FA Cup 2023-24

Lue lisää Englannin legendaarisesta FA Cupista. Katso kausioppaasta FA Cup -kauden 2023-24 otteluohjelma, joukkueet ja kaikki vedonlyöntiin!FA Cup, joka tunnetaan myös markkinointinimellä Emirates FA Cup, on Englannissa pelattava cup-muotoinen turnaus, johon voi osallistua mikä tahansa Englannin jalkapalloliiton alaisista seuroista, miltä sarjatasolta tahansa. Ssamalla kyseessä on maailman vanhin jalkapalloturnaus, jota pelattiin ensimmäisen kerran jo kaudella 1871-1872. Kaudella 2023-24 englantilaisjoukkueet kilpailevat legendaarisesta kannusta jo 143. kertaa.

Keväällä 2024 pelataan FA Cup -pudotuspelit, jotka huipentuvat finaaliin toukokuun lopussa. Puolivälierät pelataan maaliskuussa, välierät huhtikuussa.

Edellisen kauden 2022-23 FA Cupin voitti Manchester City. City kohtasi finaalissa paikallisvastustajansa Manchester Unitedin, jonka kaatoi 2-1 ja sinetöi näin seitsemännen FA Cup -voittonsa.

🔗 FA Cupin viralliset kotisivut (thefa.com)
🔗 FA Cup 2023-24: Voittajakertoimet

FA Cup -vedonlyönti: Kertoimet, vihjeet & bonukset


FA Cup on Valioliigan ohella yksi suurimpia vedonlyöntikohteita brittijalkapallossa. Pitkien perinteiden turnaus kerää roimat pelivaihdot monilla sivustoilla, ja myös kaikki suomalaisten suosimat vedonlyöntisivustot tarjoavat runsaasti kohteita otteluihin.

FA Cup Vihjeet


FA Cup -kilpailu pitää sisällään valtavan määrän otteluita, koska joukkueita osallistuu niin monelta sarjatasolta. Pitkään karsintavaiheeseen ei vielä suuri yleisö reagoi, mutta loppua kohden huippuotteluihin alkaa jo löytyä kiinostusta myös Suomessa. VL tarjoaa vihjeet kaikkiin huippuotteluihin varsinkin pudotuspelien loppuvaiheessa Valioliiga-joukkueiden ollessa mukana. Esimerkiksi FA Cupin finaali on kiinnostava kärkipeli, johon sivustomme tarjoaa perinteisesti vihjeen. Katso uusimmat FA Cup -vihjeet alta tai suuntaa tutustumaan muihin monipuolisiin pitkävetovihjeisiimme!


FA Cup Kertoimet


FA Cupin yksittäisiin otteluihin löytyy kattavasti erilaisia pitkävetokertoimia, mutta kausivetojen osalta markkina on hieman hiljaisempi jo kisan erilaisen luonteen takia. Kausivetojen ykkönen eli voittajaveto tietysti löytyy! Katso kertoimet ennen kilpailun alkua alta.FA Cup tarjoukset


FA Cupia varten bookerit harvemmin räätälöivät omia tarjouksia. Tavalliset vedonlyöntibonukset kannattaa kuitenkin ilman muuta hyödyntää myös tämän cup-kisan pelejä veikatessa, niin saat rahanarvoisten etujen avulla parhaan odotusarvon betsaamiseesi! Kurkkaa alta parhaat bonukset.

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

1.Mobilebet2x10€ kierrätysvapaa ilmaisveto0xPelaa nyt
Betsamigo120% talletusbonus 120€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
3.TonyBet100% / 100€ ilmaisveto5x talletusPelaa nyt
4.Comeon!50€ ilmaisvetoEi kierrätystäPelaa nyt
5.Bethard100% bonus 100€ asti5x (T+B)Pelaa nyt


FA Cup 2022-23: Otteluohjelma


FA Cup starttaa kaudella 2022-23 jälleen elo-syyskuun taitteessa pelattavien karsintojen myötä. Suurin mielenkiinto FA Cupia kohtaan syttyy perinteisesti vasta kolmannella kierroksella ja niin sanotulla kevätkaudella, kun Valioliigajoukkueet liittyvät mukaan leikkiin.

Päivitämme tähän FA Cupin otteluohjelman vasta varsinaisen kauden ollessa käynnissä.

FA Cup 2022-23: Televisiointi & live stream


FA Cupia voi katsoa Suomessa Viaplayn kanavapakettien avulla. Elisa Viihde Viaplay Total -paketti maksaa suolaiset 39,99 € kuukaudessa, mutta sen avulla näkee urheilua valtavasti, muun muassa Valioliigan, NHL:n ja F1:n.

Toistaiseksi meillä ei ole tietoa siitä, että vedonlyöntisivustot näyttäisivät FA Cup -otteluita ilmaisina live streameinä kaudella 2022-23. Päivitämme tälle sivulle, jos tilanne muuttuu.

FA Cup: Historiaa


Kuten mainitsimme, Arsenal on FA Cupin menestynein seura. Manchester United on kuitenkin vain kahden mestaruuden päässä 12 voitollaan. Arsenal voitti ensimmäisen mestaruutensa varhain 1930.

FA Cup tulokset ovat jokseenkin linjassa Valioliigan kanssa, mutta ei aina. Valioliigassa menestyvä ja pärjäävä joukkue saattaa fokusoitua juuri valioliigaan, tai eurokentille, jolloin FA Cup jää vähemmälle huomiolle. Joukkueet saattavat peluuttaa kakkosmiehistöä ja antaa nuorille pelaajille tilaisuuksia. FA Cup ei myöskään rahallisesti ole niin suuri turnaus, mitä muut isot turnaukset. Pientä lisapanosta FA Cupiin tuo voittajalle tarjottava paikka seuraavan kauden Eurooppa-liigan. Tämä tarjoaa takaportin Euro-peleihin vaikka sijoitus omassa liigassa ei sitä tarjoaisi.

Menestyneimmät FA Cup joukkueet


JoukkueMestaruudetViimeisin mestaruus
Arsenal142020
Manchester United122016
Chelsea82018
Tottenham81991
Liverpool72006
Aston Villa71957
Newcastle United61955
Manchester City62019
Blackburn Rovers61928
Everton51995