Jalkapallon MM-kisat 2026

Jalkapallon MM-kisat pelataan Kanadassa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa kesä- ja heinäkuussa 2026. Turnaus huipentuu 19. heinäkuuta pelattavaan MM-finaaliin. Tutustu jo nyt turnaukseen VL:n kisasivuilla!


Jalkapallon MM 2026 pelataan Pohjois-Amerikassa


Seuraavat jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut 2026 pelataan Pohjois-Amerikassa kolmen järjestäjamaan kesken Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Kanadassa kesällä 2026. Ensi kertaa mukana on peräti 48 joukkuetta, kun tähän asti niitä on ollut 32. Laajentamisesta päätettiin jo alkuvuodesta 2017.

Kisat jaettiin alunperin kolmen maan kesken niin, että Yhdysvalloissa kisaisäntinä toimii 11 kaupunkia (New York, Philadelphia, Boston, Atlanta, Miami, Houston, Dallas, Kansas City, Seattle, San Francisco, Los Angeles), Meksikossa kolme (Mexico City, Guadalajara, Monterrey) ja Kanadassa kaksi (Toronto, Vancouver).

Ihan täysin niin aikataulu kuin lopulliset kisapaikatkaan eivät kuitenkaan vielä ole edes tiedossa, sillä Los Angelesin SoFi Stadium ei tällä hetkellä täytä vaatimuksia kentän leveyden osalta. Myös MM-otteluiden tulonjaosta on ollut erimielisyyksiä Fifan ja stadionin omistavan Kroenken perheen välillä.

Monimutkaiset maanosien jalkapalloliittojen järjestämät karsinnat ja niiden väliset jatkokarsinnat alkoivat syyskuussa 2023. Karsintoja pelataan aina maaliskuuhun 2026 asti.Hallitseva mestari Argentiina


Edelliset kisat Qatarissa joulukuussa 2022 päättyivät Argentiinan maailmanmestaruuteen. Ennen kaikkea tämä voitto pelattiin viimeiset MM-kisansa pelanneelle Lionel Messille, joka on nyt voittanut kaiken. Jälleen 35-vuotiaana hän kuului joukkueensa selvästi parhaisiin pelaajiin.

MM-finaali oli yksi kaikkien aikojen hienoimmista. Argentiinan kahden maalin johto suli minuuteissa, kun Messin PSG:n joukkuekaveri Kylian Mbappé tykitti kaksi maalia verkkoon parin minuutin sisällä, ensin pilkulta ja sitten pelitilanteesta. Jatkoajalla Argentiina pääsi jälleen kiinni voitonsyrjään, vain menettääkseen johdon jälleen Mbappén pilkkumaalin takia. Lopulta rankkarikisassa Argentiina oli kuitenkin parempi.

Peli oli hieno myös sukupolvien kenties parhaiden pelaajien viestikapulan vaihtona: Mbappélla on ilman muuta ainekset tulla sukupolvensa Messiksi, mutta tällä kertaa hänen roolinsa oli antaa estradi vanhemmalle kollegalleen, vaikka latoikin pelissä peräti neljä maalia, joista kolme pilkulta.

Jalkapallon MM-kisat 2026
Argentiina voitti uskomattoman MM-trillerin finaalissa. Kuva: Abaca Press / Alamy Stock Photo

Jalkapallon MM 2026: Karsinnat


Karsinnat vuoden 2026 MM-turnaukseen potkaistiin käyntiin Etelä-Amerikassa syyskuussa 2023. Maanosan jalkapalloliitto CONMEBOL on myös yksi uuden kisaformaatin suurimmista hyötyjistä, sillä kymmenestä karsintoihin osallistuvasta maasta peräti kuusi parasta pääsee suoraan kisoihin ja vielä seitsemäskin jatkokarsintoihin.

Euroopan ja Huuhkajien osalta karsinnat alkavat vasta maaliskuussa 2025. Lohkovaihe ja jatkokarsinta pelataan läpi vuodessa, joten kaikki Euroopan kisajoukkueet ovat selvillä maaliskuun lopulla 2026.

Eniten kisapaikkoja on tuttuun tapaan jaossa Euroopassa, josta kisoihin menee nykyisin kuusitoista karsintojen parasta joukkuetta. Suomen maajoukkueen Huuhkajien lisäksi mukana karsinnoissa on 54 eurooppalaismaata, jote vajaa kolmannes joukkueista jatkaa karsinnoista kisoihin.

Afrikalla on tulevissa kisoissa 9 paikkaa, Aasialla 8, Pohjois- ja Väli-Amerikalla Etelä-Amerikan tapaan 6 ja Oseanialla 2 paikkaa. Jäljelle jäävät kaksi paikkaa täytetään kansainvälisen jatkokarsinnan perusteella.Jalkapallon MM 2026 Vedonlyönti


Jalkapallon MM-kisat on maailmanlaajuisesti valtava kilpailu niin penkkiurheilijan kuin vedonlyöjänkin näkökulmasta ja kerää hurjan pelivaihdon myös Suomessa. VL huomioi huipputapahtuman ja tarjoaa perusteellisen paketin MM-kisojen vedonlyöntiin. Kisojen aikaan tarjolla on päivittäiset MM-vihjeet ja paljon erilaisia tarjouksia, joiden avulla teet vedonlyönnistä mukavampaa ja tuottavampaa.

🏆 Jalkapallon MM 2026 kertoimet


Jalkapallon maailmanmestarista 2026 voi lyödä vetoa jo vuosia ennen kisoja ja tietenkin turnauksen aikana. Näet tämänhetkiset voittajakertoimet kirjoitushetkellä lokakuussa 2023 alta.Jalkapallon MM 2026 Vihjeet


Kun jalkapallon MM-kisat käynnistyvät, tarjoamme veikkausvihjeet ja pitkävetovihjeet kaikkiin keskeisiin MM-otteluihin. Kun MM-kisoihin liittyviä vihjeitä julkaistaan, löydät ne suoraan alta.


Jalkapallon MM-kisat: Tarjoukset & bonukset ❇️


Vedonlyöntisivustot haluavat ottaa kaiken ilon irti jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen kaltaisesta suurtapahtumasta ja tarjoavat siksi valtavat määrät erilaisia tarjouksia jalkapallon MM-kisoihin. Hyödyntämällä tarjouksia voit saada rahanarvoisia etuja vedonlyöntiin tai voittaa mukavia tuotepalkintoja.

Kannattaa huomioida myös bookereiden uusien pelaajien tarjoukset, joilla saat selkeää etua vedonlyöntiin ilmaisen pelirahan muodossa. Kaikki vedonlyöntibonukset löydät tästä.Jalkapallon MM 2026: Joukkueet & lohkot 👥


Kisoihin ei loppuvuodesta 2023 ole luonnollisesti vielä varmistanut paikkaansa muut kuin turnauksen isäntämaat Kanada, Meksiko ja Yhdysvallat. Seuraamme tilannetta ja päivitämme tätä sivua sitä mukaa, kun joukkueita karsinnoista lopputurnaukseen pääsee.

Vuoden 2026 MM-turnaus on historiallinen joukkuemääränsä suhteen, mikä vaikuttaa myös pelisysteemiin. Joukkueet jaetaan tuttuun tapaan neljän maan alkulohkoihin, joita on edellisen kahdeksan sijaan kaksitoista kappaletta.

Jokaisen lohkon kahden parhaan joukkueen lisäksi myös kahdeksan parasta lohkokolmosta pääsee jatkoon. Lohkossa jokaiselle maalle tulee siis edelleen kolme matsia ja yhteensä turnauksen neljä parasta maata pelaa kahdeksan ottelua entisen seitsemän sijaan. Kaikkiaan turnauksessa pelataan 104 ottelua.

Jalkapallon MM 2026: Televisiointi 📺


Vuoden 2022 Qatarin MM-kisojen tapaan 2026 MM-turnaus nähdään Suomessa sekä Yle:n että MTV:n kanavilla. Tällä kertaa vieläpä niin, että kumpikin toimija omaa oikeudet tasan puoliin MM-kisojen otteluista.

Yle ja MTV ovat jälleen sopineet lähettävänsä ottelut ilmaisilla TV-kanavilla. Lisäksi matseja nähdään yhtiöiden suoratoistopalveluissa MTV Katsomossa ja Yle Areenassa. Kaikki ottelut ovat lisäksi jälkikäteen katsottavissa MTV Katsomossa ja Yle Areenassa.

Näidenkin kisojen jokainen ottelu nähdään suorana ja suomeksi selostettuna ilmaiskanavilla!

Jalkapallon MM 2026: Otteluohjelma & tulokset


Kisojen otteluohjelma julkaistaan vasta lähempänä kisojen alkua. Tällä hetkellä edes turnauksen tarkkaa alkamisajankohtaa kesäkuussa 2026 ei vielä ole selvillä. Ainoa varma asia on MM-kisojen 2026 finaali, joka pelataan paikallista aikaa heinäkuun 19. päivä 2026.

Alta voit verestää muistoja katsomalla vuoden 2022 Qatarin MM-turnauksen otteluohjelman ja tulokset.💡Usein kysytyt kysymykset / FAQ


+1. Milloin on jalkapallon MM-kisat 2026?

Jalkapallon MM-kisat pelataan kesä-heinäkuussa vuonna 2026. Lopullinen alkamisajankohta ja turnausohjelma on vielä vahvistamatta.

+2. Missä jalkapallon MM-kisat pelataan?

Kisat pelataan Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa. Pohjois-Amerikan yhteiskisat voittivat äänestyksessä Marokon selvin lukemin.

+3. Pelaako Suomi MM-kisoissa?

Suomi aloittaa karsimaan kisapaikasta Euroopan karsinnoissa keväällä 2025. Karsinnat kestävät noin vuoden, joten viimeistään vuoden 2026 alkupuolella tiedetään pelaako Huuhkajat vuoden 2026 MM-turnauksessa.

+4. Mistä näkee jalkapallon MM-kisat?

Suomessa MM-kisat näkee Yleisradion sekä MTV:n kanavilta. Yle ja MTV jakavat kisat ja näyttävät kaikki turnauksen ottelun suorana kanavillaan sekä suoratoistopalvelu Areenassa sekä MTV Katsomossa.

+5. Miten lyödä vetoa MM-kisoista?

Vedonlyöntisivustoille MM-kisat ovat urheiluvuoden kohokohta. Me olemme listanneet sivullemme kaikki laadukkaat sivustot, joilla voit lyödä vetoa MM-kisoista turvallisesti ja hyvillä kertoimilla.

+6. Mistä löydän lisätietoa kisoista?

VL:n kattavien kisasivujen lisäksi löydät infoa esimerkiksi FIFAn virallisilta kisasivuilta.

Jalkapallon MM-kisat 2026