Davis Cupin puolivälierä: Suomi - Kanada

Davis Cupin puolivälierä | Suomi - Kanada | 21.11.2023 | 17:00

Kohde sulkeutuu: 21.11.2023 17:00


Suomelle olisi sopinut parhaiten se, että Davis Cupia olisi jatkettu saman tien syyskuisten ottelujen jälkeen. Silloin joukkuetta olisi voinut pitää jopa suosikkina Kanadaa vastaan.

Sittemmin suomalaispelaajien vire on ollut enimmäkseen laskusuhdanteinen, kuten artikkelissamme käydään läpi. Toki samassa yhteydessä on syytä mainita, ettei Suomen välieräpaikka siltikään mikään maan urheiluhistorian tai edes menneen vuoden suurin sensaatio olisi.

Ennalta kenties parhaat mahdollisuudet ovat itse asiassa nelinpelissä. Tilanne kun on se, ettei Kanadalla ole yhtään nelinpelaajaa rankingin 160 parhaan joukossa. Lisäksi sijalta 163 löytyy lähtökohtaisesti kaksinpeliin keskittyvä ja sen myötä osin myös nelinpelipisteitä kerännyt Felix Auger-Aliassime.

Hyvä mahdollisuus nelinpelissä


Joukkueeseen nimetyistä pelaajista Alexis Galarneaun ranking on 548 ja Vasek Pospisilin 570. Nämä miehet pelasivat kaksikkona Davis Cupin edellisessä vaiheessa, jossa Auger-Aliassime ei ollut mukana.ATP-status kuitenkin hämää jossain määrin. Pospisil voitti yhdeksän vuotta sitten Wimbledonin ja on pelannut kahdessa muussakin Grand Slam -puolivälierässä. Davis Cupissa mies on ollut mukana saavuttamassa viimevuotista mestaruutta ja vuoden 2019 finaalipaikkaa.

Toki pitää ehdottomasti todeta, että miehen pelitaso on laskenut viime vuosien aikana melkoisesti, eikä myöskään Galarneau ole varsinainen sateentekijä. Suomella on siis hyvä mahdollisuus voittaa nelinpeli, kuka Harri Heliövaaran parina sitten pelaakaan.

Ja taas toisaalta: Emil Ruusuvuoren ympärillä leijuva epävarmuus heijastuu ennen kaikkea kaksinpeliin mutta jossain määrin myös nelinpeliin. Jos Ruusuvuori ei pystyisi pelaamaan, romuttuvat Suomen mahdollisuudet käytännössä välittömästi. Nelinpeliin on toki (todennäköisenä) vaihtoehtona Patrik Niklas-Salminen, joka oli Heliövaaran partnerina aiemmin Splitissä.Myös Niklas-Salmisen ottelut ovat kuitenkin edenneet enimmäkseen tappiollisesti edellisen Davis Cupin jälkeen. Lisäksi mainittu Galarneau-Pospisil-pari onnistui voittamaan Davis Cupin edellisen vaiheen kaikki kolme nelinpeliään. OK, vastustajat olivat kaukana huippuluokasta, mutta ei se pelaamisen taso näillä miehillä aivan pohjalukemissakaan ole.

Jälleen tarvittaisiin venymistä


Kaiken kaikkiaan nelinpelin lievä suosikkiasema ei riitä kattamaan sitä, että Suomi on kaksinpeleissä selvähkö altavastaaja. Ruusuvuoren olisi ykköspelaajien kohtaamisessa venyttävä Auger-Aliassimea vastaan, eikä Otto Virtasen tilanne oletettavasti vastaan tulevaa Gabriel Dialloa ajatellen ole optimaalinen.


Jälleen tarvittaisiin siis venymistä. Vieläpä hieman enemmän kuin kerroinasetelma kertoo.

30€ ilmaisveto ilman kierrätystä XLBetiltä!


Uusi huippusivusto XLBet tarjoaa uusille pelaajille makoisan ilmaisvedon ilman kierrätystä. Talleta ja panosta 30€, saat 30€ ilmaisvedon!
XLBet: Lunasta 100% talletusbonus

Pelivalintamme:

Kanada etenee välierään @1.75

Huti
Suprabets - Lue arvostelu

1.75

Suprabets - Lunasta jopa 50€ riskitön veto! Lue arvostelu Siirry pelaamaan
XLBet - Lue arvostelu

1.66

XLBet – Uutuussivustolle 5x20€ kierrätysvapaa ilmaisveto! Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

1.66

Mobilebet - Mobiiliveikkaajien suosikki Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.66

ComeOn - Booker palasi uudistuneena Lue arvostelu Siirry pelaamaan
SG Casino - Lue arvostelu

1.57

Tyylikäs vedonlyöntiuutuus Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä