Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 21.10.2023

Lauantain Vakio 1-kierroksen kohteet koostuvat totuttuun tapaan brittifutiksesta! Peliaika päättyy perinteisesti lauantaina klo 16.58 | 21.10.2023 | 16.58
Kohde sulkeutuu: 21.10.2023 16:58

1. Manchester C - Brighton


Vakion avauskohteessa ei joukkueiden välisessä tasoerossa ole epäselvyyttä, Manchester City on kotonaan valtaisa suosikki Brightonia vastaan. Vaikka Brighton onkin jälleen tällä kaudella ollut hyvä ja on vain kaksi pistettä Cityä perässä sarjataulukossa, emme siltikään millään jaksa uskoa joukkueen pystyvän pisteitä vieraskentältä saamaan. Luotamme Cityyn kuin vuoreen ja pelaamme sen varmaksi lapullemme.

Tulos: 12. Chelsea - Arsenal


Piristymisen merkkejä osoittanut Chelsea saa vieraakseen sarjan jaetulla piikkipaikalla olevan Arsenalin. Chelsea on voittanut kaksi viimeisintä sarjaotteluaan ja heidän kannaltaan maajoukkuetauko tuli kiusallisen huonoon väliin. Arsenal sen sijaan on myös voittanut kaksi viimeisintä sarjamatsiaan, joten formiltaan joukkueet ovat samankaltaiset. Vaikka Chelsea onkin ollut pirteä, niin silti meidän vaakakuppimme kääntyy hienoisesti vieraiden suuntaan. Arsenal on ollut alkukauden ajan vakuuttava joukkue, emmekä usko joukkueen tappiota kokevan tässä ottelussa. Meidän pelivalintamme onkin merkit tasapelille ja vierasvoitolle tähän otteluun.

Tulos: X23. Sheffield U - Manchester U


Vaikka ManU onkin ailahtelevainen joukkue, on sillä tässä ottelussa niin järisyttävän hyvä mahdollisuus täyden pistepotin nappaamiseen, ettemme millään jaksa uskoa sen tässä matsissa romahtavan. Kotijoukkue Sheffield United on ollut alkukauden aikana hävyttömän huono, sarjajumbot ovat kahdeksasta ottelustaan saaneet raavittua kasaan vain yhden vaivaisen tasuripisteen ja vahvasti näyttää siltä että isäntien on tällä kaudella tapeltava putoamispeikkoa vastaan. ManU:lla on ottelussa formietu ja materiaalietu ja sen on riitettävä vierasvoittoon, mikään muu ei Manchesterin punaiselle pahoilaiselle tästä ottelusta kelpaa!

Tulos: 24. Newcastle - Crystal Palace


Newcastle ja Crystal Palace ovat sarjataulukossa perätysten sijoilla kahdeksan ja yhdeksän, kotijoukkue ensin mainittuna. Newcastle on ottelussa kotonaan suosikki, sillä se on vieraita formissa edellä ja materiaalikin on selvästi vieraita parempi. Vaikka Palace onkin avannut kautensa hyvin, tulee sillä tässä ottelussa olemaan tukalat paikat. Newcastle on peliprosenteissa yli 60% suosikki ja me allekirjoitamme tämän, pelaammekin kotijoukkueen varmaksi lapullemme.

Tulos: 15. Brentford - Burnley


Häntäpään taistossa Brentford isännöi Burnleytä. Brentford tulee matsiin sarjataulukon sijalta 15, kun taas vierailija Burnley majailee kolme pistettä isäntien alapuolella sijalla 17. Kaikki merkit viittaavat siihen, että kummankin joukkueen kohtalona on tällä kaudella tapella putoamispeikkoa vastaan. Brentford on tunnetusti vahva kotijoukkue ja se kääntää vaakakuppia isäntien puolelle, emme kuitenkaan uskalla joukkuetta varmaksi pelata. Vincent Kompanyn luotsaama Burnley pystyy varmasti haastamaan kotijoukkueen ja taistelemaan pisteistä, varmistelemmekin kotivoiton tasurimerkillä.

Tulos: 1X6. Nottingham - Luton


Sarjan keskikastissa oleva Nottingham saa vieraakseen häntäpäähän jumittuneen Lutonin. Nottinghamin alkukausi on ollut mukiinmenevä, joukkue on sarjassa sijalla 13 ja pisteitä on kasassa yhdeksän. Luton sen sijaan on kerännyt itselleen neljä pistettä ja vaikuttaakin odotetusti siltä että vieraita uhkaa tällä kaudella putoaminen. Nottingham on joukkueista selvästi laadukkaampi, isännät ovat myös paremmassa vireessä ja saavat otteluun myös kotiedun, näihin faktoihin nojaten emme kuluta tähän kohteeseen enempää merkkejä, vaan pelaamme Nottinghamin varmaksi.

Tulos: 17. Bournemouth - Wolverhampton


Bournemouthin ja Wolvesin kohtaaminen on kiharainen. Isännät ovat sarjassa viimeistä edellisenä kolmella pisteellään, kun taas vieraat ovat viisi pistettä isäntien yläpuolella sijalla 14. Wolves on ottelussa suosikki, se on paremmassa formissa ja materiaaliltaan myös isäntiä parempi, emme kuitenkaan uskalla pelata ottelua vieraiden kautta, sillä Bournemouthin kotietu on iso ase isäntien hyväksi. Peliprosenteissa Wolves on suosikki ja näemmekin tässä kohteessa oivan mahdollisuuden merkkien kuluttamiseen. Pelaamme kohteen läpi ja jätämme näin pienen ikkunan auki isäntien yllätykselle, joka tekisi prosenttien mukaan voittopotille pelkästään hyvää.

Tulos: 1X28. Swansea - Leicester


Swansean ja Leicesterin välisessä ottelussa kohtaavat kaksi kovavireistä joukkuetta. Swansea tulee matsiin neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa, kun taas koko sarjaa johtava Leicester on kauden 11 ottelustaan voittanut kymmenen. Vaikka Swansea onkin huippuvireessä ja saa otteluun kotiedun, on Leicesterin lento niin vakuuttavaa, ettemme usko isäntien pystyvän pisteitä ottelusta nappaamaan. Leicester on myös valovuoden materiaaleissa erossa, joten uskallamme helposti pelata vierasjoukkueen varmaksi lapullemme.

Tulos: 29. Norwich - Leeds


Norwichin ja Leedsin välinen taisto on ennakolta Championship-matseista se tasaisin vääntö. Kumpikin joukkueista majailee kärkikahinoissa eikä piste-eroa ole joukkueiden välillä Leedsin hyväksi kuin kaksi pistettä. Materiaaliltaan Leeds on aavistuksen isäntiä edellä, mutta vaakakuppi tasoittuu merkittävästi Norwichin kotiedun turvin. Tässä kohteessa onkin oiva mahdollisuus hakea kierrokselle varmaa tasapeliä, sillä niin tasaisesta ottelusta on kyse.

Tulos: X10. Hull - Southampton


Hull saa vieraakseen Southamptonin. Joukkueet ovat sarjataulukossa perätysten sijoilla yhdeksän ja kymmenen, mutta ero joukkueiden välille löytyy vireystilasta. Hull on matkalla alas, sillä joukkue on pelannut kolme viimeisintä otteluaan ilman voittoja. Southampton sen sijaan on vaisun alkutaipaleensa jälkeen näyttänyt merkkejä heräämisestä, sillä se on voittanut kolmesta viimeisimmästä ottelustaan kaksi ja pelannut kertaalleen tasan. Formietu on siis Southamptonilla, tähän kun lisätään materiaalietu kaveriksi, niin hyvillä mielin uskallamme pelata vierasjoukkueen varmaksi lapullemme.

Tulos: 211. Stoke - Sunderland


Stoke tulee selvänä altavastaajana matsiinsa Sunderlandia vastaan. Isännät ovat sarjassa häntäpäässä, kun taas Sunderland keikkuu peräti neljäntenä. Stoke on edellisestä kolmesta pelistään voittanut yhden ja hävinnyt kaksi, kun taas vieraat ovat samassa ajassa poistuneet ottelusta voittajana kahdesti ja hävinneet kertaalleen. Sunderland on alkukauden aikana osoittanut olevansa selvästi isäntiä parempi joukkue, eikä edes Stoken kotietu tässä heitä auta, Sunderland varmaksi.

Tulos: 212. Middlesbrough - Birmingham


Boro on herännyt, joukkue on voittanut neljä viimeisintä sarjamatsiaan ja maaliero näissä otteluissa on murskaava 11-3. Myös Birmingham tulee otteluun voittoputkessa, mutta se putki katkeaa tähän. Middlesbroughin heräämistä on odoteltu jo useamman viikon ajan, sillä joukkue materiaaliltaan aivan sarjan kärkipäätä. Nykyvireessä Boro on hankala voitettavaksi ja varsinkin kotonaan kohoaa meidän kirjoissamme selväksi suosikiksi. Myös peliprosenteissa se on yli 50% suosikki ja me allekirjoitamme tämän, isännät varmaksi.

Tulos: 113. Blackburn - Cardiff


Kierroksen viimeinen kohde on kiharainen. Blackburn tulee matsiin sarjan sijalta 17, kun taas vierailija Cardiff on kahdeksantena. Formit joukkueilla ovat samankaltaiset, hienoisesti vieraiden puolella, mutta Blackburnin kotietu tasoittaa vaakakuppeja merkittävästi. Tässä ottelussa on turha ruveta riskeeraamaan, sen verran vaikeasta kohteesta on kyse. Pelaammekin tähän kaikki mahdolliset merkit mitä pystyy, eli kohteen läpi.

Tulos: 1X2
Vakio 1 21.10.2023 koko kierros:


1: 1
2: X2
3: 2
4: 1
5: 1X
6: 1
7: 1X2
8: 2
9: X
10: 2
11: 2
12: 1
13: 1X2