NFL 2023-24

VL:n kausioppaan avulla pysyt NFL:n kyydissä koko kauden 2023-24. Tutustu joukkueisiin ja otteluihin vedonlyöjän ja penkkiurheilijan näkökulmasta!


NFL 2023-24

Super Bowl




San Francisco 49ers ykkössuosikki Super Bowlissa


NFL-kausi on loppuhuipennusta eli Super Bowlia vaille valmis. Super Bowl pelataan Paradise Allegiant Stadiumilla Nevadassa maanantaina 12. helmikuuta kello 1.30 alkaen Suomen aikaa.

NFC:n puolelta Super Bowliin selvisi San Francisco 49ers, joka voitti konferenssifinaalissa kovan nousun ansiosta Detroit Lionsin. AFC:n puolella finaalissa Kansas City Chiefs, viime kauden mestari, aloitti vahvasti Baltimore Ravensia vastaan, ja alun johto kesti loppuun asti.

Lue myös: Nän pelataan matkalla kohti Super Bowlia

NFL 2023-24

NFL:n 104. kausi


NFL eli National Football League on kaikille tuttu amerikkalaisen jalkapallon ykkössarja. Amerikassa ja myös muualla jenkkifutismaailmassa se on todella suosittu sarja seurata ja lyödä vetoa. Tilastojen mukaan amerikkalaiset lyövät NFL:stä enemmän vetoa kuin mistään muusta liigasta!

Syksyisin alkava kausi huipentuu alkuvuodesta alkaviin pudotuspeleihin ja etenkin helmikuun NFL-finaaliotteluun eli Super Bowliin. Super Bowlista on tullut valtavan kokoluokan viihde-show, jonka katsovat vuosittain myös monet sellaiset katsojat, jotka eivät muuten lajia tunne tai seuraa. Tässä oppaassa käymme lähemmin läpi NFL:n joukkueita, otteluita, televisiointia ja livestreamausta sekä monia muita tärkeitä asioita tämän hienon liigan ympärillä.

🔗 NFL:n viralliset kotisivut
🔗 NFL 2023-24: Voittajakertoimet

NFL: Joukkueet 2023-24


NFL:ssä pelaa jälleen tällä kaudella 32 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen 16 joukkueen konferenssiin AFC ja NFC. Nämä konferenssit on vielä jaettu neljään neljän joukkueen divisioonaan. Divisioonat pelaavat keskenään kaksinkertaisen runkosarjan, minkä lisäksi joukkueet pelaavat kymmenen ottelua muita joukkueita vastaan. Neljä otteua pelataan oman konferenssin toisen divisioonasta joukkueita vastaan, neljä vastakkaisen konferenssin divisioonan joukkueita vastaan ja kaksi peliä määräytyy samasta konferenssista edellisen vuoden sijoitusten perusteella.





NFL Vedonlyönti


Vaikka amerikkalaisen jalkapallon suosio ei Suomessa luonnollisesti ole eurooppalaisen jalkapallon ja jääkiekon kaltaisten lajien tasolla, VL seuraa tiiviisti myös NFL-kauden etenemistä. Paneutuvalle vedonlyöjälle NFL on erinomainen sarja veikata. Moni pitää syynä niin sanottua tyhmää rahaa eli sitä, että Amerikassa isot massat pelaavat tiettyjä joukkueita enemmän tunteen kuin analyysin pohjalta. Tämä voi jättää tilaa valuelle eli ylikertoimen löytämiselle.

NFL Vihjeet


VL:n asiantuntevat NFL-asiantuntijat seuraavat joukkueiden rakentumista ja kauden etenemistä läpi vuoden. Parhaista ja kiinnostavimmista peleistä kirjoitamme pitkävetovihjeet. NFL:n osalta löydät uusimmat vihjeet automaattisesti alta.


NFL Kertoimet


NFL:ään voi ottelukohtaisten kertoimien ohella asettaa jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua monipuolisia kausivetoja, joista tärkein on voittajaveto. Lisäksi voit veikata vedonlyöntisivustoilla monia asioita, kuten konferenssien ja divisioonien voittajia ja MVP:tä.

NFL Tarjoukset & bonukset


Suomalaiset vedonlyöntisivustot eivät tarjoa juurikaan NFL-kohtaisia erikoistarjouksia, paitsi tietysti Super Bowlin alla. Tavalliset vedonlyöntibonukset kannattaa silti ehdottomasti hyödyntää. Niistä saa selvää lisähyötyä pelaamiseen, kun kaikkia vetoja ei tarvitse asettaa omalla rahalla tai voi nauttia jopa kokonaan riskittömästä pelaamisesta. Alla joitakin huippusivustoja bonuksineen.

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

1.Mobilebet2x10€ kierrätysvapaa ilmaisveto0xPelaa nyt
Betsamigo120% talletusbonus 120€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
3.TonyBet100% / 100€ ilmaisveto5x talletusPelaa nyt
4.Comeon!50€ ilmaisvetoEi kierrätystäPelaa nyt
5.Bethard100% bonus 100€ asti5x (T+B)Pelaa nyt

NFL: Televisiointi ja livestream 2022-23


Suomessa NFL:n televisiointioikeudet ovat uuden kauden myötä ensi kertaa C Morella. Uutinen julkistettiin kreivin aikaan juuri ennen uutta kautta.

Myös jotkut vedonlyöntisivustot saattavat lähettää ilmaisia suoria livestream-lähetyksiä palvelussaan.

Vinkkejä NFL vedonlyöntiin


Loukkaantumiset


Loukkaantumisiin ei tule liikaa kiinnittää huomiota, ellei kyseessä ole aivan tähtiluokan pelaaja. Esimerkiksi pelinrakentajan puuttuminen kokoonpanosta on luonnollisesti valtava menetys, mutta se usein myös hinnoitellaan kertoimissa välittömästi.

Mikäli sinun mielestäsi joku loukkaantuminen vaikuttaa selkeästi peliin, kannattaakin tutkia vetoideoita tasoituskohteista sekä yli/alle-vedoista. Moneyline-kohteissa vedonvälittäjät usein jopa ylihinnoittelevat loukkaantumisten vaikutusten. VL:n NFL pitkävetovihjeet ottavat luonnollisesti loukkaantumiset huomioon, joten löydät vihjeistämme aina ajantasaista tietoa.

Kotietu


Vedonlyöjien kannattaa huomata, että NFL:ssä kotiedun merkitys on huomattavasti suurempi muihin amerikkalaisiin sarjoihin verrattuna.

Tilastollisesti ottelut päättyvän kotivoittoon noin 57-60% todennäköisyydellä, kun esimerkiksi baseballin vedonlyönnissä tämä luku on vain 53%.


Suurin kotietu on tilastollisesti ollut länsirannikon joukkueilla, kuten Seattle Seahawks. Tätä on perusteltu muun muassa sillä, että aikaero idästä länteen matkustaessa sekoittaa pelaajien vireystilaa.

Lepoviikko (bye week) ja sen merkitys


NFL:n runkosarja pelataan 18 viikon aikana. 17 ottelun runkosarjassa jokaisella joukkueella on siis yksi ottelu per viikko ja yksi bye week, eli lepoviikko, minkä aikana joukkue ei pelaa.

Vedonlyöjän kannattaa huomioida lepoviikot, niin tekevät myös Vedonlyonti.comin NFL veikkausvihjeet! Ylimääräisen lepoviikon aikana joukkue saa nimittäin hiottua taktiikoitaan tulevaa vastustajaa vastaan ja saa selkeän lepoedun seuraavaan otteluun. Mitä laadukkaampi valmennus joukkueella on, sitä paremmin joukkue usein käyttää lepoviikon hyväkseen. Hyvä esimerkki on New England Patriots, joka saapuu usein lepoviikolta aina 110% kunnossa takaisin pelikentille.

Sään vaikutus pistemääriin


Säällä on yllättävän suuri merkitys NFL:n pistemääriin. Kova tuuli pudottaa sekä pelinrakentajien heittämisen, että potkaisijoiden lisäpisteiden sekä potkumaalien onnistumisprosentteja.

Voidaan sanoa, että noin 25mph vauhtinen tuuli vaikuttaa jo radikaalisti pistemääriin.


Huomioitavaa on myös, että nykyään monet NFL-joukkueet pelaavat sisähalleissa, missä sääolosuhteet eivät vaikuta peliin! Katon alla pelattavissa otteluissa pisteodottama onkin aina suurempi, mitä ulkona pelattaessa.

Mallikasta tietoa jokaisen ottelun säästä antaa NFL Weather -palvelu.

TNF ja MNF: Viikko-ottelut


NFL:ssä pelataan usein myös Thursday Night Football (TNF) sekä Monday Night Football (MNF) kierrokset. Vedonlyöjät kannattaa ottaa myös nämä huomioon!

Perinteinen pelipäivä NFL:ssä on sunnuntai. Mikäli joukkue pelaa siis torstaina, saa se tulevalle kierrokselle kolme yötä enemmän palautumisaikaa, se pystyy harjoittelemaan enemmän ja luomaan taktiikkaa tulevaa vastustajaa varten paremmin. Vedonvälittäjät harvoin ottavat kertoimissa tätä huomattavaa lepoetua huomioon.

Maanantain otteluissa ei ole samanlaista etua, sillä kysymys on vain yhdestä päivästä. Pieni haitta maanantaiotteluista kuitenkin aina seuraavalle viikolle on, sillä lepoaikaa on yksi päivä vähemmän.