Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Brasilia pulassa Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa

Brasilia pulassa Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa

Kuva: Alamy

Brassit kaukana karsintalohkon kärjestä ja kolmen tappion putkessa. Mitä on tapahtumassa?

Argentiina nöyryytti Brasiliaa Maracanalla

Etelä-Amerikasta kuuluu kummia. Maanosan MM-karsinnoissa Brasilia on pulassa. Kuusi kierrosta on pelattu, ja Brasilia on viidentenä seitsemällä pisteellä. Argentiina on karsintojen kärjessä15 pisteellä ja Uruguay on kakkonen 13 pisteellä.
Brasilia on maalle todella oudosti kolmen tappion putkessa. Ensin se hävisi vieraissa Uruguaylle 0-2, perään vieraissa Kolumbialle 1-2 ja viimeksi kotonaan Argentiinalle 0-1.

Brasilian ja Argentiinan matsit ovat yksiä urheilumaailman suuria tapauksia. Maita voisi kai sanoa vanhoiksi verivihollisiksi, jollei sotaisa mielikuva tuntuisi juuri nyt urheilun yhteydessä väärältä.

Maiden viimeisin matsi Rio de Janeiron Maracanalla oli dramaattinen. Kaikenlaista pääsi sattumaan. Aloituspotkua piti siirtää puolella tunnilla, kun katsomossa alkoi kahina kannattajien kesken, ja se vielä eskaloitui, kun poliisikin tuli mukaan. Argentiinan pelaajat kävivät vielä rauhoittelemassa katsojia, mutta ei siitä ollut mitään apua. Argentiinan veskari Emi Martinez joutui vielä itsekin rähinöihin poliisien kanssa.

Argentiinan kapteeni Leo Messi vielä vei joukkueensa pois kentältä pukuhuoneisiin, kun häntä huolestutti katsomossa olleiden perheenjäsenten turvallisuus. Kymmenen minuutin jälkeen molemmat joukkueet olivat kentällä ja peli pääsi käyntiin.
Ottelun ainoan maalin teki Nicolas Otamendi 63. minuutilla. Tätä ennen Brasilia oli pelannut 64 MM-karsintamatsia kotikentällä ilman tappiota.

Neymar sivussa

Brasilian joukkueessa ei ollut mukana loukkaantuneena olevaa Neymaria. Neymar on viimeksi pelannut lokakuussa. Viimeinen matsi oli MM-karsinta Uruguayta vastaan, neniin tuli ja Neymar otettiin ensimmäisen jakson lopulla vaihtoon kolhun vuoksi. Kolhusta tulikin sitten pitempi huili.

Brasilian nykyisessä maajoukkueessa ei ole sellaista hohtoa kuin mihin on totuttu. Gabriel Jesus, Martinelli, Raphinha, Richarlison ja muut ovat hyvän tason ammattilaisia kovissa sarjoissa, hyvissä joukkueissa, mutta eivät se ole samaa sarjaa kuin ne tähdet, jotka aikaisemmin ovat kannatelleet Brasiliaa, Neymar, Ronaldinho, Ronaldo, Romario ja muut.

Brasilia tietenkin tuottaa jatkuvasti uusia tähtiä, ja melko usein sieltä sitten putkahtaa todellinen supertähtikin. Seuraava brasilialainen superstara voisi olla Palmeirasin 17-vuotias Endrick Felipe. Hän on jo verrattu Neymariin ja itseensä Peleen. Endrick Felipe oli juuri avainpelaaja, kun Palmeiras voitti Brasilian liigan toisen kerran perättäin.
Endrick Felipe täyttää heinäkuussa 2024 18-vuotta, ja välittömästi sen jälkeen hän on lähdössä Real Madridin joukkueeseen.

Jalkapallon maailmanmestari 2026 (Kertoimet 11.12.2023)

RanskaKerroin 6,40
BrasiliaKerroin 6,60
EnglantiKerroin 7,65
ArgentiinaKerroin 9,20
EspanjaKerroin 10,00

Tuoreimmat uutiset

Anders
Kirjoittanut: Anders
Sports Expert
Yli 30 vuotta betsaamista, ja siihen mahtuu monta ylä- ja alamäkeä. Ikimuistoisin vetovoitto taitaa olla vuoden 2010 Super Bowl, jossa altavastaana New Orleans Saints voitti yli kolmosen kertoimella Indianapolis Coltsin. Parhaimmat lajit ovat jalkapallo, jenkkifutis ja koripallo.