MLS 2023

MLS:n eli Major League Soccerin kausi 2023 alkoi 25. helmikuuta ja päättyy MLS Cup -finaaliin 9. joulukuuta. Lue kaikki Pohjois-Amerikan parhaan futissarjan kaudesta: otteluohjelma, televisiointi, vedonlyönti ja paljon muuta!


MLS eli Major League Soccer on Yhdysvalloissa ja Kanadassa pelattava jalkapallon ammattilaissarja. Kyseessä on samalla maiden korkein eurooppalaisen jalkapallon, soccerin, sarjataso. Sarjaa on pelattu vuodesta 1996 alkaen.

Eniten mestaruuksia on voittanut Los Angeles Galaxy, jolla on kannuja viisi. Hallitsevana mestarina kauteen 2023 lähti Los Angeles FC, joka kaatoi finaalissa Philadelphia Unionin rankkareilla 4-3. Mestaruus oli sille seurahistorian ensimmäinen.

MLS:n suuri ero Euroopan sarjoihin on se, että runkosarjan päätteeksi pelataan cup-muotoiset MLS Cup -pudotuspelit, joilla ratkaistaan sarjan mestaruus.

MLS Joukkueet 2023


Kun MLS alkoi vuonna 1996, sarjassa oli vain 10 joukkuetta. Tänä päivänä Major League Soccer on paisunut 29 joukkueen liigaksi, joista 25 on Yhdysvalloista ja kolme Kanadasta. Uusin tulokas on St. Louis City FC, joka liittyi mukaan tällä kaudelle 2023. Tämän vuoksi Nashville FC palasi takaisin itäiseen konferenssiin.

Sarjan tavoitteena on kasvaa entisestään. Suunnitelmissa on 30 joukkueen liiga. Aiemmin käynnissä ollut projekti Sacramenton joukkueen tuomiseksi sarjaan on kuitenkin tauolla.

MLS vedonlyönti & vihjeet


MLS ei kuulu niihin kaikista suosituimpiin vedonlyöntikohteisiin Suomessa, onhan meillä myös paljon eurooppalaista huippufutista seurattavana, sopivampiin kellonaikoihin. MLS:ssä on kuitenkin oma viehätyksensä varsinkin yökyöpeleiden näkökulmasta, jotka haluavat vaikkapa NHL:n ohelle mielekästä betsattavaa myös yöaikaan.

MLS on tehty yllätystuloksista ja kotivoitoista. Kotietu on jostain syystä sarjassa poikkeuksellisen suuri, minkä tulet huomaamaan myös pitkävetokertoimista tutustuessasi MLS vedonlyöntiin.

Veikkausbonukset tarjoaa myös MLS:ään kertoimet, vihjeet ja bonukset. Vihjeitä emme tarjoa sarjan pienemmän huomioarvon vuoksi joka kierrokselle, mutta myös MLS on tipstereidemme tutkan alla. Näet automaattisesti päivittyvät uusimmat MLS vihjeet alta.


Kausivedot


Kauden alla ja aikana veikkaajia kiinnostavat myös erilaiset kausivedot, joista tyypillisimmät jalkapallossa ovat kauden mestari ja maalikuningas. Mestaruusvedoissa kerroinvertailu on erityisen kannattavaa, sillä kertoimet voivat erota toisistaan merkittävästi eri bookereilla. Erot entisestään korostuvat hieman pienempien sarjojen kuten MLS:n kohdalla.Muista hyödyntää bonukset!


Vedonlyöntibonukset tekevät sarjan kuin sarjan betsaaamisesta mielekkäämpää, kun kaikkea riskiä ei tarvitse kantaa itse. Tutustu alla muutamiin VB:n tarjoamiin bonuksiin ja katso kaikki vedonlyöntibonukset tästä.

Kaikilla alla olevilla sivustoilla voit hyödyntää myös cashout-toimintoa, joka voi olla arvokas arvaamattomassa MLS:ssä, jonka peleissä usein sattuu ja tapahtuu aina lisäajan loppuun asti.

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

1.Bethard100% bonus 100€ asti4x (T+B)Pelaa nyt
2.Mr Green25€ ilmaisvetoEi kierrätystä!Pelaa nyt
3.888sport30 €:lla ilmaisvetoja + 10€ pelirahaa kasinolle0xPelaa nyt
4.Fezbet100% bonus 200€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
5.Rabona100% bonus 200€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
6.Betinia100% bonus 220€ asti + 20€ ilmaisveto5x (T+B)Pelaa nyt
7.Tipbet100% bonus 100€ asti5x (T+B)Pelaa nyt


MLS suomalaiset


MLS-sarjassa on vuosien saatossa pelannut myös suomalaisia, ja tälläkin kaudella sarjassa nähdään viisi suomalaista. Heistä suomalaisnäkökulmasta tunnetuimmat ovat Huuhkajistakin tutut Robin Lod ja Lassi Lappalainen. 28-vuotias Lod on pelannut ennen kautta 2022 sarjassa 68 ottelua tehden niissä 19 maalia ja kahdeksan syöttöä. 23-vuotias Lappalainen on pelannut 40 ottelua ja tehnyt niissä 12 maalia ja kolme syöttöä.

Meritoitunein suomalainen MLS-pelaaja on kuitenkin varsinainen MLS-veteraani, 30-vuotias keskikenttäpelaaja Alexander Ring, joka on pelannut sarjassa jo 153 ottelua tehden niissä 14 maalia ja jakaen saman verran syöttöjä.

Uskomatonta kyllä, kolmesta suomalaiskaveruksesta kaksi teki joukkueidensa avausmaalit kaudella 2022, Lod kauden avauksessa ja Lappalainen kauden toisessa pelissä, sekä myös Ring iski osuman kauden avaukseen! Suomalaisten kausi MLS:ssä alkoi siis erittäin mallikkaasti.

Suomalaiset MLS:ssä


Pelaaja
Joukkue
Alexander Ring
Austin FC
Lassi Lappalainen
CF Montréal
Leo Väisänen
Austin FC
Robert Taylor
Inter Miami
Robin Lod
Minnesota UnitedMLS televisiointi ja live stream


Suomessa MLS:ää on toistaiseksi vaikea päästä katsomaan. Yksikään suoratoistopalvelu ei näytä MLS-otteluita, eikä niitä ole tällä kaudella mahdollista nähdä myöskään vedonlyöntisivustojen kautta. Myöskään VPN:n avulla ei ole mahdollista katsoa MLS-pelejä ilmaiseksi ulkomaisten sivustojen kautta.

Jos haluaa nähdä MLS-ottelut, on ostettava ABC:n kanavapaketti YouTube TV:n tai Hulu + Live TV:n kautta. Näihin molempiin saa ilmaisen kokeilujakson, mutta sen jälkeen hinta on 65 dollaria kuukaudessa. Halvin tapa nähdä kaikki MLS-ottelut suorana on Sky Sports -paketti, joka on suunnattu vain Ison-Britannian asukkaille, mutta voit katsoa sitä Suomessa VPN:n avulla. Hinta on 22 puntaa kuukaudessa.

Ilmaiseksi näet uusintaottelut ja kohokohdat Pluto TV:n kautta, MLS:n viralliselta YouTube-kanavalta ja MLS:n sovelluksesta.

Tulevaisuudessa Apple tulee näyttämään Apple TV:n eksklusiivisen MLS-palvelun kautta kaikki MLS-ottelut seuraavan kymmenen vuoden ajan. Vielä ei ole tiedossa palvelun hinta ja se, näkyvätkö pelit sen kautta Suomessa.MLS Cup Playoffs 2023: Pudotuspelit


MLS on siinä mielessä hyvin poikkeuksellinen jalkapallosarja, että siinä pelataan cup-systeemi runkosarjan jälkeen. Vuodeksi 2019 pudotuspelijärjestelmää muutettiin niin, että molemmista konferensseista pääsee seitsemän parasta joukkuetta pudotuspeleihin ja kaikki pudotuspelikierrokset pelataan kerrasta poikki -järjestelmällä runkosarjassa paremmin sijoittuneen joukkueen kotikentällä.

Seitsemästä joukkueesta konferenssin ykköset pääsevät suoraan välieriin. Sijoille 2., 3. ja 4. sijoittuneet joukkueet pelaavat puolivälierät sijoille 5., 6. ja 7. päätyneitä joukkueita vastaan. Välierissä 4.-5. sijoittuneiden voittajat kohtaavat konferenssinsa ykkösen ja toisien välierien voittajat kohtaavat toisensa.

Välierien voittajat kohtaavat konferenssifinaaleissa ja konferenssifinaalien voittajat kohtaavat lopuksi MLS Cupin mestaruusottelussa. Viime kaudella MLS Cupin voitti New York City FC.
MLS 2023