Snooker - Vedonlyöntiopas

Snooker tarjoaa vedonlyöjille erilaisen, mutta upean tavan nauttia perinteikkäästä ja valtavaa suosiota nauttivasta lajista. Sekä lajin hyvin tuntevat että ensi kertaa lajiin tutustuvat voivat viettää kihelmöivän jännittäviä hetkiä snookerin parissa.

Lue artikkelimme ja ymmärrät miten hyödyntää erityyppisiä vetovaihtoehtoja, sekä kasvattaa mahdollisuuksiasi pelata snooker-vetoja voitollisesti. Katso sivultamme myös snooker-kalenteri kaudelle 2022-2023.

Snooker noussut vedonlyöjien suosikkilajiksi


Snooker on lajina ollut pitkään Suomessa erittäin suosittua, mutta viime aikoina myös snooker vedonlyönti on kasvanut räjähdysmäisesti. Uudet TV-sopimukset sekä laadukkaat ja usein ilmaiset snooker live streamit ovat tehneet myös lajin seuraamisen helpoksi. Suurimman huomion kerää vuosittain snookerin MM-kisat, joka on massiivinen tapahtuma myös vedonlyöntimielessä.

Snooker sopii lajina loistavasti vedonlyöntiin. Ottelut ovat intensiivisiä ja erittäin katsojaystävällisiä ja isoja turnauksia pelataan kisakaudella lähes viikottain. Tarkkaavainen betsaaja voi myös tarkasti lajia ja pelaajien virettä seuraamalla löytää hyviä pelikohteita lähes päivittäin. Snooker-vedonlyönnissäkin aktiivisuus palkitaan!Snooker vedonlyönti


Snookerin suosion kasvun myötä myös kohdevalikoima on snooker-matseissa kasvanut huomattavasti. Aiemmin saattoi joutua tyytymään pelkästään ottelun voittajan veikkaamiseen tai kenties matsissa pelattavien framejen eli erien määrään. Nykyisin tarjolla on paljon enemmän kohteita, kuten vaikkapa erilaiset tasoitusvedot, eräkohtaiset voittajavedot, suurimman breikin tekevä pelaaja ja niin edelleen.

Listaamme alle muutamia mielenkiintoisimpia pelikohteita snooker otteluihin sekä turnauksiin.

Voittajavedot / moneyline


Pelimuoto on suosituin ja ehdottomasti helpoin ymmärtää. Lyöt rahasi sen puolesta, kumpi ottelun voittaa. Usein suosikkien kertoimet markkinoilla ovat liian alhaisia - altavastaajilla on viimeiset vuodet tehnyt parempaa tiliä. Tärkeintä on kuitenkin arvioida päivän kuntoa!

Tasoitus


Tasoitusvedossa altavastaajalle annetaan bookerin puolesta tasoitusluku, esimerkiksi +1,5 freimiä. Jos pelaat suosikkia, tulee suosikin voittaa ottelu siis vähintään kahden erän erolla, jotta pelivalintasi tuo voiton. Vastaavasti altavastaajaa pelatessa riittäisi tässä tapauksessa yhden erän tappio ja kaikki voitot.

Freimit: alle/yli


Mielenkiintoinen, mutta haastava pelimuoto. Snooker-ottelun kulkua on äärimmäisen hankala ennustaa etukäteen - ainakin aloittelijan.

Ideana on veikata, montako freimiä ottelussa tullaan pelaamaan. Peliyhtiö antaa ennalta määritellyn rajan (esim. 8,5 freimiä) ja sinun tulee veikata nähdäänkö ottelussa yli vai alle tuo määrä (8,5) freimejä.

Turnausvedot


Turnausvedoissa veikataan yksinkertaisesti ennen turnausta, kuka sen voittaa. Vastaavia vetoja voi olla myös “TOP2” tai “Name the finalists”, missä veikataan pääseekö valitsemasi pelaaja/pelaajat finaaliin. Lisäksi voi olla vetoja, missä veikkaat, missä vaiheessa turnausta pelaajasi putoaa.

Turnausvedoissa yllättäjien kertoimet nousevat usein varsin korkeiksi. Kannattaa kuitenkin miettiä kahdesti ennen kaikista suurimpiin yllättäjiin tarttumista. Myös huippusnookerissa yllätyksille on toki silloin tällöin sijansa, mutta varsin usein snooker kisan voitosta taistelevat lopussa tutut huippunimet.

Korkein breikki


Yksi suosittu pelimuoto on veikata, kumpi pelaajista tekee korkeimman breikin, eli pistesarjan ottelussa. Tämä on ollut vuosien varrella äärimmäisen maksava vetomuoto, mutta se vaatii vedonlyöjältä tarkkaa paneutumista lajiin. Ja eri pelaajien erilaisiin ominaisuuksiin.

Kaikki lähtee pelaajien tuntemisesta. Kärjistettynä voidaan sanoa, että toiset pelaajat ovat parempia breikintekijöitä (break-builder) kuin toiset. Hyvä esimerkki on Mark Williams, joka harvoin tekee otteluissa korkeita breikkejä, vaikka muuten menestyisikin otteluissa. Vastaavasti Judd Trump ja Ronnie O’Sullivan ovat esimerkkejä pelaajista, jotka tunnetaan ilmiömäisistä break building-taidoistaan.

Snookerin live-vedonlyönti - loistava valinta!


Snooker on ennen kaikkea live-vedonlyöjälle loistava lajivalinta. Hitaalla tempolla etenevä laji antaa oivia mahdollisuuksia päästä mukaan vedonlyöntiin, vaikka ottelu olisi jo alkanut. Lähes kaikki ottelut on myös mahdollista seurata joko tv-lähetyksinä tai live streameina.
Snookeria voi seurata Eurosportilta


Pelinhallinta saattaa kääntyä nopeastikin puolelta toiselle, jos toisen pelaajan henkinen ote herpaantuu. Tällaisissa tilanteissa vedonvälittäjät eivät reagoi niin nopeasti kertoimiin, ettetkö aktiivinen seuraaja ehtisi tehdä hyvää tiliä.

Televisiointi ja live stream


Yksi syy live-vetojen pelaamiseen on myös nykyisten vedonlyöntisivustojen tarjoamat livestream-palvelut. Lähes kaikki snookerin Main Tourin ottelut ovat nimittäin katsottavissa ilmaisina livestream -lähetyksinä monilta vedonlyöntisivustoilta. Voit helposti seurata ottelua ja lyödä samalla sivustolla vetosi sisään. Snooker live vaihtoehtoja on tarjolla jo useita!

Tällä hetkellä ilmaisia snooker online livelähetyksiä tarjoavat muutamat sivustot. Voit lukea lisää snooker live seuranta -sivultamme!

Parhaat vedonlyöntisivustot snookeriin


Nykypäivänä snooker on hyvin edustettuna lähes jokaisen vedonlyöntisivuston valikoimissa. Omiksi työkaluikseen kannattaakin valita ne sivustot, jotka miellyttävät silmää ja tarjoavat parhaan käyttäjäkokemuksen. Kohdevalikoimassa ja kertoimissa on kuitenkin eroja sivustojen välillä, joten vertailu kannattaa.

Suuret perinteiset bookerit ovat takuuvarmoja laatusivustoja myös snookerin osalta. Omiin valikoimiin voi huoletta lisätä myös vaikkapa William Hillin ja Bet365:n. Nämä englantilaissivustot tulevat snookerin kotikonnuilta ja tarjoavat valtavan määrän snookerkohteita hyvillä kertoimilla.Hyödynnä myös bonukset!


Varsinkin pienemmällä pelikassalla pelaavalle aloittelevalle vedonlyöjälle vedonlyöntisivustojen tarjoamat avokätiset vedonlyöntibonukset ovat mukava lisä. Pienellä vaivalla ja avaamalla muutaman uuden tilin, voi omaa kassaa kartuttaa jopa sadoilla euroilla.

Vedonlyöntibonukset sisältävät lähes poikkeuksetta kierrätysvaatimuksia, mutta snookerbetsarille tämä ei ole mikään ongelma. Otteluita pelataan nykyisin niin paljon, että kierrätys sujuu nopeasti.

Snooker veikkausvihjeet


Löydät sivustoltamme myös vedonlyöntivihjeet jokaiselle päivälle. Veikkausvihjeitä tarjotaan säännöllisesti myös snookeriin - alla uusimpia vihjeitä.Kuinka voittaa snooker-vedonlyönnillä


Snooker on laji, mistä on hankala lyödä voitollisesti vetoa, ellei katso otteluita. Tilastointi toki on kehittynyt, mutta se ei anna oikeaa kuvaa pelaajien voimasuhteista, jotka saattavat vaihdella hyvin paljon kauden aikana. Otteluita tulee TV:stä nykyään paljon, mikä helpottaa onneksi paljon kilpailukauden seuraamista.

Rankingin avulla voi toki tehdä nopean kartoituksen pelaajien voimasuhteista, mutta koko kuvaa se ei kerro. Ranking-taulukossa otetaan huomioon pelaajan kahden kauden keräämät pisteet. Se antaa siis vain hyvin ylimalkaisen kuvan siitä, miten pelaaja on kahden vuoden aikana pärjännyt - ei tarkkaa kuvaa nykykunnosta. Rankingit, ottelut ja paljon muuta tilastointia sekä tietoja löytää viralliselta World Snooker -sivustolta.

Keskinäisten otteluiden tulokset, tulevat kamppailut ja edelliset ottelut näkee kätevästi esimerkiksi snooker-org -sivustolta. Näitä voi käyttää vedonlyönnin apuna, mutta liikaa niitä ei tule tuijottaa.

Snooker-uutisia


Vauhti kiihtyy Main Tourilla!


20.10.2022 Kauden 2022-23 hieman erikoinen kilpailukalenteri on puhuttanut pitkin syksyä, kun ohjelmassa on ollut lähinnä erilaisia karsintoja varsinaisten ranking-turnausten sijaan. Loppuvuotta kohti vauhti kuitenkin onneksi kiihtyy. Lokakuussa pelataan isoista turnauksista Northern Ireland Open ja marraskuussa on vuorossa niin Champion of Champions kuin UK Championship.

Joulukuussa puolestaan huipentuu Scottish Open ja joulun alla pelataan viimeinen Home Nations-sarjan kilpailu English Open. Loppuvuosi tarjoaa siis pitkästä aikaa aikamoista snookerherkkua useamman ranking-turnauksen muodossa.

Kauden 2022-2023 kalenterissa rauhallinen alku


11.8.2022 Alkaneen snookerkauden kisakalenteri poikkeaa huomattavasti aiemmista kausista. Kalenteri on melko "loppupainotteinen", sillä loppukesän ja syksyn mittaan tarjolla on lähinnä erilaisia karsintoja.

Voit katsoa kauden 2022-23 snookerin kilpailukalenterin kokonaisuudessaan täältä >>Snooker kilpailukalenteri 2022-2023


Mitkä ovat suosituimmat snooker turnaukset? Alta näet snooker-kausi 2022-2023 kalenterin. Täydellinen snookerin kilpailukalenteri sisältää kaikki kansainväliset isot ja pienet turnaukset. Kolme kauden isointa turnausta ovat tuttuun tapaan Triple Crown -turnaukset, eli joulukuussa pelattava UK Championships, tammikuussa pelattava The Masters ja huhti-toukokuussa pelattavat MM-kisat.

Snooker turnaukset 2022-2023


Heinäkuu:
25. - 29.7.2022 Championship League (Vaihe 1), Leicester, Englanti

Elokuu:
16. - 21.8.2022 European Masters, Fürth, Saksa

Syyskuu:
24. - 25.9.2022 World Mixed Doubles, Milton Keynes, Englanti
26.9. - 2.10.2022 British Open, Milton Keynes, Englanti

Lokakuu:
6. - 9.9.2022 Hong Kong Masters, Hong Kong
16. - 23.10.2022 Northern Ireland Open, Belfast, Pohjois-Irlanti
31.10. - 6.11.2022 Champion of Champions, Bolton, Englanti

Marraskuu:
12. - 20.11.2022 UK Championship, Barbican Theatre York, Englanti
28.11 - 4.12.2022 Scottish Open, Edinburgh, Skotlanti

Joulukuu:
6. - 9.12.2022 Championship League, Englanti
12. - 18.12.2022 English Open, Brentwood, Englanti
19. - 22.12.2022 Championship League, Englanti

Tammikuu:
3. - 6.1.2023 Championship League, Englanti
8. - 15.1.2023 The Masters, Alexandra Palace Lontoo, Englanti
16. - 22.1.2023 World Grand Prix, Cheltenham, Englanti
25. - 28.1.2023 Shoot Out, Leicester, Englanti

Helmikuu:
1. - 5.2.2023 German Masters, Berliini, Saksa
13. - 19.2.2023 Welsh Open, Llandudno, Wales
20. - 26.2.2023 Players Championship, Wolverhampton, Englanti

Maaliskuu:
6. - 9.3.2023 Championship League, Englanti
13. - 19.3.2023 Turkish Masters, Antalya, Turkki
27.3. - 2.4.2023 Tour Championship, Hull, Englanti

Huhtikuu:
3. - 12.4.2023 Snookerin MM-kisojen karsinnat, Sheffield, Englanti
15.4. - 1.5.2023 Snookerin MM-kisat, Sheffield, Englanti

Suurimmat Snooker-turnaukset


Maailman kolme suurinta snooker-turnausta, niin sanotut Triple Crown -turnaukset, ovat Snookerin MM-kisat, UK Championship ja The Masters. Näissä turnauksissa pelaajien pääkoppa on huomattavasti kovemmalla koetuksella ja motivaatio aina 100-prosenttinen.

Snookerin MM-kisat


Snookerin MM-kisat pelataan joka vuosi huhti-toukokuun taitteessa Sheffieldissä, Englannissa. Kisoihin pääsee 16 rankingin parasta pelaajaa suoraan ja 16 karsintojen kautta.

The Masters


The Masters on vuosittain tammikuussa pelattava kutsuturnaus, mihin pääsee vain ja ainoastaan rankingin 16 parasta pelaajaa. Ohipeleihin ei siis ole varaa, sillä heti avauskierroksesta lähtien taso on kovin mahdollinen.

UK Championship


UK Championship on The Mastersin ohella arvostetuin turnaus MM-kisojen jälkeen. Kalenterivuoden lopulla pelattavaan turnaukseen pääsee mukaan 128 pelaajaa, jotka tavoittelevat himoittua ykköspystiä.

Usein kysytyt kysymykset / FAQ


+1. Millä vedonlyöntisivustoilla voin lyödä vetoa snookerista?

Lähes kaikki vedonlyöntisivustot tarjoavat pelikohteita snookeriin. Kohdevalikoimassa ja kertoimisissa on kuitenkin eroja, joten kannattaa valita useampia sivustoja joita hyödyntää. Näin varmistat parhaiden kertoimien lisäksi myös mukavasti lisäetua, kuten eri sivustojen talletusbonukset.

+2. Mistä kohteista snookerissa voi lyödä vetoa?

Suosituimpia pelikohteita ovat ottelun voittajavedot sekä ottelussa pelattavien erien määrä. Lisäksi vetoa voi lyödä monesta muustakin asiasta ottelun sisällä, kuten eräkohtaisista voittajavedoista, korkeimman breikin tekijästä ja ottelussa tehtävien sadan pisteen lyöntisarjojen määrästä.

+3. Mitä snookerturnauksia on mahdollista veikata?

Kaikki ranking-tason turnaukset löytyvät vedonlyöntisivustojen kohdevalikoimasta. Parhaiten pelikohteita löytyy kevään huipentavaan MM-turnaukseen sekä isoihin turnauksiin kuten UK Championship ja The Masters.

+4. Onko snookervedonlyönti vaikeaa?

Ei lainkaan. Snookerista voit lyödä vetoa helposti ja nopeasti niin ennen otteluita kuin ottelun aikanakin. Live-vedonlyönti onkin yksi nopeimmin kasvavista snooker-veikkaamisen muodoista.