Vedonlyöntipörssi

Vedonlyöntipörssi (pelaajapörssi, vetopörssi) on paikka, jossa vedonlyöjät voivat ostaa ja myydä vedonlyöntikertoimia toistensa kanssa. Toisin sanoen vedonlyöntipörssissä vedonlyöntisivusto ei aseta kertoimia, vaan ainoastaan tarjoaa luotettavan markkinapaikan vedonlyöjille.

Olitpa sitten kiinnostunut markkinoiden parhaimmista kertoimista tai omien kertoimien asettamisesta ja myymisestä, sinun on syytä tarkastaa vedonlyöntipörssien tarjonta. Parempaa mahdollisuutta isompiin voittoihin on vaikea hakea.

Vedonlyöntipörssi kertoimet


Vetopörsseistä saat usein perinteisiä vedonlyöntitoimistoja huomattavasti (jopa 20-30%) parempia kertoimia. Vetopörssien kertoimia ostavat ja myyvät amatöörit ja tästä syystä niiden kertoimet ovat usein markkinoiden parhaimmistoa.

Kertoimissa täytyy kuitenkin ottaa huomioon vedonlyöntipörssin komissio, joka yleensä on 5% tai alle. Komissio vähennetään joko pelkästään voittavan pelaajan osuudesta tai molemmilta pelaajilta.

Esimerkki vedonlyöntipörssistä


Vedonlyöntipörssi

Vedonlyöntipörsseissä voit käydä kauppaa markkinoiden korkeimmilla kertoimilla. Kuvassa Matchbook-vedonlyöntipörssin suosituimmat kohteet EM-karsintamatsiin Armenia-Kroatia syyskuussa 2023.

Palautusprosentti


Matchbookin palautusprosentti on 98%. Se ottaa komissiota vain 1% sekä myyjältä että ostajalta. Matchbookin ehdot ovatkin pelaajan kannalta markkinoiden parhaat.

Voit lukea lisää Matchbook-vetopörssistä arvostelustamme: Matchbook bonus & arvostelu

Betfairin palautusprosentti on 95%. Betfair ottaa komissiota voittavasta vedosta 5%, jota VIP-pelaajat saattavat saada alennettua. Pitkällä aikavälillä voittavien pelaajien komissio% voi nousta tuosta 5%.

BetDaqin palautusprosentti on 97% johtuen heidän ottamasta 3% komissiosta.

Parhaat vedonlyöntipörssit


Markkinoiden parhaat vaihtoehdot eurooppalaisiin lajeihin kuten jalkapalloon ja jääkiekkoon sekä Pohjois-Amerikkalaiseen urheiluun kuten NHL, NFL ja NBA ovat tällä hetkellä Matchbook-vetopörssi sekä Betfair.BetDaq ja Ladbrokes käyttävät samaa yhdistettyä pörssiä ja ovat myös varsin hyviä pelipaikkoja, joiden kertoimet kannattaa myös tarkistaa. Näissä vetopörseissä vaihto ei tosin ole kovin suurta ja tämän takia vetoja saa vain harvoin sisään.

Vedonlyöntipörssi bonukset


Tunnetuimmat vedonlyöntisivustot eivät avaa toimintaansa siten, että mahdollistaisivat pelaajien väliset kontaktit. Markkinoiden johtavat vedonlyöntipörssit, Betfair ja Matchbook, tarjoavat kuitenkin molemmat hyviä etuja uusille pelaajille.

Tällä hetkellä molemmat vetopörssit Matchbook ja Betfair tarjoavat uusille pelaajille samanlaista tarjousta. Voit lyödä ensimmäisen 20€ vetosi pörssissä riskittömästi. Mikäli veto ei voita, panoksesi palautetaan pelitilillesi. Nyt on siis erinomainen sauma kokeilla vedonlyöntipörssejä riskittä.

Vedonlyöntipörssi ohjeet


Kertoimien ostaminen on periaatteltaan aivan samanlainen tapahtuma kuin tiettyyn kertoimeen panostaminen perinteisellä vedonlyöntitoimistolla.

Vedonlyöntipörssin nettisivulla näet kohteen sen hetkisen korkeimman kertoimen sekä rahasumman, jonka maksimissaan voit kertoimeen panostaa. Tämän jälkeen vain klikkaat haluamasi kertoimen kohdalta ja asetat panoksen.

Mikäli haluat lyödä maksimisummaa enemmän on sinun panostettava pienempään kertoimeen tai odotettava, että joku tarjoaa jälleen haluamaasi kerrointa.

Englanninkielellä kertoimen osto on merkitty “back” -termillä.

Kertoimen myynnissä tai asettamisessa sinun tulee päättää ylin kerroin, jolla tulet kohdetta myymään sekä riskitasosi. Riskitasosi kertoo kuinka paljon olet valmis maksimissaan häviämään, mikäli vetosi ostanut pelaaja sattuu voittamaan vedollaan.

Esimerkiksi tarjoat vierasvoittoa kertoimella 3 ja määrität riskitasosi 150 euroon. Tällöin pelaajat voivat ostaa sinun asettamaasi/myymääsi vierasvoitto -kerrointa 3 yhteensä 50 eurolla. Tämä 50€ lisätään näin ollen maksimisummaan, jonka muut pelaajat voivat kertoimeen 3 lyödä.

Englanninkielellä kertoimen myynti on merkitty “lay”-termillä.

Säännöt


Vedonlyöntipörssien säännöt koskevat yleensä peliyhtiön voitonjakoa, voitonmaksua, kohteita, kertoimia, panostusta ja yleisiä pelaamisen sääntöjä. Tärkeimmät kohdat näistä ovat voitonjakoa, -maksua sekä panosten palauttamista koskevat säännöt.

Vedonlyöntipörssien säännöt vaihtelevat peliyhtiöittäin ja niihin pääset tarkemmin tutustumaan kyseisen yhtiön omilta sivuilta.

Vedonlyöntipörssi kohteet


Vedonlyöntipörssissä sinun on mahdollista veikata niin perinteisiä pitkävetoa, tulosvetoa, monivetoa sekä voittajavetoa kuin hieman erikoisempia tasoitusvetoja, puoliaikavetoja ja moneyline -vetoja.

Maailman suurin vetopörssi Betfair tarjoaa näiden lisäksi monia muita vetokohteita kymmeniin eri lajeihin. Tarjolla on siis aivan yhtä hyvä laji- ja pelivalikoima kuin normaalilla vedonlyöntitoimistolla.

Mobiili


Kaikki kolme vedonlyöntipörssiä, Matchbook, Betfair ja BETDAQ, toimivat myös mobiilina. Yksittäisiin jännitysbetseihin vetopörssien mobiilipelaaminen toimii mainiosti, mutta vakavampaan vedonlyöntiin kannattaa käyttää pöytäkonetta.

Kaikki kolme pörssiä tukevat iOS ja Android-käyttöliittymiä.

Usein kysytyt kysymykset / FAQ


+1. Mikä on vedonlyöntipörssi?

Vedonlyöntipörssi on paikka, jossa veikkaajat voivat ostaa ja myydä vetoja toistensa kanssa. Vedonlyöntipörssi ei itse tarjoa vedonlyöntikertoimia, vaan tarjoaa ainoastaan alustan vedonlyöjille. Tunnetuin vedonlyöntipörssi on Betfair.

+2. Mitä lajeja voi veikata vedonlyöntipörssissä?

Vedonlyöntipörsseistä löytyvät kaikki isot urheilulajit, kuten jalkapallo, jääkiekko, koripallo,a tennis ja F1. Hieman pörssistä riippuen tarjolla on myös suuri määrä pienempiä lajeja.

+3. Onko vedonlyöntipörsseissä hyvät kertoimet?

Vedonlyöntipörsseistä löytyy usein korkeimmat kertoimet vedonlyöntiin. Pörssit ottavat kuitenkin yleensä 1%-5% suuruisen komission toteutuneista vedoista, joten kannattaa aina tarkastaa myös "todellinen kerroin" komission jälkeen.Sivu päivitetty: Syyskuu 2023