Squid Game, Succession, Ozark... Lyö vetoa vuoden parhaiden TV-sarjojen menestyksestä Emmy-gaalasta!

Squid Game, Succession, Ozark... Lyö vetoa vuoden parhaiden TV-sarjojen menestyksestä Emmy-gaalasta!
Emmy-gaalassa palkitaan vuoden parhaat TV-sarjat 12. syyskuuta. Vedonlyönti onnistuu myös Emmy-gaalan eri palkintokategorioiden voittajista.
Televisiomaailman arvostetuin palkintogaala Primetime Emmy Awards eli Emmy-gaala tulee syksyllä 74. kerran! 12. syyskuuta järjestettävässä tapahtumassa palkitaan jälleen televisiosarjoja eri palkintokategorioissa. Emmyjä ei toki pidä sekoittaa suomalaisen viihteen kerman suosikkitapahtumaan, Emma-gaalaan.

Televisio-ohjelmat ja -sarjat ovat muuttaneet muotoaan viime vuosikymmenen aikana, koska niitä ei katsota enää lineaarisesta televisiosta vaan binge-watchataan suoratoistopalveluista kuten Netflixistä. Yhtä kaikki tämä ei muuta sarjojen perusolemusta eli uppoutumista kokonaan toiseen maailmaan ja erilaisten hahmojen elämiin kymmenien tai satojen tuntien ajaksi.

Emmy-gaalasta ja -palkinnoista onnistuu myös vedonlyönti! Tämä on hyvää viihdettä kaikille sarjojen suurkuluttajille. Tutut William Hill ja Mr Green tarjoavat kohteet ja kertoimet Emmy-palkintojen voittajista. VB käy ehdokkaat muutaman kategorian osalta kevyesti lläpi tässä artikkelissa.

Lue myös: Oscar-gaala 2023 vedonlyönti

Emmy-gaala 2022: Paras draamasarja


Parhaan draamasarjan palkinto on Emmyjen kruununjalokivi. Tässä yhteydessä sillä ei tarkoiteta pelkkää puhtaasti ihmissuhteisiin liittyvää sarjaa, vaan mukana on myös tiivistunnelmaisia rikosmysteereitä ja paljon muuta. Suosikki voittamaan pystin tänä vuonna HBO:n huippusuosituksi noussut Succession, joka käsittelee satiirin ja mustan komedian keinoin Royn perheen perheyritystä mediamaailmassa. Kolmen tuotantokautensa aikana sarja on noussut jo lähes kulttimaineeseen ja neljäs on tulossa.

Succession saa seuraa Netflixin Squid Game -hitistä. Eteläkorealainen heikkohermoisille huonosti sopiva sarja seurasi peliä, jossa osallistujilla oli oma henki panoksena. Ozark on niin ikään Netflixin hittisarja, joka kertoo rahanpesua harjoittavasta Byrden perheestä. Tälle ei anneta suuria mahdollisuuksia, vaikka arvostustaan koko ajan kasvattanut sarja päättyi viimeiseen kauteen pari kuukautta sitten, ja usein juuri sarjojen viimeinen kausi palkitaan. Ehdolla olevista sarjoista Ozarkissa ja Stranger Thingsissä on nähty sarjan päättävä finaali, kun taas muut jatkuvat vielä. Breaking Bad -spinoff Better Call Saul puolestaan päättyy elokuussa.

VB:n TV-asiantuntijat näkevät kerroinasettelun hivenen yllättävänä. Succession on hauska ja laadukas sarja, mutta sillä on edelleen pienimuotoinen indie-leima ja todennäköisesti useampi vuosi aikaa pokata pystinsä. Squid Game oli kaupallinen jättimenestys, mutta siitä on nähty vasta yksi kausi, joka ei kaikilta osin käsikirjoituksen osalta vakuuttanut. Laadukkaat, sopivan rauhallisesti etenevät mutta silti tapahtumarikkaat Ozark ja Better Call Saul, jotka molemmat päättyvät tänä vuonna, ovat VB:n valintoja mustiksi hevosiksi tähän kategoriaan!Emmy-gaala 2022: Paras komediasarja


Parhaan komedian ehdokaslista näyttää ensi alkuun melko nimettömältä. Bookereiden ykkösheppa on Applen tuottama Ted Lasso, jossa yhdysvaltalainen jenkkifutisvalmentaja lähtee valmentamaan eurooppalaista Valioliigan jalkapallojoukkuetta tietämättä lajista oikeastaan mitään, eikä koomisilta tilanteilta voida välttyä. Sarja voitti palkinnon viime vuonna, joten olisiko nyt jonkun toisen vuoro?

Muut alle vitosen kertoimella veikattavat sarjat ovat HBO:n Hacks, joka kertoo nuoren komediakäsikirjoittajan ja iäkkäämmän naiskoomikon ihmissuhteesta sekä niin ikään HBO:n musta komedia Barry, joka kertoo teatteriharrastuksen löytävästä palkkatappajasta.Emmy-gaala 2022: Paras miespääosa draamasarjassa


Parhaan miespääosan palkinto on parhaan naisnäytteljän pystin ohella gaalan arvostetuimpia henkilökohtaisia palkintoja. Tällä kertaa kärkikaksikko on bookereiden mielestä Successionin patriarkkaa, perheenpää Logan Royta esittävä Brian Cox sekä Squid Gamen keskeisintä pelaajaa 456:ta esittävä Lee Jung-jae. Kumpi voittaa, vai tuleeko joku kertoimien valossa kaukana perässä tulevista kirittäjistä ohi?

Ei-englanninkielisellä sarjalla jättimenestykseen nousseen Lung-jaen tarinassa on mielenkiintoista on se, että hän haluaisi kolkutella myös Hollywoodin portteja, joskaan ei osaa kovinkaan hyvin englantia. Olisiko tähtiin kirjoitettu tarina pokata tästä parhaan miespääosan palkinto? Jung-jae nähdään myös tulevalla Squid Gamen kakkoskaudella.Emmy-gaala 2022: Paras naispääosa draamasarjassa


Parhaan naispääosan kategoriassa kiinnostavaa on se, että sarjat, joista näyttelijättäret ovat ehdokkaina, eivät ole parhaan draamasarjan ehdokaslistassa kärkipaikoilla. Jättisuosikkina on HBO:n Euphoria-sarjan kulttimaineeseen noussut Zendaya, joka näyttelee sarjassa Rue Bennett -nimistä hahmoa. Zendaya on noussut näyttelijöiden kermassa huippuarvoon ja sosiaalisen median myötä saanut valtavasti ihailijoita myös heistä, jotka eivät ole nähneet hänen töitään. Time-lehti rankkasi hänet jopa sadan vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon tänä vuonna. Tämä on bookereiden mielestä lähes taputeltu juttu.Muista myös muut kategoriat


Emmy-gaalassa on muitakin palkintokategorioita. Edellä mainittujen lisäksi voit lyödä vetoa parhaasta minisarjasta, parhaasta miespääosasta komediasarjassa ja parhaasta naispääosasta komediasarjassa. Itse gaalassa on valtavasti muitakin kategorioita: pelkälle hiusstailaukselle on kolme eri kategoriaa ja tietysti omat kategoriansa kaikille genreille dokumenteista musiikkisarjoihin.

Hyödynnä vedonlyöntibonukset


Emmy-gaalan kertoimia et löydä yhtä helposti kuin Oscar-gaalaan. VB suosittelee sivustoiksi Mr Greeniä ja William Hilliä. Molemmat sivustot kuuluvat nykyään samaan William Hill -yritykseen.

Kumpikin tarjoaa myös mainiota vedonlyönnin tervetulobonusta, jota ei kannata jättää hyödyntämättä. Tarjous on 100% ilmaisveto 100€ saakka eli satasen ensitalletuksella saat samansuuruisen ilmaisvedon käyttöösi kierrätysvapaana. Katso muutkin vedonlyöntibonukset.

Muista myös vedonlyönnin muut monipuoliset viihdekohteet! Suosiotaan kasvattava viihde vedonlyönti tarjoaa veikattavaa monissa kansainvälisissä kilpailuissa ja Suomen omissa TV-ohjelmissa, kuten Putous, UMK, Euroviisut, Big Brother ja monet muut!