Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Jääkiekon vedonlyönti netissä - Ohjeet voittavaan peliin

Jääkiekko on Suomen suosituin ja seuratuin urheilulaji, mikä näkyy myös vedonlyönnissä. Jääkiekko on lajina ollut yksi vedonlyöjien suosituimmista peleistä jo pitkään.

Jääkiekon pääsarjat ja turnaukset

Tähän listataan suurimmat turnaukset jääkiekon parissa sekä kovimmat lätkäliigat ympäri maailman. Suomi jääkiekko on vahvasti mukana monessa eri sarjassa ja jääkiekon ystäville onkin tarjolla sinivalkoista väriä miltei joka päivä.

Liiga

Kotimainen Liiga, joka aiemmin tunnettiin nimellä SM-liiga, on luonnollisesti meillä seuratuin jääkiekkosarja. Liigan kausi 2022-23 starttasi syyskuussa, ja mestari on selvillä aikataulun mukaan toukokuussa 2023.

Liiga on viikosta toiseen myös yksi suosituimmista vedonlyöntisarjoista. Lähes kaikki sivustot tarjoavat mainiosti kertoimia yhteen jääkiekon huippuliigoista. Joiltain sivustoilta löytyy Liigaan myös kiinnostavia pelaajavetoja.

Jääkiekon U20 MM-kisat 2024

Jääkiekon nuorten MM-kisat palasi viime vuodenvaihteessa tutulle paikalleen vuodenvaihteeseen, jossa se pelataan jälleen 26.12.-5.1. Ovatko Nuoret Leijonat iskussa turnauksessa, joka on nuorille pelaajille tärkeä näytönpaikka?

Jääkiekon MM-kisat 2024

Jääkiekon MM-kisat 2024 Tshekin Prahassa ja Ostravassa. Leijonat lähtee hakemaan jälleen paluuta mitalikantaan viime kotikisojen päätyttyä pienoiseen floppiin puolivälierässä Kanadaa vastaan. Kanada marssi tuolloin myös aina mestaruuteen asti kaadettuaan finaalissa Saksan 5-2.

Euro Hockey Tour eli EHT 2023-24

Jääkiekon EHT on vuosittain pelattava turnaussarja, joka tarjoaa katsojille mahdollisuuden seurata maajoukkuejääkiekkoa neljä kertaa vuodessa. EHT-turnausta on pelattu nykymuodossaan vuodesta 1996 lähtien. Sarjassa ovat mukana nykyisellään Suomen, Ruotsin, Sveitsin sekä Tshekin A-maajoukkueet. Jokaisen maa isännöi kiekkokauden aikana yhtä kotiturnausta.

EHT-otteluissa valmistaudutaan erityisesti keväisiin jääkiekon MM-kisoihin. EHT-peleissä kokeillaan erilaisia maajoukkuekokoonpanoja eri sarjoista, ja lopulta näistä kootaan MM-joukkueet. Lue lisää EHT-sivuilta.

NHL 2023-24

NHL eli National Hockey League on tunnetusti maailman kovin jääkiekkosarja ja sen myötä myös maailmanlaajuinen vedonlyönti on suurinta tässä sarjassa kaikista jääkiekkosarjoista. NHL-kausi pelataan loppusyksystä kevääseen ja kuluva kausi 2023-24 noudattaa samaa sapluunaa. Voit lukea lisää erilliseltä sivultamme: NHL vedonlyönti.

Sveitsin liiga (National League)

Sveitsin liiga National League on viimeisen parin kauden aikana tehnyt räjähdysmäistä nousua kiekkokalenterissa.

Sarjassa pelaa useita huippuluokan suomalaisia, kuten Mikko Lehtonen, Sami Vatanen, Markus Granlund, Teemu Hartikainen ja Miro Aaltonen. VL seuraa liigaa tiiviisti kauden aikana, joten kauttamme pysyt mukana!

SHL

SHL 2023-24 -kausi alkoi jälleen syyskuussa. Vaikka Suomessa Ruotsin pääsarja ei ole yhtä seurattu, on se ollut vedonlyöjille antoisa sarja jo vuosien ajan.

Mestis

Mestis on Suomen toiseksi korkein kiekkosarja. Yli 20-vuotias Mestis sai uutta pontta, kun syksyllä 2023 tiedotettiin sarjan avaamisesta. Lisäksi runsaasti kiinnostusta on herättänyt kuluvalla kaudella 2023-24 Jokerien pelaaminen sarjassa.

Mestistä onkin luonnehdittu Suomen viihdyttävimmäksi jääkiekkosarjaksi. Myös vedonlyöjät ovat tykästyneet Mestikseen, jossa aktiivisella seuraamisella ja sarjan tuntemisella on mahdollisuus tehdä mukavaa tulosta.

CHL

CHL eli jääkiekon Mestarien liiga on monikansallinen sarja.

Kausi 2023-24 on CHL:n osalta täydessä vauhdissa ja mukana on myös neljä suomalaisjoukkuetta eli Tappara ja TPS sekä ensikertalaiset Ilves ja Jukurit. Alkulohkot pelataan syksyn 2023 aikana, jonka jälkeen alkavat pudotuspelit, joissa kevään finaali ratkaisee uuden CHL-mestarin.

Jääkiekon vedonlyönti -opas

Artikkelissa on käyty läpi, miten teet vedonlyönnistäsi voittavaa nimenomaan jääkiekon saralla. Tämän lisäksi aloittelevan pelaajan on hyvä muistaa universaalit lainalaisuudet sekä ohjeet vedonlyöntiin: hallitse pelikassasi, pidä kirjaa, älä tilttaa (äläkä pelaa kännissä), käytä aina parhaita kertoimia, suosi single-kohteita ja niin edespäin. Livetulokset mahdollistavat myös nopean reagoinnin, kun jääkiekko-ottelu on kuumimmillaan ja näin vedonlyöjä pääsee nauttimaan fiksulla pelaamisella myös muuttuvista kertoimista.

Tarjolla on yleisopas jääkiekon vedonlyöntiin, mistä löydät jääkiekko-vedonlyöjän lainalaisuuksia. Kannattaa katsoa myös vedonlyönti netissä -artikkelimme, missä tarjotaan yleisemmin vedonlyöjän perusperiaatteita.

Kannattaa myös lukea veto vihjeet jokaiselle päivälle. Sivustoltamme löytyy paljon pitkävetovihjeitä jokaiselle päivälle - myös jääkiekkoon.

Älä pelaa vain 1x2- kohteita - Käytä ideasi tarkemmin!

Suomalaiset ovat tunnettua 1x2 -kansaa, eli suurin osa vedoista lyödään perinteiseen varsinaisen peliajan tulokseen. Harkitseva vedonlyöjä käyttää kuitenkin paljon myös muita vetomuotoja.

Ennen kaikkea yli/alle -vedot sekä moneyline-kohteet ovat jääkiekon pelaajille usein maksavia. Myös tasoitusvetoja on syytä pelata, mutta näissä me suosimme enemmän plus- kuin miinus-merkkisiä tasoituksia.

Alle/yli -kohteet

Alle ja yli -kohteet, eli kansankielellä underit sekä overit ovat yksi voittavan vedonlyöjän parhaista vetomuodoista. Jääkiekossa yleisimmät linjat ovat yli/alle 4,5 tai 5,5 maalia.

Maalimäärän vaikuttajaa monet tekijät, mistä kannattaa huomioida ainakin maalivahdit, jäähyherkkyys, erikoistilanteet, laukausmäärät ja ottelun panos.

 • Hyvät maalivahdit pudottavat ottelun maalidotusarvoa, epävarmat maalivahdit nostavat sitä.
 • Jäähyherkät joukkueet pelaavat odotusarvolta runsasmaalisempia otteluita - vastaavasti kurinalaisten joukkueiden kohtaamisissa maaliodotusarvo laskee
 • Heikot YV-osaamiset laskevat ja laadukkaat YV-osaamiset nostavat maaliodotusta
 • Heikot AV-osaamiset nostavat ja laadukkaat AV-osaamiset laskevat maaliodotusta
 • Laukausmääriä ei kannata tuijottaa liikaa, mutta ne antavat osviittaa
 • Ottelun panos: mitä merkityksellisempi ottelu, sitä pienempi maaliodotusarvo ottelulla on.

Maalimäärää kannattaa aina arvioida vedonlyöntiä tehdessään, vaikka ei edes pelaisi alle- tai yli-kohteita, sillä maaliodotusarvo vaikuttaa myös esimerkiksi tasapelin todennäköisyyteen tai tasoituskohteiden mielekkyyteen.

Yleisesti voi sanoa, että viime vuosina alle -kohteiden pelaaminen on maksanut enemmän kuin yli -kohteet. Jokainen ottelu on kuitenkin aina oma tapahtumansa, mihin pitää tehdä oma arvionsa.

Moneyline-kohteet

Jääkiekon Liigan maalimääräkeskiarvot ovat laskeneet pitkällä aikavälillä mitattuna huomattavasti. Tämän vuoksi myös tasapelien todennäköisyys on noussut suhteellisen reilusti. Tasapelien riskin kasvaessa on syytä huomioida koko ajan enemmän ja enemmän moneyline -kohteita.

Tämä korostuu ennen kaikkea pudotuspeleissä. Kun ottelun panoksena ei enää ole kolme pistettä, vaan pelkkä voitto, nousee tasapelin riski huomattavissa määrin - varsinkin kun pudotuspeleissä maalimäärät putoavat radikaalisti.

Yleisesti voimmekin suositella pelaamaan ennemmin moneyline- kuin 1x2-kohteita, mikäli ottelun maaliodotusarvo on vähäinen. Runsasmaalisissa otteluissa tasapelin riski pienenee ja 1x2-kohteita on helppo kokeilla.

Tasoituskohteet

Vältä negatiivista tasoitusta!

Yksi suurimmista aloittelevan jääkiekko-vedonlyöjän virheistä on pelata suosikkijoukkueen kahden maalin voittoa “Kyllä ne tekee toisen sitten tyhjiin” -ajatuksella. Tällä häviää pitkässä juoksussa valtavasti rahaa.

Kahden maalin voitot jääkiekossa eivät ole lainkaan niin yleisiä, mitä ajatellaan. Tämä johtuu siitä, että joukkueiden tavoitteina ei ole voittaa ottelua kahdella maalilla, ainoastaan voittaa ottelu. Lopussa harvoin haetaan tyhjiin enää osumia. Pitkän kiekon ja oman pään aloituksen pelossa on usein turvallisempaa heittää määrämittainen roikku kohti vastustajan päätyä.

Voittava jääkiekko-joukkue turvaa siis maalin johtoaan ennemmin kuin hakee kahden maalin johtoa. Tämän vuoksi voittava vedonlyöjä harkitsee tarkkaan ennen kuin pelaa oman suosikkinsa (-1 tai -1,5) tasoitusvetoja.

Positiviinen tasoitusveto toimii!

Jos edellinen ajatusleikki käännetään päälaelleen, ymmärretään että mikäli suosikin pelaaminen negatiivisella tasoituksella ei ole kannattavaa, tulee altavastaajan pelaaminen positiivisella tasoituksella olla sitä!

Varsinkin otteluissa, missä on vähäinen maaliodotusarvo, on altavastaajan pelaaminen tasoituksella äärimmäisen suositeltavaa. Vaikka suosikkijoukkue olisi materiaalin puolesta ylivoimainen, sen tarkoituksena tuskin on murskata vastustajaa. Yhden, kahden tai kolmen maalin johtoasemassa suosikkijoukkue tyytyy usein turvaamaan johtoaan.

Tästä lajin lainalaisuudesta johtuen, on altavastaajien pelaaminen tasoituksella mielekästä. Joskus altavastaajille saattaa saada jopa +2,5 tai +3,5 tasoituksia hyvilläkin kertoimilla.

Yksittäisenä esimerkkinä ilmiöstä voidaan mainita Jääkiekon MM-kisat. Tasoero huippumaiden ja pikkumaiden välillä on kaventunut. MM-kisoissa Tanskan tai Saksan tyylisille joukkueille voi saada kuuden tai seitsemän maalin tasoituksia, mitkä ovat lähes järjestäen olleet vedonlyöjille edullisia.

Älä kiinnitä liikaa huomiota yksittäisiin loukkaantumisiin

Liigassa, KHL:ssä ja NHL:ssä vedonlyöjät sortuvat usein ylireagoimaan yksittäisiin loukkaantumisiin. Toki avainpelaajan puuttuminen jonkun verran vaikuttaa, mutta ei huomattavasti. Usein markkina heilahtee enemmän loukkaantumisten uutisoinneista kuin olisi tarve.

Arvioi tarkkaan, onko poissaolo todella merkittävä menetys joukkueelle (yksittäisessä ottelussa) vai ei. Esimerkiksi, jos joukkueella on vain yksi selkeä pelaava maalivahti, on hänen poissaololla jo ratkaiseva merkitys. Sen sijaan parhaan pistemiehen puuttuminen yksittäisessä ottelussa ei ole vielä suuri tekijä.

Jääkiekko perustuu lajina koko ajan enemmän ja enemmän joukkueisiin eikä yksilöihin. Tämän vuoksi loukkaantumisiin on turha reagoida liikaa. Joukkueen kokonaisvaltaisella pelillä on huomattavasti suurempi merkitys kuin pelaajamateriaalilla ja kokoonpanoilla.

Varsinkin kotimaisessa Liigassa pelistä on tullut tältä osin monen mielestä jo tylsää. Yksilöt eivät nouse enää samalla tavalla esiin, kun keskialueen trap ja varman päälle pelaaminen on koko ajan enemmän muodissa.

Motivaatiotekijät kannattaa ottaa huomioon

Jääkiekossa motivaatiotekijät arvioidaan lähes samalla tavalla kuin lajeissa ylipäätään. Yksi seikka on kuitenkin huomioitava entistä tarkemmin: ottelumäärät.

Jääkiekon ottelumäärät ovat nousseet hurjaa vauhtia kotoisessa Liigassa. NHL:ssä on pelattu jo pitkään mieletöntä 82 ottelun runkosarjaa. KHL:n runkosarja on myös pitkä. Tällä on suuri merkitys motivaatiotekijöihin, sillä joukkueiden ei ole mitään tarvetta voittaa jokaista otteluaan.

Alkukaudesta huippujoukkueilla ehkä yskii ja keväällä kärkijoukkueet saattavat jo keskittyä pudotuspeleihin. Vastaavasti pudotuspelipaikoista pelaavat joukkueet ovat äärimmäisen nälkäisiä pisteiden metsästykseen ja usein ennakolta heikommat joukkueet pystyvät yllättämään parhaiten syksyllä.

Kannattaakin aina pohtia, mikä joukkueen motivaatio on kamppailuun lähdettäessä! Kannattaa myös huomioida, että usein kotikaukalossa motivaatio on suurempi, sillä omien fanien edessä ei ikinä haluta näyttää heikolta.

Kertaus: Ohjeet pähkinänkuoressa

 1. Pelaa eri kohteita - älä pelkkiä 1x2-vetoa
 2. Arvioi aina voimasuhteiden lisäksi ottelun maaliodottama
 3. Varo suosikin negatiivisia tasoituskohteita
 4. Loukkaantumisiin on turha ylireagoida
 5. Huomioi motivaatiotekijät

Hyviä vedonlyöntisivustoja jääkiekon vedonlyöntiin

Jääkiekon vedonlyönti maailmalla ei ole yhtä suosittua kuin jalkapallon, mutta Suomessa se on osittain jopa suositumpaa. Ainakin suhteessa kohteiden määrään. Tämän vuoksi useat suomalaisille suunnatut peliyhtiöt tarjoavat äärimmäisen hyvän kohdevalikoiman sekä kertoimet jääkiekkoon.

Alla on esitelty parhaita vedonlyöntisivustoja jääkiekkoon. Kannattaa katsoa myös sivustoltamme löytyvä listaus kaikista vedonlyöntisivustoista.

Lisäksi monet vedonlyöntisivustot tarjoavat myös jääkiekon lähetyksiä ilmaiseksi netissä. Kannattaa lukea lisää jääkiekko streamit -sivulta, missä on käyty läpi paljon laillisia, ilmaisia sivustoja, missä voit katsoa jääkiekon live stream -lähetyksiä.

Uusimmat vihjeet - Jääkiekko