US Open, Yhdysvaltain Avoimet 2022

Tenniksen US Open, eli Yhdysvaltain Avoimet pelataan jälleen 23. elokuuta-12. syyskuuta 2022. Kyseessä on jo 141. tennisturnaus. Tälläkin kertaa mukana on myös suomalaisedustusta!


Carlos Alcaraz: nuorin sitä, nuorin tätä


Carlos Alcaraz voitti miesten finaalissa Casper Ruudin 3-1, mikä merkitsee tenniksen mannerlaattojen liikkumista paikoiltaan. Alcaraz on yli puolet nuorempi kuin Roger Federer ja lähes puolet nuorempi kuin Novak Djokovic & Rafael Nadal.

Espanjalaisesta tuli nuorin miesten Grand Slam -voittaja sitten Nadalin ja Ranskan avointen 2005. US Openissa häntä varhaisemmassa uravaiheessa oli tittelin vienyt viimeksi Pete Sampras vuonna 1990.

Mikä merkittävintä, on Alcaraz nuorin rankingin ykköspelaaja koskaan sen jälkeen, kun sitä on ylläpidetty vuodesta 1973 lähtien. Lleyton Hewitt oli lähes puolitoista vuotta vanhempi noustessaan ensimmäistä kertaa ykköseksi 2001.Iga Swiatekin vuosi vetää vertoja jopa Serena Williamsin tekemisille


Iga Swiatek täydensi meneillään olevan vuoden valtavan ylivoimansa 6-2, 7-6-voitolla Ons Jabeurista US Openin finaalissa. Vasta 21-vuotiaalla puolalaisella on vuoden ajalta 57 voittoa ja vain seitsemän tappiota WTA-kiertueelta. Voittoprosentiksi muodostuu siten 89.

Swiatek on ensimmäinen kaksi Grand Slam -kisaa kalenterivuoden aikana voittanut nainen sitten Angelique Kerberin vuodelta 2016. Ranskan avointen ja US Openin tuplan onnistui tekemään viimeksi Serena Williams 2013.

Williamsista puheen ollen. Yhdysvaltalaisen uran kokonaissaavutukset ovat tietysti omaa luokkaansa lähes kaikkiin naispelaajiin verrattuna, mutta yksittäisen vuoden osalta Swiatek ei jää kauas.

Williams onnistui toki voittamaan kahtena vuonna kolme Grand Slamia. Viitenä vuonna ottelujen voittoprosentti nousi yli 90:een, mutta hän oli kuitenkin yli 20 kautta maailman absoluuttisella naishuipulla. Edes Williamsille moiset 89 prosentin luvut eivät olleet suinkaan arkipäivää.

60 miljoonan dollarin raja ylittyy


Perinteinen US Open, on yksi vuoden neljästä Grand Slam -turnauksesta. Turnaus pelataan kovilla kentillä ja palkintorahaa jaetaan yhteensä hurjat yli 60 miljoonaa dollaria. Kyseinen 60 miljoonaa ylittyy tänä vuonna ensimmäistä kertaa. US Open tennisturnaus pelattiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1881. Vuodesta 1978 turnausta on järjestetty New Yorkissa, USTA National Tennis Centerissä.

Hallitsevina mestareina vuoden 2022 turnaukseen lähtevät Daniil Medvedev ja naisissa viime vuoden suuryllättäjä Emma Raducanu.

US Open 2022 - Kovatasoinen turnaus luvassa!


Hyvin poikkeuksellisen vuoden 2020 turnauksen sekä karsintojen osalta vielä tyhjille katsomoille pelatun viime vuoden jälkeen US Open palaa vuonna 2022 niin sanottuun normaaliin.

Oman mausteensa turnaukseen tuo myös kilpailu miesten ATP-rankinglistan ykkössijasta. Kyseiseen titteliin on mahdollisuus useammallakin pelaajalla, kun ranking-asetelma on todella avoin. Medvedev johtaa pisteissä juuri nyt melko selvästi, mutta hän puolustaa siis viime vuoden voittopisteitään.

Naisten puolella Iga Swiatekilla on lähes tuplasti enemmän pisteitä kuin rankingissa seuraavana olevalla.

US Open - Miesten turnaus - ennakko


Miesten kaksinpelissä ei päästä ratkomaan voittajaa aivan "täydellä kokoonpanolla". Ranking-kakkonen Alexander Zverev on edelleen sivussa Ranskan avointen jalkavamman jäljiltä.

Novak Djokovicin pelaaminen on puolestaan ollut epävarmaa ties miten pitkään. Australian avoimissa hän ei saanut pelata koronarokotteisiin liittyvien asioiden takia, ja sama asia on kyseessä myös New Yorkissa pelattavan kisan suhteen.

Asetelmat ovatkin ennakkoon miesten Grand Slam -kisaksi poikkeuksellisen epävarmat. Selkeää ykkössuosikkia voittajaksi ei voi nimetä. Medvedev on toki pelannut tälläkin kaudella hyvin muttei ole aivan viime kauden loistavassa lennossa. Tänä vuonna upeat voitto-tappiolukemat tehneen Rafael Nadalin jaksamisesta kaksiviikkoisen Grand Slam -rupeaman aikana ei taas voi olla varma.

Avoimia kysymyksiä on paljon. Joko Carlos Alcarazin lento kestäisi näissä karkeloissa? Pystyisikö Stefanos Tsitsipas olemaan hyvän haastajan lisäksi jo varteenotettava mestariehdokas? Mitä tekee tänä vuonna poikkeuksellisesti tasaisen hyvin pelannut Nick Kyrgios?

Miesten kaavio:US Open - Naisten turnaus - ennakko


Naisten puolella voi taas kerran tapahtua mitä tahansa. Mukana on valtava määrä pelaajia, jotka ovat voittaneet Grand Slam -turnauksen. Useimmilla heistä määrä on tasan yksi. Vaan onpa joukossa tennisjäähyväisiään viettävä Serena Williams, jolla titteleitä on "hieman" enemmän.

Iga Swiatekin yli 30 ottelun mittainen voittoputki meni poikki Wimbledonissa, ja sen jälkeen puolalainen on palannut muun pelaajajoukon tasolle. Hänen mestaruuskertoimensa ovat toki pienimmät, mutta menestyksestä ei ole mitään takuita. Molemmissa hiljattain pelatuissa Pohjois-Amerikan Masterseissa tuli putoaminen toisissa otteluissa.

Olennaisen naisten tilanteesta kertovat tulokset kyseisistä Masterseista. Yksikään pelaaja ei yltänyt molemmissa turnauksissa puolivälierään, eli maksimimäärä, kaikkiaan 16 pelaajaa pääsi kertaalleen kahdeksan parhaan joukkoon.

Naisten kaavio:Suomalaiset US Openissa


Suomalaisväriä nähdään tänä vuonna tuttuun tapaan sekä miesten kaksinpelissä että nelinpelissä. Emil Ruusuvuori putosi kuitenkin heti avauskierroksella Jack Draperille.

Ruusuvuori pelasi US Openissa myös vuosina 2020 ja 2021. Pelit päättyivät molemmilla kerroilla toiselle kierrokselle.

Harri Heliövaaran nousu nelinpelimaailman huipun tuntumaan on ollut yksi suomalaisen urheilun hienoista tarinoista näinä koronavuosina. Heliövaara on Lloyd Glasspoolin kanssa myös US Openissa vähintään hyvä haastaja ja pääsee kisaan varsin korkealle sijoitettuna parina.

US Open 2022 - Vedonlyönti


Koska kyseessä on yksi tenniksen neljästä suuresta turnauksesta, kaikki vedonlyöntisivustot tarjoavat runsaasti pelattavaa koko kisojen ajan. Mestaruusvetojen lisäksi tarjolla on normaalien otteluvetojen lisäksi jokaiseen matsiin paljon mm. tasoituskohteita sekä erävetoja.

Vihjeet


VB.com on vahvasti mukana US Open-huumassa myös vuonna 2022. Tarjoamme runsaasti pitkävetovihjeitä 2022 US Openin tennisturnaukseen. Löydät kaikki tennisvihjeet veikkausvihjeet-sivultamme ja myös tältä sivulta.Tarjoukset ja kilpailut


Vedonlyöntisivustot julkaisevat säännöllisesti myös erilaisia rahanarvoisia tarjouksia US Openiin. Alle kerätään parhaita tarjouksia.US Open 2022 - Televisiointi


Vedonlyöntisivustot saattavat näyttää suorina lähetyksinä US Openin otteluita koko turnauksen ajan. Otteluiden katsominen on ilmaista, mutta vaatii aluksi talletuksen tekemisen pelitilille. Otteluiden katsomiseen ei kuitenkaan vaadita varojen pelaamista vedonlyönnissä. Nähdäksesi US Openin ottelut tulee sinulla siis vain olla voimassa oleva pelitili ja tehdä yksi talletus.

Voit lukea lisää tennis live stream -sivulta.
US Open, Yhdysvaltain Avoimet 2022