Salibandyn vedonlyönti netissä - Ohjeet voitolliseen peliin

Salibandy vedonlyönti on haastavaa, mutta kannattavaa. Opettelemalla peruslainalaisuudet teet veikkaamisestasi voitollisempaa.
Salibandy on sisäpeli, joka on saanut vaikutteita niin jääkiekosta kuin jalkapallosta. Salibandy ottelut kestävät aikuisten tasolla 3 x 20 min ja ottelun voittaa joukkue, joka on tehnyt enemmän maaleja. Salibandykentän mitat ovat perinteisesti 40 x 20m ja ottelut pelataan lajia varten standardisoidulla alustalla. Salibandy on harrastajamääriltään yksi Suomen suurimmista lajeista ja Suomi on miesten A-tasolla nelinkertainen maailmanmestari.

Salibandy -vihjeet


Vedonlyonti.com (VB) tarjoaa salibandyyn pitkäveto vihjeet joka kausi miesten F-liigaan sekä miesten divariin. Seuraamme satunnaistesti myös viime vuosina suosiotaan kasvattanutta Naisten Salibandyliigaa. Vihjeiden pääpaino kauden aikana on kuitenkin Suomenmestaruussarja F-liigassa jota seuramme runkosarjan alusta aina kannun nosto juhliin asti.

Salibandyn MM-kisat 2021


Talvella 2021 Salibandy vedonlyönnin keskiöön nostetaan Salibandyn MM-kisat jotka pelataan Suomessa. Nappaako Suomi kolmannen peräkkäisen maailmanmestaruuden vai nouseeko Ruotsi takaisin kultakantaan? Odotukset Suomen menestymiselle ovat kovat ja kotiyleisö on löytänyt varsin sankoin joukoin ostamaan pääsylippuja MM-kisaotteluihin. Voit lukea MM-kisoista lisää täältä ja tutusta Suomen MM-joukkueeseen artikkelissamme.Sarjatasot


MM-kisat


Salibandyn MM-kisat pelataan joka toinen vuosi. Koronaviruspandemian vuoksi vuoden 2020 kisat jäivät kuitenkin väliin joten vuoden 2018 Tshekin MM-kisoista on kulunut kolme vuotta ennen Suomen kotikisoja. Suomi lähtee MM-kotikisoihin hallitsevana maailmanmestaria ja Suomi on Ruotsin ohella myös vuoden 2021 kisojen suurin ennakkosuosikki.

F-liiga


Miesten salibandyliiga, kaudesta 2020/21 alkaen F-liiga, on luonnollisesti suomen suosituin salibandysarja. Suomenmestaruudesta on pelattu salibandyn miesten tasolla vuodesta 1986 – 87 alkaen. Kaudella 2020/21 sarjassa on mukana 14 joukkuetta. Tampereelle ja Jyväskylään uutta paikallispelivärinää tuovat nousija joukkueet KooVee sekä O2-Jyväskylä.

F-liiga (naiset)


Naisten suomenmestaruussarja käynnistyi ensimmäisen kerran vuonna 1988. Myös naisten korkein sarjataso tunnettaan kaudesta 2020/21 alkaen nimellä F-liiga. Naisten F-liigassa pelaa yhteensä 16 joukkuetta kahdessa eri tasolohkossa. Molempien tasolohkon heikoin joukkue jäi kaudella 2019/20 ilman yhtään voittoa 21 ottelusta. Tämä kertoo paljon voimasuhteista sarjan sisällä, ja tätä faktaa voi hyödyntää vedonlyöntimielessä.

Mikä ihmeen F-liiga?Miesten Divari


Miesten Divari on suomen toiseksi korkein sarjataso miesten salibandyssä. Tässä sarjassa pelataan niin ikään 14 joukkueen voimin ja panoksena on mestaruuden lisäksi nousu F-liigaan. Divari perustettiin jo vuonna 1988 ja useimmat joukkueet tulevat liigapaikkakunnilta.


Suosituimmat salibandy vedonlyöntimuodot


Moneyline


Tässä vetomuodossa veikataan ottelun voittajaa jatkoaika ja rangaistuslaukauskilpailu mukaan lukien. Moneylinet vetojen voittajakertoimet ennakkosuosikille ovat salibandyotteluissa pääsääntöisesti todella matalat.

1X2


Kaikille vedonlyöntiä kokeille varmasti tutuin pelimuoto on perinteinen 1X2 veikkaus, jossa lyödään vetoa joko kotivoitoista, tasaepelistä tai vierasvoitosta varsinaisen peliajan puitteissa. Salibandyliigassa pelasi kaudella 2019/20 neljätoistajoukkuetta, jotka pelasivat kaikki runkosarjassa 26 ottelua. Koko runkosarja tuotti yhteensä vain 22 tasapeliä, joten tasapelejä voi pitää harvinaisena tuloksena. Tasapeleille onkin usein tarjolla isoja kertoimia.

Maalimäärät yli/alle


Maalimäärien veikkaaminen yli/alle pelimuotona on yksi suosituimmista vedonlyöntimuodoista salibandyn parissa. Salibandyssa nähdään moneen muuhun urheilulajiin nähden runsaasti maaleja ja yli/alle (over/under) kohteiden parissa veikataan ylittyykö ottelussa tietty vedonlyöntisivuston tarjoama maaliraja. Raja voi olla esimerkiksi 9,5 maalia, jolloin veikatessa yli pitää ottelussa syntyä vähintään 10 täysiosumaa, alle veto osuu taasen korkeintaan 9 maalilla.

Yli/alle vetoja voi koko ottelun maalimäärän lisäksi veikata esimerkiksi erä tai joukkue kohtaisesti. Otteluissa, joissa on selkeä ennakkosuosikki voittajasuosikin maalimäärien veikkaaminen, tarjoaa paremmat tuottomahdollisuudet kuin perinteinen voittajaveto.

Tasoitusvedot


Kuten jo useasti todettu niin salibandyotteluissa on usein selkeä ennakkosuosikki vs. altavastaaja asetelma. Tasoitusta tuovat näihin otteluihin mielenkiintoa ja jännitettävää vedonlyöntimielessä. Tasoitusvedossa annetaan nimensä mukaisesti tasoitusta ja niin sanotusti eteen toiselle toisella joukkueelle.

Jos esimeriksi uskot toisen joukkueen murskavoittoon niin voit asettaa suosikille vedon -3,5 maalia. Kohde osuu, mikäli suosikki voittaa vähintään neljällä maalilla. Vastaavasti jos uskot että altavastaaja taistelee eikä anna ottelun revetä voi asettaa ennakkoon heikommalle joukkueelle tasoituksen +3,5 maalia. Veto osuu suosikin voittaessa korkeintaan kolmella maalilla. Positiiviset tasoituskohteet ovat usein juuri kannattavampia pelivalintoja.

Huomioitavaa Salibandy vedonlyönnissä


Joukkueiden taloudelliset erot näkyvät kentällä


Salibandy vedonlyönti on monelta osin lainalaisuuksiltaan samankaltaista kuin monien muidenkin lajien parissa. Merkittävin asia mihin salibandy vedonlyönnissä kannattaa kiinnittää huomiota on joukkueiden väliset tasoerot. Miesten pääsarjassa F-liigassa suurin osa seuroista on rekisteröityneitä yhdistyksiä ja joukkueen pelaajat joutuvat työskentelemään peliuran lisäksi päivätöissä. Sarjan suurimmat pelaajabudjetit ovat olleet viime vuosina noin 200 000€ hujakoilla kuin pienimmät seurat tulevat toimeen 10 000 - 20 000€ budjetilla. Tämä taloudellinen ero näkyy poikkeuksetta myös pelikentillä.

Kotihaitta ja vierasetu?


Vedonlyönnin parissa puhutaan usein kotiedusta mutta salibandyssa on tilastojen perusteella heitetty ilmoille jopa ajatus ”kotihaitasta”. Kaudella 2019/20 salibandyliigan runkosarjassa kotijoukkueet tekivät yhtä vierasjoukkueen maalia vastaan vain 0,97 maalia. Kotijoukkueet tekivät ottelua kohden 0,2 maalia vähemmän. Yksi syy tähän on standardoidut pelialustat sekä hyvin samankaltaiset fanikulttuurit katsoja määrineen eri halleissa. Kotiyleisö ei lyö suomalaisessa salibandyottelussa vierasjoukkuetta henkisesti maihin kuten esimerkiksi Saksan Bundesliigassa Borussia Dortmundin yellow wall.

Käy lippuluukun kautta ja osoita tukesi omalle joukkueellesi kaudelle 2020/21Poissaolot


Salibandyjoukkueessa on pääsääntöisesti reilut 20 pelajaa joista muutama on reservissä pelitavasta riippuen. Yksittäisen tähtipelaajan loukkaantuminen ei ole suurille seuroille katastrofi koska laaja pelaajamateriaali takaa sen, että muut kantavat tähden poissa ollessa vastuusta menestyksestä vaikkakin joukkueen parhaan maalintekijän poissaolo voi tiputtaa maaliodottamaa. Pienemmissä seuroissa tilanne on kuitenkin vaikea ja seurat voivat joutua turvautumaan liigadebytantteihin omasta junioriseurasta mikä valitettavasti heikentää vähintään ensimmäisissä 2-3 kolmessa ottelussa kokoonpanon vahvuutta entisestään.

Hyviä vedonlyöntisivustoja salibandyyn?


Juuri salibandyyn voimme suositella uutuuden viehätyksen voimalla Mobilebetin pelivalikoimaa ja kertoimia. Mobiilissa loistavasti toimiva sivusto tarjoaa pre-game vetojen lisäksi mahdollisuuden reaalikaisten liveveto kohteiden pelaamiseen.

Kannattaa katsoa myös vedonlyöntisivustot -sivumme, missä on esitelty kaikki netissä toimivat parhaat vedonlyöntisivut. Suosittelemme myös hyödyntämään sivustojen tarjoamat vedonlyöntibonukset, joista saat ylimääräistä pelirahaa reiluin mitoin vedonlyöntiin!

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

1.Mobilebet2x10€ kierrätysvapaa ilmaisveto0xPelaa nyt
Betsamigo120% talletusbonus 120€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
3.TonyBet100% / 100€ ilmaisveto5x talletusPelaa nyt
Comeon!50€ ilmaisvetoEi kierrätystäPelaa nyt
5.Bethard100% bonus 100€ asti5x (T+B)Pelaa nyt