Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Wimbledon 2023

wimbledon

Legendaarinen Wimbledonin tennisturnaus pelataan 3.-16. heinäkuuta 2023. Katso Wimbledonin otteluohjelma, televisiointi, vedonlyönti & paljon muuta!

Wimbledon päättyy Alcarazin ja Vondrousovan juhliin

Wimbledon 2023 on saatu päätökseen. Viime vuosien suuri menestyjä niin tässä turnauksessa kuin muissakin Grand Slameissa, Novak Djokovic, kohtasi Carlos Alcarazin. Tämä oli monelle erittäin odotettu finaali, koska kyseessä oli eräänlainen vallanvaihto sukupolviensa nimien välillä. Hienon viisieräisen ja lähes viisituntisen finaalin vei lopulta nimiinsä Alcaraz.

Lauantaina naisten finaalissa viime vuoden finaalissa tappion kärsinyt Tunisian Ons Jabeur joutui jälleen tyytymään kakkossijaan Tshekin jättiyllättäjän Marketa Vondrousovan viedessä ottelun 6-4, 6-4.

Wimbledon on maailman vanhin tennisturnaus

Wimbledon on maailman vanhin tennisturnaus, joka järjestetään 2023 jo 136. kertaa. Wimbledon pelataan All England Lawn Tennis and Croquet Clubilla ja on ainoa ruohoalustalla pelattava Grand Slam.

2010-luku ja vuodet sen jälkeen ovat olleet Novak Djokovicin juhlaa serbin napattua 11 edellisestä turnauksesta 7 mestaruutta. Ensi kesänä hän voi päästä tasoihin Roger Federerin kanssa, jolla voittoja on 8. Samalla hänellä on mahdollisuus tulla tasoihin perättäisten turnausvoittojen määrässä modernilla aikakaudella nykyisen viiden perättäisen voiton ennätyksen ollessa Björn Borgin ja Federerin nimissä.

Naisten kaksinpelissä kärki on leventynyt Williamsien kultavuosien jälkeen ja edellisessä kuudessa turnauksessa on kussakin nähty eri voittaja, viimeisimpänä Elena Rybakina. Eniten voittoja tilillään on Martina Navrátiloválla, jolla niitä on 9.

Palkintorahat ovat olleet viime vuosina jälleen kasvussa. 2022 kaksinpelisarjojen voittajat tienasivat 2,4 miljoonaa euroa, toiseksi tulleet 1,2 miljoonaa euroa ja kolmanneksi tulleet 0,63 miljoonaa euroa. Nelinpelien voittajat nettosivat 0,64 miljoonaa euroa ja sekanelinpelin voittajat 0,15 miljoonaa euroa. Palkintorahojen kokonaispotti on 40,35 miljoonaa puntaa.

Wimbledon 2023 Vedonlyönti: Vihjeet, kertoimet & bonukset

Wimbledon kuuluu urheilukesän kohokohtiin tenniksen ystävillä. Vedonlyonti.com ei jätä tapahtumaa huomioimatta. Kiinnitämme erityishuomiota suomalaisten otteisiin ja totta kai kiristämme tahtia sisällöissä turnauksen edetessä kohti jännittäviä ratkaisun hetkiä.

Wimbledon Vihjeet

Tarjoamme runsaasti pitkävetovihjeitä Wimbledonin tennisturnaukseen. Löydät kaikki Wimbledon-vihjeet alta. Kaikki tennisvihjeet näet tästä.

Wimbledon Bonukset

Wimbledon-vedonlyönnissä kannattaa ehdottomasti hyödyntää monipuoliset vedonlyöntibonukset, joiden avulla voi hankkia ilmaisia vetoja ja ilmaista pelirahaa. Toisinaan bookerit ilahduttavat myös yksinomaan tennikseen suunnatuilla bonuksilla, joista kerromme lisää tällä sivulla turnauksen lähestyessä.

Wimbledon 2023: Otteluohjelma & kaavio

Miesten kaksinpeli

Neljännesvälierät

Su 9.7.
15.40: A. Rublev - A. Bublik
15.40: F. Tiafoe - G. Dimitrov
16.20: R. Safiullin - D. Shapovalov
16.50: J. Sinner - D. E. Galan

Ma 10.7.
14.30: C. Eubanks - S. Tsitsipas
15.00: D. Medvedev - J. Lehecka
18.30: G. Dimitrov - H. Rune
19.30: C. Alcaraz - M. Berrettini

Wimbledon: Televisiointi & live stream

Wimbledonin televisiointioikeudet omistaa Suomessa Discovery. Otteluita on mahdollista katsoa discovery+ Sport -paketilla, jonka hinta on varsin edulliset 9,95 € kuukaudessa.

Tennistä on mahdollista katsoa myös livestreameistä.
BBC iPlayer: Voit käyttää VPN:ää ja muuttaa virtuaalista sijaintiasi Yhdistyneeksi Kuningaskunnaksi. Tämän jälkeen voit käyttää BBC iPlayer -palvelua suoratoistamaan Wimbledonin otteluita. BBC iPlayer tarjoaa kattavan kattavuuden Wimbledonista.
Tennis TV: Tennis TV on virallinen suoratoistopalvelu, joka tarjoaa tennisturnausten suoratoistoa. Voit käyttää VPN:ää ja valita sijainniksi maan, jossa Tennis TV on käytettävissä, esim. USA.
VPN - palveluksi Vedonlyonti.com suosittelee ExpressVPN:ää, johon voit liittyä alta.

Mikä on Wimbledonin 2023 kokonaispalkintoraha?

All England Club on ilmoittanut, että Wimbledonin 2023 turnauksen kokonaispalkintorahasto on £44,700,000 ($56,600,000) - ennätysmäärä turnaukselle.

Se merkitsee 11,2 prosentin kasvua viime vuoden turnaukseen verrattuna ja valtavaa 17,1 prosentin kasvua vuoden 2019 tapahtumaan verrattuna.
Alueet, joilla palkintorahaa on merkittävästi korotettu, sisältävät karsintavaiheen, jossa kokonaisvoitot ovat lähes 15 prosenttia suuremmat.

Usein kysytyt kysymykset / FAQ

1. Koska Wimbledonin tennisturnaus pelataan?

Wimbledon 2023 pelataan 3.-16. heinäkuuta.

2. Ketkä ovat Wimbledonin ennakkosuosikkeja?

Miesten kaksinpelin ylivoimainen suosikki on 2023 Novak Djokovic. Naisten puolella on tasaisempaa suosikinviitan jakaantuessa Swiatekin, Rybakinan ja Sabalenkan harteille.

3. Mistä näen Wimbledon 2023 livestream lähetyksinä?

Wimbledonin TV-oikeudet omistava Discovery näyttää pelit suoratoistopalvelu discovery+:ssa. Voit katsoa Wimbledonin otteluista suorana ja ilmaiseksi netissä myös joidenkin vedonlyöntisivustojen kautta sekä muista livestreameistä, joista kerromme lisää sivuillamme.

Uusimmat vihjeet - Tennis