Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Ranska valloittaa NBA:ta

Anders
Kirjoittanut:
Anders

NBA Draftin ykköspicki oli ranskalainen laituri Zacharie Risacher. Kuva: MediaPunch Inc / Alamy Stock Photo

NBA:n draftin kaksi ensimmäistä varausta olivat ranskalaisia pelaajia, Lauri Markkasen Utahiin napattiin heittävä takamies sekä varamies Markkaselle, ja LeBron James sai poikansa Bronnyn LA Lakersiin.

Viisi pointtia NBA draftista

1. Ranskasta on tulossa koripallomahti

Viime kaudella kohuttu ykkösvaraus oli ranskalainen hujoppi Victor Wembanyama, jonka ansiosta San Antonio Spurs on taas innostava joukkue. 

Nyt koko draftin ykkösvaraus oli Atlanta Hawksin ottama myös ranskalainen laituri Zacharie Risacher. Hän on monipuolinen pelaaja kentän kummassakin päässä. Juuri sellainen nykyaikainen koripalloilija, jota kaikki joukkueet haluavat ryhmäänsä. 

Kakkosvarauksena Washington Wizards otti ranskalaisen Alex Sarrin, seitsemän jalkaa pitkän, nopean ja hyvin liikkuvan pelaajan. Jälleen yksi sellainen pelaajatyyppi, joka kelpaisi kyllä kaikille. Sarr pelasi viime kauden Australian NBL-liigaa, ja oli 18-vuotiaana erinomainen miesten liigassa.

2. Markkasen uudet pelikaverit

Utah Jazz otti ensimmäisellä kierroksella varausvuorolla 10 Cody Williamsin, vuorolla 29 Isaiah Collierin sekä kakkoskierroksella vuorolla 32 Kyle Filipowskin. Kumpikin ykköskierroksen pelaajista oli vielä ennen viime kautta arvioitu varattavaksi kymmenen ensimmäisen joukossa. Williams arvioitiin jossain vaiheessa jopa mahdolliseksi ykkösvaraukseksi. Williamsin isoveli Jalen pelaa takamiehen paikkaa Oklahoma Thunderissa. Codylla mennee muutama kausi ennen kuin hän on varsinaisesti merkittävä pelaaja, mutta katto on hänen kohdallaan korkealla. 

Collier on atleettinen pelaaja, joka on todella vahva kokoisekseen. Hän on hyvä kakkosmies viime kauden rookie Georgelle. Collierin ongelmat ovat heikko kolmosten heittäminen ja pallonmenestykset, joten kyllä hänenkin kanssaan menee vielä jokunen kausi ennen kuin hän on voittavan joukkueen kakkos-PG.

Varaukset kuitenkin vahvistavat sen, että Jazzin menestysvuodet ovat tällä porukalla 4-5 vuoden päästä, eli liian myöhään Markkaselle.

Kakkoskierroksen varaus Filipowski ei ehkä tule olemaan avausviisikon pelaaja koskaan, mutta hänen vahvuutensa ovat kyllä hyökkäyspäässä. Eli melko pitkälle Markkasen kaltainen pelaaja, vaan ei ollenkaan niin lahjakas.

3. Los Angelesin Showtime

Pitkin vuotta oli arveluja siitä, että jos joukkue saa napattua Bronny Jamesin draftista, niin isä LeBron seuraa perässä. Nyt tätä ei tarvitse enää arvella, kun Lakers meni ottamaan Bronnyn kakkoskierroksella vuorolla 55. 

Bronny ei ole pelaajana lähelläkään isäänsä. Pituutta on vain reilut 185 senttiä, ja se on nyky-NBA:ssa vähänlaisesti. High schoolissa Bronny oli hyvä, mutta yliopistopeleissä USC:ssä oli vaikeaa. Ja sitten vielä taustalla on sydänkohtaus viime kesänä.

Bronny James ei missään nimessä olisi tullut varatuksi, ellei isänsä olisi edelleen pelaava lajilegenda. Jää nähtäväksi, että mitä tästä sitten seuraa. Bronny James on toki joukkueen mukana, mutta menee pitkä aika ja paljon treenejä ennen kuin hän saa kentällä mitään muuta kuin jämäminuutteja.

Lakersin ykköskierroksen varaus oli Dalton Knecht. Hän on laituri, joka yliopistossa pisti ajoittain taululle kovia lukemia. Viime kauden pistekeskiarvo oli Knechtillä 21.7 pistettä.

Lakers on edelleen Hollywoodin joukkue. Nyt se leffa vain on isä-poika -draama, siitä ei vielä voi sanoa, että onko loppu onnellinen vai ei.

4. Onnistujat Houston, Portland ja Washington

Houston Rockets nappasi kolmosvuorolla Reed Sheppardin, joka sopii erinomaisesti Rocketsin nuoreen ryhmään. Joukkueesta on tulossa tulevaisuuden kestomenestyjä, ja tämä draft vain vankitti tuota asetelmaa.

Portland Trailblazers otti yliopistopelien ratkaisumatseissa hienosti pelanneen 218 cm pitkän Donovan Clinganin. Siitä ei aivan ole yksimielisyyttä, että onko Clinganilla mahdollisuudet NBA:ssa olla superstara. Katto on kyllä korkealla.

Washington kiinnostaa suomalaisia siksikin, että loistavasti Euroopassa valmentanut Tuomas Iisalo on yhdistetty huhuissa joukkueeseen. Olisi surkeaa, jos Iisalo lähtisi NBA-liigaan valmentamaan joukkuetta, jolla ei ole mahdollisuuksia eikä tulevaisuutta. Nyt Sarr on tulevaisuus, ja Iisalolla on varmasti eurooppalaisena koutsina jotain yhteistä ranskalaisen Sarrin kanssa.

5. Epäonnistujat Golden State ja Orlando

Golden State Warriors oli takavuosien hallitsijajoukkue, mutta nyt homma hajoaa. Tähdet ikääntyvät eikä uusia ole tulossa. Warriorsin ainoa varaus oli kakkoskierroksen vuorolla 52 napattu Quinten Post. Post on jo 24-vuotias ja heitti viime kaudella isoksi pelaajaksi todella heikosti korin alta, vain reilut 50 prosenttia sisään. Vaikea nähdä, että hänellä olisi minkäänlaista potentiaalia kehittyä varteenotettavaksi NBA-pelaajaksi.

Orlando Magic varasi ykköskierroksen vuorolla 18 Tristan da Silvan. Da Silva on taitava laituri, joka heittää kohtuullisen hyvin kaukaa. Sitten oikein mitään muuta hän ei taida tuoda joukkueeseen. Da Silva puolustaa heikosti ja ottaa huonosti levypalloja. NBA-analyytikot eivät ole ollenkaan innoissaan Magicin varauksesta.

Anders
Kirjoittanut: Anders
Sports Expert
Yli 30 vuotta betsaamista, ja siihen mahtuu monta ylä- ja alamäkeä. Ikimuistoisin vetovoitto taitaa olla vuoden 2010 Super Bowl, jossa altavastaana New Orleans Saints voitti yli kolmosen kertoimella Indianapolis Coltsin. Parhaimmat lajit ovat jalkapallo, jenkkifutis ja koripallo.