Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Aasialainen tasoitusveto (asian handicap)

aasialainen tasoitusveto asian handicap

Tasoitusveto tarkoittaa vetoa, jossa toiselle joukkueelle tai pelaajalle annetaan etulyöntiasema, eli tasoitus ennen pelin alkua. Tällä pyritään usein tasoittamaan tasoeroja siten, että kertoimista saataisiin mahdollisimman pelattavat.

Tasoitusvedoista on kaksi erilaista versiota: asian handicap eli aasialainen tasoitusveto tai aasialaiset linjat sekä eurooppalainen, 3-suuntainen tasoitusveto.

Asian handicap eli aasialainen tasoitusveto

Asian Handicap eli aasialainen tasoitusveto on vedonlyöntitermi, jota käytetään kuvaamaan tasoitusvedonlyöntiä muun muassa jalkapallossa ja jääkiekossa. Tasoitukset vaihtelevat tyypillisesti neljäsosa-maalista (-0,25) useaan maaliin (+2,5).

Termi on nimetty Asian Handicapiksi sen itämaisen alkuperän takia. Aasialaiset tasoitusvedot ovatkin saavuttaneet paljon suosiota viime vuosina ja niitä löydät tänä päivänä jokaisen vedonlyöntisivuston kohdelistalta.

Aasialaiset linjat ja aasialainen tasoitus on oiva tapa esimerkiksi bonusten kierrätykseen, suojabetseihin ja altavastaajien pelaamiseen. Alla on kerrottu tarkemmin aasialaisista linjoista, sekä eurooppalaisista tasoituksista, eli 3-suuntaisista tasoituksista.

asian
(Esimerkki vedonlyöntisivusto Betinian aasialaisista tasoituskohteista Mestarien liigan otteluun Atletico Madrid - Feyenoord. Kuten valikoimasta näkyy, kohteista löytyy varmasti mieluinen tasoitus joka lähtöön.)


Aasialaiset linjat vedonlyönti

Tasoitusvedon perimmäinen logiikka ja idea on varsin yksinkertainen: Aasialaiset tasoitusvedot poistavat kohteesta tasapelin mahdollisuuden antamalla tyypillisesti jommalle kummalle joukkueelle vähintään puolen maalin edun.

Mikäli tasoitus on muotoa +0, tällöin tasapelin sattuessa panos palautetaan vedonlyöjälle. Samoin käy myös, mikäli joukkueen tasoitus on -1 ja tämä joukkue voittaa tasan yhdellä maalilla.

Tasoitus voi olla myös muotoa +0,25, jolloin puolet panoksesta asetetaan +0 ja puolet +0,5. Tällöin tasapelin sattuessa puolet panoksesta palautetaan ja puolet hävitään ja joukkueen voittaessa vähintään maalilla veto tietenkin voittaa koko kertoimellaan. Yleensä puolen maalin tasoituslinjat asetetaan niin, että molemmilla vetokohteilla on noin 50% mahdollisuus toteutua.

Esimerkki:
Kohde: 1x2 Dortmund - Tottenham
Pelivalinta: 2
Kerroin: 3,70

Aasialainen tasoitusveto on loistava tapa pelata esimerkiksi altavastaajia. Esimerkissämme Tottenham kohtaa Dortmundin vieraskentällä ja saa kertoimen 3,70 voitostaan. Olet vedonlyöjänä sitä mieltä, että kerroin on aivan liian iso, mutta tiedät myös, että kohde ei ole kovinkaan osuva.

Aasialaisen tasoituksen avulla saat vierastasoituksen Tottenhamille ja vedostasi paljon helpomman osua ja voit samalla hyödyntää peli-ideasi sekä markkinoiden tarjoaman ylikertoimen.

Esimerkki 2:
Kohde: Aasialainen tasoitusveto Dormund - Tottenham +0,5
Pelivalinta: 2
Kerroin: 1,82

Toisessa erimerkissä pelataan Tottenhamin voittoa aasialaisella tasoituksella. Tottenham saa markkinoilta puoli maalia eteen, eli vierastasoitus on +0,5. Näin ollen kohteen osumiseen riittää sekä Tottenhamin voitto ja tasapeli. Tässä kohteessa kerroin ei ole niin suuri, mutta vetosi osuu huomattavasti helpommin.

Katso alla oleva taulukko täydellisistä tasoituksista tuloksineen:

aasialaiset linjat käytännössä

Kuinka taulukkoa luetaan

“Tasoitus” otsikon alta löydät joukkueelle määrätyn tasoituksen. Vasemman puolen joukkueen tuloksista vähennetään maaleja ja oikean puolen joukkueen tulokseen lisätään maaleja.

-0,25-tasoitus tarkoittaa, että puolet panoksesta asetetaan 0 ja puolet -0,5-tasoitukselle. +1,25-tasoitus tarkoittaa, että puolet panoksesta asetetaan +1 ja puolet +1,5-tasoitukselle.

“Joukkueen tulos” antaa “vedon tuloksen”. Kokonaisen voiton tai tappion jälkeen maalimäärältään suurempi voitto tai tappio antaa edelleen kokonaisen voiton tai tappion.

Koska tasoituksen tarkoituksena on poistaa tasapelin mahdollisuus, niin esim. +1-tasoituksella maalin tappio palauttaa vedolle asetetun panoksen kokonaan takaisin.

“1/2 voitto” tarkoittaa, että puolet panoksesta voittaa annetun kertoimen verran ja puolet panoksesta palautetaan pelaajalle.

“1/2″ tappio” tarkoittaa, että puolet panoksesta hävitään ja puolet palautetaan takaisin pelaajalle.

Aasialaiset tasoitusvedot käytännössä

Aasialaiset tasoitusvedot löytyvät yleensä kohdelistojen extroista, kuten esimerkeissä (Kuva 1). Perus 1í󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿—2-kertoimien viereissä olevaa linkkiä napsauttamalla avautuu kohteen extrat, joista tasoitusvedot löytyvät (Kuva 2).

aasialainen tasoitusveto
asian handicap

Kerroinvertailusivustoilla pystyt vertailemaan yhden ottelun kaikkia tarjottuja tasoituksia ja seulomaan monen vedonlyöntiyhtiön kertoimista parhaimmat. Alla oleva kuva on otettu Betexplorer.comista.

tasoitusveto vedonlyönti

3-suuntainen tasoitus - Eurooppalaiset tasoitusvedot

3-suuntainen tasoitus, eli Eurooppalaiset tasoitusvedot poikkeavat aasialaisista siinä, että niissä käytetään kokonaisia maalimääriä. Tämä ei siis poista tasapelin mahdollisuutta kuten aasialainen tasoitusveto.

Eurooppalaista tasoitusvetoa on nykyisin tarjolla Veikkauksen lisäksi myös ulkomaisilla vedonlyöntiyhtiöillä. Monet peliyhtiöt tarjoavatkin nykyään todella kattavat kohteet myös 3-suuntaisiin tasoituksiin. Kohteita pelatessa on kuitenkin syytä olla tarkkana, ettei sekoita niitä aasialaisiin linjoihin.

Eurooppalaiset tasoitusvedot käytännössä

Esimerkki: Lazio +1 - Roma (3-suuntainen tasoitus)
Kertoimet: 1: 1,50 - X: 3,70 - 2: 3,80

Lazio - Roma -pelissä Laziolle on annettu +1 -tasoitus, eli tässä tapauksessa Roma aloittaa pelin yhden maalin tappioasemassa.

Kohteessa on kolme erilaista lopputulemaa: kotivoitto, tasapeli tai vierasvoitto. Jokainen tulos on mahdollinen ja voit veikata näistä mitä tahansa.

1) Lazio voittaa ottelun, mikäli ottelu päättyy tasapeliin tai kotivoittoon.

x) Sen sijaan kohde päättyy tasan, mikäli Roma voittaa tasan yhdellä maalilla.

2) Lyödessäsi Roman puolesta vetoa heidän täytyy voittaa Lazio kahdella maalilla voittaaksesi vedon.

Rutkasti aasialaisia sekä eurooppalaisia tasoituskohteita tarjoavat muun muassa vedonlyöntisivustot TonyBet ja Bethard. Molemmilla myös kertoimet ovat usein markkinoiden kärkipäätä.