Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Tennis vedonlyönti - Kalenteri 2024 ja voittava peli

Lue kattava opas tennisvedonlyönnistä. Vedonlyonti.com on tullut jokseenkin tutuksi hyvin osuneista vihjeistä tennikseen. Varsinkin altavastaajat ja turnausvedot ovat osuneet kovalla prosentilla maaliin. Mitä tulee ottaa huomioon ja mille ei ole syytä antaa suurta painoarvoa?

tennis vedonlyönti

Tennisvedonlyönnissä on usein tarjolla loistavia kertoimia, kun niitä osaa etsiä. Kohteita on miljoonia vuosittain, mistä sinun tulee vain poimia parhaat.

Vaikka kärkikymmenikön pelaajat harvemmin häviävät heikommilleen, on alemmilla sijoituksilla suhteellisen paljon altavastaajavoittoja. Moni sortuu suurien suosikkien ylipelaamiseen, ja aikaisemmilla kausilla on nähty se fakta, ettei kukaan ole voittamaton.

Australian avoimet

Vedonlyöntivinkit: Kiinnitä huomiosi näihin

Vedonlyönti on haastava laji ja tennis on myös yksi lajeista, missä olosuhteet ja sää saattavat vaikuttaa huomattavasti otteluun. Esimerkiksi alustalla on valtava merkitys. Alla on käyty läpi tennis-vedonlyönnin lainalaisuuksia ja hyviä vihjeitä tenniksen vedonlyöntiin. Löydät sivuiltamme myös pitkäveto vinkit lähes kaikkiin tenniksen turnauksiin!

Alusta

Tennistä pelataan kolmella erilaisella alustalla. Kausi alkaa pääsääntöisesti kovan alustan turnauksilla. Keväällä järjestään kaikki turnaukset pelataan massalla aina Ranskan Avoimiin asti. Kesäkuussa pelataan lyhyt pätkä ruohoturnauksia ennen Wimbledonia. Heinäkuu on ainoa kuukausi, jolloin pelataan kaikilla kolmella alustalla eri turnauksia. Niin alku- kuin loppukaudesta turnauksia järjestetään myös sisähalleissa, jotka ovat kaikki kovan alustan turnauksia.

Tennisvetoja tehdessä pelattava alusta on huomioitava aina. Pallo käyttäytyy erilaisilla alustoilla täysin erilailla ja vain osa pelaajista pärjää kaikilla alustoilla. Ruoholla syötöstä tulee matala pomppu ja tekee pelistä nopeampaa, koska ruoholla palloon vaikuttava kitka on niin pieni. Vastaavasti massa on alustoista hitain.

Maailman parhaillakin pelaajilla on huomattavissa eroja eri alustoilla. Roger Federer voitti 221 ruoho-ottelustaan 192 (87,4%), mutta massalla hänen voittoprosenttinsa oli ”vain” 76,1 297 ottelussa.

Vastaavasti Rafael Nadal on voittanut yli 91 prosenttia pelaamastaan yli 500 massaottelusta, kun ruoholla ja kovalla alustalla voittoprosentti on hieman alle 80 useista sadoista otteluista. 37-vuotias Nadal on tekemässä vuoden 2024 alussa paluuta peleihin oltuaan vuoden verran sivussa loukkaantumisten ja esimerkiksi leikkausten vuoksi.

Vain Novak Djokovic on pystynyt nykypelaajista voittamaan kaikilla isoilla alustoillaan vähintään 80% pelaamistaan otteluistaan. Harvinaisemmalla mattoalustalla serbi ei ole kuitenkaan viihtynyt, sillä 13 ottelua on tuottanut 9 voittoa ja neljä tappiota.

Myös esimerkiksi Emil Ruusuvuoren statistiikat poikkeavat hyvin merkittävästi alustatyyppien välillä. Kovilla kentillä Ruusuvuori voitti neljän ensimmäisen ATP-kiertuevuotensa aikana yli 56 prosenttia otteluistaan, kun massalla voittoprosentti oli 40 ja ruoholla 44,4.

Tilastot ovat vuodenvaihteesta 2023-2024. Pelaajien otteluhistoriaa ja alustahistoriaa voi hakea kätevästi esimerkiksi osoitteesta ultimatetennisstatistics.com.

200; Tennis nurmikenttä
200; Tennis massakenttä
200; Tennis kovakenttä

Tennis Ranking

Liian moni vedonlyöjä antaa liian suurta arvoa tennispelaajien rankingsijoitukselle. Rankingia voi alussa käyttää suuntaa antavana taulukkona pelaajien tasosta, mutta on tärkeä muodostaa itselle kuva minkä tasoinen pelaaja kukin pelaaja on.

Ranking mitataan vuoden ajalta, ja muutokset voivat olla vauhdikkaita. Norjalainen Casper Ruud oli vuoden 2022 lopussa hyvin lähellä nousemista maailman ykköseksi. Vuosi 2023 oli puolestaan huomattavasti hankalampi, ja niinpä Ruud lähtee uuteen tennisvuoteen sijalta 11.

Nuoret voivat pompata esiin nopeasti. Holger Runen ranking oli vuonna 2020 viidensadan paikkeilla, kunnes hän nousi noin vuodessa sadan paikkeille ja siitä vuosi eteenpäin katsottuna jo kymppikärkeen. Carlos Alcarazin tarina maailman ykköseksi on toki vielä huikeampi.

Rankingin kärkikymmenikön pelaajat ovat kuitenkin pääsääntöisesti kestomenestyjiä. Sijoilla kuudesta kymmeneen on tuulista, mutta viiden kärki pysyi todella kauan lähes muuttumattomana. Esimerkiksi syyskuun 2019 ja tammikuun 2021 TOP 5:ssä on täysin samat pelaajat (Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Roger Federer, Daniil Medvedev), tosin sijoitukset elivät.

Sijoitustaulukolle ei kuitenkaan pidä antaa liikaa painoarvoa vetoja lyödessä. Muun muassa argentiinalainen Diego Schwartzman oli vuonna 2023 isoissa vaikeuksissa, puhumattakaan tietysti esimerkiksi Thiemin isoista loukkaantumismurheista.

Tenniksen Grand Slam -turnaukset 2023

Australian Avoimet 16.1.2023 - 29.1.2023
ATP-mestari Novak Djokovic
WTA-mestari Aryna Sabalenka

Ranskan Avoimet 28.5.2023 - 11.6.2023
ATP-mestari Novak Djokovic
WTA-mestari Iga Swiatek

Wimbledon 3.7.2023 - 16.7.2023
ATP-mestari Carlos Alcaraz
WTA-mestari Marketa Vondrousova

US Open 28.8.2023 - 10.9.2023
ATP-mestari Novak Djokovic
WTA-mestari Coco Gauff

Miesten ATP-ranking - TOP10

SijoitusPelaajaMaa
1.Novak DjokovicSerbia
2.Carlos AlcarazEspanja
3.Daniil MedvedevVenäjä
4.Jannik SinnerItalia
5.Andrey RublevVenäjä
6.Stefanos TsitsipasKreikka
7.Alexander ZverevSaksa
8.Holger RuneTanska
9.Hubert HurkaczPuola
10.Taylor FritzUSA
---
69.Eemil RuusuvuoriSuomi

Päivitetty 31.12.2023

Naisten WTA-ranking - TOP10

SijoitusPelaajaMaa
1.Iga SwiatekPuola
2.Aryna SabalenkaValko-Venäjä
3.Coco GauffUSA
4.Elena RybakinaKazakstan
5.Jessica BegulaUSA
6.Ons JabeurTunisia
7.Marketa VondrousovaTshekki
8.Karolina MuchovaTshekki
9.Maria SakkariKreikka
10.Barbora KrejcikovaTsekki

Päivitetty 31.12.2023

Viimeaikaiset suoritukset vs. historia

Kuten jo ranking-osiossa mainittiin, ei pelaajien historialle kannata antaa niin isoa painotusta, kuin viime aikoina tapahtuneisiin peliesityksiin. Jopa samalla viikolla nähtäviin suorituksiin on syytä kiinnittää huomiota. Moni tekee pelaajista arviot kauden alussa ja kieltäytyy reagoimasta suoritustasoihin tarpeeksi nopeasti. Joillain pelaajilla on toki historia, missä pelurit ovat kohdanneet monesti ja toinen pelaajista ei yksinkertaisesti pääse pelin sisään näissä otteluissa.

Vastaavasti kiertueilla on nähty usein tapaus, missä altavastaaja etenee sunnuntaina finaaliin tai parhaassa tapauksessa voittaa finaalin. Seuraavalla viikolla pelattavassa turnauksessa finalisti kuitenkin häviää heti ensimmäisen ottelunsa ja siirtyy katsomon puolelle. Tosiasia on se, että peräkkäisinä viikkoina turnauksia pelaavat pelaajat harvemmin voittavat turnauksia peräkkäisillä viikoilla. Näitä toki nähdään, mutta liian hätäisiä liikkeitä ei kannata tehdä.

Ainoa asia mitä historiasta voi kaivaa esiin, on pelaajien keskinäiset ottelut kyseisellä alustalla. Osa pelaajista pelaa keskenään jopa muutaman kerran vuodessa ja näistä voidaan vetää pieniä johtopäätöksiä. Vuosien takaisilla otteluilla ei ole kuitenkaan mitään painoarvoa. Mitä pidempään otteluita seuraa, sitä paremmaksi kuva näissä tilanteissa muodostuu.

Pelaajien vertaaminen ilman keskinäistä historiaa

Tämä on yksi tennisvedonlyönnin vaikeimpia osa-alueita. Vaikka pelaajien keskinäiselle historialle ei ole syytä antaa suurta arvoa, olisi siitä kuitenkin oudompien pelaajien kohdalla apua. Juuri näissä tilanteissa pelaajien viimeaikaiset otteet kertovat paljon.

Esimerkiksi Ruusuvuorella oli loppuvuonna 2023 ensimmäisiä hieman isompia loukkaantumisia. Niinpä hän ei pystynyt pelaamaan pitkiä aikoja täysipainoisesti ja joutui esimerkiksi luovuttamaan ottelun Helsingin Challenger-turnauksessa.

Jos yksittäinen pelaaja on alisuorittanut viime ajat, hän harvoin pystyy vain viikossa korjaamaan suoritustasoaan. Vastaavasti tällaisia pelaajia vastaan saa useasti hyviä kertoimia, kun he pelaavat karsijoita vastaan ensimmäisillä kierroksilla.

Turnaukset: Grand Slamit ja Mastersit

Tennis-kauden neljä kohokohtaa ovat Australian avoimet, Ranskan avoimet, Wimbledon ja US Open. Näitä neljää kutsutaan Grand Slam -turnauksiksi. Lisäksi kauteen kuuluu reilusti Masters-turnauksia, mitkä ovat arvostusluokassaan toiseksi korkeimmalla.

Turnauksen taso

Kylmä fakta on se, että kärkikymmenikön pelaajat pärjäävät aina paremmin Grand Slam- ja Masters-turnauksissa. Tämä on yksi isoimpia syitä, minkä takia Grand Slameissa nähdään niin harvoin suuryllätyksiä. Pisimmät turnaukset kestävät yli kaksi viikkoa ja turnaukset ovat pelaajille rankkoja.

Turnauksen taso harvoissa tapauksissa kuitenkaan vaikuttaa pelaajien tasoon turnauksen sisällä. Kärkipään pelaajista Daniil Medvedeviä voidaan pitää kuitenkin erikoisuutena, sillä viime vuosina venäläinen ei ole pärjännyt suuremmin Grand Slamien ulkopuolella.

Kiertueella pelataan parhaillaan kolmea turnausta saman viikon aikana ja suurimmassa osassa tapauksista kyseessä on ATP 250-tason turnauksia. Lyhyet turnaukset mahdollistavat yllätyksiä. Osa turnauksista pelataan niin eksoottisissa paikoissa, etteivät kärkipään pelaajat lähde näihin edes mukaan. Pelaajat lyövät turnauskalenterinsa lukkoon jo hyvin aikaisessa vaiheessa kautta.

Turnausvedot

Monilla sivustoilla on tarjolla voittajavedon yhteydessä Each-way -veto, jolla lyödään vetoa pelaajan voitosta ja mahdollisesta kakkossijasta samassa vedossa. Näin ollen pelaajan selviytyessä finaaliin tulee finaalin lopputuloksesta riippumattomasti rahaa tilille. Pääsääntöisesti Each-way -vedossa finaalitappiosta saa puolet siitä kertoimesta, mitä pelaajan turnausvoitosta.

Tennis on siitä mielenkiintoinen laji, että nykyään hyvin harva ykkössijoitettu voittaa ATP-turnauksia Grand Slamien ja Mastersien ulkopuolella. Tämä petaa loistavan paikan pelata hieman suurempikertoimisia tasaisia suorittajia each way-vetoina turnausvoittajiksi.

Wikipedia tarjoaa myös hyviä tietoja turnausten edellisistä voittajista ja muista erikoisuuksista, mitkä koskevat turnauksia. Yksi kiertueen erikoisimpia turnauksia on ollut historian saatossa Quiton turnaus, joka pelattiin vuosina 2015 - 2018 Ecuadorissa. Kyseessä oli alkukauden massaturnaus, joka pelattiin 2 800 metrin korkeudessa merenpinnasta. Tämä poikkeaa muista massaturnauksista täysin, sillä pallo kulkee nopeammin ja tuolla korkeudella on hieman vaikeampi hengittää.

Tällaisen faktan huomioimalla Vedonlyonti.com vihjasi Victor Estrella-Burgos voittamaan vuoden 2016 turnauksen. Estrella-Burgos nimittäin voitti myös vuoden 2015 turnauksen ja vielä kolmannen kerran vuonna 2017. Quiton turnauksen korvasi vuonna 2019 Argentiinassa pelattava Corboda Open ja turnauksen viidestä tähänastisesta kolme on ollut isäntämaan pelaajia.

Loukkaantumiset

Tennis on fyysisesti raskas laji ja tästä syystä loukkaantumisiakin nähdään. Pelaajat eivät kuitenkaan useimmiten malta olla kentältä pois tarpeeksi kauan, vaan palaavat kentille liian ajoissa. Yleensä syynä tähän on Grand Slam- tai Masters-turnaus, jota ei malta jättää väliin. Lukuisat vedonlyöntisivustot käyttävät niin sanottua One set-sääntöä. Tästä säännöstä kerrotaan myöhemmin, mutta se mahdollistaa loukkaantumistiedon hyödyntämisen.

Yleisesti ottaen tennispelaajien loukkaantumisten vakavuudesta on todella vaikea löytää tarkkaa tietoa, mutta jotain tietoa on nykyään saatavilla. Ei ole kuitenkaan suositeltavaa pelata jatkuvasti loukkaantumisherkkiä tai hiljattain loukkaantumisista kärsinyttä pelaajaa vastaan. Moni pelaaja pystyy puolikuntoisenakin suorittamaan sillä tasolla, että voi ottelusta voiton napata. Näissä tilanteissa on aina turvallisempaa pelata sivustoilla, joissa tämä yhden setin sääntö ei ole käytössä. Keskeytyksen sattuessa kohteesta saa rahat takaisin.

Lopulta loukkaantumisia ja keskeytyksiä tulee vain noin muutama prosentti otteluista.

Tennis ja säännöt vedonlyönnissä

Suurin sääntöero tennisvedonlyönnissä saittien välillä on missä vaiheessa ottelua veto katsotaan voimassaolevaksi. Moni sivuista käyttää niin sanottua One set-sääntöä, jolloin voittajaveto pysyy voimassa kun yksi erä on pelattu. Jos toinen pelaaja keskeyttää, se pelaaja joka jatkaa turnauksessa voittaa vedon.

Keskeytyksiä otteluissa tulee noin 3 - 4 prosenttia vuosittain. One set-sääntöä on hyvä käyttää varsinkin, jos on tiedossa pelaajan loukkaantumishistoria. Viitteitä tästä saa katsomalla esimerkiksi pitkiä taukoja otteluista tai keskeytyksiä pelaajan historiasta. Välillä keskeytyksiä tulee niin sanotusti aivan puskista.

Dubaissa 2016 Novak Djokovic ja Feliciano Lopez pelasivat puolivälierissä vastakkain. Djokovic keskeytti ottelun ensimmäisen erän jälkeen, joten moni vedonlyöjä nettosi ottelusta mukavasti, nimittäin Feliciano Lopezin voittokerroin oli otteluun yli 20.00.

Pääsääntöisesti loukkaantumisherkkien pelaajien kohdalla kannattaa lyödä vetoja sivuilta missä ei ole One Set-sääntö käytössä. Näillä sivustoilla saat panoksesi takaisin luovutuksen sattuessa.

Erilaiset tennis vetokohteet

VOITTAJA: Tässä muodossa lyödään vetoa ottelun voittajasta. Ainoita kohteita, joita One set-sääntö koskee.
AASIALAINEN TASOITUS: Tasoitusveto peleistä. Tähän lasketaan kaikki pelit. Esimerkiksi -4,5 tarkoittaa sitä, että pelaajan pitää voittaa vähintään viidellä pisteellä. 2-0(6-4, 6-3) riittää oikeaksi tulokseksi.
PISTE: Kohde livevedossa, kumpi pelaajista voittaa seuraavan pisteen pelin sisällä.
TULOSVETO: Grand Slameja lukuunottamatta pelit pelataan paras kolmesta. Näin ollen voit lyödä vetoa 2-0 ja 2-1 -tuloksista.
OVER/UNDER: Pelien yhteenlaskettu määrä. 22.5 peliä on yleisin käytössä oleva linja, mutta pelaajien tasoeron mukaan näkee erilaisia linjoja.
ERIEN MÄÄRÄ: Samaan tyyliin kuin over/under. Tässä lyödään vetoa pelataanko ottelussa yli 2,5, 3,5 vai 4,5 erää.
TIEBREAK: Tuleeko ottelussa tiebreak (erä päättyy 6-6 ja alkaa katkaisupeli).
ÄSSIEN MÄÄRÄ: Joissain otteluissa on tarjolla vetoja montako läpisyöttöä pelaaja pystyy ottelussa lyömään.
TURNAUSVOITTAJA: Kuka voittaa käynnissä olevan turnauksen. Jotkin sivustot tarjoavat tähän Each-way -mahdollisuutta. Tässä muodossa on kaksinkertainen panos, mutta finaalitappio tuottaa puolet voittokertoimesta.
VOITTAVA NELJÄNNES: Turnauskaavioon perustuva veto. Mikä neljännes voittaa turnauksen.
VOITTAA NELJÄNNEKSEN: Kuka pelaajista voittaa sen neljänneksen missä pelaa ja etenee välieriin.
FINALISTIT: Name the Finalists-vedossa arvataan molemmat finaalissa pelaavat pelaajat.
STAGE OF ELIMINATION: Missä vaiheessa pelaaja putoaa turnauksesta.

Parhaat sivustot lyödä tennisvetoja

Monet sivustot ovat erittäin hyviä vaihtoehtoja tennisvedonlyöntiin. Alta löydät myös top 10-listauksen parhaista sivustoista.

Suosittelemme ehdottomasti hyödyntämään myös tennisvedonlyöntiin sivustojen tarjoamat vedonlyöntibonukset ja -tarjoukset. Bonusten avulla saat satojen eurojen arvosta ilmaista pelirahaa vedonlyöntiin.

#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Kierrätys
Arvostelu
1
100€ ilmaisveto
5x (T)
2
100% bonus 50€ asti
15x (T+B)
3
100% bonus 200€ asti
5x (T+B)
4
Pop
120% talletusbonus 120€ asti
5x (T+B)
5
100% bonus 220€ asti + 20€ ilmaisveto
5x (T+B)
6
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)
7
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)

Lyö vetoa suomalaisten tennispelaajien otteista

Tennisveikkaajat ovat vuosien varrella päässeet asettamaan kiitettävästi vetoja myös suomalaisten tennispelaajien otteluista.

Jarkko Niemisen kaksinpeli- ja Henri Kontisen nelinpeliuran päättymisen jälkeisen pienen suvantovaiheen jälkeen Suomi-tenniksen tulevaisuus näyttää huomattavasti valoisammalta. Positiivinen jakso huipentui syksyn 2023 Davis Cupin upeuteen, jossa Suomi ylsi aina välierään asti.

24-vuotias Emil Ruusuvuori on tehnyt ehdottomasti läpimurtonsa ATP-tasolle. Hän breikkasi jo vuonna 2019, kun Dominic Thiem taipui Davis Cupissa - toki sairastelun jälkeen.

22-vuotiaasta Otto Virtasesta tuli Suomen Davis Cup -sankari. Ammattilaiskiertueella otteet ovat ailahdelleet vielä hurjasti, mutta tietyt pelilliset ominaisuudet antavat edelleen odottaa hänelle tuloksellista uraa.

Harri Heliövaaran nousu nelinpelimaailman huipulle on omanlaisensa tuhkimotarina. Nousu rankingissa kymmenen parhaan joukkoon on melkoinen saavutus mieheltä, joka ehti jo kertaalleen pitää usean vuoden tauon.

Patrik Niklas-Salminen, 26, teki puolestaan ratkaisun, jossa hän keskittyy täysin nelinpeliin. Hän nousikin maailmanlistalla vuoden 2023 aikana parhaimmillaan sadan parhaan joukkoon.

Tennis vedonlyönti

Tennis Grand Slam -turnaukset

Uusimmat vihjeet - Tennis