Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Viihdevedonlyönti

Monipuoliset viihdevedot nostavat suosiotaan vedonlyöntikohteiden joukossa.

Viihdevedot ja erikoisvedot

Viihdevedot kiehtovat ihmisiä monista syistä, eivätkä ainostaan urheiluvedonlyönnistä kiinnostuneita. Niiden suosio perustuu siihen, että veikkaaja ei ole samalla tavalla sattuman ja onnen armoilla kuin urheiluvedonlyönnissä, vaan voi päästä voittoihin arvioimalla oikein joko ihmisten tai palkintoraatien käyttäytymistä.

Viihde vedonlyönti

Viihteeseen liittyvät erikoisvedot avaavat vedonlyöjille mahdollisuuden käyttää tietämystään ja asiantuntemustaan, olipa kyseessä sitten erilaiset viihdetapahtumat, TV-ohjelmat ja elokuvat tai jopa sää.

Euroviisut ja muut viihdetapahtumat

Euroviisut on viihdevedonlyönnin Graalin malja. Tämä tapahtuma kerää valtavan pelivaihdon aina keväisin ja jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Euroviisuissa voi voittajan lisäksi veikata lukuisia muitakin asioita. Kovimmat fanit ja innokkaimmat vedonlyöjät saattavat veikata myös karsintoja, kuten Suomen UMK:ta eli Uuden musiikin kilpailua.

Muita isoja viihdetapahtumia ovat esimerkiksi Ocar-gaala, Emmy-gaala, Grammy Awards, Nobel-palkinnot ja monet muut.

TV-ohjelmat

Myös joistakin TV-ohjelmista voi lyödä vetoa, vaikka näiden osuus vedonlyöntisivustojen kohdevalikoimissa onkin viime aikoina harmillisesti laskenut. Ainakin aiempina vuosina on voinut veikata esimerkiksi Big Brotherin, Putouksen ja Tanssii tähtien kanssa -kilpailun voittajia - kiinnostavaa nähdä, mikä on tilanne tulevaisuudessa.

Luonnollisesti esinauhoitettuja ohjelmia ei voi lähes ikinä veikata, vaan vedonlyönnin luonteen vuoksi vetofirmat vaativat, että kyseessä on suorana lähetyksenä esitettävä ohjelma. Muuten kilpailijoilla, jotka tietävät kuvauksien tapahtumat, olisi huomattava houkutus lyödä itse vetoa.

Julkkikset ja kuninkaalliset

Välillä tarjolle tulee hullunkurisia veikkauksia koskien esimerkiksi julkkisten ja kuninkaallisten elämäntilanteita. Esimerkiksi julkimoiden avioelämää ja julkkisparien tulevan lapsen nimeä koskevia kohteita on nähty.

Sääilmiöt ja muut erikoisvedot

Toisinaan voi törmätä kohteisiin koskien esimerkiksi ensilumen ajankohtaa tai juhannuksen keskilämpötilaa. Nämä hauskat kohteet ovat sen verran erikoisia, että niille on asetettu yleensä tiukka panoskatto - kyse on vain hupikohteista, ei varsinaisesti vakavasti otettavista spekulaation kohteista. Näillä sääkohteilla on usein hankala tehdä voittoa.

Muita erikoisvetoja on nähty esimerkiksi siitä, mitä sanoja esiintyy presidentin uudenvuodenpuheessa. Tällä hetkellä tällaisia Suomeen räätälöityjä erikoiskohteita ei ole paljon saatavilla, mutta odotamme näkevämme niitä enemmän taas tulevaisuudessa.

Miksi viihdevedonlyönti voi olla kannattavaa?

Viihdevedonlyönti eroaa joiltain osin urheiluvedonlyönnistä. Vedonvälittäjät käyttävät vuosisatojen ajan hiottuja menetelmiä yhdessä monimutkaisten ohjelmistojen kanssa laskemaan todennäköisyyksiä ja määrittämään kertoimia urheilutapahtumien lopputuloksille. Tämä ei kuitenkaan päde erikoisvedonlyönnissä.

Viihdekohteissa voi tuurin osuus olla pienempi tai jopa olematon. Esimerkiksi Euroviisujen voittajan kohdalla ei varsinaisesti voi puhua tuurin vaikutuksesta, ellei sitten oteta huomioon sitä mahdollisuutta, että joku ennakkosuosikki mokaa totaalisesti finaaliesityksessään. Kyse on enemmänkin siitä, kuinka hyvin onnistuu arvioimaan katsojien äänestymiskäyttäytymistä ja tuomareiden makua. Koska vedonvälittäjän on vaikeaa asettaa tarkkoja kertoimia erikoisvedoille, vedonlyöjät ovat pitkälti samalla viivalla vedonvälittäjän kanssa. Mikäli on hyvin perehtynyt aiheeseen, saattaa olla jopa etulyöntiasemassa vedonvälittäjään nähden.

Sama ilmiö näkyy politiikkavedonlyönnissä, jossa osaavat veikkaajat voivat tehdä suuria voittoja onnistuessaan arvioimaan kansalaisten äänestymiskäyttäytymisen ja poliittisen ilmapiirin.

Missä voi lyödä viihde- ja erikoisvetoja

Erikoisvetoja eivät tarjoa läheskään kaikki vedonvälittäjät, ja osa tarjoaa monipuolisemmin viihdevedonlyönnin kohteita kuin toiset. Katso alta muutama viihdevedonlyönnin saralla erikoistunut vedonvälittäjä.

#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Julkaistu
Kierrätys
Arvostelu
1
50€ ilmaisveto
2010
Ei kierrätystä
2
2x10€ ilmaisveto
2014
Ei kierrätystä
3
200% bonus 200€ asti
2022
5x (T+B)
4
25€ ilmaisveto
2022
Ei kierrätystä
5
100% bonus 100€ asti
2023
10x (T+B)
6
100% bonus 100€ asti
2021
10x (T+B)
7
100€ ilmaisveto
2009
5x (T)
8
100% talletusbonus 200€ asti
2019
5x (T+B)
9
100% bonus 200€ asti
2016
5x (T+B)