Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Wales - Suomi, mikä matsin ratkaisee?

Anders
Kirjoittanut:
Anders
Wales - Suomi

Kaksi joukkuetta, joilla puolustus on ollut vahvuus. Suomen pelaajat paremmassa iskussa seurajoukkueissaan. Photo: Alamy.

Turhaa kohua Taylorista

Suomi vastaan Wales Cardiffissa, voittaja jatkaa kohti EM-kisoja. Sen voi kyllä sanoa, että Robert Taylorin poisjäänti ei muuta voimasuhteita suuntaan tai toiseen. Taylor tuskin olisi ollut avauksessa, luultavimmin Suomen keskikentän laidoilla pelaavat Robin Lod sekä Oliver Antman.

Suomen lehdissä ja somekanavilla on jo huudettu Taylor maanpetturiksi, mutta kyllä osasyyksi voi laittaa senkin, että pelaajia peluutetaan seurajoukkueissa valtaisia määriä. Inter Miami on pelannut viimeisen kuukauden aikana jo seitsemän matsia. Siihen päälle tulisi lentämiset ja todennäköisesti sitten Taylor istuisi matsit penkillä. Toki tärkeisiin maaotteluihin pitäisi tulla, mutta ei se aina ole helppo valinta pelaajillekaan.

Taylor nyt valitsi näin ja sai kuulla kunniansa. Olisi vaikka Inter Miamin lääkäreiden kanssa sopinut jostain sopivasta alibikolhusta, niin oltaisiin säästytty turhalta draamalta.

Teemu Pukki ja Robin Lod tekevät Minnesotasta pitkän reissun Walesiin, ja luultavasti kumpikin pelaa Cardiffissa isossa roolissa.

Luke ja Jolle kuumaakin kuumempia

Suomella on hyvät asetelmat ennen Wales-ottelua. Lukas Hradecky on yksi Bundesliigan vuoden pelaajista ja varmasti Luken itsevarmuus on huipussaan. Hänen osuutensa puolustuksen päällikkönä on paljon isompi kuin vain pallojen torjuminen.

Jolle Pohjanpalo on Italian Serie B:n kovin maalitykki. Jollellakin itseluottamus on varmasti taivaissa, ja hänen on pakko pelata avauksessa. Jos Suomi pelaa yhdellä kärjellä, niin toki sen yhden on oltava Pohjanpalo. Lod ja Pukkikin ovat kunnossa, päävalmentaja Kanervalla olisi hyvinkin aineksia lähteä matsiin hyökkäävällä taktiikalla.

Suomi ei ole viime maaotteluissa hyökännyt hyvin. Karsintalohko päättyi nihkeään 2-1 -voittoon pikkumaa San Marinosta. Karsintalohkon parempi maita vastaan Suomi oli kaiken kaikkiaan vaisu. Näissä matseissa, kun vastassa olivat Tanska, Slovenia tai Kazakstan, Suomi sai xG-tilastoissa aikaan vain lukeman 0.71. Sellaisella ei paljon saada aikaan, joukkue ei vain luonut tarpeeksi kunnon paikkona.

Suomi on loppujen lopuksi kuitenkin puolustus edellä pelaava joukkue. Edellä mainittua kolmea karsintalohkon parempaa joukkuetta vastaan se antoi vastuksille xG-lukemaksi vain 1.32 per ottelu. Se on kelvollinen lukema, mutta heikko hyökkääminen vesittää ok puolustuksen.

Wales on myös puolustus edellä pelaava joukkue. Kahdeksassa alkulohkon ottelussa se teki itse vain 10 maalia. Wales menetti suoran kisapaikan karsintalohkojen viime kierroksilla. Se pelasi matsit Armeniassa ja kotona Turkkia vastaan, ja molemmat jäivät tasuriksi. Voitoilla Wales olisi jo kisoissa.

Suomi terveenä Walesiin

Walesilla on enemmän ongelmia kokoonpanon kanssa. Puolustuksen Joe Low ja Ben Cabango kumpikin ovat jääneet pois. Aaron Ramsey on mukana, vaikka hän on ollut koko kauden kolhuilla eikä juurikaan ole pelannut Cardiffin joukkueessa. Veskarin paikka on Walesilla ongelma, yksikään se maalivahdeista ei ole seurajoukkueessaan avainpelaaja.

Suomen kokoonpano-ongelmat taitavat olla vain siinä, että Taylor jäi pois ja Forssin pelaaminen on epävarmaa.

Jos Suomi voittaa Walesin, ja Helsingissä pelataan – luultavimmin Puolaa vastaan – paikasta kisoissa, niin siitä matsista tulee yksi suomalaisen jalkapallohistorian merkittävimmistä otteluista. Sää tulee olemaan alkukevään rapsakka, mutta luultavasti stadion tulisi olemaan tupaten täynnä.

Tiistaina 26.3. klo 19 Olympiastadionilla pelataan joka tapauksessa. Palloliitto myy early bird -tikettejä aina Wales-ottelun alkuun saakka. Jos Suomi voittaa, ja stadikalla pelataan kisapaikasta, niin lippujen hinnat pompsahtavat pilviin. Jos ei voita, ja pelataan vain treenimatsi Puola-Viro -ottelun häviäjää vastaan, niin lippuja myydään edelleen early bird -hinnalla.

Anders
Kirjoittanut: Anders
Sports Expert
Yli 30 vuotta betsaamista, ja siihen mahtuu monta ylä- ja alamäkeä. Ikimuistoisin vetovoitto taitaa olla vuoden 2010 Super Bowl, jossa altavastaana New Orleans Saints voitti yli kolmosen kertoimella Indianapolis Coltsin. Parhaimmat lajit ovat jalkapallo, jenkkifutis ja koripallo.