Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Davis Cup 2024

Tenniksen maailmanmestaruus on ratkaistu Davis Cupissa jo 111 kertaa. Suomi nousi parrasvaloihin vuoden 2023 välieräpaikallaan.

Suomi jatkoi 16 parhaan joukkoon Davis Cupissa 2024

Davis Cup alkoi uuden kauden 2024 osalta torstaina 1. helmikuuta. Davis Cup on International Tennis Federationin (ITF) järjestämä kausimuotoinen turnaus, jossa ratkaistaan tenniksen maailmanmestaruus.

Suomen tennismaajoukkue, markkinointimeltään Porsche Davis Cup Team Finland, pääsi vuoden 2023 menestyksensä jäljiltä sijoitetuksi joukkueeksi tämän kauden maailmanlohkon ensimmäiseen vaiheeseen eli karsintakierrokselle. Siellä Suomi kohtasi Portugalin 2.-3. helmikuuta Turussa, Gatorade Centerissä ja kaatoi vastustajansa hienosti 3-1! Otto Virtanen kaatoi Nuno Borgesin ylivoimaisesti 6-2, 6-1 ja Emil Ruusuvuori Joao Sousan 6-2, 6-3.

Näin ollen Suomi eteni toista vuotta putkeen Davis Cup Finalsiin eli 16 parhaan maan lopputurnaukseen. Suomen tennisliitto selvittää alkulohkon järjestämistä Suomessa. Lohkot arvotaan ja pelipaikat julkaistaan maaliskuussa.

Ensimmäisessä vaiheessa oli 24 joukkuetta, joiden pelaamien 12 otteluparin voittajat etenivät 16 parhaan joukkoon. Lisäksi finaaliturnaukseen jaetaan kaksi villiä korttia, jotka menevät Espanjalle ja Isolle-Britannialle, sekä automaattisesti mukana ovat viime vuoden finalistit Italia ja Australia.

Kanada [1]-Etelä-Korea
Serbia [2]-Slovakia
Kroatia [3]-Belgia
Unkari-Saksa [4]
Alankomaat [5]-Sveitsi
Tshekki [6]-Israel
Ukraina-USA [7]
Suomi [8]-Portugali
Kiinan Taipei-Ranska [9]
Argentiina-Kazakstan [10]
Ruotsi [11]-Brasilia
Chile [12]-Peru

Saa nähdä, tapahtuuko nyt skenaario, jossa järjestävä maa Espanja jäisi kokonaan pois Malagassa pelattavassa finaaliturnauksessa. Näin kävi Suomen huippuonnistumisen myötä vuonna 2023.

Davis Cup 2024: Otteluohjelma & tulokset

Davis Cup karsintakierros pelataan 1.-4. helmikuuta 2024.

To 1.2.
18.00: Ukraina - USA 0-4

Pe 2.2.
15.00: Hollanti - Sveitsi 3-2
16.00: Serbia - Slovakia 0-4
16.00: Unkari - Saksa 2-3
17.30: Suomi - Portugali 3-1
18.00: Ruotsi - Brasilia 1-3
23.00: Kanada - Etelä-Korea 3-1

La 3.2.
7.00: Taiwan - Ranska 0-4
15.00: Kroatia - Belgia 1-3
16.00: Argentiina - Kazakstan 3-2
16.00: Tshekki - Israel 4-0
23.00: Chile - Peru 3-2

Lohkovaihe pelataan 10.-15. syyskuuta.

Davis Cup 2024: Suomen joukkue

Suomen Davis Cup -joukkueen jäsenet ovat tammikuussa 2024 urillaan eri vaiheissa, mutta samantyyppisissä tilanteissa. Pelaajat ovat eräänlaisilla vedenjakajilla - tänä vuonna nähdään, tapahtuuko selkeää nousua vai kenties tuntuvaa laskua.

Emil Ruusuvuori

Helsinkiläinen teki läpimurtonsa ATP-tasolle pelaamalla "Challengerit läpi" vuoden 2019 aikana. Paikka on neljässä vuodessa hyvinkin vakiintunut ylimmällä kiertueella.

Yhtä lailla voi todeta, ettei pelin taso suhteessa muihin ole noussut jättimäisen paljoa. Niinpä turnausmenestykset ja samalla ranking-sijoitukset ovat edenneet varsin tasaisesti vuosi vuodelta.

Kausi 2024 on alkanut hyvin Hongkongin turnauksen finaalipaikalla ja Australian avoimissa tasaisella ottelulla Daniil Medvedeviä vastaan.

Otto Virtanen

Tämä mies on ollut Suomen Davis Cup -tuhkimotarinan ilmentymä. Koko viime kausi oli maaliskuun jälkeen melkeinpä tuskien taivalta, lukuun ottamatta hallipelejä. Niissä hän saavutti kovia voittoja ensin Kroatian top-16-turnauksessa ja sen jälkeen vielä Malagan finaalikisassa.

Ennätysranking kävi tuolloin viime vuoden maalis-huhtikuussa sijalla 109. Tämänhetkinen luku 166 kertoo paljon takapakista, jota saattaa tulla lisää, mikäli menestystä ei alkuvuoden Challengereista heru.

22-vuotiaalla pelaajalla on toki aikaa löytää peliinsä tasaisuutta. Silti puhutaan tärkeästä vuodesta niin pelaajalle kuin Suomen joukkueellekin, jossa Virtanen on massiivisessa roolissa.

Harri Heliövaara

Jos on Virtanen ollut Davis Cupin tuhkimotarina, voi Heliövaaran kohdalla todeta samaa miehen "toisesta urasta". Se on vienyt hänet maailman nelinpelirankingissa parhaimmillaan seitsemänneksi viime kesänä. On sanomattakin selvää, kuinka iso hänen panoksensa on myös Suomen joukkueen kannalta.

Kysymysmerkkejä leijuu myös Heliövaaran ympärillä. Tulokset varsin pitkäaikaisen parin Lloyd Glasspoolin kanssa olivat vuoden 2023 lopulla laskusuunnassa, mikä näkyy rankingissakin (vuoden 2024 tammikuun lopussa 31:s).

Pari vaihtui John Peersiin. Ikää on sinänsä paljolta kuulostavat 34 vuotta. Toisaalta Rohan Bopanna nousi hiljattain maailmanlistan ykköseksi lähes kymmenen vuotta vanhempana...

Muut

Patrik Niklas-Salmista lukuun ottamatta muu joukko on edellä mainittuja pelaajia selvästi perässä. "Patti" nousi hyvän viime vuoden alun ansiosta sadan kieppeille nelinpelirankingissa. Loppuvuosi oli hänelle muiden Suomen kärkinimien tavoin hankalahko.

Patrick Kaukovalta pääsi tai joutui kovaan paikkaan kohdattuaan Milos Raonicin Davis Cup -puolivälierässä. Hän haastoi ihan kelvollisesti, mutta samalla tuli todistettua, kuinka paljon taso putoaa, jos Ruusuvuori ja/tai Virtanen ovat loukkaantuneena tai heikossa vireessä.

Davis Cup Vedonlyönti

Tennisvedonlyönnissä Grand Slamit ovat suurimmassa suosiossa, ja esimerkiksi vuoden 2025 Australian avoimiin on tarjolla voittajakertoimia heti tämän vuoden turnauksen päättymisen jälkeen.

Tennis lajina kiehtoo kuitenkin vedonlyöjiä niin paljon, että Davis Cupista on tässäkin mielessä paljon kiinnostuneita. Tarjolla on kertoimia niin maiden välisten ottelujen voittajasta kuin etenkin live-vedossa myös yksittäisistä ottelupareista.

Päivitämme tälle sivulle, kun Davis Cup kertoimet julkaistaan Suomen otteluihin ja muiden pelien osalta.

Davis Cup 2024: Televisiointi & livestream

Yle näytti Suomelle menestyksekkään viime vuoden taipaleen syyskauden eli Kroatian turnauksen sekä finaalikokonaisuuden Espanjan Malagassa. Tästä innostuneena Yle jatkaa turnauksen näyttämistä myös vuonna 2024.

Davis Cup Historiaa

Davis Cup pursuaa perinteitä, sillä se on järjestetty jo vuodesta 1900 lähtien. Muihin verrattuna selvästi eniten titteleitä on Yhdysvalloilla (32) ja Australialla (28). Yhdysvaltain viimeisin titteli on kuitenkin vuodelta 2007 ja Australian vielä kauempaa eli vuodelta 2003.

Toisaalta nämä maat ovat edelleen aina varteenotettavia kandidaatteja mestariksi. Niin paljon niillä on pelaajia ranking-listojen sadan parhaan joukossa.

Historiaero on todella selvä, sillä mikään muu maa ei ole voittanut yli kymmentä titteliä. Arvaamattomuudesta kertoo kaiken oleellisen se, että kymmenenä viime vuonna turnauksella on kymmenen eri voittajaa!

Osa aivan maailman parhaista pelaajista jättää ajoittain jonkun osaturnauksen väliin, mutta jo traditioidensa ansiosta Davis Cupin arvostus on edelleen suurehko.

Davis Cup 2024: Liput

Suomen otteluihin Turun Gatorade Centerissä perjantaina ja lauantaina on myynnissä Tiketissä.

Uusimmat vihjeet - Tennis