Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Oscar-gaala 2024 - Lyö vetoa vuoden parhaista leffoista!

Oscar-gaala Vedonlyönti

Oscar-gaala 2023 järjestetään 11. maaliskuuta 2024, sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa. Luvassa on historian 96. Oscar-gaala. Mille leffoille ja kenelle elokuvantekijöille menevät pystit tällä kertaa? Kuva: Adobe Stock

Oscar-gaala 2024 järjestetään maaliskuussa

Elokuvavuoden kohokohta Oscar-Gaala eli Annual Academy Awards järjestetään historian 96. kerran 14. maaliskuuta 2023 Dolby Theatressa Hollywoodissa.

Oscar Gaala on tuttuun tapaan myös suosittu vedonlyönnin kohde, ja monet vedonlyöntisivustot tarjoavat kertoimia eri kategorioihin. Vetoa voi lyödä muun muassa parhaasta elokuvasta sekä parhaiden näyttelijöiden palkinnoista.

Jotkut sivustot tarjoavat kohteet myös lukuisiin muihin pienempiin kohteisiin, kuten paras kuvaus, paras dokumentti ja jopa paras maskeeraus. Tässä artikkelissa käsitellään kuitenkin suositumpia pääkategorioita. Oscar-gaala-kertoimissa vertailu sivustojen välillä ehdottomasti kannattaa, sillä erot ovat suuria.

Oscareista on voinut lyödä vetoa jo pitkään, mutta kovin paljon ennakkoon se ei ole helppoa. Nyt alkavat jo olla selvillä kaikki potentiaaliset ehdokkaat, mikä toisaalta näkyy myös kertoimissa. Varsinkin suosikkien takaa on vielä hyvin mahdollista hakea voitokas potti. Aina eivät Oscareissa missään nimessä suosikit voita automaattisesti!

Lue myös: Kuka on seuraava Bond? - Lyö vetoa leffamaailmasta!

Oscar-gaala 2024: Paras elokuva

Lokakuussa kisa parhaan elokuvan Oscarista oli vielä suht tasainen, mutta vuodenvaihteen jälkeen Oppenheimeristä on tullut suurempi ja suurempi suosikki. Kerroin on pudonnut tasolta 2,25 enää vajaan 1,30 tasolle. Elokuvan on ohjannut maineikas Christoper Nolan.

Kakkossuosikki oli aiemmin Martin Scorsesen Killers of the Flowers Moon, joka on sittemmin pudonnut Poor Thingsin tieltä.

Parhaan elokuvan Oscar 2024 (Kertoimet 8.1.)

OppenheimerKerroin 1,28
Poor ThingsKerroin 4,00
Killers of the Flower MoonKerroin 7,08
The HoldoversKerroin 10,00

Oscar-gaala 2024: Paras ohjaaja

Parhaan ohjaajan palkinnon jokainen elokuvaohjaaja haluaa tietysti palkintokaappiinsa. Usein paras ohjaaja löytyy samalta suunnalta kuin paras elokuva, mutta ei läheskään aina. Viime vuonna kävi niin, että saman Everything Everywhere All At Once -pätkän ohjaajat, Danielit Kwan ja Scheinert, löytyivät kertoimien kärjestä räikeällä erolla ja lopulta pokkasivat pystin. Huomionarvoista on, että pari kuukautta ennen gaalaa kerroin kaksikolle oli 8,50, joten pudotus alle 1,10 tasolle oli hämmentävä.

2024 parhaan ohjauksen Oscarin voittajaksi povataan vastaavasti Christopher Nolania Oppenheimer-merkkitapauksestaan. Kakkossuosikki on Scorsese isolla erolla.

Parhaan ohjaajan Oscar 2024 (Kertoimet 8.1.)

Christopher Nolan (Oppenheimer)Kerroin 1,12
Martin Scorsese (Killers of the Flower Moon)Kerroin 8,00
Yorgos Lanthimos (Poor Things)Kerroin 9,40
Jonathan Glazer (The Zone of Interest)Kerroin 17,50

Oscar-gaala 2024: Paras miesnäyttelijä

Parhaan miespääosan Oscarin vei viime vuonna nimiinsä The Whale -elokuvaa tähdittänyt Brendan Fraser, kisan oltua erittäin tasainen. Kirittäjänä toimiva Elviksen saappaisiin astunut Austin Butler.

Tänä vuonna suosikki on niin ikään Oppenheimerin pääosaesittäjä Cillian Murphy, Rustinin Colman Domingon ja Killers of the Flower Moonin DiCaprion kisatessa kakkossuosikin paikasta.

Parhaan miespääosan Oscar 2024 (Kertoimet 8.1.)

Cillian Murphy (Oppenheimer)Kerroin 1,33
Bradley Cooper (Maestro)Kerroin 2,75
Leonardo DiCaprio (Killers of the Flower Moon)Kerroin 6,00
Paul Giamatti (The Holdovers)Kerroin 6,00

Oscar-gaala 2024: Paras naisnäyttelijä

Parhaan naispääosan kategoriassa kertoimet elävät reippaasti viime gaalan tapaan. Syksyllä kärkiehdokas oli Poor Things -pätkän Emma Stone, ja alle vitosen kertoimella löytyi useita muitakin suosikkeja. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että Lily Gladstone on kiilannut ykkössuosikiksi. Stone kirittää kakkosena, ja muut ehdokkaat tulevat kaukana perässä!

Parhaan naispääosan Oscar 2024 (Kertoimet 8.1.)

Lily Gladstone (Killers of the Flower Moon)Kerroin 1,48
Emma Stone (Poor Things)Kerroin 2,47
Carey Mulligan (Maestro)Kerroin 8,00
Fantasia Barrino (The Color Purple)Kerroin 10,00

Muista myös muut kategoriat

Oscareissa on paljon muitakin palkintokategorioita. Tässä artikkelissa on käsitelty vain kaikista suosituimmat kategoriat, mutta monet seuraavat ja lyövät vetoa myös muista, esimerkiksi parhaat sivuosat, parhaat kuvaukset, parhaat efektit, parhaat puvustukset, parhaat musiikit ja paljon muuta! Nämä kertoimet tulevat saataville vasta lähempänä gaalaa.

Hyödynnä vedonlyöntibonukset

Eri vedonlyöntisivustoilla on tarjolla reilusti ilmaista pelirahaa uusille pelaajille. Voit hyödyntää Oscar Gaalan vedonlyöntiin lukuisat eri vedonlyöntibonukset, joilla saat alkuperäisen talletuksesi päälle tuntuvasti lisää pelikassaa.

Muista myös vedonlyönnin muut monipuoliset viihdekohteet! Suosiotaan kasvattava viihde vedonlyönti tarjoaa veikattavaa monissa kansainvälisissä kilpailuissa ja Suomen omissa TV-ohjelmissa, kuten UMK, Euroviisut, Emmy-gaala ja monet muut!

Muista kuitenkin, kun käytät bonuksia viihdekohteissa, että usein bonuksilla on jokin voimassaoloaika, jonka jälkeen ne vanhenevat. Näin ollen bonusten avulla et voi lyödä vetoja kovin kaukana olevista tapahtumista.