NFL 2022-23

VL:n kausioppaan avulla pysyt NFL:n kyydissä koko kauden 2022-23. Tutustu joukkueisiin ja otteluihin vedonlyöjän ja penkkiurheilija näkökulmasta!Super Bowlissa Philadelphia Eagles sekä Kansas City Chiefs


NFL 2022-23

NFL:n finaalimatsissa eli Super Bowlissa kohtaavat Philadelphia Eagles sekä Kansas City Chiefs. Eagles murskasi konferenssifinaalissa San Francisco 49ersin. Chiefs taas oli tiukoilla Cincinnati Bengalsin kanssa ja voitti vasta viime sekunnin potkumaalilla.
Super Bowl pelataan 12. helmikuuta, tuttuun tapaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa. Tällä kertaa pelipaikkana on Arizona Cardinalsien kotikenttä State Farm Stadion Glendalessa, Arizonassa. Legendaarisen puoliaikashown pääesiintyjä on Rihanna.NFL 2022-23

Lue myös: Nän pelataan matkalla kohti Super Bowlia

NFL:n 103. kausi


NFL eli National Football League on kaikille tuttu amerikkalaisen jalkapallon ykkössarja. Amerikassa ja myös muualla jenkkifutismaailmassa se on todella suosittu sarja seurata ja lyödä vetoa. Tilastojen mukaan amerikkalaiset lyövät NFL:stä enemmän vetoa kuin mistään muusta liigasta!

Syksyisin alkava kausi huipentuu alkuvuodesta alkaviin pudotuspeleihin ja etenkin helmikuun NFL-finaaliotteluun eli Super Bowliin. Super Bowlista on tullut valtavan kokoluokan viihde-show, jonka katsovat vuosittain myös monet sellaiset katsojat, jotka eivät muuten lajia tunne tai seuraa. Tässä oppaassa käymme lähemmin läpi NFL:n joukkueita, otteluita, televisiointia ja livestreamausta sekä monia muita tärkeitä asioita tämän hienon liigan ympärillä.

NFL-kausi 2022-23 alkoi runkosarjan osalta torstaina 9. syyskuuta NFL Kickoff Gamella, jossa Buffalo Bills saapui hallitsevan mestarin Los Angeles Ramsin vieraaksi SoFi Stadiumille. Runkosarja päättyi. viimeiseen kierrokseen sunnuntaina 8. tammikuuta. Kausi ei tuo mukanaan suuria uudistuksia. Washington Redskins -nimellä vuoteen 2020 asti pelannut ja sen jälkeen nimensä viime kauden ajaksi väliaikaisesti Washington Football Teamiksi vaihtanut joukkue on saanut uuden nimen Washington Commanders.

🔗 NFL:n viralliset kotisivut
🔗 NFL 2022-23: Voittajakertoimet

NFL: Joukkueet 2022-23


NFL:ssä pelaa jälleen tällä kaudella 32 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen 16 joukkueen konferenssiin AFC ja NFC. Nämä konferenssit on vielä jaettu neljään neljän joukkueen divisioonaan. Divisioonat pelaavat keskenään kaksinkertaisen runkosarjan, minkä lisäksi joukkueet pelaavat kymmenen ottelua muita joukkueita vastaan. Neljä otteua pelataan oman konferenssin toisen divisioonasta joukkueita vastaan, neljä vastakkaisen konferenssin divisioonan joukkueita vastaan ja kaksi peliä määräytyy samasta konferenssista edellisen vuoden sijoitusten perusteella.

NFL Vedonlyönti


Vaikka amerikkalaisen jalkapallon suosio ei Suomessa luonnollisesti ole eurooppalaisen jalkapallon ja jääkiekon kaltaisten lajien tasolla, VL seuraa tiiviisti myös NFL-kauden etenemistä. Paneutuvalle vedonlyöjälle NFL on erinomainen sarja veikata. Moni pitää syynä niin sanottua tyhmää rahaa eli sitä, että Amerikassa isot massat pelaavat tiettyjä joukkueita enemmän tunteen kuin analyysin pohjalta. Tämä voi jättää tilaa valuelle eli ylikertoimen löytämiselle.

NFL Vihjeet


VL:n asiantuntevat NFL-asiantuntijat seuraavat joukkueiden rakentumista ja kauden etenemistä läpi vuoden. Parhaista ja kiinnostavimmista peleistä kirjoitamme pitkävetovihjeet. NFL:n osalta löydät uusimmat vihjeet automaattisesti alta.


NFL Kertoimet


NFL:ään voi ottelukohtaisten kertoimien ohella asettaa jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua monipuolisia kausivetoja, joista tärkein on voittajaveto. Lisäksi voit veikata vedonlyöntisivustoilla monia asioita, kuten konferenssien ja divisioonien voittajia ja MVP:tä.

NFL 2022-23
Superbowl 2021 Kuva: Getty Images

NFL Tarjoukset & bonukset


Suomalaiset vedonlyöntisivustot eivät tarjoa juurikaan NFL-kohtaisia erikoistarjouksia, paitsi tietysti Super Bowlin alla. Tavalliset vedonlyöntibonukset kannattaa silti ehdottomasti hyödyntää. Niistä saa selvää lisähyötyä pelaamiseen, kun kaikkia vetoja ei tarvitse asettaa omalla rahalla tai voi nauttia jopa kokonaan riskittömästä pelaamisesta. Alla joitakin huippusivustoja bonuksineen.

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

1.Light Casino100% bonus 200€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
2.Mobilebet100% bonus 100€ asti8x (B) yhdistelmissäPelaa nyt
Betsamigo120% talletusbonus 120€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
4.TonyBet100% / 100€ ilmaisveto5x talletusPelaa nyt
5.Comeon!100% bonus 100€ asti10x (T+B)Pelaa nyt
6.Campobet100% bonus 200€ asti5x Pelaa nyt
7.Bethard100% bonus 100€ asti4x (T+B)Pelaa nyt

NFL: Televisiointi ja livestream 2022-23


Suomessa NFL:n televisiointioikeudet ovat uuden kauden myötä ensi kertaa C Morella. Uutinen julkistettiin kreivin aikaan juuri ennen uutta kautta.

Myös jotkut vedonlyöntisivustot saattavat lähettää ilmaisia suoria livestream-lähetyksiä palvelussaan. Voit lukea lisää NFL live streameista täältä.

Vinkkejä NFL vedonlyöntiin


Loukkaantumiset


Loukkaantumisiin ei tule liikaa kiinnittää huomiota, ellei kyseessä ole aivan tähtiluokan pelaaja. Esimerkiksi pelinrakentajan puuttuminen kokoonpanosta on luonnollisesti valtava menetys, mutta se usein myös hinnoitellaan kertoimissa välittömästi.

Mikäli sinun mielestäsi joku loukkaantuminen vaikuttaa selkeästi peliin, kannattaakin tutkia vetoideoita tasoituskohteista sekä yli/alle-vedoista. Moneyline-kohteissa vedonvälittäjät usein jopa ylihinnoittelevat loukkaantumisten vaikutusten. VL:n NFL pitkävetovihjeet ottavat luonnollisesti loukkaantumiset huomioon, joten löydät vihjeistämme aina ajantasaista tietoa.

Kotietu


Vedonlyöjien kannattaa huomata, että NFL:ssä kotiedun merkitys on huomattavasti suurempi muihin amerikkalaisiin sarjoihin verrattuna.

Tilastollisesti ottelut päättyvän kotivoittoon noin 57-60% todennäköisyydellä, kun esimerkiksi baseballin vedonlyönnissä tämä luku on vain 53%.
NFL: Seattle Seahawks on tunnettu vahvasta kotiedustaan


Suurin kotietu on tilastollisesti ollut länsirannikon joukkueilla, kuten Seattle Seahawks. Tätä on perusteltu muun muassa sillä, että aikaero idästä länteen matkustaessa sekoittaa pelaajien vireystilaa.

Lepoviikko (bye week) ja sen merkitys


NFL:n runkosarja pelataan 18 viikon aikana. 17 ottelun runkosarjassa jokaisella joukkueella on siis yksi ottelu per viikko ja yksi bye week, eli lepoviikko, minkä aikana joukkue ei pelaa.

Vedonlyöjän kannattaa huomioida lepoviikot, niin tekevät myös Vedonlyonti.comin NFL veikkausvihjeet! Ylimääräisen lepoviikon aikana joukkue saa nimittäin hiottua taktiikoitaan tulevaa vastustajaa vastaan ja saa selkeän lepoedun seuraavaan otteluun. Mitä laadukkaampi valmennus joukkueella on, sitä paremmin joukkue usein käyttää lepoviikon hyväkseen. Hyvä esimerkki on New England Patriots, joka saapuu usein lepoviikolta aina 110% kunnossa takaisin pelikentille.

Sään vaikutus pistemääriin


Säällä on yllättävän suuri merkitys NFL:n pistemääriin. Kova tuuli pudottaa sekä pelinrakentajien heittämisen, että potkaisijoiden lisäpisteiden sekä potkumaalien onnistumisprosentteja.

Voidaan sanoa, että noin 25mph vauhtinen tuuli vaikuttaa jo radikaalisti pistemääriin.


Huomioitavaa on myös, että nykyään monet NFL-joukkueet pelaavat sisähalleissa, missä sääolosuhteet eivät vaikuta peliin! Katon alla pelattavissa otteluissa pisteodottama onkin aina suurempi, mitä ulkona pelattaessa.

Mallikasta tietoa jokaisen ottelun säästä antaa NFL Weather -palvelu.

TNF ja MNF: Viikko-ottelut


NFL:ssä pelataan usein myös Thursday Night Football (TNF) sekä Monday Night Football (MNF) kierrokset. Vedonlyöjät kannattaa ottaa myös nämä huomioon!

Perinteinen pelipäivä NFL:ssä on sunnuntai. Mikäli joukkue pelaa siis torstaina, saa se tulevalle kierrokselle kolme yötä enemmän palautumisaikaa, se pystyy harjoittelemaan enemmän ja luomaan taktiikkaa tulevaa vastustajaa varten paremmin. Vedonvälittäjät harvoin ottavat kertoimissa tätä huomattavaa lepoetua huomioon.

Maanantain otteluissa ei ole samanlaista etua, sillä kysymys on vain yhdestä päivästä. Pieni haitta maanantaiotteluista kuitenkin aina seuraavalle viikolle on, sillä lepoaikaa on yksi päivä vähemmän.

NFL: Otteluohjelma 2022-23


NFL Runkosarja


NFL:n runkosarja alkaa perjantaina 9. syyskuuta ja päättyy sunnuntaina 8. tammikuuta 2023. Tarkastele alta ohjelmaa haluamasi kuukauden kohdalta.Syyskuu


Pe 9.9.
3.20: Los Angeles Rams - Buffalo Bills

Su 11.9.:
20.00: Atlanta Falcons - New Orleans Saints
20.00: Carolina Panthers - Cleveland Browns
20.00: Chicago Bears - San Francisco 49ers
20.00: Cincinnati Bengals - Pittsburgh Steelers
20.00: Detroit Lions - Philadelphia Eagles
20.00: Houston Texans - Indianapolis Colts
20.00: Miami Dolphins - New England Patriots
20.00: New York Jets - Baltimore Ravens
20.00: Washington Commanders - Jacksonville Jaguars
23.25: Arizona Cardinals - Kansas City Chiefs
23.25: Los Angeles Chargers - Las Vegas Raiders
23.25: Minnesota Vikings - Green Bay Packers
23.25: Tennessee Titans - New York Giants

Ma 12.9.:
3.20: Dallas Cowboys - Tampa Bay Buccaneers

Ti 13.9.:
3.15: Seattle Seahawks - Denver Broncos

Pe 16.9.:
3.15: Kansas City Chiefs - Los Angeles Chargers

Su 18.9.:
20.00: Baltimore Ravens - Miami Dolphins
20.00: Cleveland Browns - New York Jets
20.00: Detroit Lions - Washington Commanders
20.00: Jacksonville Jaguars - Indianapolis Colts
20.00: New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers
20.00: New York Giants - Carolina Panthers
20.00: Pittsburgh Steelers - New England Patriots
23.05: Los Angeles Rams - Atlanta Falcons
23.05: San Francisco 49ers - Seattle Seahawks
23.25: Dallas Cowboys - Cincinnati Bengals
23.25: Denver Broncos - Houston Texans
23.25: Las Vegas Raiders - Arizona Cardinals
Ma 19.9.:
3.20: Green Bay Packers - Chicago Bears

Ti 20.9.:
2.15: Buffalo Bills - Tennessee Titans
3.30: Philadelphia Eagles - Minnesota Vikings

Pe 23.9.:
3.15: Cleveland Browns - Pittsburg Steelers

Su 25.9.:
20.00: Carolina Panthers - New Orleans Saints
20.00: Chicago Bears - Houston Texans
20.00: Indianapolis Colts - Kansas City Chiefs
20.00: Miami Dolphins - Buffalo Bills
20.00: Minnesota Vikings - Detroit Lions
20.00: New England Patriots - Baltimore Ravens
20.00: New York Jets - Cincinnati Bengals
20.00: Tennessee Titans - Las Vegas Raiders
20.00: Washington Commanders - Philadelphia Eagles
23.05: Los Angeles Chargers - Jacksonville Jaguars
23.25: Arizona Cardinals - Los Angeles Rams
23.25: Seattle Seahawks - Atlanta Falcons
23.25: Tampa Bay Buccaneers - Green Bay Packers

Ma 26.9.:
3.20: Denver Broncos - San Francisco 49ers

Ti 27.9.:
3.15: Denver Giants - Dallas Cowboys

Pe 30.9.:
3.15: Cincinnati Bengals - Miami DolphinsLokakuu


Su 2.10.
16.30: New Orleans Saints - Minnesota Vikings
20.00: Atlanta Falcons - Cleveland Browns
20.00. Baltimore Ravens - Buffalo Bills
20.00: Dallas Cowboys - Washington Commanders
20.00: Detroit Lions - Seattle Seahawks
20.00: Houston Texans - Los Angeles Chargers
20.00: Indianapolis Colts - Tennessee Titans
20.00: New York Giants - Chicago Bears
20.00: Philadelphia Eagles - Jacksonville Jaguars
20.00: Pittsburgh Steelers - New York Jets
23.05: Carolina Panthers - Arizona Cardinals
23.25: Green Bay Packers - New England Patriots
23.25: Las Vegas Raiders - Denver Broncos

Ma 3.10.
3.20: Tampa Bay Buccaneers - Kansas City Chiefs

Ti 4.10.
3.15: San Francisco 49ers - Los Angeles Rams

Pe 7.10.
3.15: Denver Broncos - Indianapolis Colts

Su 9.10.
16.30: Green Bay Packers - New York Giants
20.00: Buffalo Bills - Pittsburgh Steelers
20.00: Cleveland Browns - Los Angeles Chargers
20.00: Jacksonville Jaguars - Houston Texans
20.00: Minnesota Vikings - Chicago Bears
20.00: New England Patriots - Detroit Lions
20.00: New Orleans Saints - Seattle Seahawks
20.00: New York Jets - Miami Dolphins
20.00: Tampa Bay Buccaneers - Atlanta Falcons
20.00: Washington Commanders - Tennessee Titans
23.05: Carolina Panthers - San Francisco 49ers
23.25: Arizona Cardinals - Philadelphia Eagles
23.25: Los Angeles Rams - Dallas Cowboys

Ma 10.10.
3.20: Baltimore Ravens - Cincinnati Bengals

Ti 11.10.
3.15: Kansas City Chiefs - Las Vegas Raiders

Pe 14.10.
3.15: Chicago Bears - Washington Commanders

Su 16.10.
20.00: Pittsburgh Steelers - Tampa Bay Buccaneers
20.00: New York Giants - Baltimore Ravens
20.00: New Orleans Saints - Cincinnati Bengals
20.00: Miami Dolphins - Minnesota Vikings
20.00: Indianapolis Colts - Jacksonville Jagurs
20.00: Green Bay Packers - New York Jets
20.00: Cleveland Browns - New England Patriots
20.00: Atlanta Falcons - San Francisco 49ers
23.05: Seattle Seahawks - Arizona Cardinals
23.05: Los Angeles Rams - Carolina Panthers
23.25: Kansas City Chiefs - Buffalo Bills
Ma 17.10.
3.20: Philadelphia Eagles - Dallas Cowboys

Ti 18.10.
3.15: Los Angeles Chargers - Denver Broncos

Pe 21.10.
3.15: Arizona Cardinals - New Orleans Saints

Su 23.10.
20.00: Washington Commanders - Green Bay Packers
20.00: Tennessee Titans - Indianapolis Colts
20.00: Jacksonville Jaguars - New York Giants
20.00: Dallas Cowboys - Detroit Lions
20.00: Cincinnati Bengals - Atlanta Falcons
20.00: Carolina Panthers - Tampa Bay Buccaneers
20.00: Baltimore Ravens - Cleveland Browns
23.05: Las Vegas Raiders - Houston Texans
23.05: Denver Broncos - New York Jets
23.25: San Francisco 49ers - Kansas City Chiefs
23.25: Los Angeles Chargers - Seattle Seahawks

Ma 24.10.
3.20: Miami Dolphins - Pittsburgh Steelers
3.15: New England Patriots - Chicago Bears

Pe 28.10.
3.15: Tampa Bay Buccaneers - Baltimore Ravens

Su 30.10.
15.30: Jacksonville Jaguars - Denver Broncos
19.00: Philadelphia Eagles - Pittsburgh Steelers
19.00: New York Jets - New England Patriots
19.00: New Orleans Saints - Las Vegas Raiders
19.00: Minnesota Vikings - Arizona Cardinals
19.00: Detroit Lions - Miami Dolphins
19.00: Dallas Cowboys - Chicago Bears
19.00: Atlanta Falcons - Carolina Panthers
22.05: Houston Texans - Tennessee Titans
22.25: Seattle Seahawks - New York Giants
22.25: Los Angeles Rams - San Francisco 49ers
22.25: Indiana Colts - Washington Commanders

Ma 31.10.
2.20: Buffalo Bills - Green Bay PackersMarraskuu


Ti 1.11.
2.15: Cleveland Browns - Cincinnati Bengals

Pe 4.11.
2.15: Houston Texans - Philadelphia Eagles

Su 6.11.
20.00: Washington Commanders - Minnesota Vikings
20.00: New York Jets - Buffalo Bills
20.00: New England Patriots - indianapolis Colts
20.00: Jacksonville Jaguars - Las Vegas Raiders
20.00: Detroit Lions - Green Bay Packers
20.00: Cincinnati Bengals - Carolina Panthers
20.00: Chicago Bears - Miami Dolphins
20.00: Atlanta Falcons - Los Angeles Chargers
23.05: Arizona Cardinals - Seattle Seahawks
23.25: Tampa Bay Buccaneers - Los Angeles Rams

Ma 7.11.
3.20: Kansas City Chiefs - Tennessee Titans

Ti 8.11.
3.15: New Orleans Saints - Baltimore Ravens

Pe 11.11.
3.15: Carolina Panthers - Atlanta Falcons

Su 13.11.
16.30: Tampa Bay Buccaneers - Seattle Seahawks
20.00: Tennessee Titans - Denver Broncos
20.00: Pittsburgh Steelers - New Orleans Saints
20.00: New York Giants - Houston Texans
20.00: Miami Dolphins - Cleveland Browns
20.00: Kansas City Chiefs - Jacksonville Jaguars
20.00: Chicago Bears - Detroit Lions
20.00: Buffalo Bills - Minnesota Vikings
23.05: Las Vegas Raiders - Indianapolis Colts
23.25: Los Ageles Rams - Arizona Cardinals
23.25: Green Bay Packers - Dallas Cowboys

Ma 14.11.
3.20: San Francisco 49ers - Los Ageles Chargers

Ti 15.11.
3.15: Philadelphia Eagles - Washington Commanders

Pe 18.11.
3.15: Green Bay Packers - Tennessee Titans
Su 20.11.
20.00: New Yorks Giants - Detroit Lions
20.00: New Orleans Saints - Los Angeles Rams
20.00: New England Patriots - New York Jets
20.00: Indianapolis Colts - Philadelphia Eagles
20.00: Houston Texans - Washington Commanders
20.00: Buffalo Bills - Cleveland Browns
20.00: Baltimore Ravens - Carolina Panthers
20.00: Atlanta Falcons - Chicago Bears
23.05: Denver Broncos - Las Vegas Raiders
23.25: Pittsburgh Steelers - Cincinnati Bengals
23.25: Minnesota Vikings - Dallas Cowboys

Ma 21.11.
3.20: Los Angeles Chargers - Kansas City Chiefs

Ti 22.11.
3.15: Arizona Cardinals - San Francisco 49ers

To 24.11.
19.30: Detroit Lions - Buffalo Bills
23.30: Dallas Cowboys - New York Ginats

Pe 25.11.
3.20: Minnesota Vikings - New England Patriots

Su 27.11.
20.00: Washington Commanders - Atlanta Falcons
20.00: Tennessee Titans - Cincinnati Bengals
20.00: New York Jets - Chicago Bears
20.00: Miami Dolphins - Houston Texans
20.00: Jacksonville Jaguars - Baltimore Ravens
20.00: Cleveland Browns - Tampa Bay Buccaneers
20.00: Carolina Panthers - Denver Broncos
23.05: Seattle Seahawks - Las Vegas Raiders
23.05: Arizona Cardinals - Los Angeles Chargers
23.25: San Francisco 49ers - New Orleans Saints
23.25: Kansas City Chiefs - Los Angeles Rams

Ma 28.11.
3.20: Philadelphia Eagles - Green Bay Packers

Ti 29.11.
3.15: Indianapolis Colts - Pittsburgh SteelersNFL Playoffs: Pudotuspelit


Runkosarjan 32 joukkueesta yhteensä 14 pääsee pudotuspeleihin. Kaksi joukkuetta pääsee suoraan divisioonavaiheeseen ja kaksitoista joukkuetta wild card -kierrokselle.

Konferenssifinaalit


Su 29.1.
22.00: Philadelphia Eagles - San Francisco 49ers

Ma 30.1.
01.30: Kansas City Chiefs - Cincinnati Belgals