Salibandyn MM-kisat 2022

Seuraavat salibandyn MM-kisat 2022 pelataan 5.-13. marraskuuta. VB:n kisaoppaasta löydät kisoihin kaiken tarpeellisen, oli kyseessä sitten vedonlyönti tai tavallinen penkkiurheilu!
Suomelle pronssia


Salibandyn MM-kisojen perinteinen finaaliottelu Ruotsi-Suomi olikin tänä vuonna välierä. Kovan luokan trillerissä lauantai-iltana haettiin ratkaisua aina rankkareilta, jotka Ruotsi lopulta voitti. Suomi oli erittäin hyvin voitossa kiinni vielä kolmen laukojan jälkeen, mutta lopulta kohtalona oli jäädä tämän vuoden finaalista pihalle.

Pronssiottelussa Suomi kohtasi Sveitsin sunnuntaina kello 13. Suomi johti jo 4-0, mutta Sveitsi teki kotiyleisönsä edessä kolme maalia ja peli menikin vielä tiukalle. Lopulta Suomen pelaajin kaulaan ripustettiin kuitenkin pronssiset mitalit. Ruotsi kellisti finaalissa Tshekin ja voitti toisen peräkkäisen MM-kullan.Nämä olivat jo 14. salibandyn MM-kisat. Kisat järjestettiin tavallista aikaisemmin, sillä yleensä joulukuuhun asettuvat kisat pelattiinkin nyt 5.-13. marraskuuta. Seuraavat kisat pelataan 2024.

Kisat pelattiin Sveitsin kahdessa kaupungissa. Zürichin Swiss Life Arenalla pelattiin A- ja B-lohkojen pelit sekä pudotuspelit, ja sinne mahtuu 12 000 katsojaa. Winterthurin AXA Arenalla pelattiin C- ja D-lohkojen pelit, ja se vetää sisäänsä 1 940 katsojaa.

Suomi ja Ruotsi ovat lajin ehdottomat mahtimaat. Ensimmäiset MM-kisat järjestettiin vuonna 1998 ja sen jälkeen vain kaksi kertaa on nähty muu finaali kuin Suomi-Ruotsi, nekin jo heti ensimmäisissä kisoissa ja vuonna 2004.

Suomi voitti maailmanmestaruuden kaksi kertaa peräkkäin vuosina 2016 ja 2018 ja johti finaalia Ruotsia vastaan myös edellisissä kisoissa, mutta lopulta länsinaapuri vyöryi rinnalle ja ohi. Pronssia otti perinteiseen tapaan Sveitsi. Lisäksi Tshekki on onnistunut nappaamaan pronssimitaleita sekä noussut kerran finaaliin. Miten käy tällä kertaa?


Justus Kainulainen onnistui viime kisojen finaalissa hattutempussa. Kuva: CTK / Alamy Stock Photo

🔗 Salibandyn MM 2022: Viralliset kotisivut (wfc2022.ch)
🔗 Salibandyn MM 2022: Voittajakertoimet

Salibandyn MM-kisat 2022: Suomen joukkue


Suomi lähtee Sveitsiin 20 joukkueen kokoonpanolla, minkä lisäksi sillä on useita Suomeen jääviä varapelaajia. Suurin osa pelaajista tulee maailman kovatasoisimpiin kuuluvasta F-liigasta, mutta myös Sveitsistä tulee pari pelaajaa. Joukossa on kuusi ensikertalaista.

Maalivahdit:
Lassi Toriseva (Classic)
Oskari Fälden (TPS)

Puolustajat:
Eemeli Akola (Classic)
Janne Lamminen (Classic)
Otto Lehkosuo (Köniz)
Mikko Leikkanen (Classic)
Jesperi Lindfors (Oilers)
Lauri Stenfors (TPS)
Hyökkääjät:
Aaro Astala (Oilers)
Oskari Heikkilä (Classic)
Sami Johansson (Classic)
Miko Kailiala (TPS)
Justus Kainulainen (Oilers)
Ville Lastikka (Classic)
Joonas Pylsy (Wiler-Ersigen)
Joona Rantala (Nokian KrP)
Eemeli Salin (Classic)
Nico Salo (Classic)
Eetu Sikkinen (Classic)
Konsta Tykkyläinen (Classic)Suomen ottelut salibandyn MM-kisoissa 2022


Lohkovaiheessa Suomi pelaa seuraavasti:

La 5.11. kello 16.00: Suomi - Slovakia
Su 6.11. kello 15.00: Suomi - Sveitsi
Ti 8.11. kello 19.00: Norja - Suomi

🔗 Täydellinen otteluohjelma

Salibandyn MM-kisat 2022: Joukkueet & lohkot


MM-kisoissa pelaa 16 joukkuetta, jotka on jaettu neljään neljän joukkueen lohkoon. Suomi pelaa A-lohkossa, jossa sen selkeä kirittäjä on Sveitsi.

Katso lohkot joukkueineen alta. Kisojen aikana näet alta myös sarjataulukon päivitettynä reaaliajassa.
Salibandyn MM-kisat: Vedonlyönti


Salibandyn MM-kisat ovat myös vedonlyöntimielessä kiinnostava urheilutapahtuma. VB antaa turnaukselle sen ansaitseman huomion kisojen ollessa käynnissä.

Salibandyn MM-kisat: Vihjeet


Julkaisemme kaikkiin mielenkiintoisimpiin otteluihin perustellut vihjeet, painottaen tietenkin Suomen otteita. Tulet löytämään ne MM-kisojen aikaan suoraan alta:


Salibandyn MM-kisat: Kertoimet


Voittajaveto kiinnostaa tapahtumassa kuin tapahtumassa. Salibandyn MM on sen verran jakautunut kahden maan kesken, että mestaruusveto ei ole ihan yhtä vaikeaa kuin monissa muissa lajeissa ja kisoissa, mutta tämä mahdollistaa vuodesta toiseen myös yllätysvoittajan hakemisen – eiköhän vielä sekin vuosi nähdä, kun joku muu kuin ennakkosuosikit Ruotsi tai Suomi vievät kultaa? Tälläkin kertaa Ruotsi on ennakkosuosikki, mutta heti perässä tulee Suomi.

Kaikki bookerit eivät julkaise lainkaan voittajakertoimia salibandyn MM-kisoihin, koska maailmanlaajuisesti kyseessä on verrattain pieni tapahtuma. Esimerkiksi iBetiltä ja Mr Greeniltä kertoimet löytyvät, ja ne ovatkin jakautuneet mielenkiintoisesti: kahdelle ennakkosuosikille saa ensiksi mainitulta selvästi parhaat kertoimet, kun taas muille kirittäjille Mr Green tarjoaa parhaan valuen.Salibandyn MM-kisat: Tarjoukset & bonukset


Sivustollamme on julkaistu yli 300 salibandyvihjettä. Meille on siinä ajassa muodostunut hyvä kuva siitä, mitkä vedonlyöntisivustot tarjoavat parhaat kertoimet salibandyn vedonlyöntiin. Alla top 5 -listamme, jonka tarjontaan kannattaa tutustua ja samalla poimia herkulliset tervetulobonukset talteen!

Arvostelu

Bonus

Pikasivustot

Pelaa

1.Mobilebet2x10€ kierrätysvapaa ilmaisvetoYksi markkinoiden parhaista mobiilipelisivustoista. Uusille pelaajille 2xilmaisveto!Pelaa nyt
Posido200% bonus 200€ astiPelaa nyt
Betsamigo120% talletusbonus 120€ astiHauskalle Meksiko-teemaiselle bookerille yksinoikeusbonus vain VB:n kautta!Pelaa nyt


Salibandyn MM-kisat 2022: Televisiointi & live stream


Yle televisioi salibandyn MM-kisat 2022. Lokakuussa kerrottiin myös jatkosopimuksesta Yleisradion ja Kansainvälisen salibandyliitto IFF:n välillä: miesten ja naisten MM-kisat esitetään ilmaiskanavilla myös vuosina 2023-26, minkä lisäksi nuorten kisat sisältyvät pakettiin oikeuksien osalta.

Kaikkia otteluita ei Yle toki näytä, vaan keskiössä ovat Suomen ottelut ja tärkeät pudotuspelit, jotka näkyvät TV2:ssa ja Areenassa.

Meillä ei ole tällä hetkellä tiedossa livestreamejä MM-kisojen osalta. IFF:n YouTube-kanava kannattaa kuitenkin laittaa seurantaan, sillä sieltä on usein nähty huippusalibandyä ilmaisina livestream-lähetyksenä, kuten esimerkiksi Suomen Cupin finaalit.

MM-kisojen historia

Edellisissä kotikisoissa 2010 Suomi voitti kultaa, kun finaaliottelussa kaatui Ruotsi 6-2. (Kuva: MARKKU ULANDER/AFP via Getty Images)

Kaikkien aikojen menestynein maa salibandyn MM-kisoissa on Ruotsi yhdeksällä kultamitalilla ja neljällä hopealla. Ruotsi onkin esiintynyt historian jokaisessa 13:ssa MM-finaalissa. Hopealla kunniataulukossa on Suomi (4 kultaa, 7 hopeaa sekä 2 pronssia).

Ruotsi ja Suomi ovat aivan omassa kastissaan MM-kisojen historiassa sillä tämä parivaljakko on jakanut keskenään kaikki kisahistorian kultamitalit. Ruotsin ja Suomen lisäksi vain Sveitsi (1 hopea, 7 pronssia), Tšekki (1 hopea, 3 pronssia) ja Norja (1 pronssi) ovat yltäneet Salibandyn MM-kisoissa mitaleille.

Salibandyn MM-kisat 2022: Otteluohjelma & tulokset


Kisoissa pelataan yksinkertaiset lohkot, eli kaikki kohtaavat toisensa kerran, minkä jälkeen edetään pudotuspeleihin. Lohkovaiheen otteluohjelma on tämän vuoden osalta seuraava. Päivitämme kisojen aikana alle myös tulokset.

La 5.11.
13.00: Saksa - Ruotsi 4-19
14.30: Tshekki - Latvia 6-3
16.00: Suomi - Slovakia 8-1
18.00: Sveitsi - Norja 4-4
19.00: Singapore - Viro 4-12
21.00: Thaimaa - Kanada 4-9

Su 6.11.
13.00: Ruotsi - Latvia 11-2
15.00: Suomi - Sveitsi 5-7
16.00: Saksa - Tshekki 6-8
18.00: Slovakia - Norja 7-6
19.00: Australia - Tanska 2-6
21.00: Filippiinit - Puola 2-9

Ma 7.11.
11.00: Tanska - Puola
11.00: Singapore - Thaimaa
14.00: Australia - Filippiinit
14.00: Viro - Kanada
19.00: Ruotsi - Tshekki
20.00: Latvia - Saksa

Ti 8.11.
11.00: Viro - Thaimaa
11.00: Tanska - Filippiinit
14.00: Kanada - Singapore
14.00: Puola - Australia
19.00: Norja - Suomi
21.00: Slovakia - Sveitsi

Päivitämme tähän pudotuspelien ohjelman, kun se selviää lohkovaiheen perusteella. Pudotuspelit alkavat keskiviikkona 9. marraskuuta huipentuen finaaliin sunnuntaina 13. marraskuuta.