La Liga 2023-24

Girona ei luovuta La Ligan ratkaisun lähestyessä keväällä 2024! Kurkista VL:n kausioppaaseen, josta löydät kauteen kaiken tarvittavan, kuten joukkueet, otteluohjelman, televisioinnin & livestreamit – unohtamatta tietenkään vedonlyöntivihjeitä ja -kertoimia!
Girona kiinni La Ligan kärkipaikassa!


La Liga eli Primera Liga, markkinointinimeltään nykyään myös LaLiga EA Sports on Espanjan jalkapallon pääsarja. Huippufutista pelataan kaudella 2023-24 elokuusta toukokuuhun.

Kirjoitushetkellä tammikuun lopussa sarjassa on käynnissä kiinnostava tilanne. Real Madrid on vahvin kandidaatti mestariksi, mutta piikkinä sen lihassa on piskuinen Girona, joka on koko kauden haastanut jättejä ja on kiinni tällä hetkellä jopa kärkitilassa, kuitenkin yhden ottelun Realia enemmän pelanneena. Myös maalipörssin voitosta kisaavat näiden joukkueiden pelaajat, Rellun Jude Bellingham ja Gironan Artem Dovbyk, kumpikin tällä hetkellä 14 osumallaan.

Tammikuun 2024 siirtoikkunassa on nähty joitakin kiinnostavia siirtoja, muun muassa Atletico Madrid kaappasi Arthur Vermeerenin Royal Antwerpistä ja Barcelona Vitor Roquen Athletico-PR:stä Brasiliasta. Kauden alla kesällä 2023 isoimpia kaappauksia olivat Jude Bellinghamin siirto Dortmundista Real Madridiin 103 miljoonalla eurolla ja Ilkay Gündogan Man Citystä Barcelonaan ilmaissiirrolla.

Kauteen lähti hallitsevana mestarina Barcelona, joka päihitti arkkivihiollisensa Real Madridin lopulta melko tuntuvalla kymmenen pisteen pesäerolla.

🔗 LaLigan viralliset kotisivut (laliga.com)
🔗 La Liga 2022-23: Voittajakertoimet

La Liga 2023-24: Joukkueet


La Ligassa pelaa joka kausi 20 joukkuetta, joista kolme huonointa putoaa joka kauden päätteeksi alemmalle sarjatasolle Segunda Divisióniin. Tilalle nousee niin ikään kolme joukkuetta, kaksi sarjan parasta ja yksi nousukarsintojen kautta. Tälle kaudelle putoajia olivat Valladolid, Espanyol ja Elche. Nousijoita olivat Granada, Las Palmas sekä Alavés.La Liga Vedonlyönti


La Liga on suosittu vetokohde myös suomalaisten futisfanien keskuudessa. Vedonlyonti.com tarjoaa ilmaiset pitkävetovihjeet kaikkiin kauden kiinnostavimpiin huippumatseihin. Löydät tuoreimmat La Liga -vihjeet automaattisesti alta.


La Liga Kertoimet


Aivan kuten kaikkien muidenkin jalkapallosarjojen, myös La Ligan osalta voit lyödä vetoa mestarista sekä kauden alla että sen aikana. Vahva Real Madrid on itseoikeutettu mestarisuosikki tälläkin kaudella, mutta tutulta suunnalta löytyy hyvinkin potentiaalinen haastaja viime kauden tapaan, eikä toinenkaan madridilaisjoukkue ole vailla mahdollisuuksia.

Lisäksi onnistuu esimerkiksi eri sijoitusten, putoajan ja maalikuninkaan veikkaaminen. Maalien osalta ei juuri anneta muille mahdollisuuksia kuin Barcelonan tutulle Lewandowskille.
La Liga sarjataulukko


Alta näet ajantasaisesti päivittyvän La Ligan sarjataulukon kauden ollessa käynnissä.La Liga 2023-24: Televisiointi & live stream


La Ligan ottelut näyttää Suomessa C More, jolla on oikeudet kevääseen 2026 asti. Matsit näkee C More Total+ -paketilla, jonka hinta on 34,95 € kuukaudessa ja C More Sport -paketilla, joka kustantaa 29,95 € kuukaudessa.

La Liga -pelejä saattaa nähdä myös livestreameinä vedonlyöntisivustojen kautta tai VPN:n avulla. Päivitämme tähän artikkeliin, kun tietoa aiheesta tulee lisää.

Suomalaiset La Ligassa


La Ligassa on kaikkiaan nähty todella vähän sinivalkoista väriä, sillä vain kolme suomalaista on pelannut Espanjassa pääsarjatasolla. Viimeisestäkin esiintymisestä on jo yli kymmenen vuotta aikaa. Milloin nähdään seuraava suomalainen pelaaja Espanjan lämmössä? Alta näet kaikki La Ligan suomalaiset kautta aikojen.

Ajanjakso
Pelaaja
Joukkue
Ottelut
Maalit
1999-01
Jari Litmanen
Barcelona
21
3
2008-09
Teemu Pukki
Sevilla
1
0
2011-12
Jukka Raitala
Osasuna
17
0Copa del Rey


Copa del Rey on Espanjan oma kansallinen cup-kilpailu. Muiden maiden vastaaviin kisoihin nähden Copa del Reyllä on hieman enemmän huomioarvoa ulkomailla, myös suomalaisten futisfanien keskuudessa. Tämä tarkoittaa sitä, että myös VL huomioi kansalliset cup-pelit ja vihjaa niitä silloin tällöin, aina kun kohdalle osuu kiinnostava peli, sekä tietysti kauden huipentavat ratkaisuottelut!

Espanjassa cupiin osallistuvat kaikki kahden ylimmän sarjatason joukkueet sekä kolmannen sarjatason parhaat ja neljännen sarjatason lohkovoittajat. Tämä tarkoittaa 126 joukkuetta. Copa del Reytä on pelattu jo vuodesta 1902. Voittaja saa paikan Eurooppa-liigasta ja kohtaa La Ligan voittajan Supercopa de Españassa eli Espanjan supercupissa.

Barcelonalla on jo 31 Copa del Rey -voittoa. Viimeisin niistä on kuitenkin jo kahdeksan vuoden takaa. Hallitseva mestari kaudelta 2022-23 on Real Madrid, joka voitti Osasunan finaalissa.

Lue lisää: Copa del Rey 2023-24

La Liga: Otteluohjelma 2023-24


La Liga alkoi tällä kaudella perjantaina 11. elokuuta ja päättyy sunnuntaina 28. toukokuuta pelattavaan päätöskierrokseen. Täydellistä otteluohjelmaa kaikkine kellonaikoineen ei ole vielä julkaistu. Päivitämme sen alle, kun täydellinen ohjelma ilmestyy.

La Liga 2023-24