League of Legends - Vedonlyönti

League of Legends on yksi suosituimmista eSports-peleistä. League of Legends on myös monen vedonlyöntisivuston listoilla. Lue lisää pelistä ja sen vedonlyönnistä sivultamme.


League of Legends - mikä se on?


League of Legends eli lyhyemmin LoL on Riot Gamesin vuonna 2009 julkaisema online strategiapeli, joka on yksi maailman suosituimmista peleistä. Päivittäin LoLia pelaa n. 27 miljoonaa ihmistä. Kesällä 2020 Riot julkaisi FPS-pelin VALORANT josta odotetaan peliyhtiön seuraavaa hittiä.

LoL on noussut yhdeksi suurimmista elektronisen urheilun peleistä ja kilpapelaamisessa League of Legends-turnausten palkintorahat ovat kohonneet jo useisiin miljooniin euroihin. Isoimpana tapahtumana LoL:issa pelataan maailmanmestaruuskilpailut, jotka järjestetään vuosittain. Hallitseva League of Legendsin maailmanmestari on kiinalainen FunPlus Phoenix joukkue.

Pelin idea


Pelissä pelataan viiden hahmon joukkueissa ja tarkoituksena on edetä ja tuhota vastustajajoukkueen Nexus, eli tukikohta.


Mitä enemmän hahmot pystyvät keräämään tappoja, sitä enemmän he keräävät kokemusta sekä kultaa, jolla pelaajat voivat ostaa tavaroita. Erilaisilla tavaroilla voi parantaa hahmon kykyjä ja ominaisuuksia, kuten voimaa ja nopeutta. Pelin ja sitä myötä kokemuspisteiden kertyessä, pelaajien erilaiset hyökkäykset voimistuvat.LoL vedonlyönti


League of Legends kilpapelaaminen on hyvin suosittua ja erilaisia turnauksia järjestetään vuosittain satoja. Hyvin monista turnauksista voi myös lyödä vetoa eri vedonlyöntisivustoilla. Esports vedonlyönti on nykyään yksi suurimmista pelikohteista monilla sivustoilla ja vain kasvaa kasvamistaan. Vedonlyönti league of legends otteluista on hyvin moninaista ja tarjolla onkin useasti monia eri vetomuotoja, joita käsittelemme alempana.

Voit katsoa listalta myös kaikki eSports-vihjeemme, joita julkaisemme ilmaiseksi kaikille lukijoillemme.


Perinteinen voittajaveto


Voittajaveto on hyvin selkeä, veikkaat kumpi joukkueista voittaa ottelun. Tämä kohde löytyy luonnollisesti aina. Tasapelin mahdollisuutta ei LoL:issa ole, joten voittajaksi selviytyy aina jompikumpi joukkueista. Siksi League of Legends vedonlyönnissä ei nähdä monille ennestään tuttua 1x2-kerroinasettelua, vaan ainoastaan 1 ja 2.

Karttakohtainen voittajaveto


LoL peleissä pelataan aina useampi erä tai kartta. Voit myös veikata, kumpi joukkueista voittaa tietyn yksittäisen erän tai kartan.

Tasoitusveto


Tasoitusveto, jota kutsutaan myös nimellä aasialainen tasoitusveto, tarkoittaa että toinen joukkueista saa ennen ottelun alkua eteen tietyn verran karttoja/eriä. Käytännössä siis toinen joukkueista, esimerkkinä joukkue A voi saada +1,5 karttaa tasoitusta, jolloin toisen, joukkue B:n tulee voittaa ottelu kahdan kartan erolla, että veto osuu. Jos taas joukkue A häviää ottelun vain yhden kartan erolla, olisi heitä veikkaamalla voittanut vedon.

Tappotasoitusvedot


LoL:issa voit lyödä myös vetoa, kumpi joukkueista saa enemmän tappoja kartan tai koko ottelun aikana. Tätä kohdetta pääset pelaamaan useasti tasoitusvetona. Toinen joukkueista voi saada useita tappoja tasoitusta ennen pelin alkua.

Esim. Joukkue A +3,5 tappoa - Joukkue B -3,5 tappoa

Yli/alle vedot


Yli ja alle-vedot ovat monille tuttuja perinteisistä urheiluvedoista, mutta myös League of Legendsissä voit veikata esimerkiksi kuinka monta karttaa ottelussa pelataan. Jos ottelu on esim. paras kolmesta, voi yli/alle kohteena monesti olla yli vai alle 2,5 karttaa. Tällöin jos veikkaat yli 2,5 karttaa, pitäisi pelissä pelata yhteensä täydet kolme karttaa ja ottelun päättyä 1-2 tai 2-1. Jos taas veikkaat alle 2,5 karttaa, tarkoittaisi se 2-0 tai 0-2 tulosta.

Erikoisvedot


Myös muita erikoisempia vetoja on monesti tarjolla niin ennen otteluita, kuin livevedossa. Voit pelata esim. ensimmäisen tapon saavaa joukkuetta tai pelaajaa, onko tappoja parillinen vai pariton määrä, tai monia muita vetoja.

League of Legends livevedonlyönti


Vetoja ei tarvitse pelkästään lyödä ennen otteluiden alkua, vaan voit hyödyntää myös livevedonlyöntiä. Tämä tarkoittaa, että voit reaaliajassa seurata ottelua ja lyödä kyseiseen otteluihin vetoja. Tämä on hyvä tapa, jos tykkäät katsella otteluita samanaikaisesti. Otteluita katsoessasi voit saada hyvää informaatiota ja hyödyntää sitä suoraan vedonlyönnissä.


Tietyt vedonlyöntisivustot tarjoavat loistavasti sivuillaan live stream-lähetyksiä LoL-otteluihin. Voit siis erittäin kätevästi katsoa ottelua suorana ja helposti samassa näkymässä lyödä vetosi sisään, jos paikka tulee.

League of Legends vedonlyönti sivustoja


Toisilla sivustoilla tarjonta on vain paljon parempi kuin toisilla. Alta voit hyödyntää eri sivustojen vedonlyöntibonukset myös, jotka helpottavat vedonlyönnin aloittamista.

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

1.Mobilebet2x10€ kierrätysvapaa ilmaisveto0xPelaa nyt
Betsamigo120% talletusbonus 120€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
3.TonyBet100% / 100€ ilmaisveto5x talletusPelaa nyt
4.Comeon!50€ ilmaisvetoEi kierrätystäPelaa nyt
5.Bethard100% bonus 100€ asti5x (T+B)Pelaa nyt


Legue of Legends sarjatHyvin monissa maissa on oma LoL-sarja, jossa pelataan ammattimaisesti ja organisaatiot ovat suurin akatemioineen. Missä kuitenkin pelataan maailman kovatasoisinta League of Legendsiä? Alla viisi kovinta LoL sarjaa maailmassa.

LPL - LoL Pro League (Kiina)


Kiina sekä Korea on hallinnut League of Legendsiä vuosikaudet, mutta varsinkin Kiinan Pro League on noussut viime aikoina maailman kovatasoisimmaksi sarjaksi. Sarjan joukkueet FunPlus Phoenix, Top Esports, Invictus Gaming sekä JD Gaming ovat yksiä parhaita tällä hetkellä maailmassa. LPL:ssä pelataan 17 joukkueen voimin yksinkertainen sarja sekä keväällä ja kesällä, niin sanotut Splitit, kuten muissakin sarjossa.

LPL 2020 joukkueet


Bilibili Gaming
Dominus Esports
Edward Gaming
eStar
FunPlus Phoenix
Invictus Gaming
JD Gaming
LGD Gaming
LNG Esports
OMG
Rogue Warriors
Royal Never Give Up
Suning
Team WE
Top Esports
Vici Gaming
Victory Five

LCK - LoL Champions Korea


LoL:in maailmanmestaruus meni viisi kertaa peräkkäin Koreaan vuosina 2013-2017. Korea on League of Legendsin yksi suurista ja myös heidän kotimainen ammattilaissarja on yksi maailman parhaista. LCK:ta voidaan pitää kenties maailman toiseksi parhaimpana sarjan Kiinan jälkeen tällä hetkellä. Myös Koreassa pelataan oma Split sekä keväällä että kesällä. Joukkueita sarjassa on 12.

LCK joukkueet 2020


Afreeca Freecs
SeolHaeOne Prince
Damwon Gaming
DragonX
Gen.G
Griffin
Hanwha Life
Sandbox Gaming
KT Rolster
Team Dynamics
T1

LEC - LoL European Championship


Euroopassa suurin LoL sarja on koko Euroopan kattava European LEC. Tasoerot ovat sarjassa suuremmat verrattuna Kiinaan ja Koreaan ja kärkijoukkueet pystyvät laittamaan kampoihin täysin muiden sarjojenkin koville joukkueille, mutta aivan Kiinalle ja Korealle tämä sarja ei pärjää. Euroopassa on kuitenkin kovia organisaatioita ja LEC on kolmanneksi kovin sarja maailmassa. Myös Euroopassa pelataan sekä Spring ja Summer Splitit, mutta suurena erona on, että pelit ovat yhden erän mittaisia, kun Aasiassa paras kolmesta.

LEC joukkueet 2020


G2 Esports
Fnatic
Origen
Mad Lions
Misfits Gaming
Rogue
Excel Esports
FC Schalke 04 Esports
SK Gaming
Team Vitality

LCS - LoL Championship Series (P-Amerikka)


Pohjois-Amerikan League of Legends sarja brändättiin uusiksi hiljattain ja sarja sai uuden nimen vuonna 2019, LCS eli LoL Championship Series. Kovatempoinen sarja on hyvin suosittu katsojien keskuudessa ja myös tästä sarjasta ainakin kärjestä löytyy kovia joukkueita. Kokonaisuudessaan taso ei kuitenkaan yllä Aasian tasolle, eikä kenties aivan Euroopan. LCS kasvaa kuitenkin hurjaa vauhtia ja kovia pelaajia houkutellaan Aasiasta pelaamaan tähän sarjaan kovaa vauhtia.

LCS joukkueet 2020


Cloud9
Evil Geniuses
100 Thieves
FlyQuest
Team SoloMid
Golden Guardians
Dignitas
Immortals
Team Liquid
Counter Logic Gaming

PCS - Pacific Championship Series


League of Legends on äärimmäisen suosittua Aasiassa muuallakin kuin Kiinassa ja Koreassa. PCS eli Pacific Championship Series yltää listalla kovimpien ja suurimpien sarjojen joukkoon. Sarjassa pelaa joukkueita kaakkois-aasian maista, kuten Taiwanista, Hong Kongista, Macausta, Filippiineiltä, Malesiasta, Singaporesta sekä Thaimaasta.

PCS joukkueet 2020


ahq eSports Club
Alpha Esports
Berjaya Dragons
Hong Kong Attitude
J Team
Liyab Esports
Machi Esports
Nova Esports
Resurgence
Talon Esports

League of Legends kansainväliset turnaukset


League of Legendsin ammattilaisturnauksia järjestetään ympäri maailmaa lukuisia. Isoimmat turnaukset keräävät huomattavia määriä katsojia niin paikan päällä kuin ruutujen toisella puolen. Isot kansainväliset turnaukset keräävät useiden miljoonien palkintopotteja. Vuoden 2018 LoL:in MM-kisojen palkintopotti oli yhteensä $6,450,000.00. Alla suurimpia League of Legendsin kansainvälisiä turnauksia.

League of Legends MM-kisat


Tapahtuma: League of Legends MM-kisat
Päivämäärä: Marraskuu 2020
Paikka: Shanghai, Kiina
Palkintopotti: -
Karsinnat: Online/Ranking

League of Legendsin maailmanmestaruuskilpailut järjestetään joka vuosi loppuvuodesta. Kyseessä on suurin ja arvostetuin turnaus, johon joukkueet karsivat pitkin vuotta. Vuoden 2020 MM-kisat järjestetään Kiinassa Shanghai Stadionilla, joka vetää sisäänsä jopa 55 000 katsojaa.

Mid-season Invitational


Tapahtuma: Mid-Season Invitational
Päivämäärä: Peruttu 2020 osalta
Paikka: -
Palkintopotti: -
Karsinnat: Online/Ranking


Toiseksi arvostetuin ja suurin turnaus on Mid Season Invitational. Perinteisesti turnaus järjestetään keväisin, mutta 2020 turnausta ei vallitsevan tilanteen vuoksi järjestetä ollenkaan. Mid Season Invitational-turnauksessa 12 eri ammattilaissarjan voittajajoukkueet. Mukana olevia maita ja sarjoja on:

 • Kiina LPL
 • Korea LCK
 • Eurooppa LEC
 • Pohjois-Amerikka LCS
 • Pacific PCS
 • Vietnam VCS
 • Brasilia CBLOL
 • Venäjä LCL
 • Japani LJL
 • Latinalainen Amerikka LLA
 • Oseania/Australia OPL
 • Turkki TCL

All Star


Tapahtuma: LoL All Stars
Päivämäärä: Joulukuu 2020
Paikka: -
Palkintopotti: $100,000 (hyväntekeväisyyteen)
Karsinnat: Äänestys


League of Legendsin All Stars-tapahtuma on jokavuotinen loppuvuodesta järjestettävä suuri LoL fanien ja pelaajien kokoontuminen. Yleisö saa äänestää 30 eri pro-pelaajaa mukaan tapahtumaan, jossa pelataan eri versioita pelistä. Tapahtumassa jaetaan yleensä suuri rahapotti hyväntekeväisyyteen.

League of Legends pelimuodot


Summoners rift


Summoners Rift on League of Legendsin peruspelimuoto. Peli koostuu kahdesta viiden hengen joukkueesta, jossa joukkueet pyrkivät tuhoamaan toisen tukikohdan. Kentässä on kolme pääväylää, keskellä, ylhäällä ja alhaalla. Jokaisella väylällä on vihollisen kolme turrettia (torneja) tietyin välimatkoin, jotka on tuhottava ennenkuin vihollisen tukikohtaan pääsee.

Kentää koostuu myös poluista väylien välillä sekä junglesta, eli puskista missä hahmot menevät näkymättömiksi muille vihollisille. Pääväylillä kulkee säännöllisin väliajoin minioneita, jotka syntyvät tukikohdissa ja jotka automaattisesti suuntaavat kohti vastustajan tukikohtaa. Minioneita listimällä pelaajat voivat kerätä kultaa sekä kokemuspisteitä.

Lisäksi kentän keskiosassa, alhaalla sekä ylhäällä on isommat hirviöt nimeltä Dragon sekä Baron. Joukkue joka surmaa näistä jomman kumman saavat kaikille pelaajille tietyksi aikaa boostin kyvyillensä. Baron on voimakkain monsteri, mitä pelissä on ja yleensä sen tappamiseen tarvitaan useampia pelaaja pelin loppupuolella.

Howling Abyss


Howling Abyss julkaistiin League of Legendsiin vuonna 2012. Howling Abyss on pelin nopeampi ja intensiivisempi muoto, jossa on yksi väylä jossa kaikki pelaajat taistelevat. Väylän molemmissa päissä on joukkueiden Nexukset, eli tukikohdat normaaliin tapaan ja pelin ideana on päästä tuhoamaan Nexukset.