Barcelona - Real Madrid 28.10. - Kauden ensimmäinen El Clásico

Barcelona - Real Madrid 28.10. - Kauden ensimmäinen El Clásico
Real Madrid ja FC Barcelona kohtaavat joka vuosi vähintään kaksi kertaa yhdessä maailman suurimmista urheilutapahtumista, El Clásicossa. Miten päättyy kauden ensimmäinen kohtaaminen? Kuva: Alan Smith / Alamy Stock Photo


Kauden ensimmäinen El Clásico


Lauantaina 28. lokakuuta kello 17.15 alkaen pelataan jälleen yksi El Clásico, kun joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen La Ligassa koittaa. Legendaarinen espanjanlaisten jättiläisten kohtaaminen pelataan tällä kertaa Barcelonan väliaikaisella kotikentällä Estadio Olímpicolla.

Viimeksi joukkueet kohtasivat ystävyysottelussa heinäkuussa, jonka Barcelona vei nimiinsä 3-0. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kilpailullisesti ruhtinaalliset viisi kertaa, kun tavallisten sarjapelien lisäksi joukkueet pelasivat Super Cupin finaalin ja kohtasivat kaksiosaisessa Copa del Rey -välierässä. La Liga -ottelut menivät 1-1, Super Cupin finaalin Barcelona voitti. Copa del Rey -välierien voitot menivät myös 1-1, mutta koska Real murskasi toisessa osaottelussa vihollisensa peräti 4-0, meni Real tuosta jatkoon ja voittikin lopulta pokaalin.

Tämänkertaiseen El Clasicoon tuo hieman lisämaustetta se, että se pelataan Barcelonan väliaikaisella kotikentällä Estadio Olímpicolla, legendaarisen Camp Noun ollessa remontissa. Barca pelaa erikoisissa The Rolling Stones -paidoissa Spotifyn kanssa solmitun yhteistyön takia.El Clásico historiaa


FC Barcelona sekä Real Madrid ovat kohdanneet toisensa historian saatossa kilpailuisissa otteluissa yhteensä 254 kertaa. Real Madrid on voittanut otteluista 102, Barcelona 100 ja 52 kertaa joukkueet ovat pelanneet tasan. Historian valossa kokonaistilanne on siis tasainen, ja samaa voidaan sanoa maalisuhteesta, joka on Realin hyväksi 424-415.

Tällaisissa tulisissa taistelupareissa on usein se ominaisuus, että on mahdotonta sanoa, millainen ottelun kuvasta tulee. Välillä on nähty pitkiä runsasmaalisten otteluiden putkia, toisinaan taas useampi vähämaalinen vääntö putkeen. Miten tällä kertaa?Peli-ideoita voi etsiä myös kulmapotkuista, paitsioista ja monista muista seikoista vedonlyöntisivuilla.

El Clásicot täynnä suuria tunteita


El Clásico on Espanjan kahden suurimman joukkueen kohtaaminen, ja se näkyy tietenkin myös pelikentällä, jossa tunteet pääsevät joskus kuumenemaan. Näissä otteluissa ei nimittäin yleensä varoituksilta ja taklauksilta vältytä! Edellisessä kolmessa El Clásicossa on jaettu yhteensä peräti 26 keltaista lappua.

El Clásicoiden suurin herra ja hidalgo korttikisassa on Real Madridin Sergio Ramos, joka on katsonut punaista korttia silmästä silmään peräti viisi kertaa tässä otteluparissa. Ramos ei kuitenkaan ole enää Messin ja Ronaldon tavoin mukana El Clasico ottelussa. Kuka ottaa uuden pahiksen roolin tässä espanjalaisjättien kaksinkamppailussa? Entä nähdäänkö pelissä ehkä rangaistuspotku?

El Clásico Live Stream


Suomessa La Ligan televisiontioikeudet omistaa C More eli nykyinen MTV Katsomo.

Vedonlyöntisivujen livestreamien kautta Clasicoa ei enää pääse näkemään.

Kauden muut El Clásicot


Seuraava El Clasico tämän jälkeen pelataan sunnuntaina 21. huhtikuuta 2024 kello 18.30. Tuolloin joukkueet mittelevät vastavuoroisesti Rellun kotikentällä Bernabeulla.

Artikkeli päivitetty 23.10.2023