Euroviisut 2024

Euroviisut 2024 käydään Ruotsissa Malmö Arenalla toukokuussa 2024. Lue Viisujen infopaketti ja kaikki Euroviisu-vedonlyönnistä VL:n kisaoppaasta!Euroviisut 2024 Ruotsissa


Euroviisut vuosimallia 2024 järjestetään Ruotsissa, kun vedonlyöntiyhtiöiden voittajaksi arvioima Ruotsin Loreen lopulta voitti kilpailun. Loreen sai Tattoo-biisillään valtavat tuomariäänet, kun taas Suomen Käärijä voitti selvästi yleisöäänestyksen ja sai toiseksi eniten yleisöääniä Viisujen historiassa. Tämä ei kuitenkaan riittänyt voittoon, vaan Suomelle jäi käteen kakkossija.Vasta kahdelta maalta tiedetään marraskuussa 2023 tulevien Viisujen edustaja-artisti, mutta Bethard on jo todella hyvissä ajoin julkistanut kertoimet. Niissä Israel on asetettu selväksi suosikiksi epäilemättä samalla logiikalla, jolla Ukraina voitti Euroviisut 2022.

🔗 Eurovision 2024: Viralliset kotisivut
🔗 Euroviisut 2024: Kertoimet

Euroviisut 2024: Karsinnat


Euroviisu-maat pitävät omia kansallisia karsintojaan, joiden kautta erilaiset asiantuntijaraadit ja yleisö äänestävät oman maansa Euroviisu-edustajan. Suomessa Euroviisu-karsinnat tunnetaan nimellä Uuden Musiikin Kilpailu. Vuoden 2024 UMK pidetään ensimmäistä kertaa Tampereen Nokia Arenalla 10. helmikuuta. Mukana olevat artistit julkistetaan 10. tammikuuta 2024.

Nykyään UMK:ssa Suomessa yleisöäänillä on 75 prosentin painoarvo, kun ammattiraadilla se on 25 prosenttia – aikaisemmin suhde on ollut 50-50.

Suomen kovimmat Viisu-fanit seuraavat myös Melodifestivalen-kilpailua, joka on Ruotsin Euroviisu-karsinta. Pitkällinen monivaiheinen kilpailu ratkeaa länsinaapurissamme tyypillisesti myöhemmin kuin UMK.

Euroviisut Vedonlyönti: Kertoimet, vihjeet & bonukset


Euroviisut nostaa päätään myös vedonlyöntikohteena. Viihdekohteiden suosio on räjähtänyt ja parhaat vedonlyöntisivustot tarjoavat kattavasti erilaisia mielenkiintoisia vedonlyöntikohteita Euroviisuihin – ovathan Viisut epäilemättä se viihdekohteiden ykkönen koko maailmassa. Voittajan lisäksi voit asettaa esimerkiksi Head to Head -vedon eli veikata kahden maan välillä, kumpi suoriutuu paremmin. Voittajaveto on totta kai se suosituin.

Ensimmäisenä kertoimet vuoden 2024 kilpailuun julkaisi Bethard. Ajankohta jo vuoden 2023 marraskuussa oli todella varhainen ottaen huomioon, että vain harvoilta mailta oli saatu edes esittäjä tietoon. Myöhemmin lisää kertoimia saadaan totta kai muilta bookereilta.

Suosikkeja ovat sodassa oleva Israel sekä kestomenestyjät Ruotsi, Ukraina ja Italia. Myös Suomi löytyy varhaisista ennakkokaavailuista sijalta 7, kenties UMK:n kovan tason ja nousseen arvostuksen myötä.

Euroviisu kertoimet
Vihjeet


VL tarjoaa jälleen tänäkin vuonna myös vedonlyöntivihjeet Euroviisuihin. Löydät vihjeet automaattisesti alta.


Ohjeita vedonlyöntiin Euroviisuista


Huomioi ero urheiluvedonlyöntiin


Euroviisut, kuten monet muutkin viihdekohteet, eroavat hieman normaalista urheiluvedonlyönnistä. Euroviisuissa menestys ratkaistaan äänestyksellä, ja tämä luo vedonlyöntiin omanlaisensa aspektin, kun suurin osa euroviisujen pelivaihdosta koostuu niin sanotuista fanivedoista.

Puolet euroviisuissa annetuista äänistä tulee maiden raadeilta ja puolet yleisöäänistä. Jokaisella maalla on oma jurynsa, joka jakaa esityksille pisteet 1-8, 10 ja 12. Tämän lisäksi maan yleisöäänet lasketaan yhteen ja paljastetaan juryäänien jälkeen.

Normaalisti urheiluvedonlyönnissä on fiksumpaa pitkässä juoksussa erottua joukosta ja mennä isoja massoja vastaan, mutta äänestämällä ratkaistavissa kilpailuissa tilanne on hieman erilainen. Euroviisuissa puolet äänistä annetaan puhelinäänestyksellä, jonka tulokseen jokainen katsoja voi vaikuttaa. Monet äänestävät fanittamaansa kappaletta ja useat myös lyövät vetonsa saman kappaleen puolesta.

Jos koet tuntevasi musiikkimarkkinaa hyvin, voit löytää kertoimista mahdollisia ylikertoimia ja poimia joukosta ne maat, joilla näet olevan enemmänkin potentiaalia.

Muista kerroinvertailu


Harrastuksensa tosissaan ottavat veikkaajat tekevät muutenkin usein kerroinvertailua eli vertaavat, miltä bookerilta saa parhaan kertoimen kuhunkin kohteeseen. Euroviisujen kohdalla se on tavallistakin tärkeämpää, sillä varsinkin altavastaajien tapauksessa kertoimet vaihtelevat erittäin merkittävästi. Ero kertoimissa voi kahden sivuston välillä olla jopa yli nelinkertainen!

Hyödynnä vedonlyöntibonukset


Vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat pelaajille satojen eurojen edestä ilmaista pelirahaa, jolla pääset lyömään vetoa pienemmällä riskillä tai toisinaan jopa kokonaan ilman riskiä. Myös Euroviisujen vedonlyönnissä kannattaa ehdottomasti hyödyntää erilaiset veikkausbonukset.

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

1.Mobilebet2x10€ kierrätysvapaa ilmaisveto0xPelaa nyt
Betsamigo120% talletusbonus 120€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
3.TonyBet100% / 100€ ilmaisveto5x talletusPelaa nyt
Comeon!50€ ilmaisvetoEi kierrätystäPelaa nyt
5.Bethard100% bonus 100€ asti5x (T+B)Pelaa nyt


Parhaat pelimuodot


Mikään ei pakota veikkaamaan nimenomaan voittajaa, vaan voit pelata myös enemmän varman päälle ja kokeilla hieman pienemmällä kertoimella tietyn edustajan top-3- top-5- tai top-10-sijoitusta. Näille ei kuitenkaan vielä ole kertoimia.

Lähempänä kisoja monet vedonlyöntisivustot tarjoavat useampia eri pelimuotoja Euroviisuihin. Perinteisen voittajavedon lisäksi tarjolla on mielenkiintoisia ja usein tuottavia qualifier- ja sijavetoja. Hyvällä esitutkimuksella euroviisuista löytää hyvin todennäköisiä jatkoonmenijöitä semifinaaleista pelattavilla kertoimilla. Lisäksi saatat törmätä head to head -vetoihin, joissa vertaillaan, kumpi kahdesta annetusta maasta suoriutuu paremmin.

Euroviisut 2023: Osallistujamaat ja edustajat


Tulevissa Euroviisuissa on mukana 37 maata, mikä on vähiten sitten vuoden 2014. Viime kisoihin nähden pois jäivät Bulgaria, Montenegro ja Pohjois-Makedonia. Finaaliin pääsevät automaattisesti viisi suurinta rahoittajamaata sekä viime vuoden voittaja Ukraina.

Alta näet kaikki Euroviisut 2023 osallistujamaat sekä artistit ja kappaleet siltä osin kuin ne ovat tiedossa. Viiva tarkoittaa, ettei artisti, kappale tai kieli ole vielä tiedossa. Päivämäärä tarkoittaa päivää, jolloin tiedon pitäisi olla selvillä. Yliviivatut eivät päässeet finaaliin.Euroviisut 2023: Semifinaalit


Viisuviikolla järjestetään kaksi semifinaalia, joista parhaat maat etenivät Euroviisu-finaaliin. Semifinaaleista ensimmäinen järjestettiin tänä vuonna tiistaina 10. toukokuuta ja toinen torstaina 12. toukokuuta. Vaikka satunnaisen Viisu-katsojan huomio keskittyy pitkälti finaaliin, löytyy myös semeistä rutkasti jännitettävää niin katsojalle kuin vedonlyöjälle.

Suomi osallistui tiistain 1. semifinaaliin, johon se oli selvä suosikki.

Euroviisut 2023: Finaali


Euroviisufinaali kisataan lauantaina 14. toukokuuta. Finaalin pääsee jälleen tuttuun tapaan varmasti viimekertainen voittaja Ukraina sekä Big 5 -maat eli Ranska, Saksa, Iso-Britannia, Italia ja Espanja. Loput finalistit selvisivät samalla viikolla järjestettävissä semifinaaleissa.

Euroviisut tulokset


Euroviisut äänestys ratkaisee Viisu-voittajan. Kuten sivuillamme aiemmin mainituissa Euroviisut vedonlyönti -ohjeissa kerroimme, Euroviisut äänestys kattaa kaksi osaa: puolet äänistä tulee raadilta ja puolet yleisöäänestyksestä. Jokaisella maalla on oma asiantuntijaraatinsa, joka jakaa kaikille maille pisteet 1-8, 10 ja 12. Saman tekee tämän jälkeen myös jokaisesta maasta kerätty Euroviisut yleisöäänestys.

Päivitämme Euroviisu tulokset sivuillemme, kun Euroviisut finaali on päättynyt ja Euroviisu voittaja on selvillä!

YLE Euroviisut televisiointi: näin katsot Euroviisut!


Euroviisut näkyvät Suomessa jälleen YLE TV2 -kanavalla ja Yle Areenassa ilmaisina suorina lähetyksinä. Suomi Euroviisut juontaja on jälleen kerran Mikko Silvennoinen.

Ukraina voitti Euroviisut 2022


Ukraina nautti kansan suosiosta Euroviisuissa 2022 ja voitti koko kisan selkeällä erolla. Tuomariäänissä Iso-Britannia karkasi johtoon, mutta yleisöäänissä Eurooppa kertoi mielipiteensä selkeästi ja Ukrainan saamalla äänivyöryllä sodassa oleva maa voitti.

Vedonlyöntitoimistojen kirjoissa Ukraina oli selvä suosikki voittoon maaliskuun alusta asti. VB:n vihjatessa Ukrainan voittoa kerroin oli vielä 2,75, mutta finaalia lähestyttäessä se oli tippunut huomattavasti matalammalle. Huhtikuusta alkaen Ukrainan kerroin oli kahden tuntumassa tai sen alle. Kuuntele ja katso kappale tästä:Ukrainan ja Ison-Britannian vanavedessä tulivat kisan yllättäjä Espanja sekä Ruotsi ja Serbia. Kertoimissa korkealla viihtynyt Italia joutui tyytymään kuudenteen sijaan. Suomen The Rasmus jäi 38 pisteeseen, millä irtosi sija 21/25.

Muut Euroviisu-voittajat nykyisellä pistelaskulla


Euroviisuissa on kilpailtu vuodesta 1956 saakka. Ensimmäisen Eurovision-laulukilpailu järjestettiin Luganossa, Sveitsissä. Isäntämaa Sveitsi voitti tuolloin ensimmäiset Euroviisut edustajanaan Lys Essia kappaleella Refrain.

Euroviisut Suomi on voittanut kerran vuonna 2006, kun Lordi vei euroviisuvoiton kappaleella Hardrock Hallelujah. Alta näet kaikki Euroviisu-voittajat nykyisellä aikakaudella, jossa finalistit on ratkaistu semifinaalien kautta eli vuodesta 2004. Katso tästä historian kaikki Euroviisu-voittajat.

Vuosi
Voittajamaa
Artisti
Kappale
2004
Ukraina
Ruslana
Wild Dances
2005
Kreikka
Helena Paparizou
My Number One
2006
Suomi
Lordi
Hard Rock Hallelujah
2007
Serbia
Marija Serifovic
Molitva
2008
Venäjä
Dima Bilan
Believe
2009
Norja
Alexander Rybak
Fairytale
2010
Saksa
Lena Meyer-Landrut
Satellite
2011
Azerbaidzan
Ell&Nikki
Running Scared
2012
Ruotsi
Loreen
Euphoria
2013
Tanska
Emmelie de Forest
Only Teardrops
2014
Itävalta
Conchita Wurst
Rise Like a Phoenix
2015
Ruotsi
Måns Zelmerlöw
Heroes
2016
Ukraina
Jamala
1944
2017
Portugali
Salvador Sobral
Amar Pelos Dois
2018
Israel
Netta Barzilain
Toy
2019
Hollanti
Duncan Laurence
Arcade
2020
peruttu
2021
Italia
Måneskin
Zitti e buoni
2022
Ukraina
Kalush Orchestra
Stefania


Lordi Euroviisut 2006


Suomi voitti historiallisesti ensimmäistä kertaa euroviisut legendaarisissa vuoden 2006 euroviisuissa. Tuolloin Lordi siivitti Suomen voittoon kappaleella Hardrock Hallelujah.Suomen Euroviisu-edustajat


Suomi on osallistunut Euroviisuihin vuodesta 1961 lähtien. Suomen ensimmäinen euroviisuedustaja oli Laila Kinnunen kappaleella Valoa ikkunassa. Suomesta on ollut Euroviisu-edustaja jokaisena vuonna vuoden 1961 jälkeen, eivätkä yhdetkään järjestetyt Euroviisut ole jäänyt väliin. Euroviisut Suomi on järjestänyt kerran vuonna 2007 Lordin voittovuoden jälkeen.

Suomen edustajat nykyisellä pistelaskulla


Alta näet Suomen edustajat ja sijoituksen nykyisellä aikakaudella, jona finalistit on valittu semifinaalien kautta eli vuodesta 2004 alkaen.

Vuosi
Artisti
Kappale
Sijoitus
2004
Jari Sillanpää
Takes 2 To Tango
Semifinaali 14/24
2005
Geir Rönning
Why?
Semifinaali 18/25
2006
Lordi
Hard Rock Hallelujah
Finaali 1/1
2007
Hanna Pakarinen
Leave Me Alone
Finaali 17/24
2008
Teräsbetoni
Missä miehet ratsastaa
Finaali 22/25
2009
Waldo's People
Lose Control
Finaali 25/25
2010
Kuunkuiskaajat
Työlki ellää
Semifinaali 11/17
2011
Paradise Oskar
Da Da Dam
Finaali 21/25
2012
Pernilla Karlsson
När Jag Blundar
Semifinaali 12/18
2013
Krista Siegfrieds
Marry Me
Finaali 24/26
2014
Softengine
Something Better
Finaali 11/26
2015
Pertti Kurikan Nimipäivät
Aina mun pitää
Semifinaali 16/16
2016
Sandhja
Sing It Away
Semifinaali 15/18
2017
Norma John
Blackbird
Semifinaali 12/18
2018
Saara Aalto
Monsters
Finaali 25/26
2019
Darude Ft. Sebastian Rejman
Look Away
Semifinaali 17/17
2020
Aksel Kankaanranta
Looking Back
Kilpailu peruttiin
2021
Blind Channel
Dark Side
Finaali 6/26
2022
The Rasmus
Jezebel
Finaali 21/25
2023
Käärijä
Cha Cha Cha
Finaali

Euroviisut 2023: Usein Kysytyt Kysymykset


+1. Missä ja milloin Euroviisut 2023 järjestetään?

Euroviisut 2023 pidetään Englannin Liverpoolissa. Ensimmäinen semifinaali on 9. toukokuuta ja toinen 11. toukokuuta. Jännittävä finaali nähdään lauantaina 13. toukokuuta.

+2. Mistä kaikesta voin lyödä vetoa Euroviisuissa?

Ennen Euroviisuja voit lyödä vetoa siitä mitkä esitykset pääsevät finaaliin semifinaaleista ja tietysti siitä, mikä maa voittaa koko kilpailun. Joillain sivustoilla voit lähempänä kisoja veikata myös kahden maan välillä sitä, kumpi suoriutuu paremmin. Kohteita tulee lisää toukokuun lähestyessä.

+3. Mitkä vedonlyöntisivut tarjoavat kertoimet Euroviisuihin?

Suurin osa vedonlyöntisivuista tarjoaa ainakin voittajavedon kertoimet vuoden 2022 Euroviisuihin. Jotkut sivustot tarjoavat myös muita vedonlyöntimuotoja ja kertoimia. Suosittelemme Euroviisut vedonlyöntiin isoja sivustoja, kuten Betfair, Mobilebet ja Mr Green.

+4. Mikä maa voittaa Euroviisut 2023?

Suosikiksi on noussut Ruotsi. Myös Suomi on tällä hetkellä potentiaalisten voittajien joukossa.

+5. Kuka on Suomen Euroviisuedustaja vuonna 2023?

Suomen Euroviisu-edustaja selvisi UMK-finaalissa helmikuussa 2023 ja on Käärijä hitillään Cha Cha Cha!


Euroviisut 2024