Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

EM-maalikunkkuna vanha tuttu vai yllättäjä?

Anders
Kirjoittanut:
Anders

Kuva: Alamy

Ensi kesän EM-turnauksen maalikuningas-kisassa on vahvoilla, jos joukkue menee pitkälle ja pelaaja laukoo rankkarit. Myös etunimi Mario on ollut ainakin aikaisemmin eduksi.

EM-futiksessa 2020 maalikuninkuuden voittivat Portugalin Cristiano Ronaldo ja Tsekin Patrik Schick. Kumpikin teki viisi maalia. Portugali pelasi neljä matsia ja Tsekki viisi. Kumpikin laukoi joukkueensa rankkarit.

Euro 2016 -turnauksessa paras maalintekijä oli Ranskan Antoine Griezmann kuudella kassilla. Ranska pelasi finaalissa asti, eli matseja tuli seitsemän ja Griezmannkin laukoi Ranskan rankkarit.

2012 EM-turnauksessa maalikunkkuja oli pitkä lista. Cristiano Ronaldo, Mario Mandzukic, Mario Gomez, Mario Balotelli, Alan Dzakoev ja Fernando Torres tekivät kukin kolme kassia.

Seuraavassa vedonlyöntiyhtiöiden suosikit kesän EM-turnauksen maalikuninkaiksi ja hieman pohdintaa herrasmiehistä.

Jalkapallon EM 2024: Maalikuningas (Kertoimet 11.4.)
Kylian MbappeKerroin 6,20Betsamigo
Harry KaneKerroin 6,60betstro
Cristiano RonaldoKerroin 13,10xlbet
Jude BellinghamKerroin 15,00betnflix
Oliver GiroudKerroin 21,20xlbet
Romelu LukakuKerroin 22,00maxxwin
Antoine GriezmannKerroin 26,30xlbet
Jamal MusialaKerroin 29,00Slotshammer
Bukayo SakaKerroin 30,00Bethard
Alvaro MorataKerroin 35,00Bethard

Kylian Mbappe, Ranska

Ranskan ehdoton ykköspelaaja ja ehkä koko maailman paras pelaaja. Luultavimmin Kylian Mbappe siirtyy kesällä PSG:stä Real Madridiin, ja toki siitä voi tulla sellaista draamaa, joka sotkee pelejä EM-turnauksessa.

Ranskan alkulohko ei ole kaikkein helpoin. Muut joukkueet ovat Hollanti, Itävalta sekä Puola. Ranska on toki selvä suosikki voittamaan alkulohkon, tähän kertoimet sille ovat 1.50-paikkeilla. Sen jälkeen kaikki on auki. Koko turnauksessa Ranska on kakkossuosikki, eli Mbappella on hyvinkin mahdollisuuksia pelata täydet seitsemän matsia.

Mbappe myös laukoo Ranskan rankkarit. Karsinnoissa Mbappe teki yhdeksän maalia, ja näistä kaksi oli rankkareita. MM-kisoissa 2022 Mbappe voitti maalitilaston kahdeksalla osumalla.

Harry Kane, Englanti

Harry Kanen kirous on se, että hänen joukkueensa ei koskaan voita mitään. Ensin vuosikausia Tottenhamissa ilman pokaalia, vaikka niin lähellä niin usein. Nyt Bundesliigassa Bayern Munchen voitti ensin 11 mestaruutta peräkkäin, kunnes Kane tuli joukkueeseen. Tänä vuonna Bayern ei tule voittamaan mestaruutta, vaikka Kane on ollut erinomainen ja tulee voittamaan maalikuninkuuden ylivoimaisesti.

EM-turnauksessa Englanti on useimmilla bookkereilla ykkössuosikki. Sen alkulohko ei ole liian hankala, mukana ovat Tanska, Slovenia ja Serbia. Kane laukoo rankkarit ja on erinomaisessa kunnossa. Jos nyt sitten olisi viimeinkin jalkapallon aika palata kotiin, ja Kane sankarina, maalikuninkaana.

Romelu Lukaku, Belgia

Romelu Lukaku oli karsintojen paras maalintekijä 14 osumalla. Karsintamaalit eivät ole kovinkaan hyvä indikaattori, mutta kyllä Lukaku oli karsinnoissa tulessa. Heti avausmatsissa vieraissa Ruotsia vastaan Lukaku teki hattutempun. Lukaku on myös Belgian todennäköisin rankkarin ampuja.

Belgian alkulohko on sellainen, jossa Lukakulle kyllä tulee maalipaikkoja. Vastassa ovat Romania, Ukraina sekä Slovakia. Belgia on joka matsissa selvä suosikki.

Seurajoukkueessa AS Romassa Lukaku on pelannut ok kauden, mutta ei sen enempää. 28 Serie A:n matsissa hän on tehnyt 10 kassia.

Cristiano Ronaldo, Portugali

Ronaldo on jo 39-vuotias, mutta niin hän vain teki karsinnoissa vielä kymmenen osumaa. Hieman se oli jo haaskalla käymistä. Luxemburgia vastaan Ronaldo teki kaksi kassia ja Liechtensteinia vastaan kolme.

Ronaldo suurissa kisoissa on jo hieman kysymysmerkki. Saudiliiga ei missään nimessä ole Euroopan suursarjojen tasolla. Vauhti tulee olemaan EM-kisoissa jotain aivan muuta kuin Saudi-Arabiassa tai karsinnoissa pikkumaita vastaan. Eikä Ronaldo tietenkään ole enää nopeimmillaan, ihminen hänkin vain on.

Kai Havertz, Saksa

Saksa on isäntämaa, ja vaikka Saksa ei ole aikoihin ollut hyvä arvokisoissa, niin kyllä se isäntämaana pitää noteerata. Alkulohko on helppo, mukana ovat Unkari, Sveitsi ja Skotlanti.

Saksalla ei ole sitten Miroslav Klosen ollut joukkueessa todellista maalipyssyä. Nyt ykkösmies voisi olla Kai Havertz Arsenalista. Havertz aloitti kauden heikosti, ja Arsenalin suuri fani Piers Morgan oli raivona, miksi Mikel Arteta oli hankkinut näin onnettoman pelaajan. Kauden edetessä Havertz on parantanut huimasti, ja Piers Morgan on sitä mieltä, ett Artetan suurin saavutus on ollut tehdä Havertzista taas se pelaaja, joka hän oli ennen Chelsean pestiä. Jos Havertzin kuntokäyrä jatkaa kohoamista, ja Saksa menee pitkälle, ja Havertzia peluutetaan kärjessä, niin miksipä hän ei voisi olla kesän maalikunkku.

Tutustu VL:n EM-kisasivuihin täällä!