Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Succession, Last of Us, Better Call Saul... Lyö vetoa vuoden parhaiden TV-sarjojen menestyksestä Emmy-gaalasta 2024!

Emmy Gaala Vedonlyonti

Emmy-gaalassa palkitaan vuoden parhaat TV-sarjat 15. tammikuuta 2024. Vedonlyönti onnistuu myös Emmy-gaalan eri palkintokategorioiden voittajista. Kuva: Adobe Stock

Televisiomaailman arvostetuin palkintogaala Primetime Emmy Awards eli Emmy-gaala tulee vuodenvaihteessa 75. kerran. 15. tammikuuta 2024 järjestettävässä tapahtumassa palkitaan jälleen televisiosarjoja eri palkintokategorioissa. Sarjat palkitaan ajalta 1. kesäkuuta 2022 - 31. touokokuuta 2023.

Emmyjä ei pidä sekoittaa suomalaisen viihteen kerman suosikkitapahtumaan, Emma-gaalaan.

Televisio-ohjelmat ja -sarjat ovat muuttaneet muotoaan viime vuosikymmenen aikana, koska niitä ei katsota enää lineaarisesta televisiosta vaan binge-watchataan suoratoistopalveluista kuten Netflixistä. Yhtä kaikki tämä ei muuta sarjojen perusolemusta eli uppoutumista kokonaan toiseen maailmaan ja erilaisten hahmojen elämiin, kymmenien tai satojen tuntien ajaksi.

Emmy-gaalasta ja -palkinnoista onnistuu myös vedonlyönti, mikä on hyvää viihdettä kaikille sarjojen suurkuluttajille. Vuosittain monet tutut vedonlyöntisivustot tarjoavat kohteet ja kertoimet Emmy-palkintojen voittajista. Syystä tai toisesta juuri tällä hetkellä tammikuussa 2024 kertoimet on saatavilla kuitenkin ainoastaan Bethardin kautta. Vedonlyonti.com käy ehdokkaat muutaman kategorian osalta kevyesti lläpi tässä artikkelissa.

Lue myös: Oscar-gaala 2024 vedonlyönti

Emmy-gaala 2024: Paras draamasarja

Parhaan draamasarjan palkinto on Emmyjen kruununjalokivi. Tässä yhteydessä sillä ei tarkoiteta pelkkää puhtaasti ihmissuhteisiin liittyvää sarjaa, vaan mukana on myös tiivistunnelmaisia rikosmysteereitä ja paljon muuta.

Ylivoimainen suosikki voittamaan pystin seuraavassa gaalassa on HBO:n huippusuosituksi noussut Succession, joka voitti saman palkinnon myös viime vuonna. Satiirin ja mustan komedian keinoin Royn upporikkaan perheen perheyritystä mediamaailmassa käsittelevä sarja päättyi neljännen tuotantokauden myötä 2023, ja tunnetusti päätöksen saanut sarja on Emmy-gaalassa vahvoilla.

Succession saa seuraa postapokalyptiseta videopeliin perustuva The Last of Us -sarjasta, päätöksensä saaneesta Breaking Bad -sarjan spinoffista Better Call Saul sekä puhtaammista draamasarjoista The White Lotus ja The Crown. Better Call Saulin osalta on merkillepantavaa, että sarjalla on hyvinkin vankka maine, ja moni pitää sitä jopa kulttimaineessa olevaa Breaking Badia parempana - mutta sarja ei ole onnistunut Emmyistä koskaan saamaan menestystä.

Parhaan komediasarjan Emmy (Kertoimet 8.1.)

SuccessionKerroin 1,10
The Last of UsKerroin 9,00
The White LotusKerroin 13,00
Better Call SaulKerroin 21,00
The CrownKerroin 29,00

Emmy-gaala 2024: Paras komediasarja

Parhaan komedian palkinnon pokkaajaksi on tyrkyllä Ted Lasso, joka on voittanut palkinnon nyt jo kahtena vuonna putkeen! Sarjassa yhdysvaltalainen jenkkifutisvalmentaja lähtee valmentamaan eurooppalaista Valioliigan jalkapallojoukkuetta tietämättä lajista oikeastaan mitään, eikä koomisilta tilanteilta voida välttyä.

Potentiaalinen kirittäjä on The Bear. Se kertoo palkitusta kokista, joka lähtee Chicagoon hoitamaan kuolleen veljensä ravintolaa.

Parhaan komediasarjan Emmy 2024 (Kertoimet 8.1.)

Ted LassoKerroin 1,50
The BearKerroin 3,00
Abbott ElementaryKerroin 9,00
BarryKerroin 15,00
The Marvelous Mrs. MaiselKerroin 26,00

Emmy-gaala 2024: Paras miespääosa draamasarjassa

Parhaan miespääosan palkinto on parhaan naisnäytteljän pystin ohella gaalan arvostetuimpia henkilökohtaisia palkintoja. Tällä kertaa kärkeen kiilaa Successionin Kieran Culkin, palkinnon mentyä viime vuonna Squid Gamen Lee Jung-jaelle. Monen Better Call Saul -fanin mielestä palkinto ryöstettiin tuolloin Bob Odenkirkiltä, joka on jäänyt joidenkin mielestä vaille tunnustusta työstään. Suosikki oli kuitenkin tuolloinkin Succession-näyttelijä Brian Cox, joka jäi siis vaille palkintoa roolistaan perheen tyrannina.

Parhaan draamasarjan miespääosan Emmy 2024 (Kertoimet 8.1.)

Kieran Culkin (Succession)Kerroin 1,69
Jeremy Strong (Succesion)Kerroin 4,30
Bob Odenkirk (Better Call Saul)Kerroin 5,00
Pedro Pascal (The Last of Us)Kerroin 13,00
Jeff Bridges (The Old Man)Kerroin 17,00

Emmy-gaala 2024: Paras naispääosa draamasarjassa

Jättisuosikki viemään parhaan pääosanäyttelijättären palkinnon on Sarah Snook, joka näyttelee mediamoguliperheen tytärältä tutussa palkintorohmusarjassa The Succession. Muut ehdokkaat, kuten Melanie Lynskey ja Bella Ramsey, tulevat kerroinasettelussa kaukana perässä.

Parhaan draamasarjan naispääosan Emmy 2024 (Kertoimet 8.1.)

Sarah Snook (Succession)Kerroin 1,12
Melanie Lynskey (Yellowjackets)Kerroin 6,00
Bella Ramsey (The Last of Us)Kerroin 11,00
Keri Russell (The Diplomat)Kerroin 36,00
Elisabeth Moss (The Handmaids' Tale)Kerroin 41,00

Muista myös muut kategoriat

Emmy-gaalassa on muitakin palkintokategorioita. Edellä mainittujen lisäksi voit lyödä vetoa parhaasta minisarjasta, parhaasta miespääosasta komediasarjassa ja parhaasta naispääosasta komediasarjassa. Itse gaalassa on valtavasti muitakin kategorioita: pelkälle hiusstailaukselle on kolme eri kategoriaa ja tietysti omat kategoriansa kaikille genreille dokumenteista musiikkisarjoihin.

Hyödynnä vedonlyöntibonukset

Emmy-gaalan kertoimia et löydä yhtä helposti kuin Oscar-gaalaan. VL suosittelee sivustoksi muun muassa Bethardia, jolla on viihdekohteiden tarjonta hyvällä tasolla. Katso myös vedonlyöntibonukset.

Muihinkin viihdevedonlyönnin kohteisiin on nykyään paljon kohteita tarjolla. Suosiotaan kasvattava viihde vedonlyönti tarjoaa veikattavaa monissa kansainvälisissä kilpailuissa ja Suomen omissa TV-ohjelmissa, kuten UMK, Euroviisut ja monet muut!