Wimbledon 2022 - Tennisturnaus

Yksi tenniksen suurimmista ja legendaarisimmista turnauksista Wimbledon pelataan 27.6.-10.7.2022. Katso otteluohjelma sekä kaikki tarpeellinen tieto Wimbledonin vedonlyöntiin!


Wimbledon 2022 - viimeisimmät kuulumiset


Miesten Grand Slam -ennätysjahti muuttui taas todella kiinnostavaksi


Novak Djokovicin 3-1-voitto Nick Kyrgiosista miesten kaksinpelin loppuottelussa nosti Djokovicin 21 voitetun Grand Slam -tittelin saldoon. Taistelu kautta aikain ykköstilasta on jälleen erittäin mielenkiintoisessa tilanteessa, kun Rafael Nadalilla on yksi mestaruus enemmän.

Kesäkuussa 1986 syntynyt Nadal näytti tänä vuonna Australiassa ja Ranskassa, että hän on parhaimmillaan edelleen voittaja-ainesta. Vatsalihasvaivat vesittivät kuitenkin hänen Wimbledoninsa ennen välierää, eikä 36-vuotiaan pelaajan kohdalla ole mitään takeita jatkosta varsinkin, kun jalkavammat ovat olleet jo pitkään arkipäivää.

Vaan eipä ole Djokovicillekaan itsestäänselvyys enää yksikään Grand Slam -voitto. Vuosimallia toukokuu 1987 eli noin vuoden Nadalia nuorempi serbi on toki hallinnut Wimbledonia jo pitkään aivan täysin. Mutta onko tahti sama enää ensi vuonna, kun haastajia on huomattavasti enemmän kuin joskus aiemmin.

Kaiken lisäksi Djokovicin pääsy tämän vuoden US Openiin on koronarokotuksiin liittyvien asioiden takia enemmän kuin epävarmaa.

Djokovic ja Nadal ovat voittaneet tittelin toisensa perään edelleen hämmästyttävällä tavalla. Mutta kuinka kauan näin voi jatkua?Naisten tenniksen pakka on täysin sekaisin


Elena Rybakina käänsi naisten kaksinpelin loppuottelun edukseen. Ons Jabeur voitti avauserän, mutta kansalaisuutensa kazakstanilaiseksi muutama vuosi sitten vaihtanut Rybakina vei ottelun loppua selvästi.

Minkään sortin yllätys ei ollut se, että kyseessä oli kaksi ensikertalaista Grand Slam -finaalissa. Kun kelataan aikaa taaksepäin vuoden 2019 US Openin loppuotteluun asti, on naisten tenniksen pelaajapakka ollut sen jälkeen täysin sekaisin.

Tänä aikana on pelattu 11 Grand Slam -loppuottelua. Vain kolme pelaajaa, Ashleigh Barty, Iga Swiatek & Sofia Kenin ovat päässeet pelaamaan mestaruudesta kahdesti. Hekään eivät siis ole yltäneet ratkaisupeliin kahta kertaa useammin.

Kaiken lisäksi Barty lopetti uransa tänä vuonna. Jos Simona Halepin & Serena Williamsin voi todeta hallinneen lajia vielä jokunen vuosi sitten, Barty sen jälkeen ja Swiatek tänä vuonna, on näistä jäljellä enää Swiatek. Ja hänenkin kohdallaan on mielenkiintoista nähdä, miten putoaminen Wimbledonissa vaikuttaa jatkoon.

Rybakina totesi mestaruuden varmistumisen jälkeen, ettei olisi uskonut yltävänsä Wimbledonissa toiselle viikolle. Tulkinnasta riippuen se tarkoittaa neljättä kierrosta tai puolivälierää.

Jokseenkin kaikki tuntuu olevan tällä hetkellä mahdollista naisten tenniksessä.Finaalin porkkanat: Grand Slam -tittelit ja palkintorahat


Wimbledonissa ei jaeta ATP-pisteitä, joten niitä ei ole finaalien alla syytä tai tarpeen miettiä. Joidenkin mielestä se laskee kisan mielenkiintoa.

Miesten loppuottelussa riittää kuitenkin todella suuri määrä kiinnostavia elementtejä muutenkin. Mistä kaikesta Novak Djokovicin ja Nick Kyrgiosin välillä pelataan?

- Grand Slam-tittelit:
Rafael Nadalilla on 22 kaksinpelivoittoa, Djokovicilla 20. Kun kyseessä ovat 36- ja 35-vuotiaat pelaajat, eivät edes he vie näitä titteleitä ikuisesti varsinkaan Nadalin viime vuosien loukkaantumishistorialla. Siksi jokainen mestaruus on tässä "kuninkuustaistelussa" iso asia.

- Kyrgios ensimmäistä ja viimeistä kertaa finaalissa?
Nick Kyrgiosin lahjakkuus tennispelaajana on huippuluokkaa. Tosiasia on kuitenkin se, että hän ylsi tänä vuonna Wimbledonissa ensimmäistä kertaa Grand Slam -välierään, ja edellisestä puolivälierästäkin oli kulunut noin seitsemän ja puoli vuotta. Kukaan ei tiedä, mitä 27-vuotiaan tuittupään tulevaisuus tuo tullessaan. Finaalitilaisuus voi olla uralla ensimmäinen ja viimeinen, vaikka potentiaalia riittääkin.

- Palkintorahat:
Palkintosummat kasvoivat täksi vuodeksi noin kuudesosalla viimevuotisesta finalistien ja semifinalistien osalta. Voittaja tienaa runsaat 2,3, hävinnyt finalisti runsaat 1,2 miljoonaa euroa. Djokovicilla ei ole pikkurahasta puutetta, sillä hän on tienannut urallaan yli 156 miljoonaa. Sen sijaan Kyrgiosin kohdalla puhutaan yksittäisessä ottelussa hieman isommista asioista, sillä hänen peliansionsa ovat olleet "vain" alle kymmenen miljoonaa.Vedonlyöntivihjeet Wimbledoniin


Tarjoamme runsaasti pitkävetovihjeitä Wimbledonin tennisturnaukseen. Löydät kaikki tennisvihjeet veikkausvihjeet-sivultamme ja myös tältä sivulta.

Miesten voittajavetovihje

Naisten voittajavetovihjeWimbledon 2022 - vuoden tärkein tennisturnaus


Legendaarinen Wimbledonin tennisturnaus pelataan 27.6.-10.7.2022 All England Lawn Tennis and Croquet Clubilla. Vuoden 2022 turnaus on jo historian 135:s kerta Wimbledonin historiassa. Wimbledon on yksi koko maailman suurimmista tennisturnauksista ja yksi ATP:n Grand Slam-turnauksista.Vuoden 2020 Wimbledon jouduttiin perumaan koronapandemian vuoksi, ja viime vuonna käytössä oli yleisörajoituksia, kun katsojia otettiin enimmäkseen 50 prosenttia kapasiteetista.

Wimbledon 2022 pelataan ruohokentillä ja turnauksessa on käytössä yhteensä 19 eri kenttää. Televisioidut ottelut nähdään pääasiassa kahdella pääkentällä.

Tältä näyttää jälleen Wimbledonissa 2022!

(Credit: AFP/Getty Images - Copyright: 2011 AFP)

Televisiointi & live stream


Wimbledonin televisiointioikeudet omistaa Suomessa Eurosport. Otteluita on siten mahdollista katsoa Eurosportin maksukanavilla sekä suoratoistopalvelu Eurosport Playerissa.

Voit lukea lisäohjeet Tennis Live Stream-sivultamme. Tarvitset katseluun VPN:n, jonka avulla voit vaihtaa virtuaalisen sijaintisi. VB suosittelee ExpressVPN:ää, johon saat kauttamme loistavan eksklusiivisen tarjouksen.

Wimbledon 2022 - Tennisturnaus

Wimbledon 2022 - Kaavio


Wimbledonin ottelukaavio on jaettu kaksinpelissä kahteen osaa, ylempään ja alempaan. Kumpikin osa on jaettu neljään eri lohkoon. Lohkojen sisällä on aina 8 otteluparia ja lohkovaiheessa pelataan neljä kierrosta. Lohkojen voittajat etenevät puolivälieriin, siitä välieriin ja lopulta finaaliin.

Palkintorahat


Tennis on maailman tasa-arvoisin urheilulaji palkintorahojen suhteen, sillä jo pitkään kaikissa turnauksissa sekä naiset että miehet ovat saaneet samat palkintorahat. Wimbledonin palkintorahoja laskettiin viime vuonna vuodesta 2019, mutta nyt nousua tapahtuu. Kokonaispotti on 40,35 miljoonaa puntaa.

Sekä naisten että miesten turnausvoittajat repivät kahden miljoonan punnan tienestin. Finaalissa toiseksi jäävälläkään ei ole pikkurahasta puutetta, sillä pelkästä finaalipaikasta irtoaa hieman yli miljoonan punnan rahapalkinto.

Usein kysytyt kysymykset / FAQ


+1. Koska Wimbledonin tennisturnaus pelataan?

Wimbledon 2022 pelataan aikavälillä 27.6.-10.7.2022. Turnaus huipentuu 9. ja 10. heinäkuuta pelattaviin finaaliotteluihin.

+2. Onko Wimbledonissa katsojia tänä vuonna?

Paluu normaalimpaan aikaan tapahtuu myös tämän Grand Slamin osalta. Vuosi sitten oli vielä merkittäviä yleisörajoituksia mutta ei enää.

+3. Mistä näen Wimbledon 2022 livestream lähetyksinä?

Wimbledonin TV-oikeudet omistava Eurosport näyttää pelejä myös suoratoistopalvelu Eurosport Playerissa. Voit katsoa Wimbledonin otteluista suorana ja ilmaiseksi netissä myös joidenkin vedonlyöntisivustojen kautta.

Wimbledon 2022 - Tennisturnaus