NHL: Dallas Stars - Carolina Hurricanes

Ke 14.12.2024 | 03:00 | NHL | DALLAS STARS - CAROLINA HURRICANES

Kohde sulkeutuu: 14.02.2024 03:00NHL:ssä kohtaavat Läntisen konferenssin Dallas Stars ja Itäisen konferenssin Carolina Hurricanes toisensa American Airlines Centerissä keskiviikon vastaisena yönä kolmen jälkeen.

Stars päätti kiertueensa vierasvoittoon Habsia vastaan


Peter DeBoerin luotsaama Läntisen konferenssin kakkonen ja Keskisen divisioonan kärkijoukkue Dallas Stars on rohmunnut 52 pelistä plakkariinsa 70 pistettä maalisuhteella 192-159. Tähtipaidat ovat voittaneet varsinaisella peliajalla 23 kertaa ja jatkoilla/rankkareilla yhdeksän kertaa sekä hävinneet varsinaisella peliajalla 14 kertaa ja jatkoilla/rankkareilla kuudesti.

Stars on jäänyt lännen ja Tyynenmeren divisioonan kärkijoukkueesta Vancouver Canucksista (76) kuusi pistettä. Takana lähimpinä vaanivat Keskisen divisioonan kakkonen Colorado Avalanche (68) ja Tyynenmeren divisioonan kakkonen Vegas Golden Knights (68) kahden pisteen päässä.

Viisi kuudesta ja kuusi kahdeksasta viime pelistään voittanut ja jälkimmäisistä vähintään pisteen seitsemän kertaa anastanut Stars kaatoi Montreal Canadiensin 3-2 (0-0, 3-2, 0-0) Bell Centressä sunnuntai-iltana eurooppalaisittain Primetime-aikaan kolmen pelin vieraskiertueensa päätöskamppailussa ottaen samalla Bounce Backin Torontolle (4-5) pari päivää aiemmin Scotiabank Arenassa tappion kärsittyään.

Pelin kaikki maalit tehtiin toisessa erässä, missä maalihanat avasi Habsista sen kärkisentteri Nick Suzuki, joka vei kauden 17.osumallaan isännät 1-0 johtoon erän avausminuutilla laitureistaan Cole Caufieldin ja kärkipakeista Michael Mathesonin esitöistä. Starsin pakeista Thomas Harley tasoitti lukemat 1-1:een kärkiketjun hyökkääjistä Roope Hintzin ja Jason Robertsonin syötöistä erän neljännellä minuutilla.
Starsin kakkosnyrkki vei vieraat 2-1 johtoon vain 24 sekuntia myöhemmin Tyler Seguinin maalattua Matt Duchenen ja Mason Marchmentin syötöistä. Sama Starsin kakkoshyökkäyskolmikko oli asialla erän jälkimmäisellä puoliskolla Seguinin vietyä kauden 19.maalillaan vieraat jo 3-1 johtoon Duchenen sekä kuuden pelin pisteputkessa olevan Marchmentin (6. 2+6=8) esitöistä. Juraj Slafkovsky kavensi loppunumerot 2-3:een vajaata minuuttia myöhemmin Suzukin ja Mathesonin syötöistä toisen erän viimeistä edellisellä minuutilla.

Habsin maalinsuulla Samuel Montembeault torjui 35/38 lättyä. Starsin maalissa puolestaan Jake Oettinger torjui 18/20 kiekkoa.

Stars kohtaa yhden välipäivän jälkeen Nashville Predatorsin Bridgestone Arenassa perjantain vastaisena yönä ja saa heti jälkimmäisessä B2B-pelissään Edmonton Oilersin kotiluolaansa American Airlines Centeriin lauantaina.
Canesille seitsemäs päänahka kahdeksaan peliin


Rod Brind’Amourin luotsaama Itäisen konferenssin nelonen ja Mwtropolitan divisioonan kakkonen Carolina Hurricanes on kerännyt 51 pelistä pistepussiinsa 65 pistettä maalisuhteella 171-149. Hurrikaanipaidat ovat voittaneet varsinaisella peliajalla 24 kertaa ja jatkoilla/rankkareilla kuudesti sekä hävinneet varsinaisella peliajalla 16 kertaa ja jatkoilla/rankkareilla viidesti.

Canes on jäänyt idän ja Atlantin divisioonan ykkösestä Boston Bruinsista (73), kahdeksan, idän ja Metron kakkosesta New York Rangersista (71) kuusi sekä idän kolmosesta ja Atlantin kakkosesta Florida Panthersista (70) viisi pistettä.

Starsin tavoin viisi kuudesta, mutta myös seitsemän kahdeksasta viime pelistään voittanut Canes kaatoi edellisessä pelissään Metropolitan divisioonan arkkivihollisistaan New Jersey Devilsin 1-0 jatkoilla (0-0, 0-0, 0-0, 1-0) kotonaan PNC Arenassa maanantain vastaisena yönä. Hurrikaanipaidoille voitto oli paitsi toinen peräkkäin myös neljäs peräkkäinen kotivoitto.

Canesin voittomaalin viimeisteli isäntien kärkisentteri Sebastian Aho, jolle osuma oli kauden 19:s. Martin Necas ja Jaccob Slavin saivat osumaan ansaitusti syöttöpisteet. Edellisessä pelissä neljä maalisyöttöä antanut Teuvo Teräväinen jäi siis tällä kertaa tehoitta. Kolmen pelin pisteputkessa olevalla Aholla (3. 2+1=3) on matkaa vielä kymmenen pistettä viime kauden runkosarjan pisteisiin (67) eikä uran paras kausi runkosarjassa ole enää kuin 25 pinnan päässä. Aho iski toissa kaudella tauluun 37+44=81 pinnaa, kun tällä kaudella plakkarissa on toistaiseksi tehot 19+38=57. Canesilla on runkosarjaa vielä pelaamatta 30 kamppailua. Aho on tällä hetkellä kirkkaasti Canesin tehoäijä, sillä kakkosena olevat Seth Jarvis on iskenyt toistaiseksi tehot 16+24=40.

Canesin maalinsuulla kauden toisen nollapelinsä pelannut Pyotr Kochetkov torjui 34/34 kiekkoa, kun Devilsin maalissa Vitek Vanecek poimi kiinni 31/32 lättyä ja tsekin kauden ensimmäinen nollapeli antaa yhä odottaa siis itseään.

Antti Raantan ollessa alavartalovamman takia joitakin viikkoja sivussa Canesin tolppien välistä jää hurrikaanipaitojen veskariosastolla vastuu Kochetkovin ja farmista ylös nostetun Spencer Martinin torjuntojen varaan, sillä marraskuusta asti sivussa ollut Frederik Andersen on yhä telakalla. Neljänneksi eniten jääaikaa nauttiva pakki Brett Pesce joutuu jättämään Stars-pelin väliin sairastumisen takia. Kärkipakkiparin Brent Burnsin ja Slavin taakse kakkospariin Brady Skjein rinnalle nousi Dmitry Orlov Devils-pelissä ja Jalen Chatfield ja Tony DeAngelo saavat tyytyä jämäminuuteille kolmosparissa.
Tasainen kärkitaisto odotettavissa


Ainoastaan kahdesti kauden aikana runkosarjassa toisensa kohtaavat Stars ja Canes ovat viime kohtaamisissa viihtyneet tasaisissa peleissä johtuen varmasti osaltaan siitä, että molemmat ovat kuuluneet omien konferenssiensa kärkijengeihin ja ovat pyrkineet turvaamaan ainakin edes sen yhden pisteen näistä mittelöistä eikä mitään Let Downeja ole luonnollisestikaan ollut näissä peleissä tiedossa. Kamppailut ovat luonnollisesti olleet lähes poikkeuksetta vähämaalisia peliohjelmasta riippuen mikäli tärkeämpää oman divisioonan tai konferenssin peliä ei ole ollut heti näköpiirissä. Viime kaudella molemmar kamppailut ratkesivat vasta jatkoilla Canesin vietyä ensin kotonaan PNC Arenassa 5-4ja voiton sekä sitten American Airlines Arenassa 3-2ja. Kautta aiemmin Stars oli parempi ensin kotonaan 4-1 sekä sitten vieraissa 4-3vl.

Lähdetään jälleen kerran siitä lähtökohdasta, että kamppailusta tulee tasaväkisen yhden maalin marginaalin taistelu, mikä saattaa hyvinkin venyä jälleen jatkoille asti! Starsin seitsemästä viime pelistä kaikki ovat päättyneet yhden maalin marginaalilla, niistä kolmesti on peli venynyt jatkoille asti. Canesin kuudesta viime pelistä neljä kamppailua ovat olleet ns. yhden maalin marginaalin pelejä, niistä vain tuorein peli venyi jatkoille asti.


Betstron uusille pelaajille 30€ kierrätysvapaa ilmaisveto vain meiltä!


2022 avattu Betstro täräyttää mukavan bonuksen uusille pelaajille kauttamme yksinoikeudella: 30€ ilmaisveto ilman kierrätystä! Talleta vähintään 30€, niin saat käyttöösi ilmaisen betsin, jonka voit käyttää jalkapallossa, jääkiekossa, koripallossa ja lentopallossa. Tutustu sivustoon arvostelussa tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
Betstro: Nappaa oma ilmaisvetosi! >>


Pelivalintamme:

Tasapeli (60 min) @4.4

Huti
XLBet - Lue arvostelu

4.4

XLBet – Uutuussivustolle 5x20€ kierrätysvapaa ilmaisveto! Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

4.35

ComeOn - Booker palasi uudistuneena Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Nords Casino - Lue arvostelu

4.25

Uutuussivusto heti lukijoiden suosikiksi Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Maxxwin - Lue arvostelu

4.25

Maxxwin – Tuore tulokas kattavalla tarjonnalla Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Betstro - Lue arvostelu

4.25

Betstro - Valitse ensitalletuksen tuplaus tai ilmaisveto! Lue arvostelu Siirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä