Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Darts vedonlyönti

Darts vedonlyönti on hyvin suosittua etenkin Briteissä, mutta kasvattaa hiljalleen suosiotaan myös Suomessa.

Mitä on Darts?

Darts on suosittu tikanheittopeli, joka eroaa tavallisesta suomalaisesta mökkitikanheitosta muutamalla tavalla. Dartsissa tikat ovat hieman ohuemmat, jotka on painotettu volframilla 20-26 grammaisiksi sekä taulu on pisteytetty erilailla.

Darts taulu

Darts taulussa on 20 eri sektoria, jotka on pisteytetty yhdestä kahteenkymmeneen. Jokaisessa sektorissa on myös kaksi rinkiä, jolloin pistemäärä tuplataan tai triplataan. Tuplarinki kulkee aivan sektoreiden ulkoreunassa ja triplarinki sektorien keskiosassa. Häränsilmä sijaitsee keskellä taulua ja on arvoltaan 50 pistettä.

Härän silmän ympärillä oleva rinki on 25 pisteen arvoinen.

Darts taulu asetetaan kilpailuissa siten, että häränsilmä on on 1,73m lattiasta. Heittäjät heittävät 2,37m etäisyydeltä taulun etureunasta.

Darts ottelussa pelataan yleisimmin 501 pisteestä alaspäin. Jokaisen heiton pistemäärä vähennetään lähtöpisteistä ja tavoitteena on päästä tasan nollaan. Peli täytyy päättää kuitenkin aina osumalla tuplarinkiin tai häränsilmään.

Darts vedonlyönti

Dartsia pystyy pelaamaan vedonlyönnissä lähes jokaisella vedonlyöntisivustolla. Pelimuotoja on muutamia tavanomaisia, joita sivustot tarjoavat.

1x2- vedot

Tavallisin dartsin vedonlyöntimuoto on normaali 1x2- voittajaveto. Valitset kahdesta heittäjästä, kumpi voittaa vai tuleeko kenties tasapeli.

Tasoitusveto

Dartsissa tasoitusveto tarkoittaa yleisimmin, kuinka monen pelin tai erän tasoituksella tietty heittäjä voittaa. Yksi "peli" tarkoittaa, kun 501 pisteestä on heitetty nollaan pisteeseen ja homma aloitetaan uudelleen. Yksi setti voi olla esimerkiksi paras viidestä pelistä, eli kumpi voittaa ensimmäisenä kolme peliä, voittaa setin. Turnauksissa kannattaa aina katsoa, minkälaisilla säännöillä pelataan. Englanniksi pelistä käytetään nimitystä leg ja vedonlyöntisivustoilla voitkin löytää tasoitusvedon nimellä "leg handicap" tai "set handicap".

Under/over

Pelien, eli leg:ien määrästä voi lyödä myös under ja over-vetoja. Lyöt vedonlyöntisivuston antamaa linjaa vastaan ja veikkaat, tuleeko ottelussa enemmän vai vähemmän pelejä linjaan verrattuna.

Outright-voittajaveto

Voittajavedossa voit lyödä vetoa turnausten voittajasta. Näet sivustoilla listan turnauksessa mukana olevista heittäjistä ja heille tarjottavista kertoimista. Silloin tällöin oma suosikkisi voi saada hyvän kertoimen voittamaan koko turnauksen ja siihen kannattaa tarttua.

Parhaat vedonlyöntisivustot

Monet eri sivustot tarjoavat reilusti kohteita eri Darts-turnauksiin ja etenkin Dartsin MM-kisoihin. Katso alta top-10 lista sivustoista joita suosittelemme dartsin vedonlyöntiin tai katsasta listaus kokonaisuudessaan, mistä näet kaikki parhaat sivustot ja vedonlyöntibonukset.

#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Kierrätys
Arvostelu
1
100€ ilmaisveto
5x (T)
2
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)
3
100% bonus 200€ asti
5x (T+B)
4
Pop
120% talletusbonus 120€ asti
5x (T+B)
5
100% bonus 220€ asti + 20€ ilmaisveto
5x (T+B)
6
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)
7
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)

Darts turnaukset

Dartsin ammattilaisturnaukset on jaettu pääasiassa kahden eri liiton alaisiin turnauksiin. Vanhin ammattilaisjärjestö on BDO, eli British Darts Organisation. Toinen ja nykyään isompi järjestö perustettiin 1992 PDC, eli Professional Darts Corporation.

MM-kisat

Molemmat isoista järjestöistä järjestävät omat dartsin MM-kisat, joissa heittää eri heittäjät. Jotkin heittäjät ovat vuosien saatossa kokeilleet molempien liittojen kilpailuissa. Legendaarinen brittiläisheittäjä Phil Taylor on voittanut PDC:n maailmanmestaruuskisat jopa 14 kertaa sekä BDO:n kisat kahdesti.

Seuraavat PDC-liiton MM-kisat järjestetään 18. joulukuuta - 4. tammikuuta 2021. Palkintorahaa on jaossa jopa £1 800 000 puntaa ja voittajalle £400 000. Seuraavat BDO-liiton kisat järjestetään 6-14. tammikuuta 2021. Palkintorahaa on jaossa BDO:n kisoissa ainoastaan £300 000 puntaa yhteensä.

BDO ammattilaisturnaukset

BDO järjestämä World Masters-turnaus liiton toisiksi suurin turnaus MM-kisojen jälkeen. Lisäksi BDO järjestää lukuisia Brittien maakunnissa pelattavia turnauksia.

PDC ammattilaisturnaukset

PDC liitto järjestää omien MM-kisojensa lisäksi reilummin isompia turnauksia. Premier League, UK Open, World Matchplay, World Grand Prix ja the Grand Slam of Darts ovat PDC-liiton pääasialliset isoimmat tapahtumat. Näiden lisäksi myös PDC järjestää pienempiä alueellisia turnauksia Briteissä.

WDF World Cup

Dartsin World Cup pelataan vuosittain, jossa ns. maajoukkueet ottavat mittaa toisistaan. Turnaus on järjestetty World Darts Federationin toimesta. Joukkueeseen kuuluu neljä heittäjää, jotka kisaavat yksittäin, pareittain ja joukkueittain. Pisteitä jaetaan kaikista kilpailuista ja eniten pisteitä keräävä maajoukkue voittaa World Cupin. World Cupia ei ole näytetty 80-luvun lopun jälkeen televisiosta.

Darts live stream

Darts on erittäin suosittu penkkiurheilulaji ja isoimmissa turnauksissakin on katsojia useita tuhansia, ellei kymmeniä tuhansia paikan päällä. Suomessa dartsia ei kuitenkaan näe televisiosta, mutta vedonlyöntisivustojen live streamit ovat tähän hyvä ratkaisu.

Vedonlyöntisivustojen live stream-palvelut näyttävät dartsia ilmaiseksi. Sinulla tulee olla pelitililläsi 1€ rahaa ja näet kaiken live stream sisällön, niin dartsia kuin muitakin lajeja. Otteluiden katsominen ei vaadi rahapelaamista, joten katsominen on ilmaista. Näet mm. Dartsin MM-kisat ja monet ammattilaiskilpailut näiltä sivustoilta.