EHT 2022-23

Euro Hockey Tour eli EHT 2022-23 jatkuu Carlson Hockey Games -turnauksella Tshekissä. Katso VL:n kisaoppaasta kaikki turnauskiertueeseen, mukaan lukien televisiointi & live stream, joukkueet ja pelipaikat!Suomen seuraava ottelu
Euro Hockey Tour käynnissä Tshekissä


Euro Hockey Touria eli EHT:ta pelataan jälleen toukokuussa, torstaista sunnuntaihin 4.-7.5. Kyseessä on Tshekin EHT-turnaus eli Carlson Hockey Games, joka on viimeinen kenraaliharjoitus ennen kevään MM-kisoja!

Ensimmäisessä ottelussa Suomi voitti Tshekin jatkoajalla 3-2. Seuraavan kerran Leijonat pelaa Sveitsiä vastaan lauantaina.🔗 Suomen Leijonien kokoonpano Tshekin EHT-turnauksessa
🔗 Otteluohjelma

EHT piristää jääkiekkokautta neljä kertaa vuodessa


Euro Hockey Tour eli EHT on vuosittainen kausimuotoinen turnauskiertue Suomen, Ruotsin, Tshekin ja Sveitsin A-maajoukkueille. Aiemmin mukana oli myös Venäjä, mutta se suljettiin sarjasta aloitettuaan Ukrainan sodan keväällä 2022. Tilalle tuli Sveitsi kaksivuotisella sopimuksella.

Vuonna 1996 aloitettu EHT tuo yhden lisäelementin jääkiekkofanin kauteen, mutta se on myös tärkeä osa joukkueen mudoostamisprosessissa arvokisoja ajatellen. Kausi 2022-23 on kausimuotoisen turnauskiertueen 27. kausi ja koostuu jälleen neljästä pienemmästä turnauksesta.

Tuttuun tapaan kausi alkoi Suomesta, jossa pelattiin Karjala-turnaus 10.-13. marraskuuta. Pelit pelattiin tällä kertaa Turussa, Gatorade Centerissä.

EHT 2022-23: Joukkueet & turnaukset


Euro Hockey Tour 2022-23 koostuu neljästä miniturnauksesta, joista kukin osallistujamaa isännöi yhden. Tällä kertaa mukana ei näillä näkymin ole vierailevia tähtiä, kuten viime vuonna Kanada Channel One Cupissa.

EHT Tourin turnaukset pelataan yksinkertaisimmassa mahdollisessa muodossa yksinkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue kohtaa toisensa kerran ja tästä muodostetaan sarjataulukko.EHT 2022-23: Suomen Leijonat Tshekin turnauksessa


Suomi on neljän joukkueen Euro Hockey Tourissa luonnollisesti kestomenestyjä. Mitaleja sillä on enemmän kuin yhdelläkään muulla maalla, yhteensä 24. Kultia näistä on 9, tosin edelliseen kymmeneen kauteen Leijonat on voittanut EHT-mestaruuden "vain" kahdesti.

EHT-joukkueiden vahvuus vaihtelee sesongin mukaan. Erityisesti MM-kisojen alla pyritään usein lähtemään Euro Hockey Tour -peleihin iskukykyisellä miehistöllä, koska tavoitteena on myös valmistautua MM-kisoihin.

Leijona-miehistö toukokuun Tshekin-turnaukseen julkaistiin huhtikuun lopussa. Alta voit tutustua rosteriin. Mukana on useita ensikertalaisia, muun muassa vahvistuksia Euroopan eri sarjojen, kuten Sveitsin National Leaguen finaaleista.

Maalivahdit:
HELJANKO Christian
LARMI Emil
OLKINUORA Jussi

Puolustajat:
FRIMAN Niklas
KEMILÄINEN Valtteri
KOIVISTO Miika
LEHTONEN Mikko
LINDBOHM Petteri
MATINPALO Nikolas
MÄÄTTÄ Olli
OHTAMAA Atte
POKKA Ville
RIIKOLA Juuso
SEPPÄLÄ Mikael
Hyökkääjät:
ANTTILA Marko
ARMIA Joel
BJÖRNINEN Hannes
GRANLUND Markus
HARTIKAINEN Teemu
KAPANEN Kasperi
LAINE Patrik
LAMMIKKO Juho
MANNINEN Sakari
MERELÄ Waltteri
OKSANEN Ahti
PAKARINEN Iiro
PESONEN Harri
RAJALA Toni
RUOHOMAA Mikael
SALLINEN Jere
SUOMELA AnttiEuro Hockey Tour 2022-23: Otteluohjelma


Kaikki joukkueet pelaavat turnauksessa kolme ottelua. Carlson Hockey Gamesin ohjelman näet tästä.

To 4.5.
19.20: Suomi - Tshekki
20.00: Ruotsi - Sveitsi

La 6.5.
13.00: Sveitsi - Suomi
17.00: Tshekki - Ruotsi

Su 7.5.
13.00: Ruotsi - Suomi
17.00: Tshekki - Sveitsi

Euro Hockey Tour Vedonlyönti


VL tarjoaa EHT vihjeet jokaiselle kierrokselle. Löydät kaikki VL:n vihjeet Veikkausvihjeet-sivultamme ja kaikki EHT-vihjeet myös alapuolelta kätevästi.


EHT 2022-23: Televisiointi


Leijonien kaikki ottelut televisioidaan nykyään TV5:lla sekä Discovery+-palvelussa. Suomen jääkiekkoliiton ja Discovery Finlandin välinen sopimus on voimassa aina vuoteen 2026 saakka.
EHT 2022-23