Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Pesäpallon vedonlyönti netissä - Ohjeet voitolliseen peliin

pesapallo

Pesäpallon vedonlyönti on haastavaa, mutta kannattavaa. Opettelemalla peruslainalaisuudet teet veikkaamisestasi voitollisempaa.

Täältä löydät yksinkertaiset ohjeet ja vihjeet pesäpallon vedonlyöntiin.

Pesäpallo -vihjeet

Vedonlyonti.com (VB) tarjoaa pesäpallon pitkäveto vihjeet joka kesä sekä miesten Superpesiksen, naisten Superpesiksen että miesten Ykköspesiksen otteluihin. Satunnaisesti poimimme vihjeitä myös miesten Suomensarjasta, mikäli sopivaa pelattavaa löytyy.

Hyviä vedonlyöntisivustoja pesäpalloon

Mr Green

Mr Green tarjoaa kohteet ja kertoimet kaikkiin miesten Superpesiksen otteluihin. Lisäksi tarjolla on jonkun verran myös alasarjojen kohteita. Kohdevalikoima ei ole joidenkin muiden sivustojen veroinen, mutta kertoimet ovat välillä jopa parempia. Pesäpallosta vetoa lyövien kannattaa siis luoda pelitili myös Mr Greenille.

Veikkaus

Kotimainen Veikkaus tarjoaa luonnollisesti myös paljon kohteita pesäpalloon. Ikävä kyllä kertoimet eivät kuitenkaan ole muiden vedonlyöntisivustojen tasolla. Pitkävedon sijaan Veikkauksella kannattaakin pelata pesäpallon tulos- ja monivetoa, missä kertoimet ovat poikkeuksetta äärimmäisen korkealla.

Ohjeet pesäpallon vedonlyöntiin

Pesäpallo on monilta osin poikkeuksellinen laji lyödä vetoa. Lainalaisuudet eroavat huomattavasti muista lajeista, mikä kannattaa ottaa huomioon, kun suunnittelee vetovalintojaan pesäpalloon.

Juoksumäärät

Tärkein seikka juoksumääriä arvioitaessa on totta kai joukkueet sekä taktiikat, mutta tämä on vain jäävuoren huippu. Pohjalla on useita muitakin merkityksellisiä seikkoja, minkä vuoksi pesäpallon juoksumäärät ovat kenties mielenkiintoisin vedonlyöntimuoto.

Lyöntivoittoiset joukkueet ovat luonnollisesti runsasjuoksuisia ja vahvat ulkopelijoukkueet vähäjuoksuisia. Tämän lisäksi kuitenkin myös sääolosuhteet sekä kenttä vaikuttaa huomattavasti juoksumääriin.

Ennen kaikkea sää on äärimmäisen tärkeä asia ottaa huomioon. Kylmässä säässä pallon kimmoisuusominaisuudet laskevat selkeästi, jolloin pallo liikkuu hitaammin ja juoksumäärät vähenevät. Myös sateella on merkitystä, sillä märällä kelillä kentän pinta on hidas ja märällä työvälineellä lyöntejä on hankalampi hallita.

Kylmä sää vaikuttaa juoksumääriin jopa enemmän kuin vesisade. Myös voimakas tuuli saattaa vähentää juoksumääriä, varsinkin mikäli kyseessä on vastatuuli takakentältä kotipesään päin. Tuulen vaikutusta on kuitenkin hankalampi arvioida, varsinkin jos teet vetovalintasi kotoa, etkä pelikentältä käsin.

Tärkeä seikka on myös itse kenttä, millä pelataan. Esimerkiksi avaralla Pihkalan kentällä läpilyönti tuo enemmän juoksuja kuin muilla kentillä. Myös pinnalla on merkitys: kimmoisilla kentillä, kuten Pattijoen Rännärillä pomppupelillä saadaan helposti tilanteita, mikä nostaa juoksumääriä.

Tasapelin todennäköisyys

Tärkeä seikka huomioida: toisin kuin muissa lajeissa, pesäpallossa vähäjuoksuisuus laskee tasapelin todennäköisyyttä.

Tämä johtuu jaksopelin luonteesta. Vähäjuoksuisuus nostaa ensimmäisen jakson tasapelin todennäköisyyttä, mikä vastaavasti laskee koko ottelun tasapelin todennäköisyyttä. Runsasjuoksuiset joukkueet pelaavat siis useammin tasapelejä, mitä vähäjuoksuiset joukkueet.

Poissaolojen merkitys

Poissaolojen merkitys pesäpallossa on muihin lajeihin nähden äärimmäisen suuri. Joukkueilla ei ole reservissä varamiehiä oikeastaan millekään pelipaikoille. Mikäli esimerkiksi lukkari puuttuu kokoonpanosta, on sillä valtava merkitys joukkueen iskukykyyn. Tilannetta voisi verrata siihen, että NFL-joukkueelta puuttuu pelinrakentaja kokoonpanosta.

Sarjatasot

Superpesis

Miesten Superpesis on luonnollisesti suosituin sarja. Kaudella 2020 Superpesiksessä pelaa neljätoista joukkuetta. Sarjasta tippui viime kauden kauden päätteeksi Alajärven Ankkurit, Tampereen pesäpalloylpeyden Manse PP:n noustessa korkeimmalle sarjatasolle.

Naisten Superpesis

Naisten Superpesis on valtakunnallisesti yksi seuratuimmista, ellei seuratuin naisten pääsarja. Naisten peleissä tasoerot ovat suuremmat, mikä vedonlyöjien kannattaa ottaa huomioon.

Miesten Ykköspesis

Miesten Ykköspesis on nostanut mielenkiintoaan huomattavasti parin viime vuoden aikana. Yksinkertainen syy tähän on Ykköspesiksen voittajalle tarjottava suora nousu Superpesikseen kauden päätteeksi.

Kyseessä on huomattavasti Superpesistä runsasjuoksuisempi sarja, missä tasapelejä nähdään selkeästi enemmän. Joukkueiden suoritustaso saattaa vaihdella paljonkin kauden aikana, mikä tekee vedonlyönnistä haastavaa, mutta entistäkin mielenkiintoisempaa.

Miesten Suomensarja

Nykyään voit pelata myös pesäpallon Suomensarjaa vedoissasi! Muutamat sivustot tarjoavat kaikkiin Suomensarjan otteluihin kertoimet ja kohteet. Suomensarjassa joukkueiden tasoerot saattavat olla valtavia, mutta suoritustasot myös heittelevät kauden aikana.

Erilaisia vedonlyöntimuotoja

1x2

Perinteinen 1x2 -vedonlyöntimuoto on varmasti kaikista suosituin. Siinä pelaajan tulee yksinkertaisesti veikata, päättyykö ottelu kotivoittoon, vierasvoittoon vai tasapeliin. Kannattaa huomioida, että pesäpallossa tasapeliherkkyys on huomattavasti rajumpi kuin muissa lajeissa.

Moneyline

Moneyline -vetomuodossa veikataan ottelun lopullista voittajaa. Mikäli molemmat joukkueet voittavat yhden jakson, pelataan ensin supervuoropari ja tämän jälkeen kotiutuslyöntikilpailut.

Yli/alle

Mielenkiintoisin ja paras vaihtoehto pesäpallon vedonlyöntiin. Vedonlyöntiyhtiö tarjoaa tietyn linjan, vaikkapa yli/alle 14,5 juoksua ja sinun tulee veikata toteutuuko ottelussa alle vai yli tuo juoksumäärä.

Tulosveto

Kansainväliset peliyhtiöt eivät tarjoa kiinteäkertoimista tulosveto palveluissaan. Tulosvetoa voikin pelata vain kotimaisella Veikkauksella vaihtuvien kertoimien kanssa. Pelimuoto on äärimmäisen haastava, sillä varianssi pelissä on iso. Osuman sattuessa kohdalle, tulosveto palkitsee kuitenkin isoilla kertoimilla.

Moniveto

Vielä haastavampaa, sillä varianssi on huomattavasti korkeampi. Kertoimet monivedossa nousevat joskus jopa miljoonaan. Moni pitää pesäpallon monivetoa lähes lottona, mitä joskus toki tuntuu olevankin. Pitkässä juoksussa monivedolla voi kuitenkin saavuttaa järkevällä pelaamisen huomattavan edun muihin pelaajiin nähden ja tienata isoja voittoja.

Uusimmat vihjeet - Pesäpallo

Pesäpallo: Sarjat ja arvokisat