Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Ranskan avoimet 2024

Ranskan avoimet eli Roland Garros kisataan omalla paikallaan touko-kesäkuun vaihteessa

Roland Garros eli tutummin Ranskan avoimet pelataan vuonna 2024 jo 123. kertaa. French Open pelataan ulkona massakentällä. Tämän vuoden turnaus pelataan 20. toukokuuta - 9. kesäkuuta, tuttuun tapaan Roland Garros Stadiumilla Pariisissa.

Nähdäänkö Rafael Nadal Ranskan avoimissa 2024?

Ranskan avoin tennisturnaus 2024 alkaa karsintojen osalta maanantaina 20. toukokuuta, pääsarjan käynnistyessä sunnuntaina 26. toukokuuta. Turnaus huipentuu miesten kaksinpelin finaaliin sunnuntaina 9. kesäkuuta.

Kyseessä on tenniskauden toinen Grand Slam -turnaus sekä ainoa massa-alustalla pelattava Grand Slam. Lukuun ottamatta karsintojen aiempia kierroksia, kaikki ottelut pelataan miesten puolella paras viidestä -systeemillä. Naiset pelaavat perinteisesti paras kolmesta. Turnauksessa on sarjat miesten ja naisten kaksinpelille, miesten ja naisten nelinpelille ja sekanelinpelille sekä useita pyörätuoli- ja juniorisarjoja.

Tällä hetkellä on käynnissä karsinnat. Suomalaisittain oli hieno seurata Otto Virtasen menoa, jolta varsinkin toinen voitollinen karsinta Dominic Thiemiä oli erinomainen ottelu. Lopulta kuitenkin Virtanen kolmannessa hävisi Giulio Zeppierille, joten häntä ei nähdä uransa toisessa Grand Slam -lopputurnauksessa. Ruusuvuori on suomalaisista mukana, tosin hän antoi tiistaina Genevessä turnauksen pudotuspeleissä vapaataipaleen vastustaja Alexander Shevchenkolle, mikä huolestutti suomalaispelaajan seuraajat. Hän kertoi kuitenkin sen johtuvan kipeydestä, ei loukkaantumisesta.

Miesten kaksinpelin hallitseva mestari on Novak Djokovic, joka kaatoi finaalissa Casper Ruudin 3-0. Naisten kaksinpelin osalta mestari vuosimallia 2023 oli Iga Swiatek, jolle Karolina Muchova hävisi niin ikään 3-0.

Historiallisesti Ranskan avoimet on Rafael Nadalin turnaus, sillä hän on voittanut turnauksen jo 14 kertaa. Espanjalainen on jäänyt finaalin ulkopuolelle vain kolmesti vuoden 2005 jälkeen. Voidaan pitää lähes varmana, ettei kukaan koskaan riko Nadalin voittoennätystä. Nyt vaikuttaa siltä, että Nadal palaa Roland Garrosiin pitkällisten loukkaantumisten jälkeen.

Suomalaiset

Suomalaisten osalta tilanne on samanatyyppinen kuin useiden aiempien Grand Slamien alla.

Emil Ruusuvuoren pitäisi olla mukana, mikäli hän toipuu tämän viikon sairastumisestaan. Hän oli tammikuun Australian avoimissa oli erittäin lähellä edetä uransa ensimmäistä kertaa Grand Slamin kolmannelle kierrokselle, joten seuraavaa askel voi olla tulossa. Ruusuvuoren alkukausi on ollut hieman kaksijakoinen, ja hänellä on ollut joitakin vaivoja.

Otto Virtasen oli mahdollista edetä Grand Slam -lopputurnaukseen toista kertaa urallaan, ensimmäisen kerran oltua US Open 2023. Hän eteni hienosti kolmanteen karsintaotteluun, jota ei enää selvittänyt.

Miesten nelinpelissä hyvin menestynyt Harri Heliövaara on taas uudessa vaiheessa urallaan. Hänen parinaan oli pitkään brittiläinen Lloyd Glasspool, mutta yhteistyö loppui kauden 2023 loppuun. Alkuvuodesta tilalle tuli John Peers, mutta yhteistyö jatkui vain kolme kuukautta. Huhtikuun korvilla uudeksi pariksi tuli Henry Patten, jonka kanssa pelit ovat lähteneet hyvin käyntiin.

Ranskan avoimet: Vedonlyönti

Grand Slam -turnauksena French Open kerää maailmalla merkittävän pelivaihdon ja kiinnostaa tietysti tennishenkisiä veikkaajia myös Suomessa. Lukuisat vedonlyöntisivustot tarjoavat turnaukseen reilusti pelikohteita. Vedonlyonti.com käsittelee turnausta sisällöissään sen alusta loppuun.

Ranskan avoimet: Kertoimet

Isona turnauksena Ranskan avoimeen tennisturnaukseen löytyy kertoimia laajemmin kuin pienempiin tennistapahtumiin. Kuhunkin otteluun löytyy tavalliset pitkävetokertoimet ja myös läjäpäin erikoiskohteita.

Turnauksen osalta onnistuu voittajavetojen asettaminen. Voit lyödä jo hyvissä ajoin ennen turnausta vetoa niin miesten kuin naisten kaksinpelien voittajasta. Katso läpi turnauksen päivittyvät mestaruuskertoimet alta.

Ranskan avoimet 2024: Miesten kaksinpelin voittaja (Kertoimet 23.5.)
Carlos AlcarazKerroin 3,31pinnacle
Novak DjokovicKerroin 3,75Bethard
Jannik SinnerKerroin 5,22pinnacle
Alexander ZverevKerroin 7,00Bethard
Stefanos TsitsipasKerroin 8,00Bethard
Ranskan avoimet 2024: Naisten kaksinpelin voittaja (Kertoimet 23.5.)
Iga SwiatekKerroin 1,775pinnacle
Aryna SabalenkaKerroin 6,02pinnacle
Coco GauffKerroin 9,04pinnacle
Elena RybakinaKerroin 9,05xlbet
Danielle CollinsKerroin 26,00Bethard

Ranskan avoimet: Vihjeet

Löydät sivustoltamme myös vedonlyöntivihjeet Ranskan avoimiin. Vihjeet tarjoillaan parhaisiin kohteisiin, oli kyseessä sitten suomalaisittain erityisen kiinnostava ottelu tai muuten vain huippukamppailu.

Alta näet suoraan vihjeet Ranskan avoimiin aina, kun sellaisia on julkaistuna. Tästä klikkaamalla löydät kaikki pitkävetovihjeet.

Parhaat sivustot Ranskan avoimet -vedonlyöntiin

Ranskan avoimiin löytyy kohteet oikeastaan kaikilta vedonlyöntisivuilta, mutta eroja ilmenee tarjonnassa ja kertoimissa.

Lisäksi tietysti vedonlyöntibonukset vaihtelevat runsaasti sivustojen välillä. Tutustu alla muutamiin hyviin vaihtoehtoihin, jos ja kun Ranskan avoimet -vedonlyönti kiinnostaa!

#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Kierrätys
Arvostelu
1
100€ ilmaisveto
5x (T)
2
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)
3
100% bonus 200€ asti
5x (T+B)
4
Pop
120% talletusbonus 120€ asti
5x (T+B)
5
100% bonus 220€ asti + 20€ ilmaisveto
5x (T+B)
6
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)
7
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)

Ranskan avoimet: Televisiointi & livestream

Grand Slam -turnauksia voi katsoa edullisesti discovery+ Sport -tilauksella, jonka hinta on 9,99 € kuukaudessa. Tennis TV:n Premium-tilauksella hinta on 14,99 € kuukaudessa.

Osa vedonlyöntisivuista saattaa näyttää otteluita ilmaisina livestreameinä. Päivitämme tälle sivulle, jos aiheesta tulee lisätietoa.

Ranskan avoimet 2024: Otteluohjelma & tulokset

Päivitämme tähän French Openin ohjelman, kun se selviää karsintojen pohjalta.

Lisäksi päivitämme ohjelmaan tulokset jokaisen kisapäivän jälkeen.

Ranskan avoimet 2024: Palkintorahat

Tennis on maailman tasa-arvoisin urheilulaji palkintorahojen suhteen, sillä jo pitkään kaikissa turnauksissa sekä naiset että miehet ovat saaneet samat palkintorahat. Ranskan avointen palkintorahoja nousivat useana vuonna peräkkäin aina vuoteen 2019 asti.

Sen jälkeen tapahtui hieman laskua, mutta täksi vuodeksi summat kipusivat jälleen ylöspäin viimevuotiseen verrattuna. Prosenteissa kasvu on 7,8, ja yhteensä palkintorahoja jaetaan peräti yli 53 miljoonaa euroa.

PutoamisvaihePalkintosumma
Voittaja2 400 000 €
Finalisti1 200 000 €
Välierä650 000 €
Puolivälierä415 000 €
4. kierros250 000 €
3. kierros158 000 €
2. kierros110 000 €
1. kierros73 000 €
3. karsintakierros41 000 €
2. karsintakierros28 000 €
1. karsintakierros20 000 €

Miesten ja naisten nelinpelisarjoissa palkkiot ovat pienempiä. Esimerkiksi voittajat saavat 590 000 euroa, toiseksi tulleet 295 000 euroa, välieräjoukkueet 148 000 euroa ja puolivälieräjoukkueet 80 000 euroa per joukkue. Sekanelinpelin voittajatiimi saa 122 000 euroa.

Ranskan avoimet: Liput

Lippujen hinnat vaihtelevat todella paljon paikan, päivän, paketin ja muiden palveluiden mukaan, joten mikäli olet matkaamassa Roland Garros -turnaukseen, suosittelemme lukemaan kaikki tiedot lipuista suoraan virallisilta kisasivuilta.

Uusimmat vihjeet - Tennis