Jalkapallon MM-kisat 2026

Jalkapallon MM-kisat pelataan Kanadassa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa 8. kesäkuuta - 3. heinäkuuta 2026. Tutustu jo nyt turnaukseen VL:n kisasivuilla!


Jalkapallon MM 2026 pelataan Pohjois-Amerikassa


Seuraavat jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut 2026 pelataan Pohjois-Amerikassa kolmen järjestäjamaan kesken Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Kanadassa 8. kesäkuuta - 3. heinäkuuta 2026.

Ensi kertaa mukana on peräti 48 joukkuetta, kun tähän asti niitä on ollut 32. Laajentamisesta päätettiin jo alkuvuodesta 2017.

Monimutkaiset maanosien jalkapalloliittojen järjestämät karsinnat ja niiden väliset jatkokarsinnat alkoivat syyskuussa 2023. Karsintoja pelataan aina maaliskuuhun 2026 asti.

Edelliset kisat Qatarissa joulukuussa 2022 päättyivät Argentiinan maailmanmestaruuteen. Ennen kaikkea tämä voitto pelattiin viimeiset MM-kisansa pelanneelle Lionel Messille, joka on nyt voittanut kaiken. Jälleen 35-vuotiaana hän kuului joukkueensa selvästi parhaisiin pelaajiin.

MM-finaali oli yksi kaikkien aikojen hienoimmista. Argentiinan kahden maalin johto suli minuuteissa, kun Messin PSG:n joukkuekaveri Kylian Mbappé tykitti kaksi maalia verkkoon parin minuutin sisällä, ensin pilkulta ja sitten pelitilanteesta. Jatkoajalla Argentiina pääsi jälleen kiinni voitonsyrjään, vain menettääkseen johdon jälleen Mbappén pilkkumaalin takia. Lopulta rankkarikisassa Argentiina oli kuitenkin parempi.

Peli oli hieno myös sukupolvien kenties parhaiden pelaajien viestikapulan vaihtona: Mbappélla on ilman muuta ainekset tulla sukupolvensa Messiksi, mutta tällä kertaa hänen roolinsa oli antaa estradi vanhemmalle kollegalleen, vaikka latoikin pelissä peräti neljä maalia, joista kolme pilkulta.

Jalkapallon MM-kisat 2026
Argentiina voitti uskomattoman MM-trillerin finaalissa. Kuva: Abaca Press / Alamy Stock Photo

🔗 Jalkapallon MM 2026: Voittajakertoimet

Jalkapallon MM 2026: Karsinnat


Vedonlyonti.com seuraa jalkapallon MM-karsintoja tiiviisti erityisesti, kun vuorossa ovat Euroopan karsinnat. Päivitämme tälle sivulle myöhemmin lisää tietoa.

Jalkapallon MM 2026 Vedonlyönti


Jalkapallon MM-kisat on maailmanlaajuisesti valtava kilpailu niin penkkiurheilijan kuin vedonlyöjän näkökulmasta ja kerää hurjan pelivaihdon myös Suomessa. VL huomioi huipputapahtuman ja tarjoaa perusteellisen paketin MM-kisojen vedonlyöntiin. Kisojen aikaan tarjolla on päivittäiset MM-vihjeet ja paljon erilaisia tarjouksia, joiden avulla teet vedonlyönnistä mukavampaa ja tuottavampaa.

🏆 Jalkapallon MM 2026 kertoimet


Jalkapallon maailmanmestarista 2026 voi lyödä vetoa jo vuosia ennen kisoja ja tietenkin turnaukset aikana. Näet tämänhetkiset voittajakertoimet kirjoitushetkellä syyskuussa 2023 alta.Jalkapallon MM 2026 Vihjeet


Kun jalkapallon MM-kisat käynnistyvät, tarjoamme veikkausvihjeet ja pitkävetovihjeet kaikkiin keskeisiin MM-otteluihin. Kun MM-kisoihin liittyviä vihjeitä julkaistaan, löydät ne suoraan alta.


Jalkapallon MM-kisat: Tarjoukset & bonukset ❇️


Vedonlyöntisivustot haluavat ottaa kaiken ilon irti jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen kaltaisesta suurtapahtumasta ja tarjoavat siksi valtavat määrät erilaisia tarjouksia jalkapallon MM-kisoihin. Hyödyntämällä tarjouksia voit saada rahanarvoisia etuja vedonlyöntiin tai voittaa mukavia tuotepalkintoja.

Kannattaa huomioida myös bookereiden uusien pelaajien tarjoukset, joilla saat selkeää etua vedonlyöntiin ilmaisen pelirahan muodossa. Kaikki vedonlyöntibonukset löydät tästä.Jalkapallon MM 2022: Joukkueet & lohkot 👥


Jalkapallon MM-kisoissa pelaa 32 joukkuetta. Viimeiset joukkueet, jotka varmistivat paikkansa kisoihin kesäkuussa, olivat Wales, Australia ja Costa Rica.

Kisaisäntä Qatar pääsee kisoihin järjestäjän oikeudella – kerta on ensimmäinen, kun kisat järjestää maa, joka ei ole koskaan aiemmin esiintynyt lopputurnauksessa. Suomen Huuhkajat taisteli hienosti MM-karsinnoissa, mutta ei saavuttanut kisapaikkaa.

Lohkoarvonta suoritettiin perjantaina 1. huhtikuuta. Silloin selvisi alkusarjojen lohkot ja otteluohjelma kolmea joukkuetta lukuun ottamatta. Katso joukkueiden ja lohkojen omat alasivut, jolle päivitetään kisojen aikana myös sarjataulukkoa reaaliajassa!Jalkapallon MM 2022: Televisiointi 📺


Vuoden 2022 MM-kisat tekevät Suomessa historiaa televisioinnin osalta. Perinteisesti arvoturnaukset on Suomessa näytetty Ylen kanavilla, mutta tällä kertaa Yle sekä Suomen johtava kaupallinen tv-toimija MTV lyövät hynttyyt yhteen.

Yle ja MTV ovat sopineet yhteistyöstä, jossa osa otteluista näytetään MTV:n tv-kanavilla sekä C More -suoratoistopalvelussa. Loput otteluista näytetään Ylen kanavilla sekä suoratoistopalvelu Areenassa. Kaikki ottelut ovat lisäksi jälkikäteen katsottavissa MTV-palvelussa, C Moressa ja Yle Areenassa.

Näidenkin kisojen jokainen ottelu nähdään suorana ja suomeksi selostettuna ilmaiskanavilla!

Qatarin MM-kisoissa katsojilla on aivan uusi toiminto nähtävänä. Kisoissa on mukana aivan uutta teknologiaa, kun kamerat, sensorit ja tekoäly valvovat paitsioita. Katsojille tiukat paitsiotilanteet näytetään 3D-animaationa. Lue tästä lisää!

Jalkapallon MM 2022: Otteluohjelma & tulokset


Kisojen otteluohjelmaa on helppo lukea – ajat ovat Suomen aikaa automaattisesti, sillä Qatarissa on sama aikavyöhyke kuin Suomessa.

Ohjelman ja reaaliajassa kisojen aikana päivittyvät tulokset voit katsoa erilliseltä alasivulta.Jalkapallon MM-karsinnat 2022


Jalkapallon MM-kisojen 2022 karsinnat käynnistyivät Aasiassa jo kesäkuussa 2019. Euroopan maiden osalta MM-karsintalohkot arvottiin 7. joulukuuta 2020 ja karsinnat käynnistyvät maaliskuussa 2021.Jalkapallon MM 2018Edelliset vuoden 2018 MM-kilpailut Venäjällä päättyivät Ranskan juhliin. Les Bleus pelasi alkulohkossa yhden tasurin ja voitti kaikki muut ottelunsa, mikä tiesi kultaista päätöstä kaudelle. Finaalissa kaatui Kroatia numeroin 4-2. Se oli runsasnumeroisin finaaliottelu sitten vuoden 1958, jolloin Brasilia kaatoi sensaatiomaiset kotikisat pelanneen Ruotsin 5-2.

Himmeimmän mitalin Venäjän kisoista nappasi Belgia, joka kaatoi pronssipelissä Englannin. Kisojen maalikuningas oli Englannin Harry Kane kuudella osumallaan.

Jalkapallon MM-kisat 2026
Ranska voitti edellisten Jalkapallon MM-kisojen mestaruuden 2018. Kuva: PA Images / Alamy Stock Photo

Jalkapallon MM 2026


Seuraavat jalkapallon MM-kisat tämän vuoden turnauksen jälkeen järjestetään Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa. Kisoja haki myös Marokko, joka hävisi jo vuonna 2018 käydyn äänestyksen selkeästi. Kyseessä on vasta toinen kerta, kun kilpailu pelataan jaettuna eri järjestäjämaille.

Jalkapallon MM 2026 pelataan maanantaina 8. kesäkuuta - perjantaina 3. heinäkuuta, ja mukana on peräti 48 joukkuetta, kun tähän asti niitä on ollut 32. Euroopasta lisäyksen osuus on kolme joukkuetta.

Kisasivuston alaosiot
💡Usein kysytyt kysymykset / FAQ


+1. Milloin on jalkapallon MM-kisat?

Jalkapallon MM-kisat pelataan 21.11.-18.12.2022 Qatarissa. Poikkeuksellisesti vuoden 2022 MM-kisoja ei siis pelata kesäaikaan, johtuen muun muassa Qatarin paahtavasta kesästä.

+2. Missä jalkapallon MM-kisat pelataan?

Kisat pelataan Qatarissa. Kisoja varten rakennetaan useita uusia stadioneja, joiden lopullinen lukumäärä on kuitenkin vielä arvoitus. Qatarin kisaisännyys keräsi paljon kritiikkiä liittyen maan ihmisoikeustilanteeseen ja valintaprosessiin.

+3. Pelaako Suomi MM-kisoissa?

Suomi taisteli urhoollisesti kisapaikasta Euroopan karsintojen D-lohkossa, mutta taipui lopulta Ukrainalle vain yhden pisteen erolla.

+4. Mikä on jalkapallon MM-kisat aikaero?

Suomalaisille kisojen katsominen on aikataulullisesti helppoa, sillä vaikka ne järjestetäänkin kaukana, Qatarin aikaero Suomeen nähden on nolla tuntia eli ilmoitetut paikalliset ajat ovat myös Suomen aikoja!

+4. Mistä näkee jalkapallon MM-kisat?

Suomessa MM-kisat näkee Yleisradion kanavilta. Yle tiedotti hankkineensa oikeudet vuoden 2022 MM-kisoihin ja näyttävänsä kaikki turnauksen ottelunsa suorana kanavillaan sekä suoratoistopalvelu Areenassa. Yle hoitaa kisatuotannon yhteistyössä MTV:n kanssa.

+5. Miten lyödä vetoa MM-kisoista?

Vedonlyöntisivustoille MM-kisat ovat urheiluvuoden kohokohta. Me olemme listanneet sivullemme kaikki laadukkaat sivustot, joilla voit lyödä vetoa MM-kisoista turvallisesti ja hyvillä kertoimilla.

+6. Miksi Qatarin MM-kisoja on kritisoitu?

Jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen myöntämistä Qatarille on kritisoitu laajalti. Syitä ovat muun muassa emiirikunnan huono ihmisoikeustilanne ja siirtotyöläisten olot. Jopa tuhansia siirtotyöläisiä voi olla menehtynyt kisoja rakennettaessa.

+7. Mistä löydän lisätietoa kisoista?

VL:n kattavien kisasivujen lisäksi löydät infoa esimerkiksi FIFAn virallisilta kisasivuilta.

Jalkapallon MM-kisat 2026