Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

League of Legends - Vedonlyönti

League of Legends - Vedonlyönti

League of Legends on yksi suosituimmista eSports-peleistä. League of Legends on myös monen vedonlyöntisivuston listoilla. Lue lisää pelistä ja sen vedonlyönnistä sivultamme.

League of Legends - mikä se on?

League of Legends eli lyhyemmin LoL on Riot Gamesin vuonna 2009 julkaisema online strategiapeli, joka on yksi maailman suosituimmista peleistä. Päivittäin LoLia pelaa n. 27 miljoonaa ihmistä. Kesällä 2020 Riot julkaisi FPS-pelin VALORANT josta odotetaan peliyhtiön seuraavaa hittiä.

LoL on noussut yhdeksi suurimmista elektronisen urheilun peleistä ja kilpapelaamisessa League of Legends-turnausten palkintorahat ovat kohonneet jo useisiin miljooniin euroihin. Isoimpana tapahtumana LoL:issa pelataan maailmanmestaruuskilpailut, jotka järjestetään vuosittain. Hallitseva League of Legendsin maailmanmestari on kiinalainen FunPlus Phoenix joukkue.

Pelin idea

Pelissä pelataan viiden hahmon joukkueissa ja tarkoituksena on edetä ja tuhota vastustajajoukkueen Nexus, eli tukikohta.

Mitä enemmän hahmot pystyvät keräämään tappoja, sitä enemmän he keräävät kokemusta sekä kultaa, jolla pelaajat voivat ostaa tavaroita. Erilaisilla tavaroilla voi parantaa hahmon kykyjä ja ominaisuuksia, kuten voimaa ja nopeutta. Pelin ja sitä myötä kokemuspisteiden kertyessä, pelaajien erilaiset hyökkäykset voimistuvat.

LoL vedonlyönti

League of Legends kilpapelaaminen on hyvin suosittua ja erilaisia turnauksia järjestetään vuosittain satoja. Hyvin monista turnauksista voi myös lyödä vetoa eri vedonlyöntisivustoilla. Esports vedonlyönti on nykyään yksi suurimmista pelikohteista monilla sivustoilla ja vain kasvaa kasvamistaan. Vedonlyönti league of legends otteluista on hyvin moninaista ja tarjolla onkin useasti monia eri vetomuotoja, joita käsittelemme alempana.

Voit katsoa listalta myös kaikki eSports-vihjeemme, joita julkaisemme ilmaiseksi kaikille lukijoillemme.

Katso uusimmat vihjeet

Perinteinen voittajaveto

Voittajaveto on hyvin selkeä, veikkaat kumpi joukkueista voittaa ottelun. Tämä kohde löytyy luonnollisesti aina. Tasapelin mahdollisuutta ei LoL:issa ole, joten voittajaksi selviytyy aina jompikumpi joukkueista. Siksi League of Legends vedonlyönnissä ei nähdä monille ennestään tuttua 1x2-kerroinasettelua, vaan ainoastaan 1 ja 2.

Karttakohtainen voittajaveto

LoL peleissä pelataan aina useampi erä tai kartta. Voit myös veikata, kumpi joukkueista voittaa tietyn yksittäisen erän tai kartan.

Tasoitusveto

Tasoitusveto, jota kutsutaan myös nimellä aasialainen tasoitusveto, tarkoittaa että toinen joukkueista saa ennen ottelun alkua eteen tietyn verran karttoja/eriä. Käytännössä siis toinen joukkueista, esimerkkinä joukkue A voi saada +1,5 karttaa tasoitusta, jolloin toisen, joukkue B:n tulee voittaa ottelu kahdan kartan erolla, että veto osuu. Jos taas joukkue A häviää ottelun vain yhden kartan erolla, olisi heitä veikkaamalla voittanut vedon.

Tappotasoitusvedot

LoL:issa voit lyödä myös vetoa, kumpi joukkueista saa enemmän tappoja kartan tai koko ottelun aikana. Tätä kohdetta pääset pelaamaan useasti tasoitusvetona. Toinen joukkueista voi saada useita tappoja tasoitusta ennen pelin alkua.

Esim. Joukkue A +3,5 tappoa - Joukkue B -3,5 tappoa

Yli/alle vedot

Yli ja alle-vedot ovat monille tuttuja perinteisistä urheiluvedoista, mutta myös League of Legendsissä voit veikata esimerkiksi kuinka monta karttaa ottelussa pelataan. Jos ottelu on esim. paras kolmesta, voi yli/alle kohteena monesti olla yli vai alle 2,5 karttaa. Tällöin jos veikkaat yli 2,5 karttaa, pitäisi pelissä pelata yhteensä täydet kolme karttaa ja ottelun päättyä 1-2 tai 2-1. Jos taas veikkaat alle 2,5 karttaa, tarkoittaisi se 2-0 tai 0-2 tulosta.

Erikoisvedot

Myös muita erikoisempia vetoja on monesti tarjolla niin ennen otteluita, kuin livevedossa. Voit pelata esim. ensimmäisen tapon saavaa joukkuetta tai pelaajaa, onko tappoja parillinen vai pariton määrä, tai monia muita vetoja.

League of Legends livevedonlyönti

Vetoja ei tarvitse pelkästään lyödä ennen otteluiden alkua, vaan voit hyödyntää myös livevedonlyöntiä. Tämä tarkoittaa, että voit reaaliajassa seurata ottelua ja lyödä kyseiseen otteluihin vetoja. Tämä on hyvä tapa, jos tykkäät katsella otteluita samanaikaisesti. Otteluita katsoessasi voit saada hyvää informaatiota ja hyödyntää sitä suoraan vedonlyönnissä.

Tietyt vedonlyöntisivustot tarjoavat loistavasti sivuillaan live stream-lähetyksiä LoL-otteluihin. Voit siis erittäin kätevästi katsoa ottelua suorana ja helposti samassa näkymässä lyödä vetosi sisään, jos paikka tulee.

League of Legends vedonlyönti sivustoja

Toisilla sivustoilla tarjonta on vain paljon parempi kuin toisilla. Alta voit hyödyntää eri sivustojen vedonlyöntibonukset myös, jotka helpottavat vedonlyönnin aloittamista.

#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Kierrätys
Arvostelu
1
100€ ilmaisveto
5x (T)
2
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)
3
100% bonus 200€ asti
5x (T+B)
4
Pop
120% talletusbonus 120€ asti
5x (T+B)
5
100% bonus 220€ asti + 20€ ilmaisveto
5x (T+B)
6
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)
7
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)

Legue of Legends sarjat

Hyvin monissa maissa on oma LoL-sarja, jossa pelataan ammattimaisesti ja organisaatiot ovat suurin akatemioineen. Missä kuitenkin pelataan maailman kovatasoisinta League of Legendsiä? Alla viisi kovinta LoL sarjaa maailmassa.

LPL - LoL Pro League (Kiina)

Kiina sekä Korea on hallinnut League of Legendsiä vuosikaudet, mutta varsinkin Kiinan Pro League on noussut viime aikoina maailman kovatasoisimmaksi sarjaksi. Sarjan joukkueet FunPlus Phoenix, Top Esports, Invictus Gaming sekä JD Gaming ovat yksiä parhaita tällä hetkellä maailmassa. LPL:ssä pelataan 17 joukkueen voimin yksinkertainen sarja sekä keväällä ja kesällä, niin sanotut Splitit, kuten muissakin sarjossa.

LPL 2020 joukkueet

Bilibili Gaming
Dominus Esports
Edward Gaming
eStar
FunPlus Phoenix
Invictus Gaming

JD Gaming
LGD Gaming
LNG Esports
OMG
Rogue Warriors
Royal Never Give Up

Suning
Team WE
Top Esports
Vici Gaming
Victory Five

LCK - LoL Champions Korea

LoL:in maailmanmestaruus meni viisi kertaa peräkkäin Koreaan vuosina 2013-2017. Korea on League of Legendsin yksi suurista ja myös heidän kotimainen ammattilaissarja on yksi maailman parhaista. LCK:ta voidaan pitää kenties maailman toiseksi parhaimpana sarjan Kiinan jälkeen tällä hetkellä. Myös Koreassa pelataan oma Split sekä keväällä että kesällä. Joukkueita sarjassa on 12.

LCK joukkueet 2020

Afreeca Freecs
SeolHaeOne Prince
Damwon Gaming
DragonX

Gen.G
Griffin
Hanwha Life
Sandbox Gaming

KT Rolster
Team Dynamics
T1

LEC - LoL European Championship

Euroopassa suurin LoL sarja on koko Euroopan kattava European LEC. Tasoerot ovat sarjassa suuremmat verrattuna Kiinaan ja Koreaan ja kärkijoukkueet pystyvät laittamaan kampoihin täysin muiden sarjojenkin koville joukkueille, mutta aivan Kiinalle ja Korealle tämä sarja ei pärjää. Euroopassa on kuitenkin kovia organisaatioita ja LEC on kolmanneksi kovin sarja maailmassa. Myös Euroopassa pelataan sekä Spring ja Summer Splitit, mutta suurena erona on, että pelit ovat yhden erän mittaisia, kun Aasiassa paras kolmesta.

LEC joukkueet 2020

G2 Esports
Fnatic
Origen
Mad Lions
Misfits Gaming

Rogue
Excel Esports
FC Schalke 04 Esports
SK Gaming
Team Vitality

LCS - LoL Championship Series (P-Amerikka)

Pohjois-Amerikan League of Legends sarja brändättiin uusiksi hiljattain ja sarja sai uuden nimen vuonna 2019, LCS eli LoL Championship Series. Kovatempoinen sarja on hyvin suosittu katsojien keskuudessa ja myös tästä sarjasta ainakin kärjestä löytyy kovia joukkueita. Kokonaisuudessaan taso ei kuitenkaan yllä Aasian tasolle, eikä kenties aivan Euroopan. LCS kasvaa kuitenkin hurjaa vauhtia ja kovia pelaajia houkutellaan Aasiasta pelaamaan tähän sarjaan kovaa vauhtia.

LCS joukkueet 2020

Cloud9
Evil Geniuses
100 Thieves
FlyQuest
Team SoloMid

Golden Guardians
Dignitas
Immortals
Team Liquid
Counter Logic Gaming

PCS - Pacific Championship Series

League of Legends on äärimmäisen suosittua Aasiassa muuallakin kuin Kiinassa ja Koreassa. PCS eli Pacific Championship Series yltää listalla kovimpien ja suurimpien sarjojen joukkoon. Sarjassa pelaa joukkueita kaakkois-aasian maista, kuten Taiwanista, Hong Kongista, Macausta, Filippiineiltä, Malesiasta, Singaporesta sekä Thaimaasta.

PCS joukkueet 2020

ahq eSports Club
Alpha Esports
Berjaya Dragons
Hong Kong Attitude
J Team

Liyab Esports
Machi Esports
Nova Esports
Resurgence
Talon Esports

League of Legends kansainväliset turnaukset

League of Legendsin ammattilaisturnauksia järjestetään ympäri maailmaa lukuisia. Isoimmat turnaukset keräävät huomattavia määriä katsojia niin paikan päällä kuin ruutujen toisella puolen. Isot kansainväliset turnaukset keräävät useiden miljoonien palkintopotteja. Vuoden 2018 LoL:in MM-kisojen palkintopotti oli yhteensä $6,450,000.00. Alla suurimpia League of Legendsin kansainvälisiä turnauksia.

League of Legends MM-kisat

Tapahtuma: League of Legends MM-kisat
Päivämäärä: Marraskuu 2020
Paikka: Shanghai, Kiina
Palkintopotti: -
Karsinnat: Online/Ranking

League of Legendsin maailmanmestaruuskilpailut järjestetään joka vuosi loppuvuodesta. Kyseessä on suurin ja arvostetuin turnaus, johon joukkueet karsivat pitkin vuotta. Vuoden 2020 MM-kisat järjestetään Kiinassa Shanghai Stadionilla, joka vetää sisäänsä jopa 55 000 katsojaa.

Mid-season Invitational

Tapahtuma: Mid-Season Invitational
Päivämäärä: Peruttu 2020 osalta
Paikka: -
Palkintopotti: -
Karsinnat: Online/Ranking

Toiseksi arvostetuin ja suurin turnaus on Mid Season Invitational. Perinteisesti turnaus järjestetään keväisin, mutta 2020 turnausta ei vallitsevan tilanteen vuoksi järjestetä ollenkaan. Mid Season Invitational-turnauksessa 12 eri ammattilaissarjan voittajajoukkueet. Mukana olevia maita ja sarjoja on:

 • Kiina LPL
 • Korea LCK
 • Eurooppa LEC
 • Pohjois-Amerikka LCS
 • Pacific PCS
 • Vietnam VCS
 • Brasilia CBLOL
 • Venäjä LCL
 • Japani LJL
 • Latinalainen Amerikka LLA
 • Oseania/Australia OPL
 • Turkki TCL

All Star

Tapahtuma: LoL All Stars
Päivämäärä: Joulukuu 2020
Paikka: -
Palkintopotti: $100,000 (hyväntekeväisyyteen)
Karsinnat: Äänestys

League of Legendsin All Stars-tapahtuma on jokavuotinen loppuvuodesta järjestettävä suuri LoL fanien ja pelaajien kokoontuminen. Yleisö saa äänestää 30 eri pro-pelaajaa mukaan tapahtumaan, jossa pelataan eri versioita pelistä. Tapahtumassa jaetaan yleensä suuri rahapotti hyväntekeväisyyteen.

League of Legends pelimuodot

Summoners rift

Summoners Rift on League of Legendsin peruspelimuoto. Peli koostuu kahdesta viiden hengen joukkueesta, jossa joukkueet pyrkivät tuhoamaan toisen tukikohdan. Kentässä on kolme pääväylää, keskellä, ylhäällä ja alhaalla. Jokaisella väylällä on vihollisen kolme turrettia (torneja) tietyin välimatkoin, jotka on tuhottava ennenkuin vihollisen tukikohtaan pääsee.

Kentää koostuu myös poluista väylien välillä sekä junglesta, eli puskista missä hahmot menevät näkymättömiksi muille vihollisille. Pääväylillä kulkee säännöllisin väliajoin minioneita, jotka syntyvät tukikohdissa ja jotka automaattisesti suuntaavat kohti vastustajan tukikohtaa. Minioneita listimällä pelaajat voivat kerätä kultaa sekä kokemuspisteitä.

Lisäksi kentän keskiosassa, alhaalla sekä ylhäällä on isommat hirviöt nimeltä Dragon sekä Baron. Joukkue joka surmaa näistä jomman kumman saavat kaikille pelaajille tietyksi aikaa boostin kyvyillensä. Baron on voimakkain monsteri, mitä pelissä on ja yleensä sen tappamiseen tarvitaan useampia pelaaja pelin loppupuolella.

Howling Abyss

Howling Abyss julkaistiin League of Legendsiin vuonna 2012. Howling Abyss on pelin nopeampi ja intensiivisempi muoto, jossa on yksi väylä jossa kaikki pelaajat taistelevat. Väylän molemmissa päissä on joukkueiden Nexukset, eli tukikohdat normaaliin tapaan ja pelin ideana on päästä tuhoamaan Nexukset.