Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Kaksi matsia jäljellä - Suomi EM-kisoihin?

Anders
Kirjoittanut:
Anders
arajuuri Suomi Ukraina

Suomen futismaajoukkueen pitää voittaa kaksi matsia, niin EM-kisojen ovet aukeavat. Ensimmäinen vastus on Wales.

Ensin nurin Wales, sitten Puola?

Suomen viimeiset karsintamatsit kesän jalkapallon EM-kisoihin pelataan maaliskuun loppupuolella. Ensin torstaina 21.3. Suomi pelaa Cardiffissa Walesia vastaan ja tämän matsin voittaja kohtaa sitten kotikentällään joko Puolan tai Viron. Ja kun Puolan ja Viron ottelu vielä pelataan Varsovassa, niin kai voi ainakin 90 prosentin todennäköisyydellä sanoa, että finaalivastus on Puola.
Katsotaan tarkemmin Suomen tietä EM-turnaukseen.

Wales on selvä suosikki kotonaan Suomea vastaan. Puolitoista viikkoa ennen ottelua kertoimet ovat noin 1.90 - 3.40 - 4.00.
Wales tuli kolmoseksi alkulohkossa, josta suoraan kisoihin menivät Turkki ja Kroatia. Walesin heikoin matsi karsinnoissa oli kotiottelu Armeniaa vastaan, jonka se hävisi 2-4. Sitä matsia lukuun ottamatta Wales oli vahva kotijoukkue. Se voitti Kroatian Cardiffissa 2-1 ja pelasi Turkin kanssa 1-1.
Walesilla on menossa nyt kuuden tappiottoman ottelun putki, kun kaikki pelit otetaan laskuihin.

Suomen mahdollisuudet suoraan EM-kisapaikkaan menivät viime vuoden loppupuolen karsintojen kolmeen perättäiseen tappioon Tanskaa, Sloveniaa ja Kazakstania vastaan. Kaksi viimeistä karsintamatsia marraskuussa Suomi sitten voitti Pohjois-Irlantia ja San Marinoa vastaan.

Wales parempi paperilla

Wales oli pitkään samassa asemassa kuin Suomi. Pieni futismaa, jolla oli muutama kirkas tähti, mutta arvokisoihin saakka se ei koskaan päässyt. Suomella oli Litmanen ja Hyypiä, Walesilla Giggs. Walesin nousu alkoi Ranskan EM-kisoista 2016, joissa se pelasi aina semifinaaleihin ja pronssimatsin voittajaksi asti. Joukkueen taso oli noussut ja tähtipelaaja Gareth Bale sai maajoukkueessa itsestään ja joukkueestaan enemmän irti.
Wales on pysynyt pronssimitalinsa jälkeen ainakin kärkipään tuntumassa. Se oli mukana viime MM-kisoissakin, vaikka menetystä ei siellä tullutkaan.

Paperilla Wales on toki kovempi kuin Suomi. Joukkue on täynnä Englannin kahden korkeimman sarjatason kovia pelaajia. Suuria tähtiä ei enää Balen lopettamisen jälkeen ole tullut, mutta joukkueen paremmista pelaajista voi mainita vaikka Nottinghamin Neco Williamsin ja Tottenhamin Ben Daviesin.

Jos Suomi saa kaadettua Walesin Cardiffissa, niin sitten Helsingin Olympiastadionille tulee tiistaina 26.3. mitä luultavimmin Puola.
Puola mokasi oman alkukarsintansa. Se lähti suosikkina peleihin, mutta jäi kolmoseksi Albanian ja Tsekin jälkeen. Puolan suurin epäonnistuminen oli se, kun se meni häviämään vieraissa lilliputtimaa Moldovalle 2-3 ja sitten vielä kotikentällään Puola pelasi samaisen Moldovan kanssa tasan 1-1. Puola ei ole ollut parhaimmillaan.

Noin kerran viidestä kisoihin

Robert Lewandowski on edelleen Puolan ykköspelaaja. Vaikka Lewa onkin selvästi vielä kovassa kunnossa, niin 35 ikävuotta tarkoittaa sitä, että ei hän kovin kauan enää ole mukana.
Kyllä Puolakin on paperilla Suomea edellä, mutta ei se enää ole sellainen joukkue, jossa useampi avainpelaajista olisi Euroopan suursarjoissa runkopelaajia. Frankowski on Ligue 1:n Lensin avauksen pelaaja, mutta esimerkiksi AS Roman Zalewskikin on penkkipelaaja.

Suomen kerroin jatkoon menolle Walesia vastaan on noin 2.60, ja jos Suomi menee jatkoon, niin kotikentällä Puolaa vastaan kerroin voisi olla 2.00. Eli Suomen kerroin EM-kisoihin olisi noin 5.20, ja tästä voi arvella todennäköisyydeksi hieman alle 20 prosenttia.