Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Paavo Nurmi Games 2022

PNG eli Paavo Nurmi Games käydään jälleen Turussa kesällä 2022. Lue kaikki tarvittava kisoihin sivuiltamme!

PNG 2022 - Paavo Nurmi Games

Suomen suurin kansainvälinen yleisurheilu tapahtuma PNG eli Paavo Nurmi Games järjestetään vuosittain Turussa. Kilpailu on järjestetty ensimmäisen kerran suomalaisen suurjuoksijan nimeä kantaen jo vuonna 1957. Kilpailut järjestetään myös Paavo Nurmen nimeä kantavalla stadionilla, eli Paavo Nurmen stadionilla. Kilpailussa on nähty useina vuosina aivan maailman kärki urheilijoita monista eri lajeista ja kilpailu kuuluukin Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) Continental Tour -kilpailusarjan Kultaisen liigaan.

Paavo Nurmi Games 2022

Ensi viikon tiistain (14. kesäkuuta) Paavo Nurmi Games Turussa on jälleen kerran nimekkäiden urheilijoiden kokoontumispaikka. Etenkin joissakin suomalaisille rakkaissa heittolajeissa kovatasoisempaa tapahtumaa pitää hakea kaukaa, eikä löydä siltikään. Timanttiliigan statusta ei ole, mutta tähtiurheilijoita on saatu taas houkuteltua runsain mitoin.

Kotimaiset nimet saavat loistavan tason kirittäjiä etenkin miesten keihäässä. Anderson Peters kiskaisi Dohan Timanttiliigassa huikean tuloksen 93,07. Tuo noteeraus saatettiin pistää vielä paljolti olosuhteiden ansioksi, mutta hiljattain Hengelossa heitetty yli 90-metrinen osoitti Grenadan miehen olevan loistovireessä.

Saksalaiset ovat tähdittäneet Paavo Nurmi Gamesin keihäsmittelöä useana vuonna, eikä poikkeusta tapahdu tälläkää kertaa. Viime kauden alkua suorastaan suvereenisti hallinnut Johannes Vetter pettyi Pekingin "murealla" olympia-alustalla, mutta uutta nousua haetaan muun muassa Turusta.

Nimimiesten lista ei meinaa loppua millään

Tällä kaudella Vetter on ehtinyt kilpailla vasta kerran, kun keppi lensi toukokuun puolivälissä Offenburgissa hieman yli 85 metrin päähän. Maanmiehistä ovat mukana myös Tokion olympianelonen Julian Weber, joka heitti Hengelossa tuloksen 89,54. Se jäi jossain määrin Anderson Petersin varjoon, mutta kunnossa on tämäkin mies. Saksalaisryhmää täydentää yli 87-metrisen runsas viikko sitten kiskaissut Andreas Hofmann.

Nimimiesten lista on todella pitkä. Tokion olympiavoittaja Neeraj Chopra, Dohassa 90,88-metrisen kaaren suorittanut Jakub Vadlejch, hallitseva Paavo Nurmi Gamesin voittaja lähes 90-metrisellä Marcin Krukowski, kymmenen vuoden takainen olympiavoittaja Keshorn Walcott... On mielenkiintoista nähdä, nouseeko tulostaso kovemmaksi tiistaina Turussa vai runsaan kuukauden päästä MM-areenalla Eugenessa.

Puretaan osallistujalistaa vielä viime vuoden ulkoratatulosten kautta. Mukana on kuusi seitsemästä pisimmän kaaren vuoden 2021 aikana heittäneistä. Eikä tähän kuusikkoon edes kuulu viime kaudella parhaimmillaan 85,98 heittänyt Anderson Peters. Eikä tilastokymppi Oliver Helander, joka on tällä tietoa mukana kisassa Lassi Etelätalon & Toni Kuuselan tavoin.

Vetonaulaa niin urheilijoille kuin yleisöllekin on totuttuun tapaan tarjolla. Jos joku heittää pidemmälle kuin Aki Parviaisen nimissä olevaan SE-tulokseen 93,09, tulee palkinnoksi täyssähköinen katumaastoauto.

Ståhlilla kovat haastajat

Miesten kiekonheitto ei kuulu suomalaisittain tämän hetken hehkeimpiin yleisurheilulajeihin. Urheilijakattaus Turussa on kuitenkin tasokkuudeltaan samaa luokkaa keihään kanssa.

Suomalaisten sukujuurten Daniel Ståhl on mukana totuttuun tapaan, ja hän saa tavallistakin kovemmat kirittäjät. Viime vuoden tilastoykköstä ja olympiavoittajaa haastaa Ståhlin lisäksi yli 70 metriä heittänyt Kristjan CÌŒeh. Andrius GudzÌŒiusin meriittilistalta löytyvät maailmanmestaruus ja Euroopan mestaruus, Fedrick Dacresilta hopea viimeisimmästä MM-kisoista vuodelta 2019.

Ukrainalaiset tuovat tasoa

Suomalaisittain mielenkiintoisia ja inhimillisiäkin asetelmia löytyy naisten korkeussuuntaisista hypyistä. Ukrainalaiset urheilevat melko suurella joukolla entisessä pääkaupungissamme.

Olympiavitonen, Turussa asuva ja loukkaantumisestaan toipunut Wilma Murto kohtaa seiväshypyssä kyseisen sijan hänen kanssaan jakaneen Maryna Kylypkon. Lähtökohtaisesti ainakin lähellä heidän tasoaan on myös Kylypkon maannainen Jana Hladijtshuk. Hän päätyi talvella MM-halleissa neljännelle sijalle.

Ella Junnilalla on korkeushypyssä näillä näkymin vielä laadukkaammat kilpakumppanit kuin Murrolla seipäässä. Ukrainalaiset Julia Levtshenko & Iryna Herashtshenko. Jälkimmäinen oli olympialaisten neljäs viime vuonna, ja Levchenko on pistänyt vielä hieman paremmaksi ylitettyään useasti kaksi metriä ja yllettyään MM-hopealle vain 19 vuoden iässä.

Kun lajikeitokseen lisätään Tokion olympiahopeamitalisti Nicola McDermott ja kyseisessä finaalissa viidenneksi sijoittunut Eleanor Patterson, nostettaneen rima Paavo Nurmen Stadionilla varsin korkealle.

Kristiina Mäkelän & Senni Salmisen seurana kolmiloikkapaikalla on urallaan lähes 15 metriä loikkinut Shanieka Ricketts.

Tämän vuoden Paavo Nurmi Gamesissa on urheilijoita[/url] 43 eri maasta. Heistä arvokisamitalisteja on 50, MM- ja/tai olympiamitalisteja 20.

Lähde: Paavo Nurmi Gamesin tiedote

Paavo Nurmi Games ohjelma

Miesten lajit: 100 m, 800 m, 3000 metrin estejuoksu, 110 metrin aidat, 400 metrin aidat, kolmiloikka, kiekko ja keihäs.

Naisten lajit: 100 m, 800 m, 100 m aitajuoksu, 400 m aitajuoksu, korkeus, seiväs, kolmiloikka, moukarinheitto.

Paavo Nurmi Games vedonlyönti

Vedonlyönti on suuressa osassa yleisurheilua ja myös Paavo Nurmi Games on kansainvälisten vedonlyöntisivustojen listoilla. Monet eri sivustot tarjoavat kattavasti kertoimia eri lajeihin, joista alla parhaita sivustoja. Suosittelemme myös hyödyntämään sivustojen vedonlyöntibonukset, jolla saat lihavoitettua pelikassaasi. Samat sivustot sopivat erinomaisesti myös vaikkapa Timanttiliigan vedonlyöntiin.

Paavo Nurmi Games liput 2022

Lippuja Paavo Nurmi Games liput ovat nyt myynnissä. Voit seurata infoa lipunmyynnistä sekä niiden hinnoista Paavo Nurmi Gamesin kotisivuilta[/url] kautta.

Alla vuoden 2022 kisojen lippujenhinnat:

D-kaarre35,00 €
C-kategoria45,00 €
B-kategoria58,00 €
A-kategoria68,00 €

Uusimmat vihjeet - Yleisurheilu