Miesten Superpesis 2023

Miesten Superpesis on täällä kauden 2023 merkeissä. Lue VB:n kausioppaasta kaikki tarvittava ja vihjeet vedonlyöntiin.Juhannustauolta takaisin pesille tasaisissa tunnelmissa!


Miesten Superpesiksen pelit jatkuvat juhannustauon jälkeen jälleen tiistaina, sarjatilanteen ollessa erittäin tasainen, mikä luo loistavat odotukset kohti syksyä. Kärkikolmikko Vimpeli, Kouvola sekä Sotkamo ovat tasoissa 25.pisteen saaliillaan, perässä pisteen päässä tulevat Kempele & Joensuu, kuudentena majaileva Hyvinkää on puolestaan kolme pistettä sarjakärkeä jäljessä. Lisäksi ei voida unohtaa Mansea, sillä otteitaan petrannut tamperelaisryhmä on kerännyt tähän mennessä 20 pinnaa.

Tällä hetkellä Manse näyttäisikin olevan sarjataulukossa jonkinasteinen vedenjakaja, vaikka kaksikko Kitee & Pattijoki vielä pelissä mukana ovatkin, kummankin kasattua 16.pisteen saalis. Neljä viimeistä sijaa menevät Koskenkorvalle, Imatralle, Seinäjoelle sekä Alajärvelle. Tästä nelikosta pirteimpiä otteita ehdottomasti on esittänyt Koskenkorva, mutta IPV:lle toki on tunnustusta annettava taistelusta, sillä loukkaantumishuolet ovat olleet melko mittavia.

Sotkamohan hallitsi vahvasti alkukautta ja voitti kahdeksan ensimmäistä peliä putkeen, mutta juhannuksen viettoon kainuulaiset lähtivät neljän ottelun tappioputkessa. Tosin vain Kouvolaa vastaan jäi Jymy kokonaan ilman pisteitä, mutta joka tapauksessa ulkopelissäkin alkoi näkyä haavoittuvaisuutta, ja edelleen voidaan kysyä Sotkamon sisäpelin riittävyyden perään. Vimpelikin hävisi kahdesti peräjälkeen, kun ensin Manse oli Kaupissa sitä selvästi parempi ja tuon jälkeen haki JoMa saarikentältä harvinaisen voiton, mutta taas voitto Jymystä Sotkamon maaperällä oli osoitus Vedon tasosta. Sisäpelihän ViVellä on jälleen ollut rautaista. Kopla lähti tauolle puolestaan viiden ottelun voittoputkessa, mutta ailahtelua Kouvolan suunnallakin on nähty, sillä pistemenetyksiä on koettu mm. Alajärveä & Imatraa vastaan, mutta toistaiseksi on Koplan onnistunut tekemään tarvittava.

Kärkikolmikon takaa löytyy niin ikään mielenkiintoa suuresti, sillä sekä KeKi, että JoMa ovat pelanneet hyvin, ja kumpaisellakin on jo päänahkoja muistakin kärkiseuroista. Ennen kaikkea KeKi on tervetullut tuonne aivan mestariehdokkaiden porukkaan, jota myös ennen kautta monissa kanavissa povattiin. Tahkolta ei paljoa tähän kauteen lähdettäessä odotettu, mutta hyvin on joukkue ainakin toistaiseksi pelannut. Hälinää on Hyvinkäällä riittänyt pelillisten asioiden ulkopuolella, mutta pistetahtia tämä ei ole haitannut, pikemminkin päinvastoin.

Manse puolestaan on heikon alkukauden jälkeen nostanut selvästi osakkeitaan, ja tätä toki osattiin odottaa. Palasia on pikkuhiljaa alkanut loksahdella kohdilleen, ja sävelet Jani Komulaisen alaisuudessa ovat alkaneet hiljalleen soida kohdilleen, joista vakuuttavin näyte oli kotivoitto Vimpelistä. Mansen perässä tulevat Kitee sekä Pattijoki lukeutuvat molemmat alkukauden plusmerkkisten joukkueiden kastiin. Vielä ensimmäiset kierrokset KiPan peli sakkasi huippuja vastaan, mutta viime aikoina pistetahti on ollut hyvä, ja etenkin ns. päävastustajat on pystytty päihittämään kovalla prosentilla. PattU on jo onnistunut kiusaamaan isompiakin porukoita, ja tämä nuorten huippuyksilöiden edustama raahelaisjoukkue kykenee parhaimpana päivänään käytännössä mihin vain.

KoU:lta on vielä kolmen pisteen voitto ottamatta, mutta viidesti se on kaksi pinnaa onnistunut nappaamaan, ja mm. Manse on jo Sähkökoje Areenalla kaadettu. Lyöjäjokeri Petteri Kortelaisen johdolla Kossu tulee taistelemaan pudotuspelipaikoista, mutta tämä vaatii voittoja päävastustajista. IPV:n ei tällä kaudella liikoja kannata haaveilla, sillä materiaali ei yksinkertaisesti riitä. Etenkin sisäpeli jää turhan vajaaksi, mutta kaikesta huolimatta on Imatran miehistöltä nähty hyvääkin taisteluilmettä, ja ennen juhannusta teki IPV kovan tempun kun se taisteli pisteen Koplan vieraana. JymyJussit on toistaiseksi ehkä ollut se mitäänsanomattomin porukka, vaikka ennen taukoa se kotonaan kolmen pinnan voitto juhlikin Kossusta. Paljon saa tapahtua mikäli Seinäjoella syksyllä pudotuspelejä pelataan. Alajärven Ankkurit pitää sarjatalukossa perää viiden pinnan saldollaan. Sarjanousijoiltahan löytyy pari loistavaa kentälle menijää ykköskärjestä, mutta liian ohkaisella mennään sisällä, eikä toisaalta ulkopeli ole pitänyt niin miten tässä sarjassa pitäisi. Taisteluilmettä on Ankkureiltakin nähty, mutta tuo ei enempään ole valitettavasti riittänyt.

Superpesis 2023: Joukkueet


Miesten Superpesiksessä pelaa kausittain 13 joukkuetta. Kauden päätteeksi viimeinen ja toiseksi viimeinen kohtaavat putoamiskarsinnasta paras viidestä -muodossa, jonka häviäjä putoaa alemmalle sarjatasolle Ykköspesikseen ja voittaja pelaa karsintasarjan Ykköspesiksen 2. sijoittunutta vastaan. Kausittain siis 1-2 joukkuetta putoaa alemmalle tasolle ja saman verran joukkueita nousee tilalle. Kaudeksi 2023 pääsarjaan nousi Ykköspesiksen mestari Alajärven Ankkurit, ja tilalle putosi Kankaanpään Maila.

Viime kaudella peräti kolme joukkuetta sai uudistusta puitteisiin: Kiteen Pallon käytössä olevan Rantakentän katsomot remontoitiin, samoin kuin Hiukan pesäpallostadionin katsomot Sotkamossa. Manse PP:lle valmistuivat 2020 käyttöön otetulle Kaupin pesäpallostadionille uudet katsomot heinäkuussa, jolloin stadionilla pelattiin myös Itä-Länsi-ottelut.Superpesis Vedonlyönti


Miesten Superpesis vedonlyönti on kasvattanut jo useamman vuoden ajan suosioitaan ja useat vedonlyöntisivustot tarjoavat pesäpallo-otteluihin paljon vedonlyöntikohteita hyvillä kertoimilla. Miesten superpesis on pesäpallon korkein sarjaso, mutta vedonlyönti käy vilkkaana myös Ykköspesiksen osalta ja myös naisten Superpesis nostaa päätään.

VB huomioi luonnollisesti Superpesiksen suosion koko kauden ajan ja tarjoaa asiantuntevat vihjeet pesäpallon veikkaamiseen. Muista myös vedonlyöntibonukset, jotka helpottavat voittamista ilmaisen pelirahan ja tarjousten muodossa.

Superpesis 2023 Kertoimet


Ottelukertoimien lisäksi voittajaveto on suosiossa kauden alla ja sen aikana, vaikka kaikki läheskään bookerit eivät niitä tarjoakaan. Tällä hetkellä Superpesis-kertoimet kaudelle 2023 eivät ole vielä julkaistu. Päivitämme tälle sivulle, kun mestaruuskertoimet löytyvät.

Superpesis Vihjeet


VB tarjoaa läpi kauden vihjeet Superpesiksen kiinnostavimpiin otteluihin. Alta näet ajantasaiset vinkit aina, kun sellaisia julkaistaan.Superpesis Televisiointi & Livestream


Superpesis on tullut yhä suositummaksi TV-tuotteeksi ja erityisesti kauden ratkaisuottelut keräävät jopa satoja tuhansia silmäpareja. Penkkiurheilijoiden iloksi Superpesis näkyy tuoreen sopimuksen mukaisesti Ruudussa myös kaudet 2022-26! Ruutu näyttää kaikki Superpesis-ottelut suorana ja jälkilähetyksinä, minkä lisäksi ilmaisia TV-lähetyksiä voidaan toisinaan näyttää JIM-kanavalla. Ruudun hinta on vain 6,95 euroa kuukaudessa mainoksilla tai 9,95 euroa kuukaudessa ilman mainoksia. Tutustu myös Suplan Kansallispeli-podcastiin!

Vedonlyöntisivustot eivät tällä kaudella tarjoa Superpesis Live Streamia, eikä sellaista saa näkyviin myöskään VPN:n avulla.Superpesis 2022: Otteluohjelma


Runkosarja


Superpesis 2022 runkosarja alkoi 24. huhtikuuta ja päättyy 16. elokuuta. Alta näet koko runkosarjan otteluohjelman.Huhtikuu


Su 23.4.:
14.00: Imatran Pallo-Veikot - Hyvinkään Tahko

Toukokuu


To 11.5.:
18.00: Vimpelin Veto - Alajärven Ankkurit

La 13.5.
15.00: Alajärven Ankkurit - Imatran Pallo-Veikot
15.00: Manse PP - Sotkamon Jymy
16.00: Kiteen Pallo - Seinäjoen JymyJussit

Su 14.5.
16.00: Pattijoen Urheilijat - Vimpelin Veto
17.00: Joensuun Maila - Seinäjoen JymyJussit
17.00: Hyvinkään Tahko - Kouvolan Pallonlyöjät

Ma 15.5.
18.00: Koskenkorvan Urheilijat - Kempeleen Kiri

Ti 16.5.
18.00: Joensuun Maila - Kiteen Pallo

To 18.5.
16.00: Kouvolan Pallonlyöjät - Seinäjoen JymyJussit
16.00: Sotkamon Jymy - Koskenkorvan Urheilijat
18.00: Kempeleen Kiri - Pattijoen Urheilijat
18.00: Alajärven Ankkurit - Hyvinkään Tahko

Su 21.5.
16.00: Vimpelin Veto - Kouvolan Pallonlyöjät
16.00: Pattijoen Urheilijat - Sotkamon Jymy
17.00: Imatran Pallo-Veikot - Manse PP
17.00: Kiteen Pallo - Kempeleen Kiri
17.00: Koskenkorvan Urheilijat - Alajärven Ankkurit
17.00: Hyvinkään Tahko - Joensuun Maila
Ke 24.5.
18.00: Koskenkorvan Urheilijat - Manse PP
18.00: Imatran Pallo-Veikot - Joensuun Maila
18.00: Hyvinkään Tahko - Seinäjoen JymyJussit

Pe 26.5.
18.00: Kouvolan Pallonlyöjät - Kiteen Pallo
18.00: Alajärven Ankkurit - Pattijoen Urheilijat
18.00: Kempeleen Kiri - Vimpelin Veto
18.00: Manse PP - Hyvinkään Tahko
18.00: Joensuun Maila - Koskenkorvan Urheilijat
18.00: Sotkamon Jymy - Imatran Pallo-Veikot

Ma 29.5.
18.00: Kiteen Pallo - Sotkamon Jymy

Ti 30.5.
18.00: Seinäjoen JymyJussit - Alajärven Ankkurit
18.00: Pattijoen Urheilijat - Joensuun Maila
18.00: Manse PP - Kouvolan Pallonlyöjät

Ke 31.5.
18.00: Hyvinkään Tahko - Kempeleen Kiri
18.00: Imatran Pallo-Veikot - Kiteen PalloKesäkuu


To 1.6.:
18.00: Kouvolan Pallonlyöjät - Kempeleen Kiri
18.00: Vimpelin Veto - Manse PP
18.00: Koskenkorvan Urheilijat - Pattijoen Urheilijat

Su 4.6.
16.00: Seinäjoen JymyJussit - Hyvinkään Tahko
17.00: Alajärven Ankkurit - Vimpelin Veto
17.00: Joensuun Maila - Kouvolan Pallonlyöjät
17.00: Kempeleen Kiri - Sotkamon Jymy
17.00: Imatran Pallo-Veikot - Pattijoen Urheilijat

Ti 6.6.
18.00: Koskenkorvan Urheilijat - Seinäjoen JymyJussit
18.00: Kiteen Pallo - Manse PP
18.00: Sotkamon Jymy - Joensuun Maila

Ke 7.6.
18.00: Alajärven Ankkurit - Kouvolan Pallonlyöjät

To 8.6.
18.00: Pattijoen Urheilijat - Imatran Pallo-Veikot
18.00: Seinäjoen JymyJussit - Sotkamon Jymy

Pe 9.6.
18.00: Kempeleen Kiri - Imatran Pallo-Veikot
18.00: Vimpelin Veto - Kiteen Pallo
18.00: Kouvolan Pallonlyöjät - Hyvinkään Tahko
18.00: Manse PP - Koskenkorvan Urheilijat

La 10.6.
16.00: Joensuun Maila - Alajärven Ankkurit

Su 11.6.
16.00: Pattijoen Urheilijat - Seinäjoen JymyJussit
16.00: Sotkamon Jymy - Kempeleen Kiri
17.00: Kiteen Pallo - Alajärven Ankkurit
17.00: Hyvinkään Tahko - Manse PP
17.00: Koskenkorvan Urheilijat - Vimpelin Veto

Ma 12.6.
18.00: Imatran Pallo-Veikot - Kouvolan Pallonlyöjät

Ti 13.6.
18.00: Vimpelin Veto - Pattijoen Urheilijat

Ke 14.6.
18.00: Kempeleen Kiri - Koskenkorvan Urheilijat
18.00: Seinäjoen JymyJussit - Kiteen Pallo
18.00: Manse PP - Imatran Pallo-Veikot
To 15.6.
18.00: Hyvinkään Tahko - Sotkamon Jymy
18.00: Alajärven Ankkurit - Kiteen Pallo

Pe 16.6.
18.00: Kouvolan Pallonlyöjät - Sotkamon Jymy
18.00: Pattijoen Urheilijat - Kempeleen Kiri
18.00: Manse PP - Vimpelin Veto

La 17.6.
17.00: Koskenkorvan Urheilijat - Joensuun Maila

Su 18.6.
16.00: Vimpelin Veto - Joensuun Maila
17.00: Kiteen Pallo - Pattijoen Urheilijat
17.00: Imatran Pallo-Veikot - Seinäjoen JymyJussit

Ma 19.6.
18.00: Alajärven Ankkurit - Manse PP

Ti 20.6.
18.00: Pattijoen Urheilijat - Hyvinkään Tahko
18.00: Kouvolan Pallonlyöjät - Imatran Pallo-Veikot
18.00: Seinäjoen JymyJussit - Koskenkorvan Urheilijat

Ke 21.6.
18.00: Kempeleen Kiri - Hyvinkään Tahko
18.00: Joensuun Maila - Manse PP
18.00: Sotkamon Jymy - Vimpelin Veto

Ti 27.6.
18.00: Kouvolan Pallonlyöjät - Pattijoen Urheilijat
18.00: Sotkamon Jymy - Alajärven Ankkurit
18.00: Manse PP - Kempeleen Kiri
18.00: Koskenkorvan Urheilijat - Imatran Pallo-Veikot
18.00: Kiteen Pallo - Joensuun Maila
18.00: Vimpelin Veto - Seinäjoen JymyJussit

Ke 28.6.
18.00: Hyvinkään Tahko - Pattijoen Urheilijat

To 29.6.
18.00: Joensuun Maila - Sotkamon Jymy
18.00: Imatran Pallo-Veikot - Kiteen Pallo
18.00: Seinäjoen JymyJussit - Vimpelin Veto

Pe 30.6.
18.00: Kempeleen Kiri - Kouvolan Pallonlyöjät
18.00: Alajärven Ankkurit - Koskenkorvan Urheilijat
18.00: Manse PP - Hyvinkään TahkoHeinäkuu


La 1.7.
16.00: Pattijoen Urheilijat - Kouvolan Pallonlyöjät

Su 2.7.
16.00: Seinäjoen JymyJussit - Kempeleen Kiri
16.00: Vimpelin Veto - Alajärven Ankkurit
17.00: Hyvinkään Tahko - Koskenkorvan Urheilijat
17.00: Joensuun Maila - Kiteen Pallo -90

Ti 4.7.
18.00: Pattijoen Urheilijat - Manse PP
18.00: Koskenkorvan Urheilijat - Hyvinkään Tahko
18.00: Sotkamon Jymy - Seinäjoen JymyJussit

Ke 5.7.
18.00: Imatran Pallo-Veikot - Vimpelin Veto
18.00: Kempeleen Kiri - Manse PP

To 6.7.
18.00: Seinäjoen JymyJussit - Alajärven Ankkurit
18.00: Kiteen Pallo -90 - Vimpelin Veto

Pe 7.7.
18.00: Hyvinkään Tahko - Imatran Pallo-Veikot
18.00: Kouvolan Pallonlyöjät - Joensuun Maila

La 8.7.
15.00: Alajärven Ankkurit - Seinäjoen JymyJussit
16.00: Manse PP - Koskenkorvan Urheilijat

Su 9.7.
16.00: Sotkamon Jymy - Kouvolan Pallonlyöjät
17.00: Joensuun Maila - Pattijoen Urheilijat
17.00: Kempeleen Kiri - Kiteen Pallo -90

Ma 10.7.
18.15: Vimpelin Veto - Hyvinkään Tahko

Ti 11.7.
18.00: Pattijoen Urheilijat - Kempeleen Kiri
18.00: Seinäjoen JymyJussit - Manse PP
18.00: Alajärven Ankkurit - Sotkamon Jymy
18.00: Kiteen Pallo -90 - Imatran Pallo-Veikot

Ke 12.7.
18.00: Koskenkorvan Urheilijat - Kouvolan Pallonlyöjät

To 13.7.
18.00: Sotkamon Jymy - Kiteen Pallo -90
18.00: Imatran Pallo-Veikot - Kempeleen Kiri
18.00: Joensuun Maila - Hyvinkään Tahko

Pe 14.7.
18.00: Vimpelin Veto - Pattijoen Urheilijat
18.00: Kouvolan Pallonlyöjät - Alajärven Ankkurit
18.00: Koskenkorvan Urheilijat - Seinäjoen JymyJussit

La 15.7.
16.00: Seinäjoen JymyJussit - Imatran Pallo-Veikot
16.00: Pattijoen Urheilijat - Alajärven Ankkurit
Su 16.7.
16.00: Vimpelin Veto - Sotkamon Jymy
17.00: Koskenkorvan Urheilijat - Manse PP
17.00: Kempeleen Kiri - Joensuun Maila
17.00: Kiteen Pallo -90 - Kouvolan Pallonlyöjät

Ti 18.7.
18.00: Manse PP - Kiteen Pallo -90
18.00: Sotkamon Jymy - Kempeleen Kiri
18.00: Hyvinkään Tahko - Kouvolan Pallonlyöjät
18.00: Seinäjoen JymyJussit - Pattijoen Urheilijat
18.00: Alajärven Ankkurit - Joensuun Maila

Ke 19.7.
18.00: Imatran Pallo-Veikot - Koskenkorvan Urheilijat

To 20.7.
18.00: Hyvinkään Tahko - Alajärven Ankkurit
18.00: Kiteen Pallo -90 - Koskenkorvan Urheilijat

Pe 21.7.
17.00: Joensuun Maila - Imatran Pallo-Veikot
18.00: Kouvolan Pallonlyöjät - Vimpelin Veto
18.00: Manse PP - Pattijoen Urheilijat
18.00: Kempeleen Kiri - Sotkamon Jymy

Su 23.7.
16.00: Pattijoen Urheilijat - Vimpelin Veto
17.00: Koskenkorvan Urheilijat - Kiteen Pallo -90
17.00: Imatran Pallo-Veikot - Kouvolan Pallonlyöjät
17.00: Alajärven Ankkurit - Seinäjoen JymyJussit

Ma 24.7.
18.00: Sotkamon Jymy - Joensuun Maila

Ti 25.7.
18.00: Kiteen Pallo -90 - Hyvinkään Tahko
18.00: Kouvolan Pallonlyöjät - Manse PP
18.00: Seinäjoen JymyJussit - Koskenkorvan Urheilijat

Ke 26.7.
18.00: Kempeleen Kiri - Alajärven Ankkurit
18.00: Vimpelin Veto - Imatran Pallo-Veikot

Pe 28.7.
18.00: Kouvolan Pallonlyöjät - Hyvinkään Tahko
18.00: Manse PP - Seinäjoen JymyJussit
18.00: Pattijoen Urheilijat - Koskenkorvan Urheilijat
18.00: Alajärven Ankkurit - Kempeleen Kiri
18.00: Joensuun Maila - Sotkamon Jymy

Su 30.7.
16.00: Sotkamon Jymy - Pattijoen Urheilijat
17.00: Kiteen Pallo -90 - Joensuun Maila
17.00: Hyvinkään Tahko - Vimpelin Veto
17.00: Imatran Pallo-Veikot - Alajärven Ankkurit

Ma 31.7.
18.00: Seinäjoen JymyJussit - Kouvolan Pallonlyöjät