Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Salibandyn vedonlyönti netissä - Ohjeet voitolliseen peliin

Salibandyn vedonlyönti netissä

Salibandy vedonlyönti on haastavaa, mutta kannattavaa. Opettelemalla peruslainalaisuudet teet veikkaamisestasi voitollisempaa.

Salibandy on sisäpeli, joka on saanut vaikutteita niin jääkiekosta kuin jalkapallosta. Salibandy ottelut kestävät aikuisten tasolla 3 x 20 min ja ottelun voittaa joukkue, joka on tehnyt enemmän maaleja. Salibandykentän mitat ovat perinteisesti 40 x 20m ja ottelut pelataan lajia varten standardisoidulla alustalla. Salibandy on harrastajamääriltään yksi Suomen suurimmista lajeista ja Suomi on miesten A-tasolla nelinkertainen maailmanmestari.

Salibandy -vihjeet

Vedonlyonti.com (VB) tarjoaa salibandyyn pitkäveto vihjeet joka kausi miesten F-liigaan sekä miesten divariin. Seuraamme satunnaistesti myös viime vuosina suosiotaan kasvattanutta Naisten Salibandyliigaa. Vihjeiden pääpaino kauden aikana on kuitenkin Suomenmestaruussarja F-liigassa jota seuramme runkosarjan alusta aina kannun nosto juhliin asti.

Salibandyn MM-kisat 2021

Talvella 2021 Salibandy vedonlyönnin keskiöön nostetaan Salibandyn MM-kisat jotka pelataan Suomessa. Nappaako Suomi kolmannen peräkkäisen maailmanmestaruuden vai nouseeko Ruotsi takaisin kultakantaan? Odotukset Suomen menestymiselle ovat kovat ja kotiyleisö on löytänyt varsin sankoin joukoin ostamaan pääsylippuja MM-kisaotteluihin. Voit lukea MM-kisoista lisää täältä ja tutusta Suomen MM-joukkueeseen artikkelissamme.

Sarjatasot

MM-kisat

Salibandyn MM-kisat pelataan joka toinen vuosi. Koronaviruspandemian vuoksi vuoden 2020 kisat jäivät kuitenkin väliin joten vuoden 2018 Tshekin MM-kisoista on kulunut kolme vuotta ennen Suomen kotikisoja. Suomi lähtee MM-kotikisoihin hallitsevana maailmanmestaria ja Suomi on Ruotsin ohella myös vuoden 2021 kisojen suurin ennakkosuosikki.

F-liiga

Miesten salibandyliiga, kaudesta 2020/21 alkaen F-liiga, on luonnollisesti suomen suosituin salibandysarja. Suomenmestaruudesta on pelattu salibandyn miesten tasolla vuodesta 1986 - 87 alkaen. Kaudella 2020/21 sarjassa on mukana 14 joukkuetta. Tampereelle ja Jyväskylään uutta paikallispelivärinää tuovat nousija joukkueet KooVee sekä O2-Jyväskylä.

F-liiga (naiset)

Naisten suomenmestaruussarja käynnistyi ensimmäisen kerran vuonna 1988. Myös naisten korkein sarjataso tunnettaan kaudesta 2020/21 alkaen nimellä F-liiga. Naisten F-liigassa pelaa yhteensä 16 joukkuetta kahdessa eri tasolohkossa. Molempien tasolohkon heikoin joukkue jäi kaudella 2019/20 ilman yhtään voittoa 21 ottelusta. Tämä kertoo paljon voimasuhteista sarjan sisällä, ja tätä faktaa voi hyödyntää vedonlyöntimielessä.

Mikä ihmeen F-liiga?

Miesten Divari

Miesten Divari on suomen toiseksi korkein sarjataso miesten salibandyssä. Tässä sarjassa pelataan niin ikään 14 joukkueen voimin ja panoksena on mestaruuden lisäksi nousu F-liigaan. Divari perustettiin jo vuonna 1988 ja useimmat joukkueet tulevat liigapaikkakunnilta.

Suosituimmat salibandy vedonlyöntimuodot

Moneyline

Tässä vetomuodossa veikataan ottelun voittajaa jatkoaika ja rangaistuslaukauskilpailu mukaan lukien. Moneylinet vetojen voittajakertoimet ennakkosuosikille ovat salibandyotteluissa pääsääntöisesti todella matalat.

1X2

Kaikille vedonlyöntiä kokeille varmasti tutuin pelimuoto on perinteinen 1X2 veikkaus, jossa lyödään vetoa joko kotivoitoista, tasaepelistä tai vierasvoitosta varsinaisen peliajan puitteissa. Salibandyliigassa pelasi kaudella 2019/20 neljätoistajoukkuetta, jotka pelasivat kaikki runkosarjassa 26 ottelua. Koko runkosarja tuotti yhteensä vain 22 tasapeliä, joten tasapelejä voi pitää harvinaisena tuloksena. Tasapeleille onkin usein tarjolla isoja kertoimia.

Maalimäärät yli/alle

Maalimäärien veikkaaminen yli/alle pelimuotona on yksi suosituimmista vedonlyöntimuodoista salibandyn parissa. Salibandyssa nähdään moneen muuhun urheilulajiin nähden runsaasti maaleja ja yli/alle (over/under) kohteiden parissa veikataan ylittyykö ottelussa tietty vedonlyöntisivuston tarjoama maaliraja. Raja voi olla esimerkiksi 9,5 maalia, jolloin veikatessa yli pitää ottelussa syntyä vähintään 10 täysiosumaa, alle veto osuu taasen korkeintaan 9 maalilla.

Yli/alle vetoja voi koko ottelun maalimäärän lisäksi veikata esimerkiksi erä tai joukkue kohtaisesti. Otteluissa, joissa on selkeä ennakkosuosikki voittajasuosikin maalimäärien veikkaaminen, tarjoaa paremmat tuottomahdollisuudet kuin perinteinen voittajaveto.

Tasoitusvedot

Kuten jo useasti todettu niin salibandyotteluissa on usein selkeä ennakkosuosikki vs. altavastaaja asetelma. Tasoitusta tuovat näihin otteluihin mielenkiintoa ja jännitettävää vedonlyöntimielessä. Tasoitusvedossa annetaan nimensä mukaisesti tasoitusta ja niin sanotusti eteen toiselle toisella joukkueelle.

Jos esimeriksi uskot toisen joukkueen murskavoittoon niin voit asettaa suosikille vedon -3,5 maalia. Kohde osuu, mikäli suosikki voittaa vähintään neljällä maalilla. Vastaavasti jos uskot että altavastaaja taistelee eikä anna ottelun revetä voi asettaa ennakkoon heikommalle joukkueelle tasoituksen +3,5 maalia. Veto osuu suosikin voittaessa korkeintaan kolmella maalilla. Positiiviset tasoituskohteet ovat usein juuri kannattavampia pelivalintoja.

Huomioitavaa Salibandy vedonlyönnissä

Joukkueiden taloudelliset erot näkyvät kentällä

Salibandy vedonlyönti on monelta osin lainalaisuuksiltaan samankaltaista kuin monien muidenkin lajien parissa. Merkittävin asia mihin salibandy vedonlyönnissä kannattaa kiinnittää huomiota on joukkueiden väliset tasoerot. Miesten pääsarjassa F-liigassa suurin osa seuroista on rekisteröityneitä yhdistyksiä ja joukkueen pelaajat joutuvat työskentelemään peliuran lisäksi päivätöissä. Sarjan suurimmat pelaajabudjetit ovat olleet viime vuosina noin 200 000€ hujakoilla kuin pienimmät seurat tulevat toimeen 10 000 - 20 000€ budjetilla. Tämä taloudellinen ero näkyy poikkeuksetta myös pelikentillä.

Kotihaitta ja vierasetu?

Vedonlyönnin parissa puhutaan usein kotiedusta mutta salibandyssa on tilastojen perusteella heitetty ilmoille jopa ajatus ”kotihaitasta”. Kaudella 2019/20 salibandyliigan runkosarjassa kotijoukkueet tekivät yhtä vierasjoukkueen maalia vastaan vain 0,97 maalia. Kotijoukkueet tekivät ottelua kohden 0,2 maalia vähemmän. Yksi syy tähän on standardoidut pelialustat sekä hyvin samankaltaiset fanikulttuurit katsoja määrineen eri halleissa. Kotiyleisö ei lyö suomalaisessa salibandyottelussa vierasjoukkuetta henkisesti maihin kuten esimerkiksi Saksan Bundesliigassa Borussia Dortmundin yellow wall.

Käy lippuluukun kautta ja osoita tukesi omalle joukkueellesi kaudelle 2020/21

Poissaolot

Salibandyjoukkueessa on pääsääntöisesti reilut 20 pelajaa joista muutama on reservissä pelitavasta riippuen. Yksittäisen tähtipelaajan loukkaantuminen ei ole suurille seuroille katastrofi koska laaja pelaajamateriaali takaa sen, että muut kantavat tähden poissa ollessa vastuusta menestyksestä vaikkakin joukkueen parhaan maalintekijän poissaolo voi tiputtaa maaliodottamaa. Pienemmissä seuroissa tilanne on kuitenkin vaikea ja seurat voivat joutua turvautumaan liigadebytantteihin omasta junioriseurasta mikä valitettavasti heikentää vähintään ensimmäisissä 2-3 kolmessa ottelussa kokoonpanon vahvuutta entisestään.

Hyviä vedonlyöntisivustoja salibandyyn?

Juuri salibandyyn voimme suositella uutuuden viehätyksen voimalla Mobilebetin pelivalikoimaa ja kertoimia. Mobiilissa loistavasti toimiva sivusto tarjoaa pre-game vetojen lisäksi mahdollisuuden reaalikaisten liveveto kohteiden pelaamiseen.

Kannattaa katsoa myös vedonlyöntisivustot -sivumme, missä on esitelty kaikki netissä toimivat parhaat vedonlyöntisivut. Suosittelemme myös hyödyntämään sivustojen tarjoamat vedonlyöntibonukset, joista saat ylimääräistä pelirahaa reiluin mitoin vedonlyöntiin!

#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Kierrätys
Arvostelu
1
Pop
120% talletusbonus 120€ asti
5x (T+B)
2
100€ ilmaisveto
5x (T)
3
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)

Uusimmat vihjeet - Salibandy

Salibandy: Sarjat ja arvokisat