KHL 2022-2023

KHL:n tulevaisuus on vaakalaudalla seuraavan kauden lähestyessä.


Missä menet KHL?


KHL-kausi 2021-22 on päättynyt TsSKA Moskovan mestaruuteen. Finaalisarjassa vastassa oli Metallurg Magnitokorsk.

Tilanne sarjan jatkon suhteen on epäselvä. KHL:ää varmasti pelataan taas syksyllä, mutta Lännessä sarjan seuraaminen kutistunee olemattomiin, kun Jokerit on lähtenyt sarjasta, Discovery ei enää näytä otteluita eikä muutenkaan moni katsoja ole valmis tukemaan venäläistä urheilua tällä hetkellä.

Monen suomalaisen jääkiekkofanin mielenkiinnon kohteena viime vuosina ollut Jokerit on kertonut tavoittelevansa Liiga-paikkaa taas kaudeksi 2023-24. Lisäksi seura tiedotti Jari Kurrin jättävän paikkansa KHL:n hallituksessa.

KHL Joukkueet 2022-23


KHL:ssä on pelannut 24 joukkuetta jo usean kauden ajan. Helmikuussa 2022 kuitenkin sekä Jokerit että Dinamo Riika kertoivat jättävänsä KHL:n, joten ensi kaudella KHL:ää pelaa todennäköisesti 22 joukkuetta. Joukkueet on jaettu läntiseen ja itäiseen konferenssiin sekä konferenssien sisällä kahteen eri divisioonaan. Kiinalaisjoukkue Kunlun Red Star on ollut mukana nyt viisi kautta.

KHL 2022-23: Vedonlyönti


KHL on ollut Suomessa tähän asti suosittua, mutta jatkon suhteen tilanne on epäselvä. Edelliskauden lopulla kaikki bookerit eivät enää tarjonneet edes kertoimia otteluihin kannanottona Venäjän tilanteeseen. Myös VB:n KHL-sisällöt jäävät jatkossa minimiin.KHL 2022-2023: Suomalaiset


Suomalaisia on nähty KHL:ssä viime kausina yleensä vajaat 50, mutta määrässä on odotettavissa luonnollisesti erittäin selkeä pudotus alaspäin tulevalla kaudella. VB ei päivitä enää suomalaispelaajien tilannetta KHL:n osalta.

KHL 2022-23: Televisiointi & livestream


Todennäköisesti KHL:ää on vaikea päästä seuraamaan ensi kaudella. Suomeen ei ole TV-sopimusta, eivätkä vedonlyöntisivustot tietojemme mukaan lähetä livestreameja otteluista.
KHL 2022-2023