Jääkiekon naisten MM-kisat 2023

Jääkiekon naisten MM-kisat 2023
Jääkiekon naisten MM-kisat 2023 pelataan Kanadassa 5.-16.4.2023. Miten pärjäävät omat Naisleijonamme? Katso joukkueet, otteluohjelma, lohkot ja kertoimet turnaukseen kisaoppaastamme!Naisleijonien turnaus päättyi pettymykseen, USAlle kultaa


Suomen turnaus naisten jääkiekon MM-kisoissa päättyi viime kisojen tavoin puolivälierään. Edellisissä kisoissa oli ensimmäinen kerta, kun Naisleijonat jää mitalipelien ulkopuolelle ja nyt niin kävi siis toista kertaa peräkkäin. Tshekki oli puolivälierässä parempi maalein 2-1.

Suomen kisat jatkuivat sijoitusotteluissa, joissa ratkottiin 5.-8.-sijat. Näissä Naisleijonat kaatoi Saksan ja Ruotsin ja oli kisojen viides.

Ruotsi laittoi puolivälierässä Kanadan tiukoille ja oli lähellä sensaatiota, mutta hävisi lopulta jatkoajalla 3-2. Finaaliin etenivät Kanada ja Yhdysvallat, joista USA veti pidemmän korren ja voitti MM-kultaa!

Kisoissa nähtiin joitakin erikoisia käänteitä. Muun muassa vuonna 1994 tehty naisten MM-kiekon nopeimman maalin ennätys rikottiin, kun Ruotsin 16-vuotias Hilda Svensson teki maalin Saksaa vastaan 10 sekunnissa – ja heti seuraavana päivänä ennätys rikottiin uudestaan, kun Yhdysvaltojen Abbey Murphy onnistui maalinteossa Sveitsiä vastaan 7 sekunnissa.

Suomi teki MM-historian nopeimmat kaksi peräkkäistä maalia. Unkaria vastaan kaksi maalia syntyi kuuden sekunnin sisään.Jääkiekon naisten MM 2023


Naisten jääkiekon MM-kisat 2023 pelataan Kanadan Bramptonissa 5.-16. huhtikuuta 2023.

Naisleijonien alku oli hyvä, koska Suomi aloitti kisat tyylillä rökittäen Ranskan peräti 14-1. Naisleijonat oli tähän peliin kuitenkin massiivinen suosikki, eikä tasomittaria voida pitää kummoisenakaan. Ainakin maalintekovoimaa löytyy! Seuraavan ottelun Suomi hoiti maltillisemmin Saksaa vastaan maalein 3-0. Naisleijonat selvitti itsensä lopulta B-lohkon voitoon ilman yhtäkään tappioita kukistaessaan viimeisessä alkusarjan ottelussa Unkarin 5-0.

Suomi hakee parannusta katastrofaalisiin viime kisoihin. Joukkueen sisällä oli kuohuntaa, ja huonon joukkuehengen katsotaan olevan syy mahalaskuun. Suomi jäi tuolloin ulos mitalipeleistä ensi kertaa ikinä ja tämän jälkeen kahdessa sijoitusottelussaan voitti Unkarin vasta jatkoajalla ja Japanille hävisi voittolaukauskilpailussa! Tämä tarkoittaa samalla sitä, että 2023 kisoissa Naisleijonat pelaa huonompien maiden B-lohkossa, josta vain kolme joukkuetta etenee jatkoon, kun A-lohkosta kaikki viisi ovat jatkossa.

Hallitsevana mestarina turnaukseen lähti Kanada, joka voitti finaalissa USAn.

🔗 Naisten MM 2023: Voittajakertoimet
🔗 Naisten MM 2023: Viralliset kotisivut (IIHF.com)

Jääkiekon naisten MM 2023: Suomen Naisleijonat


Suomen Naisleijonat ovat yleensä kuuluneet naisten jääkiekon MM-kisoissa potentiaalisiin mitalisuosikkeihin, mutta nyt joukkue hakee hieman uutta vauhtia B-lohkosta. Katsotaan, miten tilanne on kehittynyt sitten viime turnauksen.

Katso alta koko Suomen joukkue, joka julkaistiin maaliskuussa.

Maalivahdit:
Sanni Ahola (St. Cloud State Univ.)
Emilia Kyrkkö (Team Kuortane)
Anni Keisala (HV71 Jönköping)

Puolustajat:
Sini Karjalainen (Univ. of Vermont)
Rosa Lindstedt (Brynäs IF)
Jenni Hiirikoski (Luleå)
Sanni Rantala (KalPa)
Nelli Laitinen (Univ. Of Minnesota)
Krista Parkkonen (Univ. of Vermont)
Aino Karppinen (AIK)
Ronja Savolainen (Luleå)
Hyökkääjät:
Sanni Vanhanen (HIFK)
Oona Havana (Kärpät)
Petra Nieminen (Luleå)
Emmi Rakkolainen (Kiekko-Espoo)
Anna-Kaisa Antti-Roiko (Kärpät)
Viivi Vainikka (Luleå)
Kiira Yrjänen (HV71 Jönköping)
Anni Montonen (Kiekko-Espoo)
Jenniina Nylund (St. Cloud State Univ.)
Emilia Vesa (HIFK)
Sofianna Sundelin (Team Kuortane)
Noora Tulus (Luleå)
Julia Liikala (HIFK)Jääkiekon naisten MM 2023: Suomen ottelut


Ke 5.4. kello 18.00: Ranska - Suomi 14-1
Pe 7.4. kello 22.00: Suomi - Saksa 3-0
Su 9.4. kello 18.00: Suomi - Ruotsi 4-2
Ma 10.4. kello 18.00: Unkari - Suomi

🔗 Katso koko otteluohjelma

Naisten jääkiekon MM-kisat: Vedonlyönti


Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue on ollut jo lähes kolmen vuosikymmenen ajan kiistatta maailman kolmanneksi paras joukkue Kanadan ja USA:n perässä. Naisten MM-kisoissa vuonna 2019 Suomi otti yhden stepin eteenpäin nappaamalla kotikisoissa MM-hopeaa, ja olihan Suomi tuossa ottelussa hetken jopa maailmanmestari... Puolestaan 2022 turnauksessa Suomi alisuoritti rajusti ja putosi B-lohkoon.

Naisleijonien kiinnostava tilanne on kasvattanut jatkuvasti naisten Leijona-kiekon suosiota sekä liikevaihtoa vedonlyönnin parissa. Vedonlyonti.com ottaa tämän luonnollisesti huomioon koko kisojen ajan!

Jääkiekon naisten MM 2023: Vihjeet


VB julkaiseekin jälleen tänä keväänä runsaasti vihjeitä varsinkin Suomen peleihin, mutta myös muihin kiinnostaviin huippuotteluihin kisojen parista.

Naisten jääkiekon MM 2023: Kertoimet


Aivan kaikki vedonlyöntisivustot eivät valitettavasti tarjoa kertoimia lainkaan naisten MM-kisoihin, mutta hyvin varustelluilta bookereilta ne löytyvät. Ottelukohtaisten pitkävetojen lisäksi voit asettaa myös voittajavedon siitä, minkä maan kiekkoilijat kruunataan kuningattaraksi kisojen päätteeksi.Naisten jääkiekon MM 2023: Joukkueet & lohkot


Naisten MM-kisoissa pelaa 10 joukkuetta kahdessa viiden joukkueen lohkossa. Suomi putosi B-lohkoon, josta etenee jatkoon vain kolme joukkuetta, kun taas A-lohkosta kaikki viisi maata etenevät jatkoon.

Tanska putosi viime kisojen jälkeen alemmalle sarjatasolle, ja sen paikan otti Ranska, joka pelaa Suomen kanssa samassa lohkossa.
Naisten jääkiekon MM 2023: Televisionti


Jääkiekon naisten MM-kisat ovat tulleet vuosia televisiosta YLEn kanavilta, mutta kuten lähes kaikki muukin Leijona-kiekko, niin myös naisten pelit näkyvät jatkossa Discoveryllä. Kaikki Naisleijonien ottelut tullaan näkemään turnauksen aikana TV5-kanavalla ja muut ottelut Discovery+-palvelussa.

Jääkiekon naisten MM 2023: Otteluohjelma


Kisat alkavat keskiviikkona 5. huhtikuuta ja päättyvät finaaliin sunnuntaina 16. huhtikuuta. Katso alta täydellinen otteluohjelma.

Alkulohkot


A-lohko


Ke 5.4.
22.00: USA - Japani

To 6.4.
1.00: Kanada - Sveitsi
22.00: Japani - Tshekki

Pe 7.4.
18.00: Sveitsi - USA

La 8.4.
2.00: Tshekki - Kanada

Su 9.4.
2.00: Japani - Kanada
22.00: USA - Tshekki

Ma 10.4.
22.00: Sveitsi - Japani

Ti 11.4.
2.00: Kanada - USA

Ke 12.4.
2.00: Tshekki - Sveitsi

B-lohko


Ke 5.4.
18.00: Ranska - Suomi

To 6.4.
18.00: Saksa - Ruotsi

Pe 7.4.
2.00: Ranska - Unkari
22.00: Suomi - Saksa

La 8.4.
18.00: Ruotsi - Unkari

Su 9.4.
18.00: Suomi - Ruotsi

Ma 10.4.
2.00: Saksa - Ranska
18.00: Unkari - Suomi

Ti 11.4.
18.00: Unkari - Saksa
22.00: Ruotsi - RanskaPudotuspelit


Pudotuspelit pelataan heti alkusarjan perään. Päivitämme tähän, kun pudotuspelien joukkueet, kaavio ja ohjelma ovat tiedossa.