Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Nokialla eletään BC Nokian mukana kovaa koripallohuumaa

Nokialla eletään BC Nokian mukana kovaa koripallohuumaa

Perinteinen koripallokaupunki ja sen ylpeys BC Nokia on tänä keväänä yllättänyt kaikki Korisliigaa seuraavat. Joukkue ammentaa kotiotteluissa huiman määrän energiaa yleisön kannustuksesta.

BC Nokia yhdisti nokialaisen koripalloväen

BC Nokia on perustettu vuonna 1997, kun Korisliigassa pelannut Kisanokia (ent. Kankaantaan Kisa) ja 1. divisioonassa pelannut Korinokia yhdistivät voimansa. BC Nokia pelasi edellisen kerran Korisliigaa kausina 1997-2001, kunnes tie vei sarjaporrasta alaspäin. Vuosikausien ajan BC Nokia kuului 1. divisioonan kärkijoukkueisiin, mutta vasta viime kauden jälkeen joukkue onnistui nousemaan takaisin Korisliigaan.

Korisliigassa joukkue selvitti tiensä pudotuspeleihin juuri ja juuri, mutta puolivälierissä jysähti yksi kotimaisen koripalloilun suurimmista pommeista, kun keltapaidat tiputtivat sarjan ehdottoman ennakkosuosikin, Joensuun Katajan jatkosta. Tällä hetkellä BC Nokia sivuaa vähintään Nokian kovinta saavutusta miesten koripallossa, kun aiempi paras suoritus oli Kisanokian neljäs sija kaudella 1995-1996.

BC Nokia kukisti Kouvot ja tasoitti välieräsarjan

Neljänteen välieräotteluun lähdettiin otteluvoitoin 1-2, Kouvojen eduksi. Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen ennakoi ottelua korisliiga.fi:ssä näin: "Nokia pelasi maanantaina hienon ottelun Kouvolassa. Ottelusarja on ollut tasokas. Nyt kelpaisi Nokialta sellainen ruma voitto, mutta edes se ei tule helpolla. Nautimme ilmapiiristä Nokian täydessä hallissa ja jätämme kaiken kentälle."

Kotikutoista, mutta tunnelmallista.

Ensimmäisellä neljänneksellä näytti siltä, että selkeästi pirteämmin otteluun lähtenyt kotijoukkue kaasuttelee välittömästi Kouvoilta karkuun, neljänneksen päätyttyä lukemiin 26-11. Ensimmäisen neljänneksen hahmoja olivat BC Nokian kapteeni, Henri Hirvikoski ja 207 senttinen vahva korinaluspelaaja Dragan Labovic.

Toisella neljänneksellä peli tasoittui odotetusti ja Kouvot pääsi paremmin juoneen mukaan ja voitti neljänneksen lukemin 18-25. Pelillisesti erä oli todella tasainen, mutta Kouvot oli selkeästi nokialaisia tarkempia vapaaheittoviivalla.

Aikansa elänyt Nokian Palloiluhalli oli viimeistä paikkaa myöden täynnä ja 1129 katsojaa katseli kolmatta neljännestä epäuskoisesti, kun Kouvot tulivat tauolta erittäin vahvalla jalalla ja vapaaheittojen tarkkuus oli siirtynyt myös pelitilanteisiin. Kouvojen D.J. Richardson oli ajoittain todella paha pideltävä nokialaisten puolustukselle ja Kouvojen parhaaksi pelaajaksi valittu Richardson kirjautti ottelussa itselleen 15 pistettä. BC Nokia hävisi kolmannen neljänneksen lukemin 11-23 ja viimeiselle neljännekselle lähdettiin tilanteessa 56-59.

Viimeisen neljänneksen alku meni vielä Kouvojen käsikirjoituksen mukaan, mutta nokialaisten hurjan kannustuksen siivittämänä alkoi BC Nokian heitotkin osumaan pussiin. Ratkaisuhetkillä joukkueen tärkein pelaaja oli vaihdossa pelin aloittanut David Kravish, jonka heitot ottelun loppuhetkillä varmistivat "Näätien" voiton lukemin 80-74.

206 senttisen David Kravishin hermot olivat rautaa ottelun ratkaisuhetkillä.

Vaikka Palloiluhallille ei mahdu, kuin hieman yli tuhat katsojaa, niin tunnelma ottelussa kohosi komeisiin mittasuhteisiin. Koko ottelun äänekästä kannustusta pitäneen BC Nokian fanikatsomon lisäksi Kouvolasta oli saapunut noin parisenkymmentä Kouvot-fania, jotka pitivät omiensa puolia parhaansa mukaan. Nokialainen yleisö sai kuitenkin mitä se halusi ja mitä se lopulta ansaitsi. Nokialaisten unelma finaalista Tampereen Pyrintöä vastaan on yhä elossa.

Ottelusarja tasoihin ja Kouvot tappio niskassa kohti Kouvolaa.

Ottelusarja on nyt tilanteessa 2-2 ja finaalipaikkaan tarvitaan neljä voittoa. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat Kouvolassa sunnuntaina 24.4.

Tuoreimmat uutiset

Päivitetty viimeksi: 2. heinäkuuta 2024
Päivitetty viimeksi: 23. kesäkuuta 2024
Utah liittyy NHL:ään
Päivitetty viimeksi: 21. huhtikuuta 2024
vedonlyonti.com-Toimitus
Sports Expert