Huuhkajien sijoitus FIFA-rankingissa jatkaa nousuaan - Kärjessä Belgia

Huuhkajien sijoitus FIFA-rankingissa jatkaa nousuaan - Kärjessä Belgia
EM-karsintojen viimeiset neljä ottelua tappioitta pelannut Suomen jalkapallomaajoukkue nousi FIFA-rankingissa kahdeksan sijaa. Kärkeen nousi Belgia, ohi Saksan ja Argenttiinan.
Suomi löytyy tuoreimmasta FIFA-rankingista nyt sijalta 56, noustuaan kahdeksan pykälää. Suomi voitti EM-karsintojen neljässä viimeisessä ottelussa Kreikan ja Färsaaret, sekä pelasi tasapelit Pohjois-Irlannin ja Romanian kanssa. Heikoimmillaan Suomen sijoitus on ollut vuonna 2012, jolloin Mixu Paatelaisen alaisuudessa pelannut Huuhkaja-lauma löytyi rankingin sijalta 96.

Kolmessa vuodessa 40 pykälää nousseella Suomella on vielä matkaa parhaimpaan ranking-noteeraukseensa, joka on Roy Hodgsonin ajoilta, jolloin Suomi oli parhaimmillaan sijalla 33.

Pohjoismaista Islanti on sijalla 31, Tanska 35:s, Ruotsi 45:s, Norja 46:s ja Färsaaret 89:s.

Rankingin kärkeen nousi Belgia, joka jyräsi karsinnoista vakuuttavasti EM-kisoihin. Belgia voitti 10 EM-karsintaottelustaan seitsemän, pelasi kahdesti tasan ja hävisi vain kerran, maalieron ollessa +19. Kärjen kovimpiin nousijoihin kuuluivat Chile ja Uruguay. Chile nousi viisi sijaa ja löytyy nyt sijalta viisi. Uruguay puolestaan kohensi sijoitustaan kahdeksalla pykälällä, nousten lähelle kärkikymmenikköä. Ryminällä Top20:een jyräsi Turkki, joka paranteli sijoitustaan peräti 19 sijaa. Listan kovin nousija oli kuitenkin Tshad, joka nousi peräti 39 pykälää, mutta maa löytyy silti vasta sijalta 136. Listan jaetulta viimeiseltä sijalta löytyvät Bahama-saaret, sekä Djibouti.

Huuhkajien sijoitus FIFA-rankingissa jatkaa nousuaan - Kärjessä Belgia