyöntiin. Löydät esports-vihjeitä, kuten suositut CS:GO vihjeet tältä sivulta, tai erillistä vihjesivuiltamme veikkausvihjeet ja pitkävetovihjeet.

eSports vedonlyöntitarjoukset

Löydät alta listattuna kaikki sivustollamme olevat tarjoukset esports vedonlyöntiin.

eSports vedonlyönti

Nykyään eSports on jo tavanomaisten urheilulajien ohella yksi suosituimmista vedonlyöntikohteista vedonlyöntisivustoilla. Pelivaihto ja kiinnostus eri pelien vedonlyöntiin kasvaa jatkuvasti. Eri vedonlyöntisivustot ovatkin ottaneet eSports-kohteita jo hyvin runsaasti mukaan kohdevalikoimiin.

eSports on kuitenkin vielä suhteellisen nuori laji vedonlyönnissä ja kertoimenlaskijoiden keskuudessa ja hinnoitteluvirheitä tulee kertoimiin varmasti tästä syystä runsaammin kuin isoihin urheilulajeihin, kuten jalkapalloon. Tästä syystä asiantuntijoille ja pelien ystäville onkin paljon mahdollisuuksia tehdä hyvää tuottoa vedonlyönnissä asiantuntijuudellaan. Voit lukea alempaa sivulta, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun pelaat vedonlyöntiä eSportsista.

Parhaat sivustot ja bonukset eSports-vedonlyöntiin:

#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Arvostelu

Pelataanko peli LAN- vai online-pelinä

Ennen kuin panostat joukkueesi puolesta, on syytä tehdä esianalyysi otteluun ja ottaa huomioon muutamia tärkeitä seikkoja.

Suuri ongelma onlinessa pelattavissa peleissä on mahdolliset nettiongelmat, jotka voivat johtua niin sanotuista DDOS-hyökkäyksistä. DDOS-hyökkäyksissä kohteen yhteys palvelimeen tukitaan suurella verkkoliikenteellä jonkun toimesta, jolloin tämä menettää yhteyden palvelimeen ja peli joudutaan keskeyttämään kunnes kohde palaa takaisin.

Useimmissa tapauksissa DDOS-hyökkäykset johtavat vain viivästyksiin, mutta välillä niillä voi olla suurtakin vaikutusta pelin etenemiseen. Myös huijaaminen on helpompaa online-peleissä, sillä kukaan ei ole tarkastamassa mitä pelaaja on koneellensa ajanut ennen pelin aloittamista. Vaikka pelejä vartioivat botit huomaavatkin suurimman osan huijauksista, niitä kehitetään kokoajan lisää.

LAN-pelit ja -turnaukset ovat tästä syystä paljon turvallisempia kohteita lyödä vetoa, sillä pelit pelataan offlinessa ja tämä estää DDOS-hyökkäykset. Huijaaminen on myös miltei mahdotonta, koska pelaajat yleensä käyttävät turnauksen järjestäjien koneita ja pelaajat ovat valvonnassa kaiken aikaa.

Virheitä sattuu tietysti LAN-peleissäkin. Hyvä esimerkki on Counter-Strike pelaaja KQLY, joka onnistui monen kuukauden ajan käyttämään ohjelmaa, joka avusti tähtäämisessä ja tämän aikana hänen organisaationsa voitti yhden suurturnauksen. KQLY lopulta myönsi huijaamisensa ja asetettiin ikuiseen eSports-kieltoon ja Valve tiukensi sääntöjään huijaamisen osalta.

Tämän takia LAN-pelien koetaan olevan paljon turvallisempia vedonlyöntikohteita, koska mahdolliset haitat ovat minimaaliset.

Viimeaikaiset suoritukset & pelaajavaihdokset

Välillä tiimit joutuvat hankkimaan niin sanotun ”stand-in” pelaajan peleihinsä, jos heidän pääjäsenensä eivät ehdi paikalle, tai ovat muuten estyneet. Esimerkiksi suomalaisen 3dmax-tiimin pelaaja Natu meni naimisiin ESL one Katowice 2015-karsintapäivänä, jolloin hänet korvattiin muutaman pelin ajaksi.

Jos taas tiimi on viime aikoina suorittanut erittäin huonosti voi tämä merkitä huonoja otteita myös jatkossa, mutta liian pitkälle vieviä johtopäätöksiä ei tästäkään ole syytä tehdä.

Myös viimeaikaiset pelaajamuutokset voivat vaikuttaa suuresti tiimin suoritukseen, sillä uusi pelaaja ei välttämättä ole sopeutunut uuteen tiiminsä ja sen taktiikoihin.

Prosentit ja ”throwaus”

CS:GO Loungen prosentteja ei yleensä kannata seurata, koska monet ihmiset lyövät vetoa ennakkosuosikeille ilman suurtakaan taustatutkimusta. Välillä myös tapahtuu hyvin harvinaista ”throwaamista”, jolloin tiimi/pelaaja häviää pelin tarkoituksella, koska hän on lyönyt vetoa tiimiänsä/itseään vastaan. Tämä on kuitenkin harvinaista ja sen tapahtuessa saattaa saada pelikieltoa.

Näin on käynyt esim. Counter-Strike joukkueille IBP ja Epsilon, jotka molemmat saivat vuoden pelikieltoa throwaamisesta. LAN-turnauksissa tälläisiä epäurheilijamaisuuksia ei nähdä, joten senkin takia LAN-turnaukset ovat turvallisempi vaihtoehto lyödä vetoa.

Ratkeaako voittaja yhdessä vai useammassa kierroksessa?

Bo1, bo2, bo3 vai bo5 tarkoittaa paras yhdestä, kahdesta, kolmesta tai viidestä. Tällä voi olla suuri vaikutus pelin lopputulokseen, sillä bo1-peleissä altavastaajat voivat yllättää, kun taas bo3-peleissä peliä pelataan kolme peliä jolloin parempi tiimi on yleensä niskan päällä. Bo5-peleissä pelit ovat yleensä rauhallisempia, sillä pelisessiot voivat olla uuvuttavia varsinkin Dota 2:ssa ja Counter-Strikessa. Tämä pätee niin elektronisessa urheilussa, kuin tenniksessä.

Kokoonpanot ja kentät

Kokoonpanot ovat hyvin tärkeitä pelin kannalta, sillä ne kertovat osallistuvat pelaajat ja samalla voit tarkastaa yleensä pelissä pelattavat kartat (jos niitä on). Kartoilla on suuri vaikutus pelin kulkuun, sillä jotkut tiimit ovat pysäyttämättömiä tietyissä kartoissa, mutta tähänkään ei kannata luottaa täysin satavarmasti. Hyviä sivuja tarkistaa näitä ovat Reddit.comin Subredditit peliin liittyen:

CS:GO Betting[/url]
Dota 2 Lounge Bets[/url]

Live-lähetykset

Kun veto on lyöty ja haluat seurata ottelua, voit nykyään katsoa ottelut suoraan vedonlyöntisivustolla. Moni sivusto on liittänyt Twitch-lähetykset suoraan omille sivuillensa livevedonlyönnin yhteyteen. Näin pystyt katsomaan virallisia ottelulähetyksiä suorana ja pitämään silmällä myös livevedon kertoimia.

Muutoin voit suunnata suoraan twitch.tv-sivustolle, jossa näytetään käytännössä kaikki ottelut. Jos jostain syystä etusivulta ei löydy haluamaasi peliä, voit hakukenttään kirjoittaa turnauksen nimen ja löydät peliä näyttävän streamin. Jos et halua katsoa peliä, mutta haluat nopeasti tuloksia, kannattaa CS:GO ottelut tarkastaa sivustolta hltv.org.

Yhteenveto

eSports on uusi ja jännittävä vedonlyöntimaailmassa ja osaaville pelaajille tässä on todella hyvä mahdollisuus tehdä voittoa. Vedonlyöntimarkkina ja kertoimenlaskijat eivät välttämättä ole vielä läheskään kärryillä eSports-maailmasta ja kertoimissa voi esiintyä hyvinkin isoja virheasetelmia. eSportsia on kuitenkin lähestyttävä samalla tavalla kuin mitä tahansa muitakin lajeja. Taustatutkimus ja analyysit parantavat tässäkin lajissa menestystä vedonlyönnissä,aivan kuten perinteisissä urheilulajeissa.

Hyödynnä vedonlyöntibonukset

Kuten muissakin urheilussa ja vedonlyönnissä, on vedonlyöntibonukset loistava tapa kasvattaa pelikassaa myös esports veikkaukseen. Monet sivustot jakavat ilmaista pelirahaa pelaajille talletusten päälle tai jopa ilmaisia & riskittömiä vetoja.

#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Kierrätys
Arvostelu
1
100€ ilmaisveto
5x (T)
2
100% bonus 50€ asti
15x (T+B)
3
100% bonus 200€ asti
5x (T+B)
4
Pop
120% talletusbonus 120€ asti
5x (T+B)
5
100% bonus 220€ asti + 20€ ilmaisveto
5x (T+B)
6
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)
7
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)

eSports pelit - mitä eri pelejä voi pelata ammattilaisena?

Eri pelejä on jo hyvin monia, mistä pelataan jo ammattimaisesti. Suomalaisten suosikkipeli on ehdottomasti Counter Strike: Global Offensive. Suomalaiset ovat menestyneet pelissä hyvin ja suomalaiset CS-joukkueet kuten ENCE on jo hyvin tunnettu niin maailmalla kuin muunkin urheiluväen keskuudessa, sillä he ovat menestyksensä myötä olleet mediassa paljon esillä.

League of Legends sekä Fortnite ovat kasvattaneet uskomattoman paljon suosiotaan ja myös niitä on pelattu ammattimaisesti jo jonkin aikaa. LoL:ia pelataan varsinkin aasiassa ja maailman parhaat joukkueet tulevatkin Kiinasta ja Etelä-Koreasta.

Overwatch on Blizzard Entertainmentin julkaisema peli, jota pelataan maailmalla runsaasti ja Suomessakin on näytetty televisiosta pelin MM-kisoja. Myös Suomen joukkue on ollut mukana Overwatchin MM-kisoissa, samoin kuten Dota 2 pelissä, jossa suomalaiset Topias ”Topson” Taavitsaisen ja Jesse ”JerAx” Vainikka voittivat maailmanmestaruuden ja saivat kutsun muun muassa Linnan Juhliin.

Myös perinteiset urheiluaiheiset pelit, kuten NHL ja FIFA ovat jo paljon pelattuja kilpamuodoissaan. Eri pelejä onkin hyvin runsaasti ja ne lisääntyvät kokoajan.

Eri eSports-pelejä

1. Tappelupelit

Street Fighter
Super Smash Bros
Marvel vs. Capcom
Tekken
Killer Instinct

2. Ensimmäisen persoonan räiskintäpelit

Doom
Quake
Counter-Strike:Global Offensive
Call of Duty
Unreal Tournament
Halo
Painkiller
Battlefield
CrossFire
Overwatch
Team Fortress 2
Rainbow Six: Siege
Alliance of Valiant Arms
Special Force II

3. Strategiapelit

StarCraft: Brood War
Warcraft III
StarCraft II

4. Urheilupelit

FIFA
Madden
NBA 2K
Pro Evolution Soccer
Rocket League
Real Subspace Hockey League

5. Racing-pelit

iRacing
Project CARS
TrackMania

6. Online moninpelit

Dota 2
League of Legends
Heroes of the Storm
Heroes of Newerth
Smite
Vainglory

7. Muut pelit

EndGods
Gears of War
War Thunder
World of Tanks
World of Warcraft
Hearthstone
Pokémon
Puyo Puyo
Tetris
Splatoon

Esports kalenteri 2022

E-urheilu kalenteri pitää sisällään vuoden suurimmat eSports-tapahtumat.

TBA: 2022 FIFAe World Cup

TBA: 2022 Masters Tour

TBA: 2022 The International 11

TBA: 2022 Blast Premier Spring Showdown

TBA: 2022 Asia Pacific Predator League

TBA: LCS 2022 Championships

TBA: FIFAe Nations Series 2022

11/21-4/22: 2022 ESL Pro League Season 15

2-8/22: 2022 DOTA2 Pro Circuit - Winter 2022

2-12/22: 2022 VCT Challengers Champions Tour - Challengers

2/22: North American Regional Championship

2/22: The Six Invitational

3/22: LanTrek 2022 (The 2021 Elisa Nordic Championship Playoff)

4/22: 2022 VCT Masters 1 Stage 1

4/22: 2022 LCS Mid-Season Cup

5/22: Free Fire World Series 2022

6/22: Dreamhack Summer 2022

7/22: RLCS: Rocket League World Championships

7/22: 2022 Apex Legends Global Series (ALGS) Championship

Kesä 2022: FIFAe Club Series 2022

9/22: 2022 Asian Games

11/22: Dreamhack 2022: Atlanta

Syksy 2022: League of Legends World Championship 2022

11/22: Dreamhack Winter 2022

Live Stream:
Katso kaikki CS:GO ottelut suorana ja ilmaiseksi netissä! Vulkanbet näyttää lähes kaikkien turnausten kaikki ottelut suorina lähetyksinä. Siirry katsomaan otteluita .